08 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΤΑΝΤΙΑ! Το Μαξίμου ανησυχεί για την… Μέρκελ

Η αποχώρησή της από την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος προβλημάτισε την κυβέρνηση

Η είδηση ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους η Αγκελα Μέρκελ θα έχει αποχωρήσει από την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος δεν χαροποίησε τον Αλέξη Τσίπρα. Οι εξελίξεις για αλλαγή ηγεσίας στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα αναμένεται να κορυφωθούν μία εβδομάδα μετά το κρίσιμο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, όπου θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά η τύχη του διπλού σχεδίου του ελληνικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Κομισιόν, και ειδικότερα το θέμα της περικοπής ή όχι των συντάξεων.

Η Μέρκελ, η οποία δεν ασκεί τα καθήκοντά της με όρους «παντοδυναμίας» στη χώρα της, δεν είναι βέβαιο πως θα τηρήσει τις διαβεβαιώσεις που φέρεται να έχει δώσει στον Αλ. Τσίπρα για αμέριστη στήριξη των ελληνικών θέσεων στο Eurogroup, κάτι που στο πρόσφατο παρελθόν συνδέθηκε με υποθέσεις για την εφαρμογή μιας ασυνήθιστης έως ανήθικης πρακτικής, που προέβλεπε ανταλλάγματα επί της επίλυσης του «Μακεδονικού».

Το γεγονός ότι πλέον η ίδια τελεί και υπό παραίτ ηση από την ηγεσία του κόμματός της την καθιστά «καγκελάριο περιορισμένης ευθύνης», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν στον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. 

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/to-maximou-anisichi-gia-tin-merkel