Η αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική αποτυπώνεται και στο plan B του Πάνου Καμμένου, δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.
«Είμαστε η μόνη χώρα που έχει δυο υπουργούς Εξωτερικών, δύο αρχηγούς, δύο προϋπολογισμούς. Αυτή η κυβέρνηση είναι η “μπάντα που παίζει τα πάντα” και θα κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει στην εξουσία», συμπλήρωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ.
«Όπως συμβαίνει και με τη Ρωσία, και με τις ΗΠΑ δεν δίστασαν να περάσουν από το ένα άκρο στο άλλο. Από εκεί που έκαναν πορείες εναντίον τους στην αμερικανική πρεσβεία, κατέληξαν να μοιράζουν αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη. Εξωτερική πολιτική αχταρμάς που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία μας και στα ζητήματα των διμερών σχέσεων μας αλλά και χάριν της σταθερότητας στην περιοχή, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η χάραξη μίας σοβαρής, στιβαρής και ρεαλιστικής εξωτερικής πολιτικής όπως αυτή που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία», συνέχισε.
Στις κατηγορίες της κυβέρνησης περί επαναφοράς ακροδεξιάς ατζέντας από τον Αντώνη Σαμαρά, για τα όσα είπε για το Μακεδονικό, απάντησε: «Από πότε είναι ακροδεξιά ρητορική να μιλά κανείς για τα δίκαια της πατρίδας και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων;» και κάλεσε τους κ.κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο να απαντήσουν γιατί η συμφωνία των Πρεσπών ήρθε με τόσο γρήγορες και αδιαφανείς διαδικασίες.
«Γιατί η ζημιογόνος ΔΕΗ αγόρασε την επίσης ζημιογόνο εταιρεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων έναντι 4,8 εκατ. ευρώ; Που πήγαν 1,6 δισ. που έχουν κατασπαταληθεί για το χειρότερο καταυλισμό που έχει φτιαχτεί ποτέ για το μεταναστευτικό, στη Μόρια, από τους υποτίθεται ευαίσθητους αριστερούς; Τι έχει γίνει μετά από τις σοβαρότατες καταγγελίες του προσωπικού μιας ΕΡΤ που βρίσκεται σε απόλυτη παρακμή;», είναι ακόμη τα ερωτήματα που έθεσε στην κυβέρνηση.
Για το ζήτημα των συντάξεων, σημείωσε ότι «Αν τελικώς δεν περικοπούν, αυτό δεν θα είναι επίτευγμα της κυβέρνησης αλλά μια έμπρακτη αναγνώριση των αχρείαστων θυσιών που υπέστησαν οι Έλληνες την τελευταία τριετία».
Αναφερόμενος στην πορεία προς τις εκλογές εκτίμησε ότι «στην αποδρομή της η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διχάσει με ψεύτικα διλήμματα, θα εργαλειοποιήσει τους θεσμούς και θα επινοήσει σκάνδαλα».