12 Νοεμβρίου 2018

Πρωτοφανής Ασυδοσία: Επίθεση αναρχικών σε αστυνομικούς μέσα στο Εφετείο (Video)

Σοβαρά επεισόδια με τρεις αστυνομικούς τραυματίες εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι σε αίθουσα δικαστηρίων στο Εφετείο, στην Αλεξάνδρας.

Στη δικαστική αίθουσα εκδικαζόταν μία υπόθεση της 30ης Σεπτεμβρίου του 2012, τότε που υπήρχε ακόμα η ομάδα ΔΕΛΤΑ και αφορούσε επεισόδια σε αντιφασιστική πορεία.

Στη δίκη ήταν κατηγορούμενοι αντιεξουσιαστές και έξω από την αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 άτομα αλληλέγγυοι.

Μάρτυρες ήταν και αστυνομικοί. Ξαφνικά το μεσημέρι στη 1, επικράτησε ένταση κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, και αστυνομικοί με αντιεξουσιαστές ήρθαν στα χέρια. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, με τον έναν να έχει μεταφερθεί στο 401.

Στη συνέχεια βγήκαν έξω και συνεχίστηκε η λεκτική αντιπαράθεση, μέχρι που κάποια στιγμή ένας από τους αντιεξουσιαστές απείλησε έναν από τους αστυνομικούς λέγοντάς του «θα σε σφάξω» και ακολούθησε εκτεταμένη επίθεση με κράνη και γροθιές. Η κατάσταση εκτονώθηκε όταν επενέβη μια διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην περιοχή.

Αυτόπτης μάρτυρας αστυνομικός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε την επίθεση ως εξής: «Στη δικαστική αίθουσα μας αποκάλεσαν φασίστες, ρουφιάνους και άλλα που δεν λέγονται και ενώ έξω βγήκαμε ομαδικά για να προστατευτούμε, ξαφνικά βγήκαν εκτός του χώρου, συνέχισαν να βρίζουν και άρχισαν να βαράνε έναν συνάδελφο.

Τον τραβήξαμε να τον βοηθήσουμε και μας την έπεσαν 50 άτομα. Ευτυχώς υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ στο σημείο και μας έσωσαν».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο γ.γ. Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος κατήγγειλε ότι αξιωματικός βρέθηκε στο σημείο και θα μπορούσε να κάνει συλλήψεις, αλλά δεν τις έκανε για να εκτονωθεί η κατάσταση.