09 Νοεμβρίου 2018

Αρνήθηκε να σχολιάσει τον θάνατο του Κατσίφα ο πρωθυπουργός

Δεν θέλησε να χαλάσει τις σχέσεις με την γειτονική χώρα

«Δεν θα ήθελα να κάνω κανενός είδους αντιπαράθεση για αυτό και να κάνω κάποιο σχόλιο. Είναι πένθος για την χώρα και την οικογένειά του», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τον θάνατο του Κ. Κατσίφα, την ημέρα της κηδείας του (δείτε εδώ). Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Alpha (δείτε αναλυτικά εδώ), για το θέμα δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό εγείροντας περαιτέρω ερωτήματα για τη στάση του.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναλώθηκε στο να σχολιάσει πως «η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει. Ζητήσαμε την άμεση διελεύκανση της υπόθεσης αυτής» ενώ φάνηκε να τον ενδιαφέρει μόνο να μην χαλάσει η σχέση της Ελλάδας με τη γειτονική Αλβανία. Προσπέρασε, δε, και το σχόλιο του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, Έντι Ράμα, αναφορικά με το περιστατικό.

«Θέλω να πω ότι αυτό το δυσάρεστο συμβάν δεν θα πρέπει να μας οδηγήσει να αλλάξουμε στρατηγική από το να αναπτύξουμε σχέσεις με τη γειτονική χώρα. Ξεχνάμε τι γινόταν στους Βουλιαράτες. Εκείνη την ημέρα, είχαμε την ταφή των οστών των πεσόντων ηρώων μας στην Αλβανία μετά από πάνω από 70 χρόνια. Το συμβάν μας έχει θλίψει όλους μας αλλά πρέπει να προχωρήσουμε σε βήματα ώστε η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα που δικαιούται και παράλληλα να καθοριστεί η οικονομική ζώνη της Ελλάδας», σημείωσε χαρακτηριστικά.