31 Δεκεμβρίου 2018

Το ESPN αποκαλύπτει: 5 ΑΓΝΩΣΤΕΣ ιστορίες για τον Λεμπρόν Τζέιμς! ΒΙΝΤΕΟ

Πόσο καλά γνωρίζεις τον Λεμπρόν Τζέιμς; Ο “βασιλιάς” έχει χτίσει τον δικό του μύθο στο ΝΒΑ ο οποίος περιλαμβάνει άγνωστες ιστορίες που κρύβουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Στα 34 του χρόνια ο Λεμπρόν Τζέιμς έχει ζήσει τα πάντα! Έχει δεχθεί πολύ σκληρή κριτική, έχει γίνει αφίσα σε εκατομμύρια δωμάτια φίλων του μπάσκετ, έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα και έχει γνωρίσει οδυνηρούς αποκλεισμούς ή ήττες σε τελικούς του ΝΒΑ.

Μπορείς να τον αντιπαθείς, μπορείς να τον συμπαθείς αλλά δεν έχεις δικαίωμα να αμφισβητήσεις πως είναι ένας από τους πιο, αν όχι ο πιο, πλήρης παίκτης στην ιστορία του αθλήματος.

Όπως συμβαίνει με όλους τους σούπερσταρ αυτού του βεληνεκούς, έτσι και ο Λεμπρόν Τζέιμς έχει πίσω του μία σειρά από ιστορίες που αφορούν καθημερινές συνήθειες, “ιεροτελεστίες” πριν τους αγώνες, ενδυματικές επιλογές και άλλα.

Το Eurohoops, με τη βοήθεια του ESPN, παρουσιάζει ορισμένες άγνωστες πτυχές του 34χρονου σούπερσταρ…

Το αναμμένο κεράκι στα αποδυτήρια

Είναι γνωστό πλέον σε όλους πως ο Λεμπρόν Τζέιμς επενδύει περισσότερα από 1 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να βρίσκεται στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Η προετοιμασία πριν το παιχνίδι και η αποκατάσταση μετά από αυτό, αποτελούν προτεραιότητα για τον “βασιλιά” που έχει καταφέρει να αγωνίζεται στα 34 χρόνια του περισσότερα από 34 λεπτά κατά μέσο όρο, προερχόμενος από μία σεζόν με 82/82 συμμετοχές.

Εξίσου σημαντική ωστόσο είναι και η πνευματική ετοιμότητα. Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Dave McMenamin του ESPN, ο ηγέτης των Λέικερς ανάβει πάντα ένα… κεράκι στα αποδυτήρια λίγο πριν την έναρξη ενός αγώνα.

“Στην αρχή ίσως ήταν λίγο περίεργο διότι πρόκειται για κάτι νέο, κάτι που δεν υπήρχε στην συνήθειες μου. Αλλά έγινα όλο και πιο άνετος με αυτό. Άρχισα να εξοικειώνομαι με τον εσωτερικό μου κόσμο, τα εσωτερικά πνεύματα και αυτού τους είδους τις ενέργειες. Πλέον, είναι κάτι που δουλεύει για εμένα”, σχολιάζει ο Τζέιμς.

Όπως αποκαλύπτει το ίδιο άρθρο, αυτή η διαδικασία είναι αποτέλεσμα του διαλογισμού που απασχολεί τον Λεμπρόν σε καθημερινή βάση για 15-20 λεπτά.

Οι κράμπες που έγιναν… επιχειρηματική κίνηση

Θυμάστε το Game 1 των τελικών του ΝΒΑ για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014; Τότε που ο Λεμπρόν Τζέιμς είδε το κορμί του να τον προδίδει αφού οι κράμπες δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί για περισσότερα από 5 λεπτά στην τελευταία περίοδο, με τους Σπερς να κάνουν το 1-0 και το πρώτο βήμα για το μετέπειτα δαχτυλίδι.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, η συγκεκριμένη ατυχία στάθηκε αφορμή για μία σπουδαία επιχειρηματική κίνηση. Ο Μάικ Μάντσιας, φίλος και γυμναστής του Λεμπρόν, αναρωτήθηκε ξανά και ξανά ποιος είναι ο τρόπος ώστε ο “βασιλιάς” να μην αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Δοκίμασε διαφορετικές φαρμακευτικές συνταγές, διάφορους συνδυασμούς συστατικών και σε συνεργασία με μία συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία κατέληξε στο ιδανικό αποτέλεσμα. “Τελικά βρήκαμε μία πολύ καλή συνταγή που δούλεψε, όχι απλά για τις κράμπες αλλά ως συμπλήρωμα για τα πάντα”, αναφέρει ο Μάντσιας στο ESPN.

Πλέον, μέσω της εταιρείας “Ladder”, κυκλοφορεί στο εμπόριο ένα προϊόν με φυτικές πρωτεΐνες και σκόνες από αυτές που χρησιμοποιεί ο ίδιος ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο άλλοτε ηγέτης των Χιτ είχε δεχθεί σκληρή κριτική το 2014, λόγω των προβλημάτων που είχαν παρουσιαστεί με τις κράμπες, αλλά λίγα χρόνια μετά θεωρείται ένας… βιονικός αθλητής που σπάει όλα τα ρεκόρ σε λεπτά συμμετοχής και αριθμούς αγώνων ετησίως.

