05 Δεκεμβρίου 2018

FT για Κυρ. Μητσοτάκη: Σε προεκλογικούς ρυθμούς με πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων

Με τον «αέρα» των δημοσκοπήσεων που τον φέρνουν να προηγείται έως 16 μονάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του για επενδύσεις και στήριξη της επιχειρηματικότητας ώστε να επιστρέψει η χώρα στις αγορές και την ανάπτυξη.

Όπως αναφέρουν σε άρθρο που έχει τη μορφή αφιερώματος οι Financial Times, μήνες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, που εκτιμάται πως θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, βρίσκεται ήδη σε προεκλογική εκστρατεία, προαναγγέλλοντας μειώσεις φόρων και «ξεπάγωμα» επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές.

Παράλληλα, δεσμεύεται για μεταρρυθμίσεις, σε κλάδους όπως το προβληματικό εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, αλλά και να δώσει τέλος στη διαπλοκή σε αντίθεση με την τακτική του τωρινού πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ακολουθεί την παλαιού τύπου τακτική των υποσχέσεων για προσλήψεις και παροχές.

Σύμφωνα με τους FT, αν όλα πάνε καλά, ο κ. Μητσοτάκης πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να προσπαθήσει να επιτύχει αυτά τα σχέδια. Ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να ανατρέψει την «κατηγορία» ότι είναι προνομιούχος, λόγω του οικογενειακού του υπόβαθρου, τοποθετώντας φιλόδοξα άτομα, όπως η Νίκη Κεραμέως, σε υπουργικές θέσεις.

Σημειώνεται πως το άρθρο των FT είναι το δεύτερο μεγάλου μέσου που αποδίδει τον χαρακτηρισμό του «επόμενου πρωθυπουργού» στον κ. Μητσοτάκη, έπειτα από το RAI.