26 Μαρτίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Οπαδοί του Σώρρα διέλυσαν τη συγκέντρωση Βαρουφάκη για το νέο του κόμμα: Είσαι για ειδικό δικαστήριο

Τρεις άνδρες ζήτησαν να πάρουν τον λόγο και, όταν ο Βαρουφάκης τους το αρνήθηκε, κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του - Είσαι για το Ειδικό Δικαστήριο, φώναζαν

Επεισόδιο σημειώθηκε μετά το πέρας της επίσημης παρουσίασης του νέου κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη ΜέΡΑ 25.

Τρεις άνδρες που, όπως αποδείχθηκε, ήταν οπαδοί του Σώρρα, ζήτησαν να πάρουν τον λόγο και όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης τους αρνήθηκε, κινηθηκαν απειλητικά προς το μέρος του, φωνάζοντάς του: «Είσαι για το Ειδικό Δικαστήριο!».

Τα αίματα άναψαν και η σωματική εμπλοκή απετράπη την τελευταία στιγμή χάρις στην παρέμβαση οπαδών του Βαρουφάκη.

Ο πρώην υπουργός έφυγε από την πλαινή πόρτα και οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν προς την έξοδο.






ΚΛΑΜΑ! Καραπαπάς: "Στην Τούμπα απειλούσες, τσουτσέκι"-Γκαγκάτσης: "Άντε ρε σαπιοκοιλιά"

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague, με τον Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά και τιν Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, να έχουν έντονη λογομαχία

πό το προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague Σουρωτή δεν έλειψε η ένταση, μεταξύ του Κώστα Καραπαπά και του Μάκη Γκαγκάτση, με τους δυο άνδρες να λογομαχούν και να επεμβαίνουν οι ψυχραιμότεροι για να τους χωρίσουν.

Εκτιλύχθηκε ο εξής διάλογος:

-Καραπαπάς: «Εδώ κάνεις τον κυριλέ με τον μπαμπά σου μαζί, αλλά στην Τούμπα απειλούσες, τσουτσέκι και έλεγες ότι θα μας σπάσετε το πουλμαν αν φύγουμε. Πες τα εδω να γραφτούν για να ξέρουν όλοι ποιός είσαι. Τσουτσέκι. Και αν δεν τα πεις και δεν τα παραδεχτείς θα σε ξεβρακώσω εδω μπροστά σε όλους».

Γκαγκάτσης:«Εσύ με ποιό δικαίωμα είσαι εδώ;»

Σε κάποια αποστροφή ο Κώστας Καραπαπάς του είπε: «τί λες ρε… λαθρεμποράκι;» με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να του απαντά: «Τι λες ρε… έμπορε; Μιλάς και εσύ;»

«Σήκω και πάμε έξω ρε τσουτσέκι» φέρεται να είπε ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού, για να πάρει την απάντηση: «Ερχομαι ρε σαπιοκοιλιά»

Καραπαπάς: «Εδώ στην Αθήνα δεν τα λες αυτά που έλεγες πάνω. Ότι θα μας σκοτώνατε έλεγες».

Γκαγκάτσης: «Τα λέω κι εδώ και παντού. Ήρθατε, κάνατε θέατρο με τον προπονητή σας, για να πάρετε το παιχνίδι στα χαρτιά ξεφτίλες. Έχετε καταστρέψει το ποδόσφαιρο».

Στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΠΑΟΚ απευθύνθηκε και ο Δημήτρης Αγραφιώτης, με αναφορές σε ό,τι έγινε στην Τούμπα.

Ακολούθησε ένταση και παρενέβησαν οι κ.κ Σπανός και Πιαλόγλου καθώς και όλο το συμβούλιο με τους πιο ψύχραιμους να χωρίζουν τους δύο άνδρες...

Πηγή:www.gazzetta.gr

Τεράστια ελληνική σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας πάνω από τούνελ της Εγνατίας (Video&Photos)

Μια τεράστια ελληνική σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας στολίζει εδώ και λίγες μέρες τούνελ της Εγνατίας Οδού. Η εντυπωσιακή σημαία βρίσκεται στο τούνελ των Βρασνών, στον Στρυμωνικό κόλπο.

Η συγκεκριμένη σημαία υπήρχε στο σημείο εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου. Μια παρέα 3 φίλων, ο Ζαχαρίας Κυπαρίσσης, ο Βασίλης Ζαχαρίου και ο Δημήτρης Παπαγεράς από την περιοχή των Βρασνών, ξαναζωγράφισε την σημαία μιας και υπήρχαν φθορές από τον χρόνο, προσθέτοντας αυτή τη φορά και τον Ήλιο της Βεργίνας.

«Για να ολοκληρώσουμε το συγκεκριμένο έργο χρειάστηκε να ανέβουμε στο σημείο 4 φορές, για αρκετές ώρες. Διερχόμενοι οδηγοί από το τούνελ των Βρασνών, μας κόρναραν, μας έπαιζαν τα φώτα και μας χαιρετούσαν, κάνοντάς μας να αισθανθούμε πολύ όμορφα. Είμαστε περήφανοι για την Ελληνική σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας που φτιάξαμε», δήλωσε στο kozanilife.gr ένας εκ των τριών δημιουργών.




Αντετοκούνμπο σαν... Ομπάμα: 21 εκατ. τηλεθεατές είδαν την συνέντευξη του στο CBS

Η συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο «CBS» και στην εκπομπή «60 minutes» έκανε ρεκόρ τηλεθέασης στην Αμερική αφού την παρακολούθησαν περίπου 21 εκατομμύρια τηλεθεατές.

«Έσπασε» τα κοντέρ η συνέντευξη του 23χρονου All Star του Μιλγουόκι καθώς το ποσοστό που έδωσαν οι μετρήσεις ήταν 16,3% με 27%. Μάλιστα το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε περίπου 21 εκατ. τηλεθεατές! Άξιο αναφοράς βέβαια είναι πως παρόμοια ποσοστά μέτρησης είχε μόνο η συνέντευξη του Μπάρακ Ομπάμα όταν είχε εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το Νοέμβριο του 2008.


ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΠΟΥ ΓΛΥΦΟΥΝ ΠΟΥΤΙΝ! Τα Σκόπια κλείνουν το μάτι στο ΝΑΤΟ: Απελαύνουν έναν Ρώσο διπλωμάτη για την υπόθεση Σκριπάλ

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι προχωρά στην απέλαση ενός Ρώσου διπλωμάτη από τα Σκόπια για την υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ σε βρετανικό έδαφος.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις με τους συμμάχους και εταίρους της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ως ένδειξη αλληλεγγύης στη Μεγάλη Βρετανία και στη Βόρεια Ιρλανδία.

«Η χρήση στρατιωτικών χημικών όπλων αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο και αυτό επηρεάζει την ασφάλεια όλων των χωρών» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

To Τweet του Σκοπιανού ΥΠΕΞ:

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΔΙΑ! «Χαστούκι» ΕΕ σε Τουρκία για Αιγαίο, ΑΟΖ Κύπρου & τους δύο στρατιωτικούς

Τις σοβαρές ανησυχίες για τις ενέργειες της Τουρκίας σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο αλλά και για την παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτών εκφράζει η Ε.Ε.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας, στην Βάρνα της Βουλγαρίας, παρόντος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έθεσε στο τραπέζι τις σοβαρές ανησυχίες της ΕΕ για τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Αγκυρας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, καθώς και για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Παράλληλα, ο κ. Τουσκ επεσήμανε ότι η ΕΕ στέκεται «ενωμένη» πίσω από την Κύπρο ως προς το δικαίωμά της να εξερευνήσει και να εξορύξει φυσικές πηγές ενέργειας στην ΑΟΖ της. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό είναι σημαντικό για την επανένωση της Κύπρου προς όφελος και των δυο πληθυσμών, αλλά και για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε την ανησυχία της για τις ενέργειες της Τουρκίας στη Συρία και ειδικά στο Αφρίν, για την κλιμάκωση της έντασης και τον εκτοπισμό πληθυσμού. Σημείωσε δε ότι πρέπει να αποφευχθεί με ευθύνη της Τουρκίας να προστατεύσει τον πληθυσμό και να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή.

