16 Οκτωβρίου 2018

Β΄ Αθήνας:Που θα είναι υποψήφιοι οι νυν βουλευτές της ΝΔ (ονόματα-περιοχές)

Η τριχοτόμηση της Β Αθηνών φέρνει μείωση εξόδων αλλά και σταυρών για τους βουλευτές – Ποιοι πάνε πού

Χωρίς κλυδωνισμούς και εντάσεις πραγματοποιήθηκε το «μοίρασμα» της αχανούς Β Αθηνών από τους βουλευτές της ΝΔ, που εκλέγονται στη συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτές τις επιθυμίες των βουλευτών του και όλα κύλισαν ομαλά, παρά το αρχικό έντονο παρασκήνιο που αναπτύχθηκε, μόλις κατατέθηκε από την κυβέρνηση η σχετική τροπολογία.

Από τη ρύθμιση περισσότερο «κερδισμένοι» βγαίνουν τα λεγόμενα «βαριά» ονόματα της ΝΔ καθώς πλέον δεν υφίσταται ο αδυσώπητος ανταγωνισμός για την πρωτιά στους σταυρούς προτίμησης και κατ επέκταση το ειδικό πολιτικό βάρος που έφεραν όσοι εκλέγονταν με περισσοτέρους από 50.000 σταυρούς προτίμησης.

Κερδισμένος βέβαια είναι και ο εκάστοτε αρχηγός καθώς πλέον όλοι οι βουλευτές θα είναι πολιτικά «ισοϋψείς».



Ειδικότερα στο Βόρειο Τομέα της Β Αθήνας οι υποψήφιοι θα είναι οι δυο αντιπρόεδροι της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης. Μαζι τους θα είναι και ο τομεάρχης Εξωτερικών Γ. Κουμουτσακος.



Στο Νότιο Τομέα υποψηφιότητα θα θέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δενδιας. Στο ίδιο εκλογικο «μετερίζι» θα βρίσκονται οι: αν.τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής ΣοφίαΒούλτεψη, η Αννα Μισελ Ασημακοπούλου αλλά και η αν, τομεάρχης Αθλητισμού Άννα Καραμανλή.

Τέλος στο Δυτικό Τομέα, αναφέρονται τα ονόματα του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Γεράσιμου Γιακουμάτου.


Η κατάτμηση της Β Αθηνών

Η Β' Αθήνας διαιρείται σε τρεις τομείς:
  1. Στη Β1 Εκλογική Περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών, όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου.
  2. Στη Β2 Εκλογική Περιφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών, όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.
  3. Στη Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών, όπου περιλαμβάνονται οι δήμοι Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Π. Φαλήρου.
Του Κώστα Πασίση
https://www.lykavitos.gr/v%CE%84-athinaspou-tha-einai-ypopsifioi-oi-nyn/