06 Δεκεμβρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ στο ΥΜΑΘ και επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο-ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια αμαύρωσαν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου - Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν τη Θεολογική του ΑΠΘ

Μολότοφ στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης έπεσαν πριν λίγο στη Θεσσαλονίκη, κατά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου., ενώ επίθεση δέχθηκε και η διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από το τουρκικό προξενείο.

Σύμφωνα με το thestival.gr, που δημοσιεύει και τις σχετικές φωτογραφίες, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο ΥΜΑΘ.



Η πορεία συνεχίζεται, ενώ οι κουκουλοφόροι αναποδογυρίζουν και καίνε κάδους, ενώ προκαλούν φθορές σε ΙΧ στην Αγίου Δημητρίου.



Κατάληψη της Θεολογικής του ΑΠΘ

Την ίδια ώρα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε κατάληψη της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Η είσοδος της Σχολής έχει αποκλειστεί με έπιπλα, που μετέφεραν οι αντιεξουσιαστές από το εσωτερικό του κτιρίου, ενώ έχουν προκαλέσει φθορές στο κυλικείο της Σχολής.

Στην πορεία μετέχουν μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές, ενώ νωρίτερα, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, πέταξαν μπογιές και πέτρες στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την πορεία.