«Ανησυχούμε με κάποιες από τις μεθόδους που υπονομεύουν τις ελευθερίες και το κράτος δικαίου» πρόσθεσε ο Τουσκ, αναφερόμενος στην πολιτική της Τουρκίας. Οταν ρωτήθηκε σχετικά παραδέχθηκε πάντως ότι στη συνάντηση στη Βάρνα δεν βρέθηκαν λύσεις ούτε επιτεύχθηκαν συμβιβασμοί μεταξύ ΕΕ και Αγκυρας.

Τι είπε για τους δύο στρατιωτικούς ο Γιούνκερ

«Η Τουρκία πρέπει να βελτιώσεις τις σχέσεις της με μέλη της ΕΕ, ιδιαίτερα με την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι εκ των ων ουκ άνευ για να αποδείξει ότι έχει κάνει πρόοδο». Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς επεσήμανε ότι «πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα σε φυσιολογικό χρόνο» προσθέτοντας ότι παράλληλα πρέπει να επανεξετάσει ο Ερντογάν την στάση του και για τις φυλακίσεις δημοσιογράφων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Κομισιόν πήρε ξανά τον λόγο και είπε για το ίδιο θέμα: «Εμπιστευόμαστε τις τουρκικές αρχές ότι θα λύσουν αυτό το θέμα με δίκαιο τρόπο. Ελπίζω ότι το θέμα θα λυθεί πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα».

Ερντογάν: Θα ήταν λάθος να απομονωθεί η Τουρκία

Απαντώντας ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «η Τουρκία σέβεται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα» προσθέτοντας μάλιστα ότι «είναι κάτι προφανές από τα γεγονότα στην απόπειρα πραξικοπήματος». Προανήγγειλε δε ότι «θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις μας εναντίον τρομοκρατών».

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανώς ενοχλημένος από την κριτική που δέχθηκε για το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ και να εμπόδια που θέτει η Αγκυρα, προειδοποίησε ότι «θα ήταν λάθος να απομονωθεί η Τουρκία» καθώς είναι «σημαντικός εταίρος στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ». Εσπευσε να προσθέσει μάλιστα: «Αν η ΕΕ δεν σταματήσει να είναι ιδιαίτερα επικριτική για συγκεκριμένα μέλη της δεν θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας». Ζήτησε μάλιστα από τα μέλη της ΕΕ «να ενεργούν δίκαια» σημειώνοντας πως «οι εξορύξεις στην Κύπρο πρέπει να γίνουν με σεβασμό του διεθνούς δικαίου».

Διαστημικές σπατάλες! Αστρονομικό ποσό για τις ανακαινίσεις στο Υπουργείο του Παππά

Δείτε αναλυτικά τα έγγραφα

Με το θέμα των προκλητικών ανακαινίσεων στο Υπουργείο του Νίκου Παππά είχαμε ασχοληθεί παλαιότερα.

Από τα έγγραφα της Διαύγειας που είχαμε συγκεντρώσει υπολογίζαμε πως το συνολικό κόστος ξεπερνούσε τις 117.000 ευρώ.

Αποδεικνύεται όμως πως ήταν μόνο η αρχή!

Αυτό γιατί μέχρι σήμερα οι εργασίες συνεχίζονται, με το κόστος να έχει ξεπεράσει κάθε όριο, φτάνοντας στο... διαστημικό επίπεδο των 500.000 ευρώ!

Και μάλιστα σε ένα καινούριο κτίριο, στο οποίο στεγάζεται και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.





