05 Δεκεμβρίου 2018

Ποια βουλευτή της ΝΔ «υπουργοποιούν» οι Financial Times

Τι γράφει η γνωστή εφημερίδα

Μια πληροφορία για το μελλοντικό υπουργικό συμβούλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη «κρύβει» το σημερινό ρεπορτάζ-αφιέρωμα στον πρόεδρο της ΝΔ από τους Financial Times, που δεν αποκαλύπτουν φυσικά την πηγή της πληροφόρησής τους.

Η βρετανική εφημερίδα, λοιπόν, «βλέπει» τη βουλευτή Επικρατείας Νίκη Κεραμέως, που θα πολιτευτεί στο βόρειο τομέα Αθηνών, ως μελλοντικό υπουργό στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το σχετικό απόσπασμα από το δημοσίευμα των Financial Times είναι το εξής:

«Ο 50χρονος (Κυριάκος Μητσοτάκης) είναι απόγονος μιας από τις μεγαλύτερες πολιτικές οικογένειες της Ελλάδας: γιος πρωθυπουργού, η μεγαλύτερη αδελφή του Ντόρα έχει υπηρετήσει ως υπουργός Εξωτερικών ενώ ο ανιψιός του Κώστας, περιφερειάρχης, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Ένα τέτοιο υπόβαθρο ανοίγει για τον 50χρονο πρώην σύμβουλο της McKinsey την κατηγορία ότι είναι προνομιούχος και απομακρυσμένος - κάτι που θέλει να προσπαθήσει να εκτρέψει, μοιραζόμενος την προεκλογική πλατφόρμα με πολλά υποσχόμενους μελλοντικούς υπουργούς όπως η κυρία Κεραμέως, μαζί με νέους υποψήφιους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές του ερχόμενου έτους.»

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/pia-voulefti-tis-nd-ipourgopioun-financial-times