05 Νοεμβρίου 2018

Οταν η απόγνωση οδηγεί στη φαιδρότητα…

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Ευλόγως λοιπόν το Μ. Μαξίμου και το «παραδικαστικό κύκλωμα» που το συνδράμει, συνεχίζουν απτόητοι. Εκτιθέμενοι όλο και περισσότερο, όλο και πιο πολύ στη δημόσια χλεύη.

Η ίδια συνταγή, η ίδια τακτική δεν μπορούν παρά να οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα. «Κουκουλοφόροι μάρτυρες», κατασκευή «στοιχείων», «ανώνυμα τηλεφωνήματα» που οδηγούν σε «μυστικές κρύπτες», οι οποίες ω του θαύματος έχουν την ίδια… υγρασία που είχε και το σπίτι του Α. Γεωργιάδη(!), είναι η ίδια συνταγή. Η συνταγή του αδίστακτου εργαστηρίου-χαλκείου των υπογείων της Στάζι.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ η ίδια τακτική: Στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων μέχρι της εξόντωσής τους, με «οχήματα» τα γνωστά και καταγέλαστα πλέον «βαποράκια» της κυβερνητικής γραμμής. Η «εφημερίδα της κυβερνήσεως» και του «δόγματος Πολάκη-Ρασπούτιν», 2-3 άλλα σοβαροφανή μέσα ενημέρωσης κι ένας καλοπληρωμένος «διαδικτυακός στρατός» από έμμισθα τρολάκια. Τα οποία λένε και γράφουν όσα θα ήθελαν πραγματικά να πουν και να γράψουν οι «Καρτεροί», αλλά δεν μπορούν.

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ που έγινε με τη Novartis γίνεται ακριβώς το ίδιο και τώρα, που πλησιάζουν τα πορίσματα σε…δόσεις της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία. Διαρροές «στοιχείων» που είναι αποτέλεσμα κοπτοραπτικής, διαρροές ονομάτων, διαρροές «φωτογραφιών» προσώπων, τα οποία σύμφωνα με το «δόγμα Πολάκη-Ρασπούτιν», είναι… έτοιμα για «μέσα». Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα αντί για… τροχήλατες βαλίτσες στο πλακόστρωτο του Μ. Μαξίμου, έχουμε μια… μουχλιασμένη κρύπτη του ΚΕΕΛΠΝΟ!

Την οποία προφανώς δεν κατάφεραν να βρουν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης-«λαγωνικά» της Μ. Παπασπύρου-ψάχνουν…2 χρόνια-αλλά την βρήκαν, μετά από έναν «ανώνυμο τηλεφώνημα». Ολως τυχαίως «πρωταγωνιστής» της «μεγάλης αποκάλυψης» η γνωστή εφημερίδα που υποφέρει από το βάρος που έχουν τα… γαριδάκια, τα οποία… σκοπίμως τοποθετούνται επάνω της για να μην τη βρίσκουν οι επισκέπτες των περιπτέρων. Η ίδια εφημερίδα, που είχε στα χέρια της όλη τη «δικογραφία-κουρελού» της Novartis, πριν καν πάει στη Βουλή. Το «όργανο» που προανήγγειλε όλες τις προαποφασισμένες ενέργειες των υπογείων του Μ. Μαξίμου.

… «ΚΟΠΥ ΠΑΣΤΕ», όπως θα έλεγε και ο Π. Πολάκης και τώρα. Ιδια χοντροκομμένη μεθόδευση, ίδιοι πρόθυμοι πρωταγωνιστές, ίδιος αδίστακτος στόχος. Με μια ουσιώδη όμως διαφορά. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Κακόγουστη και χωρίς έμπνευση, αλλά φάρσα. Και στα μάτια όλο και περισσότερων γίνεται αντιληπτό ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τόσο κραυγαλέα «χοντροκοπιά», ώστε ούτε οι… ίδιοι οι συντάκτες των πορισμάτων δεν είναι βέβαιοι ότι τα πορίσματά τους οδηγούν σε προανακριτική επιτροπή! Προφανώς οι εμπνευστές και οι εκτελεστές του σχεδίου -οι οποίοι τεχνηέντως παρακάμπτουν π.χ. την τότε θητεία της νυν υπουργού Μ. Ξενογιαννακοπούλου στο υπ. Υγείας, αλλά και τη σκανδαλώδη ανάθεση της φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ σε εταιρία γνωστού του Π. Πολάκη έναντι 8,5 εκ. ευρώ- δεν ενδιαφέρονται πλέον, ούτε για την αυτογελοιοποίησή τους, ούτε για την αυτοπροστασία τους.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόγνωση της κυβέρνησης λόγω της παταγώδους αποτυχίας της με ό,τι καταπιάστηκε, σε συνδυασμό με τη μόνη «διέξοδο» που αντιλαμβάνεται -«εκλογές με χειροπέδες»- την οδηγεί κατ’ ευθείαν και αναγκαστικά στον εξής κίνδυνο: Της θορυβώδους πτώσης μέσα σε γενικευμένη θυμηδία, ου μην και χάχανου…