Δείτε αναλυτικά τις προκλητικές δαπάνες και τα έγγραφα:

Σύστημα επικοινωνίας DECT για κάμερες - 1.225,12 ευρώ

Εξοπλισμός autocue για την Αίθουσα Briefing - 1.300,00 ευρώ

Εξοπλισμός μετάδοσης- 16.120,00 ευρώ

Προμήθεια κάθε είδους μηχανικού και λοιπού εξοπλισμού – 4.243,43 ευρώ

Καλώδια – 3.422,12 ευρώ

Συντήρηση και επισκευή εξοπλισμού – 4.216,00 ευρώ

Κατασκευή και εγκατάσταση «πλάτης» κεντρικού πάνελ – 5.000 ευρώ

Ρολά τζαμαρίας – 19.990,00 ευρώ

Έπιπλα γραφείου – 51.892,76 ευρώ

Διαχωριστικά πάνελ – 24.552,00 ευρώ

Αριθμομηχανές – 2.358,48 ευρώ

Αντικατάσταση σπασμένων μαρμάρων, γρανιτών και περβαζιών – 9.672,00 ευρώ

Πλαστικό δάπεδο βινυλίου – 24.688,40 ευρώ

Επέκταση του συστήματος (UPS) – 9.800 ευρώ

(13) Τεμάχια etalbond (μεταλλική επένδυση κτιρίου) – 2.046,00 ευρώ

Προμήθεια 52 ταπετών – 4.707,04 ευρώ

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές – 19.975,00 ευρώ

Panel led και λάμπες - 23.402,77 ευρώ

Μεταφορικές εργασίες – 992,00 ευρώ

Αντικατάσταση τζαμιών – 3.075,20 ευρώ

Κατασκευή μεταλλικών κλωβών – 19.654,00 ευρώ

Εργασίες χρωματισμών (1) – 6.572,00 ευρώ

Εργασίες χρωματισμών (2) – 6.300,00 ευρώ

Εργασίες χρωματισμών (3) – 7.936,00 ευρώ

Router, switches, οπτικές ίνες – 173.600,00 ευρώ

Εγκατάσταση συναγερμού – 7.580,16 ευρώ

Σύστημα ελέγχου πρόσβασης και ωρομέτρησης - 6.306,19 ευρώ

Κύκλωμα παρακολούθησης – 22.960,78 ευρώ

Είδη συντήρησης και επισκευή εγκαταστάσεων – 8.000,48 ευρώ

Επιπλέον, αναμόρφωση και αναδημιουργία του media.gov.gr – 16.000,00

Σύνολο 507.587,17 ευρώ!



https://omadaalithias.gr/politiki/diastimikes-spatales-pano-apo-500000-eyro-gia-tis-anakainiseis-sto-ypoyrgeio-toy-nikoy

Εκτός Βουλή ο Καμμένος – Παίζει τα «ρέστα» του

Ολοένα και πιο ασφυχτικό γίνεται το περιβάλλον για τον Πάνο Καμμένο.

Οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί ακόμα να κρατούν ένα μίνιμουμ καλής συνεργασίας, όμως τα σημάδια από την πρόσφατη κρίση είναι άγνωστο το πότε και το πώς θα επουλωθούν.

Η παραμονή στην εξουσία σαφώς και αποτελεί κοινό στόχο των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, όμως ο δρόμος μέχρι τις εθνικές κάλπες δε θα είναι ανέφελος για τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε καλύτερα το τί μέλλει γενέσθαι, θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι ένας πολιτικός με σημαντική εμπειρία στα δημόσια πράγματα, ο οποίος γνωρίζει καλά να επιβιώνει στις δύσκολες καταστάσεις.

