06 Δεκεμβρίου 2018

Μ.Κεφαλογίαννης: Αντίδωρο κοροϊδίας για τις εκλογές το κοινωνικό μέρισμα«Είναι ένα αντίδωρο κοροϊδίας για τις εκλογές, ένα αντίδωρο που είναι για μια χρονιά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

«Αν εισπράττεις από τους Έλληνες πολίτες παραπάνω από 7,5 δισ. για να δώσεις 700 εκατ. ευρώ, είναι κοροϊδία. Αν χρωστάς 5 δισ. στους Έλληνες πολίτες είναι κοροϊδία, αν κόβεις τα επιδόματα στις μονογονεϊκές οικογένειες είναι κοροϊδία, αν κόβεις από τον έναν κλάδο και δίνεις στον άλλον με τα κριτήρια της πελατείας είναι κοροϊδία, κοινωνική πολιτική χωρίς λεφτά και με κοροϊδίες είναι απάτη και αυτή την απάτη ο ελληνικός λαός την έχει πληρώσει πολλαπλάσια τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο κ Κεφαλογιάννης.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας παρατήρησε ότι «οι Ευρωπαίοι για να απαλλαγούν οι δικοί τους πολίτες από το δικό μας πρόβλημα, μας έδωσαν ένα μαξιλάρι 20 δισ., τα οποία αν δεν τα αξιοποιήσουμε, για να βγει δυναμικά η Ελλάδα και η ελληνική οικονομία στο εξωτερικό και να μπορούμε να δανειζόμαστε, το 2021 θα ψάχνουμε για μνημόνιο και δεν θα βρίσκουμε, γιατί κανείς δεν θα είναι διατεθειμένος να περάσει από τους προϋπολογισμούς του το να πληρώνει για την Ελλάδα πολύ χαμηλά επιτόκια και και να δανείζεται με πολύ περισσότερα […] υπήρχαν χώρες όλα αυτά τα χρόνια που δανείζονταν με 7%, για να μας δανείζουν με 1%».

Σχετικά με την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας», ο ευρωβουλευτής είπε ότι πριν ξεκινήσει η διαδικασία της κύρωσης της συμφωνίας στα Σκόπια «είχαν έλθει εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο κ. Ζάεφ και ο κ. Ντιμιτρόφ και είχα την ευκαιρία να κάνω μακρύ διάλογο μαζί τους, επίσημο διάλογο καταγεγραμμένο στα πρακτικά, όπου ρώτησα τον κ. Ντιμιτρόφ […] πώς ονομάζεστε και λέει “Μακεδόνας”».

Κληθείς να σχολιάσει το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ που εξέδωσε η πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε: «Ωραίο το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο […] Αυτό το παραμύθι που νόμιζαν κάποτε οι Συριζαίοι και παλιότερα κάποιοι άλλοι λαϊκιστές ότι εμείς θα μπούμε σε διαδικασία απολογίας τέλειωσε. Όλα αυτά έχουν ημερομηνία λήξης. Με αυτή τη λογική, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στις πιο βρώμικες εκλογές που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα, δεν ακολουθούμε αυτήν την πρακτική, γιατί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε και αυτό που κάνουν σήμερα είναι μια παγίδα για τους ίδιους τους τους εαυτούς».