29 Νοεμβρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Επεισόδια και καταστροφές στην Αθήνα από άπλυτους σε συλλαλητήριο εναντίον της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-Ένταση και χημικά απ' την ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Ενταση στα μαθητικά συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (υπέρ και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών) με κουκουλοφόρους, πέτρες, κρότου λάμψης και χημικά.

Εσπασαν τζαμαρίες στην Αθήνα 

Στο κέντρο της Αθήνας, νεαροί με σφυριά και πέτρες προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα τραπεζών κατά μήκος της Πανεπιστημίου, ενώ οι αστυνομικοί έχουν απαντήσει με χειροβοβμίδες κρότου- λάμψης.





Ενταση στη Θεσσαλονίκη

Στην πορεία των μαθητών, που τάσσονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υπήρξε μικρή ένταση στην οδό Μακεδονικής Αμύνης.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε φραγμό στην κατάληψη Mundo Nuevo όπου βρίσκονται αντιεξουσιαστές και μαθητές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό προκειμένου να πλησιάσουν την κατάληψη στη συμβολή των οδών Ολύμπου με Παπαγεωργίου.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ από την πλευρά τους τα άτομα πετούσαν πέτρες και μπουκάλια.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο έχει καταστεί αποπνικτική.