Η κάμερα που τον ακολουθεί πάντα και παντού

Ο Λεμπρόν Τζείμς δεν είναι ένας κοινός αθλητής. Είναι ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη, ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, αλλά και ένας άνθρωπος με τεράστια εμπορική αξία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών που ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, την ώρα που οι συνολικές του απολαβές στο ΝΒΑ ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτός είναι ο λόγος που τον ακολουθεί συνεχώς μία κάμερα. Δεν αναφερόμαστε στα media που καλύπτουν καθημερινά το αγωνιστικό ρεπορτάζ των Λέικερς και των παικτών, αλλά μία ξεχωριστεί κάμερα που βιντεοσκοπεί τις προπονήσεις, τους αγώνες, το ζέσταμα και όλες τις κινήσεις του “βασιλιά” εντός και εκτός παρκέ.

Πρόκειται για ένα επιχειρηματικό εγχείρημα της εταιρείας “SpringHill Productions” σε συνεργασία με το ΝΒΑ, όπως αναφέρει το ESPN στο άρθρο του. Ο σκοπός όλων αυτών των πλάνων δεν είναι ακόμα γνωστός, ωστόσο η αμερικανική εταιρεία παραγωγής μαζεύει και αποθηκεύει συνεχώς υλικό, το οποίο στο μέλλον ίσως χρησιμοποιηθεί για κάποιον ντοκιμαντέρ ή ταινία.

Η περιβόητη “ιεροτελεστία” με την… κιμωλία



Ποιος έχει ξεχάσει τη συγκεκριμένη κίνηση; Στα πρώτα χρόνια του Λεμπρόν στο ΝΒΑ, είχε εξελιχθεί σε… ρουτίνα για τον “βασιλιά” με τους θεατές να τον αποθεώνουν πριν τον αγώνα, κάθε φορά που πλησίαζε στη γραμματεία για να μαζέψει κιμωλία και να την πετάξει στον αέρα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω βίντεο, στον πρώτο αγώνα της δεύτερης θητείας του Τζέιμς στο Κλίβελαντ, η διοίκηση είχε μοιράσει στους θεατές λευκά κομφετί με την ατμόσφαιρα στην Quicken Loans Arena να είναι μαγική.

Η συγκεκριμένη “ιεροτελεστία” ωστόσο σταμάτησε απότομα έπειτα από τους πρώτους δύο μήνες της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Τη θέση της πήρε μία διαφορετική κίνηση, η οποία περιλαμβάνει και πάλι κιμωλία ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τζάμπολ.

Πλέον, ο σούπερσταρ των Λέικερς γεμίζει τα χέρια του με σκόνη, βαράει μερικά παλαμάκια και ολοκληρώνει την κίνηση φυσώντας σε κάθε μία από τις δύο γροθιές του. Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία έχει συμβεί εκατοντάδες φορές και περνάει σχεδόν απαρατήρητη από το μπασκετικό κοινό.

Η στενή σχέση με τους Ντένβερ Νάγκετς

To τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 βρήκε τον Τζέιμς κατάκοπο και πρωταθλητή! Ο “βασιλιάς” είχε οδηγήσει μόλις τους Καβαλίερς στη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ΝΒΑ και στην κατάκτηση του τρίτου δαχτυλιδιού, με 4-3 νίκες και μπρέικ στον τελευταίο τελικό κόντρα στους Ουόριορς.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Λεμπρόν επέλεξε να αφιερώσει αρκετές ημέρες σε υπερπολυτελείς διακοπές στην Ιταλία, χρησιμοποιώντας ένα γιοτ μήκους 90 μέτρων. Η συγκεκριμένη ιστορία δεν θα είχε κάποιο ενδιαφέρον, αν το γιοτ δεν άνηκε στον ιδιοκτήτη των Νάγκετς, Σταν Κρόνκε, και αν στις διακοπές δεν είχε δώσει το “παρών” ο πρόεδρος των Νάγκετς, Τζος Κρόνκε.

Το ESPN λοιπόν αποκαλύπτει πως οι συγκεκριμένες ημέρες χαλάρωσης σε συνδυασμό με την στενή φιλία των τριών αντρών, ήταν ο λόγος που το Ντένβερ αποτέλεσε έναν από τους υποψήφιους προορισμούς του Λεμπρόν κατά τη διάρκεια της free agency το καλοκαίρι του 2018.

Μάλιστα, ο Τζος Κρόνκε έστειλε μία φανέλα των Νάγκετς με το όνομα του Τζέιμς στο πίσω μέρος, σε μία προσπάθεια να τον πείσει να επιλέξει την ομάδα της Δύσης για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη και ο “βασιλιάς” φοράει πλέον τη φανέλα των Λέικερς.

Στα 34 του χρόνια του Λεμπρόν συνεχίζει να γράφει μοναδικές στιγμές και να προσφέρει ενδιαφέρουσες ιστορίες που αφορούν το αγωνιστικό και όχι μόνο κομμάτι. Ένας σούπερσταρ με τα όλα του, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση εντός και κυρίως εκτός αγωνιστικών χώρων. Αυτό το τελευταίο στοιχείο είναι που τον τοποθετεί στο μυαλό αρκετών φιλάθλων στο Νο.1. της ιστορίας.

Του Γιώργου Ορφανάκη
eurohoops.net