11 Δεκεμβρίου 2018

Τσίπρας: Προσπάθεια να “απαντήσει” για την υπόθεση Πετσίτη

Αναφορά στην υπόθεση του Μάνου Πετσίτη, η οποία εκθέτει την κυβέρνηση, υποχρεώθηκε να κάνει, μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και την πρόκλησή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος  την “χρέωσε” στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να βρει σκάνδαλα. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «αφού δεν βρήκατε οφσόρ σε συγγενείς, τώρα ψάχνετε φίλους και συμμαθητές».

Συγκεκριμένα, στη δευτερολογία του ο κ.Τσίπρας είπε: «Προφανώς η ΝΔ είχε διαμορφώσει το πρόγραμμα της με το μέτρο της περικοπής των συντάξεων μέσα, δεν θα το καταργούσε ποτέ».
Όσον αφορά στο “μέτρημα” του κ. Μητσοτάκη των πόσων ημερών πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «ο λαός σάς έχει καταδικασμένους στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και «θα χρειαστεί τον Σεπτέμβρη του 2019 να ανανεώστε το κοντέρ» και να ξαναρχίσει το μέτρημα.
Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ ότι προσπαθεί να ανακαλύψει σκάνδαλα εις βάρος της κυβέρνησης. «Αφού σκάνδαλα δεν βρίσκετε προσπαθείτε να τα επινοήσετε», είπε.
«Κύριε Μητσοτάκη αφού τα fake news για τους πολιτικούς και τις συντάξεις δεν πιάνουν, αρχίσατε να σκανάρετε τους συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού και αφού ούτε εκεί βρήκατε τίποτα αρχίσατε να ψάχνετε τους φίλους και τους συμμαθητές υπουργών. Καλά το πάτε, αλλά κινδυνεύετε να γίνετε καταγέλαστος και εσείς και η παράταξή σας», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Μου κάνει εντύπωση η ανησυχία σας για τη σκανδαλολογία», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Είναι ζήτημα γιατί αναγκαστήκατε να απολογηθείτε για κάτι που δεν μίλησα ιδιαίτερα αναλυτικά. Αλλά αφού το κάνατε, να ρωτήσω: ασκήθηκε ή δεν ασκήθηκε δίωξη για τη ΔΕΠΑ. Εμπλέκει ή δεν εμπλέκει ο κ.Κιτσάκος επτά υπουργούς: Απαντήστε αντί να διαβάζετε πρωτοσέλιδα. Αν έχετε διαφορές με επιχειρηματίες – με τους οποίους είχατε καλές σχέσεις στο παρελθόν- βρείτε τα».