28 Νοεμβρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Από το «η ΝΔ είναι ακροδεξιό μόρφωμα» στο «υποψήφιος ΝΔ» μιά καρέκλα δρόμος

Όταν ο αστείος υποψήφιος της ΝΔ για το Δ. Θεσσαλονίκης, Ν. Ταχιάος, αποκαλούσε τη ΝΔ "ακροδεξιό μόρφωμα"-Φιλελές χωρίς ούτε μία μέρα εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αλλά με «παράσημο» τις κρατικές θέσεις-Αδερφός της γνωστής δημοσιογράφου της πλάκας Χριστίνας Ταχιάου που συγκίνησε το πανελλήνιο με την αποκάλυψη ότι τα 5.500€ (συν έξτρα) βουλευτικής αποζημίωσης δεν την έφταναν να ζήσει... γενικώς η  φιλελέ (στη θεωρία) οικογένεια έχει γραπωθεί καλά από το κράτος

Ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημαρχεία της Θεσσαλονίκης είναι ο Νίκος Ταχιάος. Ο συγκεκριμένος όμως, το 2012 όταν είχε αποχωρήσει για το κόμμα της Ντόρας μας έλεγε ότι η Νέα Δημοκρατία, επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά, είναι ακροδεξιά αναφερόμενος σε Άδωνι και Βορίδη. Έκτοτε χωρίς ούτε μία συγγνώμη, ξαναμπηκε μόλις είδε καρέκλα και όχι μόνο όλα καλά, αλλά μπορεί να τον δούμε και από κανα μπαλκόνι να ουρλιάζει σαν "ακροδεξιό μόρφωμα" πλέον, "η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ελληνική". 

Τραγική επιλογή που στην καλύτερη θα αποδειχθεί Κοσμόπουλος που πέρασε και δεν ακούμπησε ή στη χειρότερη δεν θα περάσει καν στο δεύτερο γύρο...

Δείτε το βίντεο να γελάσετε με τα σούργελα που θέλουν να μας κυβερνήσουν:



Φιλελές χωρίς ούτε μία μέρα εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αλλά με «παράσημο» τις κρατικές θέσεις

Ο ίδιος έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook, σχετικά με την υποψηφιότητά του τις εξής αρλούμπες σαν κλασικός φιλελέ (βλέπε πχ. Σκυλακάκης) που μια ζωή τρέφεται από το κράτος είτε σαν αντιδήμαρχος είτε σε κρατικές θέσεις που κατσικόνονται κομματικά στελέχη:

«Ανήκω στον φιλελεύθερο χώρο, χωρίς να αρνούμαι και τις συντηρητικές αποχρώσεις της πολιτικής συγκρότησής μου. Είναι ξεκάθαρο πως αυτό που είμαι χωράει στον χαρακτηρισμό ”νεοδημοκράτης”, όπως φαντάστηκε το κόμμα του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τελεία και παύλα. Κάθε διαφορετικός χαρακτηρισμός κινείται μόνο στην παραπολιτική που την έχω αφήσει στα νιάτα μου. Επίσης, νεοδημοκράτης είμαι, κομματόσκυλο δεν μπορεί να με πει κανείς. Κομματικούς ρόλους σοβαρούς μετά την ΟΝΝΕΔ δεν είχα, εκτός από την θέση μου στην Κ.Ε. για ένα διάστημα επί Κώστα Καραμανλή και την πρόσφατη τοποθέτησή μου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αναπληρωτή Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας. Δεν θα βρεθεί άνθρωπος που θα πει ότι όπου βρέθηκα, είδε το κόμμα να κάνει κουμάντο.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα δημοτικά: Για την τρέλα μου με την πόλη δεν χρειάζεται να μιλήσω, μιλάει το timeline μoυ. Για την άποψή μου για τον Μπουτάρη, επίσης. Γραφικός κόντεψα να γίνω. Έτσι κι αλλιώς, δεν είναι πλέον στο παιχνίδι ως πρόσωπο. Από την κληρονομιά του ό,τι μπορεί να διατηρηθεί πρέπει να μείνει και ό,τι χρειάζεται να αλλάξει, θα αλλάξει. Αλλά η κουβέντα αυτή δεν είναι του παρόντος. Σταματώ να γράφω μέχρι να καθίσει η σκόνη».

Διαβάστε και το πλούσιο στο δημόσιο τομέα βιογραφικό του που δεν αναφέρει ούτε μία μέρα κανονικής δουλειάς....

Ο Νίκος Ταχιάος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1962.

Είναι αγρονόμος – τοπογράφος μηχανικός του Α.Π.Θ. και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια παρέχει υπηρεσίες στο έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP, δραστηριοποιούμενος σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ από το 1987 μέχρι το 1990 διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Από τον Μάρτιο του 2018 είναι αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Επί πέντε συνεχείς τετραετίες, από το 1987 έως και το 2006 οπότε και επέλεξε να αποχωρήσει, εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Στο διάστημα αυτό υπήρξε αντιπρόεδρος στη Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης και Θεάματος (1991-1994), αντιδήμαρχος πολιτισμού (1995-1996) και αντιδήμαρχος αρχιτεκτονικού (2002-2005).

Από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι και τον Οκτώβριο 2009 υπήρξε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μεταξύ του 2004 και του 2010 υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Έχοντας επίσης συμμετάσχει για πολλά χρόνια:

  • σε Συμβούλια Χωροταξίας, Οικισμού, Περιβάλλοντος,
  • σε Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων,
  • στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης,
  • στο Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών
  • έχει αποκτήσει παράλληλα και ευρεία εμπειρία σε θέματα δημόσιας διοίκησης, δημοσίων συμβάσεων, χωρικού σχεδιασμού, περιβάλλοντος, ιδιοκτησίας και αξιών γης.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

Στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, είχε ακολουθήσει την Ντόρα Μπακογιάννη, όταν εκείνη είχε κάνει κόμμα.