Ο υπουργός Άμυνας ξέρει να αναλύει το περιβάλλον μέσα στο οποίο συγκυβερνά με τον κ.Τσίπρα. Παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις που τους τελευταίους μήνες, ανεξαρτήτως εταιρίας, καταγράφουν με σαφήνεια την δυσκολία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να περάσει το πολυπόθητο 3% που επιτρέπει την είσοδο στη Βουλή. Πρόκειται για μία παράμετρο που χρήζει επεξεργασίας για τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο. Δεδομένων των παραπάνω στοιχείων ο κ.Καμμένος καταλαβαίνει πως η καθαρή αποτύπωση του πολιτικού του στίγματος αποτελεί μονόδρομο, με στόχο πάντα την είσοδο και στην επόμενη Βουλή.

Όσο ο χρόνος θα μετράει αντίστροφα προς τις εθνικές εκλογές τόσο οι ΑΝΕΛ θα πρέπει και θα επιδιώκουν να κάνουν περισσότερο αισθητή την παρουσία τους, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μία σειρά θεμάτων που έτσι και αλλιώς οι απόψεις τους διαφέρουν πολύ από εκείνες του μεγάλου κυβερνητικού εταίρου.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εντάξουμε και τους ιδιαίτερα υψηλούς τόνους του Πάνου Καμμένου προς την Άγκυρα, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. «Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε. Όσοι σκέφτονται μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες πρέπει να θυμούνται το 1821. Πως ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε την οθωμανική αυτοκρατορία και τη συνέτριψε», είπε ο υπουργός Άμυνας που διαβεβαίωσε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην εδαφική ακεραιότητα…»

Οι σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας με αιχμή τη διαχείριση της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αποτελεί για τους ΑΝΕΛ ένα πεδίο που μπορούν να κάνουν «φασαρία», υιοθετώντας φρασεολογία αλλά και τόνους που απέχουν από τους αντίστοιχους του Μεγάρου Μαξίμου.

Ένα δεύτερο πεδίο είναι το σκοπιανό, το οποίο έτσι και αλλιώς το έχουν ψηλά στην ατζέντα τους. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα επιμείνουν μέχρι τέλους στο όχι στη χρήση του όρου «Μακεδονία» , όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η άρνηση αυτή γίνεται εκ του ασφαλούς, μια και πολύ δύσκολα θα υπάρξει πρόταση που θα έρθει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή, καθώς οι διαπραγματεύσεις θα έχουν διακοπεί νωρίτερα. Μέχρι όμως να φτάσουμε σε αυτό το χρονικό σημείο ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος θα ρίχνει «κανονιές», με στόχο την καλύτερη αποστολή του μηνύματός του προς τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό αιχμές για την κίνηση του πρωθυπουργού, που ευχήθηκε σε Σκοπιανή δημοσιογράφο να εκπροσωπεί την Gorna Makedonija στην επόμενη σύνοδο κορυφής, άφησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

«Δεν κατανοώ τη σκοπιμότητα της αναφοράς από τον πρωθυπουργό… Φάνηκε σαν να είναι επίσημη θέση», τόνισε ο κ.Καμμένος στον ΣΚΑΪ.

Αν κάποιος θελήσει να βγάλει ένα συμπέρασμα για το τί θα γίνει αναφορικά με την συμβίωση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα μπορούσε τελικά να σημειώσει τα παρακάτω: Οι κόντρες και οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο εταίρων δε θα σταματήσουν μέχρι την κάλπη. Ομως κάθε σχέση που περιέχει μία έστω «ελεγχόμενη» ένταση, κρύβει έναν κίνδυνο.

Να υπάρξει ένα τυχαίο γεγονός μέσα από το οποίο θα εκφραστεί η συσσωρευμένη πίεση. Τότε οι εξελίξεις μπορεί και να είναι απρόβλεπτες και να οδηγήσουν σε σκηνικά, τα οποία δε θα έχουν σχεδιαστεί…

Του Γιάννη Τρουπή
Πηγή: Liberal.gr

Απίστευτη εξέλιξη στην υπόθεση κακοποίησης σκύλου από φαντάρους

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση για τον εντοπισμό της άτυχης σκυλίτσας, που βασάνισαν και πέταξαν σε γκρεμό φαντάροι στην Κόνιτσα.Ο σκύλος που εντοπίστηκε το πρωί από εθελοντές στην Κόνιτσα, δεν είναι το τετράποδο που εμφανιζόταν στο βίντεο, του οποίου η τύχη αγνοείται.

