08 Νοεμβρίου 2018

Σπίρτζης και Παπαχριστόπουλος στο πλευρό του Λυμπερόπουλου

Εταιρεία εύρεσης ταξί προχώρησε στην κατάθεση αγωγής ζητώντας αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ από τον Θύμιο Λυμπερόπουλο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί οι οδηγοί ταξί έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μετά από κάλεσμα του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Θύμιου Λυμπεροπούλου καθώς σήμερα εκδικάζεται η αγωγή που κατέθεσε η εταιρεία Beat σε βάρος του.  

Η εταιρεία εύρεσης ταξί σε συνέχεια εξώδικης διαμαρτυρίας εναντίον του κ. Λυμπεροπούλου προχώρησε στην κατάθεση αγωγής ζητώντας αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ.  

Το σκεπτικό της αγωγής των περίπου 70 σελίδων στηρίζεται σε όσα έχει διατυπώσει δημόσια, κατά το παρελθόν, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος για την Beat καθώς φέρεται να έχει κάνει λόγο για φοροδιαφυγή, ανυπαρξία νομικής υπόστασης της Beat και παράνομη λειτουργία. Ως μάρτυρες υπεράσπισης του Θύμιου Λυμπεροπούλου εμφανίστηκαν σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής ευελπίδων ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών κ. Αθανάσιος Βούρδας.  

Μετά την κατάθεσή του ως μάρτυρας υπεράσπισης ο κ. Σπίρτζης σε δήλωσή του εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συνδικαλιστικές διαφωνίες δεν πρέπει να λύνονται στα δικαστήρια εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.  

«Οι γκρίζες ζώνες στη νομοθεσία που υπήρχαν στο παρελθόν και τακτοποιήθηκαν με το πρόσφατο θεσμικό πλαίσιο δεν πρέπει να λύνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων» σημείωσε και ερωτηθείς αν θα προχωρήσει σε πρόσθετες νομοθετικές ενέργειες αναφορικά με το ισχύοντα νόμο που ρυθμίζει την αγορά ο κ. Σπίρτζης διαμήνυσε πως δεν χρειάζονται και πως μέλημα του υπουργειου είναι να ενεργοποιηθούν οι διαδικτυακές πλατφόρμες ελέγχου και των αυτοκινητιστών και εταιρειών διαμεσολάβησης προκειμένου να εξυπηρετήσουμε την ποιότητα της αστικής μεταφοράς και αν τηρούμε όλοι τη νομοθεσία.    

Συμπαραστάτης του Θύμιου Λυμπεροπούλου έχει δηλώσεις και ο πρόεδρος των Ανεξαρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος με αφορμή τη εκδίκαση της αγωγής είχε κάνει σχετική ανάρτηση στο τουίτερ στην οποία αναφέρει: «Η προσπάθεια τρομοκράτησης του προέδρου Θύμιου Λυμπερόπουλου που όπως οφείλει υπερασπίζεται τους οδηγούς ΤΑΞΙ δεν μπορεί να περάσει σε μια δημοκρατική χώρα. Είμαι μαζί του τον στηρίζω μαζί με τους συναδέλφους του».