11 Νοεμβρίου 2018

Ποιος και γιατί είναι το φαβορί για υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθήνας – Οι αρνήσεις που προηγήθηκαν

Η δυστοκία στην εύρεση υποψηφίου για τον Δήμο Αθήνας συνεχίζεται για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι προτάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές), όσο και ο πολεοδόμος Άρης Καλαντίδης αρνήθηκαν να είναι επικεφαλής της καμπάνιας για διαφορετικούς λόγους.

Εκτός από τους δύο παραπάνω συζητήσεις έχουν γίνει τόσο για τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Νίκο Μπελαβίλα, όσο και για την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, χωρίς όμως να έχουν τελεσφορήσει ή τελικά επιλεχθεί από την Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με την Realnews, μετά από όλα αυτά φαίνεται ότι φαβορί για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο 35χρονος υφυπουργός Εργασίας είναι ένα νέο πρόσωπο, με λαϊκό, αντισυμβατικό και σεμνό προφίλ, ικανός ως ρήτορας, αλλά και με τη συγκρότησή που απαιτείται για να εκφράσει ένα απαιτητικό αυτοδιοικητικό πρόγραμμα.

Επιπλέον, είναι γέννημα-θρέμμα καθώς και νυν κάτοικος Αθήνας αφού έχει μεγαλώσει στα Κάτω Πατήσια. Είναι ακόμα ιδιαίτερα αγαπητός στον κομματικό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και στη Νεολαία του, καθώς έχει διατελέσει και γραμματέας της. Θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι οι τοπικές οργανώσεις θα «σκίζονταν» για την υποψηφιότητά του, ενώ ανάλογη υποδοχή θα είχε και από τη δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».