Την ίδια ώρα, η «Προστασία Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων» σε ανάρτησή της ανέφερε πως ο σκύλος έχει ιδιοκτήτη. Η Μούργα, όπως είναι το όνομά της, είναι τριών ετών και χάθηκε στην περιοχή Χιονάδες, τον Αύγουστο.

Ακόμη είναι άγνωστο εάν η Μούργα ζει ή αν έχει αφήσει την τελευταία της πνοή.

Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια

«Η μόνη φόρμουλα που θα κρατήσει την Ελλάδα στο σωστό δρόμο, είναι μια φιλο-μεταρρυθμιστική, ικανή, κεντροδεξιά  Κυβέρνηση που μπορεί να εφαρμόσει τις πολιτικές που θα κάνουν πάλι την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για  ξένες επενδύσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Την πεποίθηση του ότι «καθαρή έξοδος (σ.σ. από το μνημόνιο) δεν πρόκειται να συμβεί» τον Αύγουστο, εκφράζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Newsmax, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον.

"Είναι βέβαιοι οι Ευρωπαίοι πιστωτές μας θα ζητήσουν ενισχυμένη εποπτεία για να βεβαιωθούν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στον σωστό δρόμο μετά το πέρας του προγράμματος", σημειώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Τονίζει παράλληλα ότι "η μόνη φόρμουλα που θα κρατήσει την Ελλάδα στο σωστό δρόμο, είναι μια φιλο-μεταρρυθμιστική, ικανή, κεντροδεξιά Κυβέρνηση που μπορεί να εφαρμόσει τις πολιτικές που θα κάνουν πάλι την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις, για το εγχώριο κεφάλαιο και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα".

Στρέφοντας την προσοχή του στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μιλά η Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι αυτές "αφορούν τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη Δικαιοσύνη".

"Οι συντάξεις είναι επίσης ένα κρίσιμο ζήτημα. Έχουμε ήδη δεσμευθεί να αναθεωρήσουμε την αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού συστήματος και σε αυτή τη μεταρρύθμιση ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Επιδίωξή μου είναι οι εργαζόμενοι να είναι και ιδιοκτήτες των ασφαλιστικών τους εισφορών και με απλά λόγια όλοι να είναι ελεύθεροι να διαχειριστούν τις εισφορές τους με τον τρόπο που θεωρούν προσφορότερο. Εξυπακούεται βέβαια ότι το Κράτος θα εποπτεύει αυτόν τον μηχανισμό και θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του", αναφέρει.

Στρατηγικός εταίρος η Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημειώνει εξάλλου ότι η Ελλάδα αποτελεί "τον πιο αξιόπιστο, μακροπρόθεσμο σύμμαχο που μπορούν να έχουν οι ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή", τονίζοντας ότι "η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος για τις ΗΠΑ σε μια πολύ ασταθή περιοχή του κόσμου".

"Καθώς η Τουρκία γίνεται απρόβλεπτη, είναι φυσικό να ενισχύεται ο διεθνής ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή", αναφέρει και προσθέτει: "Η Τουρκία είναι ασφαλώς μια πολύ σημαντική δύναμη. Αλλά εσχάτως επιδίδεται σε μια αναθεωρητική προσέγγιση της εξωτερικής της πολιτικής που είναι πολύ ανησυχητική. Οποιαδήποτε συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάνης αναπαράγεται στην Ελλάδα με μεγάλη ανησυχία γιατί υποδηλώνει ότι η Τουρκία θα μπορούσε να έχει εδαφικές βλέψεις πέραν των σημερινών συνόρων της. Αυτό δεν είναι αποδεκτό".

