07 Δεκεμβρίου 2018

Φωτογραφία σοκ: Έδεσαν ζωντανή την άτυχη Ελένη πριν την πετάξουν στη θάλασσα

Η φωτογραφία με τα δεμένα πόδια της άτυχης Ελένης βλέπει το φως της δημοσιότητας, ένα στοιχείο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου της 21χρονης. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία του parapolitika.gr, η άτυχη Ελένη βρέθηκε με δεμένα τα πόδια, κάτι που κατέστησε αδύνατο το να κολυμπήσει για να σωθεί.



Εξίσου αποκαλυπτικές είναι οι λεπτομέρειες από την απολογία του Α.Λ., ενός από τους δύο κατηγορουμένους, για τον θάνατο της 21χρονης Ελένης στη Ρόδο, οι οποίες ρίχνουν φως στο τι προηγήθηκε του θανάτου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας, έχοντας λάβει γνώση της δικογραφίας κατόπιν δηλώσεως παράστασης πολιτικής αγωγής: «πριν πετάξουν τη δυστυχή κοπέλα στη θάλασσα, επειδή πιθανότατα όχι μόνο ήταν ζωντανή, αλλά και επειδή είναι βέβαιο ότι, μόλις το σώμα της θα ερχόταν σε επαφή με το κρύο νερό, έστω και αν είχε χάσει προσωρινά τις αισθήσεις της, θα συνερχόταν, της έδεσαν με σκοινί και τα δύο πόδια, για να είναι βέβαιοι ότι θα πνιγεί. Έτσι βρέθηκε με δεμένα τα πόδια από αυτούς που ανακάλυψαν το πτώμα της».

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση του ενός από τους δύο κατηγορουμένους, για όσα προηγήθηκαν καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ξεκινήσαμε να ερχόμαστε σε επαφή αλλά η ΕΛΕΝΗ δεν ήθελε. Ο Μ.Κ. της είπε «αν δεν μου πάρεις π### δεν φεύγεις από το σπίτι» και τελικά δέχτηκε να του κάνει στ#####. Μετά συνεχίσαμε για να κάνουμε και έ#### αλλά εκείνη πάλι δεν ήθελε και ο Μ.Κ. της είπε «άμα δεν κάτσεις δεν θα φύγεις από το σπίτι». Είχαμε πιει πολύ βότκα και δεν θυμάμαι καλά. Την χτυπήσαμε στο πρόσωπο δυνατά και ζαλίστηκε. Τότε εκείνη είπε ότι θα το πει στην Αστυνομία και τότε θολώσαμε. Ο Μ.Κ. την χτύπησε με γροθιά και μετά εγώ της κράτησα τα χέρια και ο Μ.Κ. την χτύπησε δυνατά με ένα ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι. Τότε τα χάσαμε και τρομάξαμε.»

O Α.Λ. κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, αναφέρει χαρακτηριστικά: «η ΕΛΕΝΗ είχε τις αισθήσεις της κι εγώ ήθελα να την βάλουμε στο αμάξι για να την πάμε στο νοσοκομείο, αλλά ο Μ.Κ. που οδήγησε το βανάκι, πήγε σε ένα απόμερο σημείο με βράχια και μου είπε «πάμε να τελειώσουμε». Εκεί την πετάξαμε από τα βράχια στη θάλασσα. Στη συνέχεια, πήγαμε στο σπίτι και προσπαθήσαμε να το καθαρίσουμε με σφουγγαρίστρα. Ύστερα ξανά πήγαμε στο ίδιο σημείο που την ρίξαμε και πετάξαμε λίγο πιο κάτω και τα προσωπικά της αντικείμενα, καθώς και το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο την χτύπησε ο Μ.Κ.».

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στην ιατροδικαστική έκθεση, λεπτομέρειες της οποίας αποκαλύπτει το parapolitika.gr, αναφέρεται η εκτίμηση ότι ο θάνατος επήλθε μεταξύ 20.00 στις 27 Νοεμβρίου και 6 το πρωί της 28ης Νοεμβρίου μέσα στη θάλασσα από πνιγμό.

