21 Σεπτεμβρίου 2018

Χαμός στο Twitter με όσα είπε ο #Τσακαλωτος περί... «φυσικής λύσης» στο συνταξιοδοτικό

Κριτική και ατάκες στα social media με αφορμή τις κυνικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στο Λονδίνο

«Αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο». Τάδε έφη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στο 13ο ελληνικό Roadshow, στο Λονδίνο, αναλύοντας τα... σχέδια της κυβέρνησης για την επίλυση του συνταξιοδοτικού τα επόμενα χρόνια.

Η δήλωση-επιτομή του κυνισμού από τον υπουργό Οικονομικών, προκάλεσε σάλο όχι μόνο στην αίθουσα που ειπώθηκαν τα συγκεκριμένα λόγια, αλλά πολύ περισσότερο στην ελληνική κοινωνία, η οποία βιώνει από πρώτο χέρι τις συνέπειες των πολιτικών και των μέτρων που ελήφθησαν.

Οι δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου σχολιάστηκαν αναλόγως στα social media, καθώς οι... άνθρωποι αυτοί, οι παλαιοί συνταξιούχοι, όπως τους αποκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών, που θα πεθάνουν και θα δώσουν λύση στο... ασφαλιστικό, είναι οι γονείς μας και πολλοί από αυτούς είναι και χρήστες του διαδικτύου, αλλά και ψηφοφόροι, Έλληνες πολίτες που αν μη τι άλλο, μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων και «αιματηρές» περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και παροχές, αξιώνουν τη στοιχειώδη ευαισθησία και σεβασμό από έναν κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης.



— OnlyTrue (@gaggraina) September 21, 2018


Πάντως μια συνέπεια & τιμιότητα αυτή η κυβέρνηση την έχει. Ψόφους μοίραζε πριν να εκλεγεί σε όσους ήταν αντίθετοι, ψόφους επικαλείται & τώρα που κυβερνά ακόμα & για αυτούς που την επιλέξαν. Να μην έχουμε & καμία αμφιβολία για το πόσο κοινωνικά ευαίσθητοι είναι #Τσακαλώτος #ΣΥΡΙΖΑ pic.twitter.com/P1yFQUX55b

— Nikos Peppas (@NIKOS_PEPPAS) September 21, 2018


Mετά τον κ. #Τσίπρα τώρα & ο κ. #Τσακαλώτος μας εξηγεί ότι το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα, γιατί οι ασφαλισμένοι θα "αποχωρήσουν". Κάποτε έλεγαν πως οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς, τώρα ποντάρουν στο θάνατο των συνταξιούχων για να γλιτώσουν την καρέκλα τους.

— Kostas Trompoukis (@trompoukisk) September 21, 2018


Οι συνταξιούχοι να πεθάνουν, οι λαθρομετανάστες να πεθάνουν, οι επιστήμονες να φύγουν στο εξωτερικό.
Η κυβέρνηση έχει σχέδιο...#syriza_xeftiles #syrizanel_xeftiles #συνταξιούχοι #Τσακαλώτος

— George Chalkiadoudis (@GChalkiadoudis) September 21, 2018


Ελπιζω οι γονείς μου να μη μάθουν τι είπε ο #Τσακαλωτος για τους συνταξιούχους!Δεν ειμαι σίγουρος οτι θα απαντήσουν με κομψό τροπο!

— pant giannoulakis (@pgiannoulakis) September 21, 2018


Στην αντιπολίτευση επειγόντως! Να αρχίσουν να μιλάνε πάλι για "ηθικό πλεονέκτημα". Γιατί όσο παραμένουν κυβέρνηση, δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο και ξεφτιλίζονται..#ΣΥΡΙΖΑ #Τσίπρας #Τσακαλώτος #Συνταξιούχοι #Με_φυσικό_τρόπο #syriza_xeftiles pic.twitter.com/jpIuZAlynq

— FirFirikos (@FirFirikos1) September 21, 2018


Μετά τον #Τσίπρα μας ήρθε και ο #Τσακαλώτος να... υποδείξει (σε διεθνές ακροατήριο παρακαλώ) πως... «λύνουν» το... «πρόβλημα» με τους #συνταξιουχους με... φυσικό τρόπο!
Και ακόμη... δεν έχει πέσει αυτή η #κυβερνηση !!!#syriza_akrides #συνταξιούχοι #Αυτη_ειναι_η_αριστερα pic.twitter.com/A1ke9DNnGk

— Sakis P. Mitropoulos (@SMitrop) September 21, 2018


Έτσι που το πάει η κυβέρνηση στο φάκελο με την σύνταξη θα υπάρχει και διαφημιστικό φυλλάδιο από γραφεία τελετών #Τσακαλώτος #συνταξιούχοι

— elenasagiadinou (@elenasagiadinou) September 21, 2018


Προβάλλοντας τον ανθρωπισμό αλλα και δημιουργικότητα της αριστεράς μέσα από την δίκαιη ανάπτυξη ο #Τσακαλώτος προσέθεσε:
"Θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο Μέχρι το 2020 το 30 ή το 40 δεν θα βρίσκονται πια εδώ και αν κάποιοι επιμείνουν ειδικά συνεργεία θα τους φολιάζουν" pic.twitter.com/de5y1ImltO

— Διαδικτυωμένος (@diadiktyomenos_) September 21, 2018



Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο, στο οποίο ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε - αυτή τη φορά στα αγγλικά - αναφερόμενος στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς ότι «αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο».

«Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.