΄Όσον αφορά το εγχώριο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι "υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τον Τσίπρα, που εμφανίστηκε ως ένας αντισυστημικός, λαϊκιστής υποψήφιος και τελικά έπραξε τα ακριβώς αντίθετα από όσα υποσχέθηκε".

Σημειώνει εξάλλου ότι "εάν συγκρίνεις την Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως τη Νότια Ευρώπη [στην οποία η κεντροδεξιά χάνει έδαφος] πηγαίνουμε πολύ καλά".

Ραγδαίες εξελίξεις στο Mega – «Θολώνει» ακόμη περισσότερο το τοπίο

Εξελίξεις στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το θολό κλίμα για το MEGA και την αβεβαιότητα για τους εκατοντάδες εργαζόμενους που αν και απλήρωτοι συνεχίζουν να κρατούν στο σταθμό «ζωντανό».

Μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας τα μέλη του υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους και ο πρόεδρος Γεώργιος Μήτραινας συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων για εκλογή μελών ΔΣ την Τρίτη 17 Απριλίου.

Να αναφέρουμε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου το ΔΣ είχε εκδώσει μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν σε πολλά που είχαν συμβεί στην εταιρεία, ενώ έκανε λόγο και για «τελειωτικό χτύπημα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες εις εκ των μετόχων, η εταιρεία ELENOVO που κατέχει το 19,63% των μετοχών, απέστειλε επιστολή με την οποία κατηγορεί τους άλλους μετόχους. Πάντως, μετά την παραίτηση μελών του ΔΣ θεωρείται ακόμα πιο δύσκολο να καταβληθεί έστω το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους που περιμένουν τη συνεδρίαση του ΣτΕ στις 4 Μαΐου όπου θα συζητηθεί η προσφυγή τηλεοπτικών σταθμών για ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

πηγή: newsit.gr

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής - “Βάφτισαν” τα Σκόπια “Μακεδονία

Σε μία περίοδο που το θέμα με την ονομασία των Σκοπίων κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα της χώρας, ορισμένοι διεθνείς αθλητικοί οργανισμοί φαίνεται πως έχουν πάρει τις... αποφάσεις τους, σχετικά με το όνομα του κράτους και μάλιστα χωρίς την παραμικρή ενόχληση.

Σε σημερινή της ανακοίνωση (26/3) της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, τα Σκόπια αναφέρονται με το όνομα “Μακεδονία”, ενώ η ομοσπονδία γυμναστικής της χώρας, αναφέρεται ως “μακεδονική ομοσπονδία γυμναστικής”.

Το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αποφάσισε η τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής να γίνει τον προσεχή Οκτώβριο “στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τα Σκόπια”. Η απόφαση του συμβουλίου, μάλιστα, πάρθηκε – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας – για “να στηριχθεί η ομοσπονδία γυμναστικής που έχει μικρό προϋπολογισμό και αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παροχή διευκολύνσεων στους αθλητές της”.

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG) είναι ο Αζέρος Φαρίντ Γκαγίμποφ. Αντιπρόεδρος της UEG είναι ο Σάκης Βασιλειάδης, πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, ο οποίος προφανώς δεν ενημερώθηκε για την ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα, σχετικά με τη χώρα που θα γίνει η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Δείτε την ανακοίνωση της UEG.

Presidential Board awards organisation of October Executive Committee to Macedonia

March 26, 2018

On 5 & 6 October

The Presidential Board met in the UEG headquarters on Thursday. There, it was decided that the last Executive Committee meeting of 2018, scheduled for 5 – 6 October, will be held in the Macedonian capital Skopje.

The idea came following the success of the FIG Presidential Board and Executive Committee meetings in October 2017 in Cameroon and Benin. UEG decided that this would be fantastic opportunity to involve its member federations and to get to know them better. UEG received 4 bids for the organisation of the October meeting. A priority in the choice of the hosting federation was the aim to go to a country where the national federation is working on a small budget and which faces difficulties in providing appropriate conditions to its gymnasts for their daily training.

