30 Νοεμβρίου 2018

Πώς έστελνε τον χρυσό στην Τουρκία η "μαφία του χρυσού" και πως ξέπλενε το μαύρο χρήμαΑθώος για την εμπλοκή του στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού δηλώνει στον ΣΚΑΪ ο γνωστός ενεχυροδανειστής που κατηγορείται ότι είναι ένας από τους εγκεφάλους της μαφίας. «Είμαι αθώος… οι κατηγορίες εις βάρος μου θα καταρρεύσουν» αναφέρει.

«Δεν έχω εμπλοκή με την παράνομη εξαγωγή χρυσού… Εγώ μπλέχτηκα επειδή συνεργαζόμουν με τους Τούρκους. Επειδή με το λεωφορείο έφευγαν και δικές μου βαλίτσες με χρυσό» σημειώνει. Τα δικά μου, προσθέτει, ήταν όλα νόμιμα θα αποδειχθεί μόλις έρθουν τα παραστατικά (των συναλλαγών).

Η ΕΛΑΣ παρακολουθούσε επί μήνες το εκτεταμένο κύκλωμα που εξήγε λαθραία τόνους χρυσού στο εξωτερικό τον οποίο έλιωναν σε χυτήριο στην οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια.

Ο ΣΚΑΪ εντόπισε το υπερπολυτελές γιοτ που διέθετε ο ενεχυροδανειστής. Είναι άνω των 20 μέτρων. Σε ένα διάλογο του ενεχυροδανειστή με φερόμενο ως συνεργό του, του περιγράφει ότι το σκάφος του κόστισε τζάμπα, μόλις 360.000 ευρώ με τις ανακαινίσεις.«Δεν είναι λεφτά αυτά, δεν είναι λεφτά γι’ αυτό το σκάφος σού λέω… Με επτά κατοστάρικα τέτοιο πράγμα δεν βρίσκεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ενεχυροδανειστής.

Εξάλλου, σε βίντεο – ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας που αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ είνεται εμφανής και η διαδικασία μεταφοράς του χρυσού στην Κωνσταντινούπολη από τις δύο εγκληματικές ομάδες πάντα με το ίδιο τουριστικό λεωφορείο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Κωνσταντινούπολη και αντίστροφα. Η αμοιβή των δύο οδηγών ήταν 120 ευρώ για κάθε κιλό χρυσού.

Στο μεταξύ, εννιά κατηγορούμενοι, από τους συνολικά 63 συλληφθέντες για την υπόθεση της λεγόμενης "μαφίας του χρυσού", έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής στους ειδικούς ανακριτές διαφθοράς. Και οι εννιά κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι την Παρασκευή, με τον περιοριστικό ορό της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Έμεινα έκπληκτος από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, κάποιοι τον παραπλάνησαν και κυρίως η αστυνομία τόνισε στον ΣΚΑΪ Αλέξης Κούγιας, ο δικηγόρος του ενεχυροδανειστή. «Κρατήστε πολύ μικρό καλάθι για αυτά που ακούτε σε σχέση με τον γνωστό ενεχυροδανειστή» σημείωσε ο κ Κούγιας.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/391050/ti-dilose-ston-skai-o-gnostos-enehurodaneistis-gia-to-kukloma-hrusou/