Παράλληλα η έκθεση δίνει λεπτομέρειες και για τα χτυπήματα που δέχθηκε η 21χρονη στο κεφάλι και στον λαιμό και αποδίδονται σε απόπειρα στραγγαλισμού, πριν πέσει στο νερό. «Ήταν δε, δυνητικά θανατηφόρες και αυτές από μόνες τους, ιδιαίτερα η εγκεφαλική αιμορραγία, αν δεν μεσολαβούσε και προλάβαινε ο μηχανισμός του πνιγμού. Πιθανότατα το άτομο δεν είχε τις αισθήσεις του λόγω αυτών των προϋπαρχόντων κακώσεων όταν το σώμα της εισήλθε στο νερό» αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Η ιατροδικαστική έκθεση δίνει λεπτομέρειες και για την κατάσταση του σώματος της άτυχης Ελένης. Χαρακτηριστικά αναφέρει: Στην πρόσθια επιφάνεια της κεφαλής, του κορμού και των κάτω άκρων καθώς και στις οπισθοπλάγιες επιφάνειες των άνω άκρων διαπιστώνονται πολλαπλές εκδορές, αμυχές και μικρά θλαστικά τραύματα, τα περισσότερα μεταθανατίως γενόμενα και λίγα περιθανατίως γενόμενα, προφανώς προκληθέντα από την πρόσκρουση του νεκρού σώματος σε βράχους με τον κυματισμό της θάλασσας. Μεγαλύτερα θλαστικά τραύματα παρατηρούνται στον πώγωνα, δύο στη μετωπιαία χώρα και δύο στη βρεγματική χώρα, επίσης μεταθαντίως γενόμενα με τον ίδιο μηχανισμό. Διαπιστώνεται τραυματική ρήξη του πτερυγίου του αριστερού ωτός και εκχύμωση οπισθωτιαίως που υποδηλώνει εν ζωή πλήξη της περιοχής με θλων όργανο. Στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα διαπιστώνεται κυκλική εκχύμωση ως δια δακτυλικής πιέσεως γενόμενη.

Από την ιατροδικαστική έκθεση μάλιστα, ούτε μπορεί να επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο βιασμού, λόγω της παραμονής του σώματος επί πολλή ώρα στο νερό της θάλασσας.

Διαβάστε αναλυτικά ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας:

Επειδή πολλά λέγονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς τις τελευταίες ημέρες, θα προβούμε στις εξής δύο δηλώσεις:

Η πρώτη αναμφισβήτητη δήλωσή μας είναι ότι οι δράστες, πριν πετάξουν τη δυστυχή κοπέλα στη θάλασσα, ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΕΝ ΖΩΗ, αλλά και επειδή είναι βέβαιο ότι, μόλις το σώμα της θα ερχόταν σε επαφή με το κρύο νερό, έστω και αν είχε χάσει προσωρινά τις αισθήσεις της, θα συνερχόταν, της έδεσαν με σκοινί και τα δύο πόδια, για να είναι βέβαιοι ότι θα πνιγεί. Έτσι βρέθηκε με δεμένα τα πόδια από αυτούς που ανακάλυψαν το πτώμα της.

Η δεύτερη δήλωσή μας είναι ότι, όποιος προσπάθησε ή προσπαθεί κατά παράβαση του άρθρου 365 Ποινικού Κώδικα (προσβολή μνήμης νεκρού) να προσβάλει τη μνήμη της δυστυχούς αυτής κοπέλας, καλυπτόμενος στον δυστυχώς ανεξέλεγκτο χώρο του διαδικτύου, ΌΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, θα βρεθεί, θα μηνυθεί και θα εναχθεί από το γραφείο μας για λογαριασμό της οικογενείας, η οποία θα απαιτήσει και εύλογη αποζημίωση.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται στη μνήμη της αείμνηστης κοπέλας και είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή το γραφείο μας.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές της φοιτήτριας στη Ρόδο

Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο που δείχνει τις τελευταίες στιγμές της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη που δολοφονήθηκε στην Ρόδο

Το βίντεο που έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας και φέρνει στο φως η «Δημοκρατική», δείχνει τον έναν από τους δυο νεαρούς να πηγαίνει και να έρχεται και στην συνέχεια να εμφανίζεται η Ελένη Τοπαλούδη να τον φιλάει στο μάγουλο και να φεύγουν προκειμένου να επιβιβαστούν στο λευκό φορτηγάκι. Πρόκειται πιθανώς για το ραντεβού το οποίο ένας εκ των κατηγορουμένων περιγράφει στην κατάθεσή του στους ανακριτικούς υπαλλήλους του Λιμενικού Σώματος.

Δείτε το βίντεο:



Πηγή: parapolitika.gr