Εδώ και τώρα, τέλος ο εμπαιγμός
Πόσες άλλες ασχήμιες πρέπει να κάνει το καθεστώς Ράμα, για να υπάρξει μια πιο αξιοπρεπής και σοβαρή αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης; Πόσες φορές πρέπει να υπάρξει περιύβριση νεκρού, όπως στην περίπτωση του Κ. Κατσίφα, για να υπάρξει αντιληπτή ευαισθητοποίηση εκ μέρους του ελληνικού κράτους; Πόσο ακόμα «δούλεμα» θα ανεχθούν οι ελληνικές αρχές από τις αλβανικές αρχές, ώστε να καταστεί απολύτως σαφές το «ως εδώ»; Επτά μέρες είναι άταφη η σορός του 35χρονου ομογενούς που δολοφονήθηκε. Χθες έγινε επιμνημόσυνη δέηση σ’ ένα άταφο πτώμα.

Οι αλβανικές αρχές συνεχίζουν να μην παραδίδουν τη σορό στην οικογένειά του και να κάνουν ό,τι μπορούν για να κρύψουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο Κ. Κατσίφας. Μέχρι και σε απαγγελίες κατηγοριών σε… νεκρό προχώρησαν, για να κερδίσουν χρόνο. Ακόμα κι αν στ’ αυτιά ορισμένων ο σπαραγμός της μάνας του Κώστα -«γιατί κρατάνε το παιδί μου»!- δεν έχει την ίδια ένταση με τον δικαιολογημένο σπαραγμό της μάνας του Ζακ, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του ελληνικού κράτους.

Το οποίο δεν μπορεί πλέον, παρά να απαιτήσει τον σεβασμό του, την τήρηση των διεθνών υποχρεώσεων μια χώρας που θέλει να μπει και στην Ε.Ε. και την μνήμη ενός πολίτη της. Και να πάψει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τα βάρβαρα τερτίπια του καθεστώτος Ράμα.

Κλυδωνίζεται ο Ν. Παππάς…
Η ΕΡΤ είναι η δεύτερη προσωπική και μεγάλη ήττα του Ν. Παππά, μετά το τραγελαφικό Big brother με τις τηλεοπτικές άδειες. Κι αν στην περίπτωση του «ναυαγίου της Καλλιθέας» τα πυρά ήταν «εξωτερικά», τώρα στην περίπτωση της ΕΡΤ στη δημόσια κατακραυγή για το «άθλιο κατασκεύασμα» του ΥΨΗΠΤΕ, έχουν κυριαρχήσει τα «φίλια πυρά».
Οπως αποκάλυψε η στήλη από την Παρασκευή, ο Ν. Παππάς πέρασε ένα πάρα πολύ άσχημο απόγευμα την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ. Βρέθηκε απομονωμένος -είχε μόνο την ισχνή υποστήριξη του Γ. Μπαλάφα-απέναντι σε όλο το «βαρύ πυροβολικό» του κόμματος. Κι όσοι γνωρίζουν πώς λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται ότι η δεύτερη ήττα του Ν. Παππά είναι πολύ πιο βαριά. Τόσο για τον ίδιο προσωπικά, όσο και για τον Α. Τσίπρα. Στον οποίο «αντανακλούν» πλέον όλες οι αστοχίες του στενού του συνεργάτη…

…Και αμύνεται αμήχανα
Δεν είναι τυχαία η… τουιτερική «απάντηση» -που είναι και η μόνη μέχρι στιγμής- που έδωσε ο Ν. Παππάς στο «βασανιστήριο της Π.Γ.», αλλά και στο μπαράζ των δημοσιευμάτων που ακολούθησε. «Ενοχλούνται κάποια κέντρα που αντιλαμβάνονται ότι στην ΕΡΤ παίζεται το δεύτερο ημίχρονο της μάχης με τη διαπλοκή», έγραψε στο twitter.

Και επειδή η αλαζονεία και το ένα λάθος φέρνουν και το άλλο, ο «στριμωγμένος υπουργός» δεν κατάλαβε ότι έθιξε και όσα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη διαφώνησαν μαζί του για τον «Φρανκενστάιν» που έχει δημιουργήσει στο Ραδιομέγαρο της Λ. Μεσογείων. Το κατάλαβαν όμως οι άμεσα θιγόμενοι, οι οποίοι δεν ανέχονται από τον Ν. Παππά να τους εμφανίζει περίπου σαν συνοδοιπόρους της διαπλοκής…

Απορίες
1. Η Παπακώστα στην Αριδαία και ο Μουμουλίδης στη Σιάτιστα διαπίστωσαν τη λαϊκή επιδοκιμασία;

2. Δεν είναι απολυτως λογικό ο Δανέλλης, 5 χρόνια ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, να ζητά από Το Ποτάμι να μην συνταχθεί με το «παλιό»;

Από την στήλη «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου