09 Δεκεμβρίου 2018

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ RESEARCH: Κάτω από 5% η διαφορά όπως και τον Σεπτέμβριο

Όπως όλες οι πανελλαδικές δημοσκοπήσεις της KAΠΑ RESEARCH (δείτε στο τέλος), έτσι και αυτή που έγινε για λογαριασμό του thebest.gr, δείχνει τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λίγο κάτω από τις 5 μονάδες.

Σε αυτήν καταλληλότερος ο Μητσοτάκης και εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά φαίνεται να παίρνει η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου (προφανώς επειδή μοιράζει Telopone και τέλος οι πόνοι στη μέση κατά τις επικύψεις στους Ρώσους που θα μας σώσουν από τους «τοκογλύφους Ούνους Τεύτονες» που έκλεψαν τον χρυσό του παππού του στο Ικόνιο μετά τη Μικρασιατική καταστροφή το... 1912 δηλ. 9 χρόνια πριν συμβεί!!!). Η ΝΔ στην παράσταση νίκης προηγείται με 58% έναντι 28% του ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 33% έναντι 27% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας

Η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 25% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 7.9%.

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,4% και το ΚΚΕ 5,8%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων, του λευκού και της αποχής ανέρχονται συνολικά στο 21,1%.

Στη μέτρηση του Σεπτεμβρίου η ΝΔ ελάμβανε στην πρόθεση ψήφου 24,7 και ο ΣΥΡΙΖΑ 19.8%.





Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 33% έναντι 27% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το ποσοστό του "κανένας από τους δύο" είναι 39%.



Η ΝΔ στην παράσταση νίκης προηγείται με 58% έναντι 28% του ΣΥΡΙΖΑ.





Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών το 35% εκφράστηκε θετικά και μάλλον θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 27% θετικά και μάλλον θετικά για τον Αλέξη Τσίπρα.



Επίσης, το 44% επιιθυμεί τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών πριν τον Μάιο του 2019.



Στην ερώτηση πώς κρίνετε το έργο ή τη δράση της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
το 2018 το 25% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το 30% θετικά και μάλλον θετικά τη δράση της ΝΔ.



Η συγκεκριμένη εταιρία δίνει διαχρονικά διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το 5%. Να σημειωθεί πως η έρευνα της ίδιας εταιρίας έδινε διαφορά 4,9% τον Σεπτέμβριο, 5,5% τον Ιούλιο και 4,4% τον Μάρτιο του 2018



http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/510044