11 Δεκεμβρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Άδωνις: Για τον Καμμένο όλα είναι θέατρο, όπως θέατρο είναι και η Μακεδονία-Ο Τσίπρας είναι ο Πολάκης χωρίς μούσια-Αφωνία για… Πετσίτη

Απάντηση επί προσωπικού έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για όσα είπε εκείνος από το βήμα της Βουλής:

"Σέβομαι απεριόριστα τη μνήμη του αειμνήστου πατρός σας, τον γνώρισα μία φορά στη ζωή μου, ήτταν πραγματικά ένας εξαιρετιά αξιοπρεπής κύριος. 'Όταν όμως κ. Καμμένε έρχεστε εδώ και λέτε για τον πατέρα σας που έφυγε στα 86 του επειδή ακούστηκαν εδώ άδικες κατηγορίες, θα ήθελα να σκεφτείτε ότι την Κυριακή έχουμε το μνημόσυνο του αειμνήστου Βασίλη Μπεσκένη κι έφυγε ακριβώς στα μισά χρόνια του πατέρα σας, στα 43 με παιδί έξι μηνών.Ξέρετε γιατί; Γιατί έσκασε από τις ψευδείς κατηγορίες ότι ήταν παρανόμως προσληφθείς στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αλλά γι αυτό δεν είχατε να πείτε μια κουβέντα κ. Καμμένε, γιατί για εσάς όλα είναι θέατρο, όπως θέατρο είναι και η Μακεδονία".



Ο Πάνος Καμμένος ξαναπήρε τον λόγο και απάντησε: "Το ποιος θα σταματήσει αυτή την συμφωνία θα το δείτε. Μαθήματα πατριωτισμού όχι σε μένα". Αίσθηση προκάλεσε η διατύπωση του πως εκτός από την κυβέρνηση, θα φύγει "και από την κυβερνητική πλειοψηφία".

Ο Τσίπρας είναι ο Πολάκης χωρίς μούσια
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για αήθη συμπεριφορά και αφωνία στην υπόθεση Πετσίτη

Θέση στην σκληρή μονομαχία που έλαβε χώρα σήμερα στη Βουλή πήρε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε μια ιδιαίτερη σκληρή τοποθέτησή του κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για «συναλλαγή» των συντάξεων με το όνομα της Μακεδονίας, ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ως τον «Πολάκη, χωρίς μούσια». «Όσο εμείς τσακωνόμασταν εδώ, ο κ. Ζάεφ, την ίδια στιγμή έκανε την εξής δήλωση.

«Είμαι Μακεδόνας, ομιλώ την μακεδονική γλώσσα και πλέον κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσεις αυτό». Άρα απάντηση στη διαφορά Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν δίνει το λεξικό, ο … συνεργάτης σας. Άρα, αν πράγματι ο κ. Τσίπρας, έστειλε αυστηρά μηνύματα στον κ. Ζάεφ, τότε σίγουρα ο κ. Ζάεφ δεν τα έχει λάβει.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο θέμα του Σκοπιανού ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν μίλησε ποτέ για προδοσία. «Δεν είπαμε ποτέ ότι είστε προδότες. Απλά, είπαμε ότι αναγκάζεστε να αλλάξετε θέση στο θέμα της Μακεδονίας. Εσείς πάντα Μακεδονία λέγατε τα Σκόπια, και τώρα θα αναγκάζεστε να την λέτε, Βόρεια Μακεδονία», τόνισε και ανέφερε τους πρώην πρωθυπουργούς της χώρας που δεν αποδέχτηκαν με κανένα αντάλλαγμα να δώσουν το όνομα της Μακεδονίας και κατέληξε:

«Άρα είναι απόλυτα προφανές, ότι τις συντάξεις τις πήρατε για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Θα κριθείτε από τον ελληνικό λαό γι’ αυτό».

Πολάκης… χωρίς μούσια
Καυστικός ήταν ο κ. Γεωργιάδης στους χαρακτηρισμούς του απέναντι στον Πρωθυπουργό, ο οποίος κατά την ομιλία του που προηγήθηκε είχε χαρακτηρίσει «απολειφάδι της πολιτικής» τον κ. Τατσόπουλο, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υποψήφιο με τη ΝΔ. «Θέλω να καταδικάσω από το βήμα αυτό την αήθη επίθεση του πρωθυπουργού στον πρώην συνάδελφό σας κ. Τατσόπουλο. Δεν έχω ακούσει πιο αήθη επίθεση», ανέφερε και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό για την στάση του αυτή ως έναν «Πολάκη χωρίς μούσια».

Αφωνία για… Πετσίτη
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε με σφοδρότητα και στο θέμα του κ. Πετσίτη, του «συμμαθητή» του κ. Παππά, για τον οποίο ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία αναφορά.

«Ο κ. Τσίπρας μίλησε σήμερα 70 λεπτά στο σύνολο. Προκλήθηκε πολλές φορές για το όνομα Πετσίτη. Δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά», και αναρωτήθηκε: «Καλά, δεν έχει ακούσει ότι ένας φίλος του κ. Παππά, που έβγαινε φωτογραφίες στο γραφείο του και από 5.000 εισόδημα έχει ξαφνικά 200.000 και έπαιρνε χρήματα από τον Λαυρεντιάδη; Αυξήσατε τους μισθούς μπράβο. Αλλά όχι σε όλους τους Έλληνες. Μόνο στον κ. Πετσίτη».