09 Δεκεμβρίου 2018

Μια ξεχωριστή εκδήλωση από τον Αδωνι: Παιδιά διάβασαν αρχαίο κείμενο σε σκύλους-ακροατές [εικόνες & βίντεο]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εγκατέλειψε για λίγο την πολιτική αντιπαράθεση και τις συγκρούσεις και έδωσε το παρόν το απόγευμα σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που οργάνωσε η «Ελληνική Αγωγή» που ο ίδιος και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου διευθύνουν.

Η εκδήλωσε είχε τρεις άξονες: Το παιδί, τον σκύλο και το βιβλίο.

Σε συνεργασία με το Give me a Paw οργάνωσαν ενα πρόγραμμα που στοχεύει στη βελτίωση της επικοινωνιακής και αναγνωστικής ικανότητας των παιδιών, χρησιμοποιώντας σαν κίνητρο την επαφή με το σκύλο.



Τα παιδιά που μαθαίνουν αρχαία ελληνικά στην Ελληνική Αγωγή βρέθηκαν όλα μαζί και διάβασαν -χωρίς το άγχος να τους κρίνει κάποιος δάσκαλος - βιβλία σε ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους «ακροατές».



Έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά, ακόμη και εκείνα που είτε λόγω δυσλεξίας είτε από ιδιοσυγκρασιακή συστολή, αποφεύγουν να κάνουν ανάγνωση και να «εκθέσουν εαυτόν»- με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν δεσμούς αγάπης με το λογοτεχνικό κείμενο-, παρουσία σκύλου διαβάζουν αβίαστα γιατί αισθάνονται ότι δεν κρίνονται.



Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης μαζί με τους δυο του γιους τον Περσέα και τον Αλκαίο. Μαζί με τον Περσέα χάιδεψαν για ώρα έναν από τους ειδικά εκπαιδευμένος σκύλους της εκδήλωσης ενώ ο μικρός Αλκαίος διάβασε σε ένα λαμπραντόρ ένα αρχαίο κείμενο.



Στη σύντομη ομιλία του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι « στην ελληνική αγωγή ποτέ δεν έχουμε δει τη γλώσσα μουσειακά, μας ενδιαφέρει αυτό που λέγεται ελληνικός πολιτισμός να γίνει βίωμα σήμερα. Ο Ελληνικός Πολιτισμός έχει ως βασικό του στοιχείο τη φύση και το σεβασμό της φύσης. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ιδιαίτερα φιλόζωοι και αγαπούσαν πολύ τα σκυλιά. Υπάρχουν πολλά κείμενα για το πόσο δεμένοι ήταν οι πρόγονοι μας με τους σκύλους και τις γάτες. Μπορούμε να είμαστε και μοντέρνοι και σύγχρονοι και αρχαίοι και κοντά στη φύση και αυτός είναι ο στόχος της ελληνικής αγωγής».