31 Οκτωβρίου 2018

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ ΤΑ ΛΙΜΑ! Νέα κλήση της πρέσβειρας της Ελλάδας στα Τίρανα στο Αλβανικό ΥΠΕΞ

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εκλήθη για δεύτερη φορά την Τετάρτη, λίγες μόνο ώρες μετά την κλήση της την Τρίτη, η ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα Ελένη Σουράνη για να τής επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, η αλβανική πλευρά διαμαρτυρήθηκε στην ελληνίδα πρέσβειρα για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, δηλαδή «το κάψιμο αλβανικής σημαίας, ειδοποίηση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην αλβανική πρεσβεία, εμπρηστικές επιθέσεις σε αλβανικές επιχειρήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία και το προξενείο της Αλβανίας».

Τα Τίρανα ζήτησαν μέσω της ελληνίδας πρέσβειρας «η Αθήνα να καταδικάσει και να τηρήσει σαφείς αποστάσεις αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων».

Το αλβανικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ακόμα «την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα».

«Η Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλές κράτος» απάντησε κατηγορηματικά η ελληνίδα πρέσβειρα σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Κατάθεση στις ελληνικές αρχές 

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα το βράδυ, οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα έδωσαν μυστική κατάθεση σε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ σε ειδικό χώρο  στο τελωνείο Κακαβιάς. Ανέφεραν ότι 48 ώρες πριν το θάνατο του ο ομογενής είχε μεταφερθεί σε αλβανικό αστυνομικό τμήμα, ενδεικτικό της πίεσης που δεχόταν, χωρίς να αναφέρει όμως στους γονείς του λεπτομέρειες.

Επικοινωνία Παπακώστα με αλβανίδα πρέσβυ

Να λυθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρχει ηρεμία και κανονικότητα στη γείτονα χώρα ζήτησε από την αλβανίδα πρέσβειρα στην Αθήνα η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα. Ωστόσο, σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητήριου για τους Αλβανούς επαγγελματίες στη χώρα μας, η κ. Παπακώστα δεν αναφέρθηκε στο θάνατο του Κατσίφα από τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας. Αντίθετα, ο Ανδρέας Λοβέρδος που εκπροσωπούσε το ΚΙΝΑΛ ζήτησε από την Πρέσβη να αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ ο πρόεδρος του επιμελητήριου σημείωσε ότι οι δικαστές πρέπει να κάνουν την δουλειά τους και να πληρώσουν το τίμημα εκείνοι που έχουν.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/388088/nea-klisi-tis-presveiras-tis-elladas-sta-tirana-sto-alvaniko-upex-