08 Νοεμβρίου 2018

ΣΙΓΑ! ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΤΣΙΛΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΙΜΑΤΑ! Πολάκης: Με ρυθμό πολυβόλου θα έρχονται τα θετικά μέτρα στη Βουλή

Παρέλαση υπουργών σημειώνεται από νωρίς το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί στην αρμοδιότητα των οποίων εμπίπτουν κατηγορίες ειδικών μισθολογίων ανεβαίνουν στο βήμα για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της τροπολογίας για τα αναδρομικά με κύριο σύνθημα "Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη".

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απευθύνθηκε στα έδρανα της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είμαστε μόνο στην αρχή. Έτσι θα συνεχίσουμε. Με ρυθμό πολυβόλου θα έρχονται από εδώ και πέρα τα θετικά μέτρα κ. Σταϊκούρα". Ο κ. Πολάκης μάλιστα υποστήριξε ότι ειδικά για τους γιατρούς του ΕΣΥ η επιστροφή των περικοπών αποτελεί πολιτική απόφαση λέγοντας ότι το συγκεκριμένο ποσό περίσσεψε επειδή αυτή η κυβέρνηση δεν κλέβει .

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου ο οποίος αφού μίλησε για αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης υποστήριξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε σχέδιο κοινωνικού αυτοματισμού ώστε οι δικαστές να στοχοποιηθούν ως "προνομιούχοι" και να δικαιολογηθούν οι περικοπές των αποδοχών τους.

"Ήταν νόμιμο αλλά και ηθικό. Αλλά κυρίως ηθικό για τους γυναίκες και τους άνδρες της Ακτοφυλακής" είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης.

"Αγωνιστήκαμε και κρατήσαμε όρθια τη χώρα. Με κόστος αλλά τα καταφέραμε" είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

Βολές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης εξαπέλυσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη υποστηρίζοντας ότι η επιλογή, η κύρια μεταρρύθμιση να είναι οι περικοπές μισθών δεν ήταν τυχαία αλλά είναι και σήμερα θέση της ΝΔ.

"Είμαστε αποφασισμένοι βήμα βήμα να αποκαταστήσουμε τις αδικίες που έφεραν τα μνημόνια. Θα κάνουμε πράξη κάθε μέτρο που εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση" είπε η κ. Γεροβασίλη.

Σε ανακοίνωση προσλήψεων προέβη ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

"Σε βάθος τριετίας θα προσληφθούν 15.000 εκπαιδευτικοί, 4.500 το 2019, 5250 το 2020, 5250 το 2021" είπε καταχειροκροτούμενος ο υπουργός. Παράλληλα χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας τη συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας

του Γιώργου Λυκουρέντζου
Πηγή: Real.gr