UEG President Farid Gayibov says: “This will be a chance for the UEG Executive Committee members to meet representatives of the Macedonian Gymnastics Federation and to get an insight into the current status of gymnastics in the country.”

Πηγή: filathlos.gr

Γαλλία: Αριστερός υποψήφιος βουλευτής «γιόρτασε» το θάνατο του ήρωα αστυνομικού

Ο Στεφάν Πουσιέ συνελήφθη την Κυριακή στο σπίτι του - «Ο θάνατος ενός αστυνομικού, σημαίνει έναν ψήφο λιγότερο για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν», έγραψε μεταξύ άλλων

Σάλος έχει προκληθεί στη Γαλλία από το σχόλιο στο twitter ενός αριστερού υποψήφιου βουλευτή στη Γαλλία, ο οποίος «γιόρτασε» το θάνατο του ήρωα αστυνομικού στην υπόθεση ομηρίας από τζιχαντιστή, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Στεφάν Πουσιέ συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές μετά το ποστάρισμά του στο twitter για τον Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του προκειμένου να σώσει τους πολίτες που κρατούσε ομήρους ο τζιχαντιστής. Ο αστυνομικός προσφέρθηκε να αντικαταστήσει έναν όμηρο και να δώσει τη ζωή του κάνοντας το καθήκον του μέχρι -κυριολεκτικά- την τελευταία στιγμή του.

«Κάθε φορά που σκοτώνεται ένας αστυνομικός... σκέφτομαι τον φίλο μου Remi Fraisse», έγραψε χαρακτηριστικά ο Στεφάν Πουσιέ στο twitter, αναφερόμενος στο όνομα ενός ακτιβιστή ο οποίος έχασε τη ζωή του από χειροβομβίδα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια μεγάλων επεισοδίων και συγκρούσεων.



Ο Πουσιέ θεωρείται ότι ανήκει στο ακροαριστερό τόξο. Στην ανάρτησή του μάλιστα, υποστήριξε ότι ο θάνατος ενός αστυνομικού, σημαίνει έναν ψήφο λιγότερο για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η ανάρτησή του προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα social media, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός του να διαγραφεί.

Η αστυνομία, ωστόσο, τον εντόπισε την Κυριακή στο σπίτι του, στη βορειοδουτική Γαλλία και προχώρησε στη σύλληψή του μετά απο επιχείρηση που οργανώθηκε. Η κατηγορία που τον βαραίνει είναι για προώθηση της τρομοκρατίας και προπαγάνδα.

Αν το δικαστήριο κρίνει ένοχο τον Πουσιέ, κινδυνεύει με επτά χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.

Ο Στεφάν Πουσιέ ήταν υποψήφιος με το κόμμα La France Insoumise στις περυσινές εκλογές που διεξήχθησαν στη Γαλλία.

Ο Αρνό Μπελτράμ, προσφέρθηκε να αντικαταστήσει μία γυναίκα όμηρο, όταν ένας τζιχαντιστής εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Trebes, την Παρασκευή και κατονομάστηκε ως εθνικός ήρωας για την πράξη αυτοθυσίας στην οποια προέβη.

Ο "λύκος" Ερντογάν έγινε "αρνάκι"; - "Η ένταξη στην Ε.Ε παραμένει στρατηγικός στόχος" το μήνυμα του "Σουλτάνου" στη Βάρνα

Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει στρατηγικός στόχος δηλώνει πριν από τη Σύνοδο στη Βάρνα

ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως η χώρα του θα συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Η συνάντηση ξεκίνησε στο κτίριο «Evksinograd» στη Βάρνα της Βουλγαρίας, με τη συμμετοχή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, του Προέδρου της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ, του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προσήλθε στη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον υπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ και με τον υπουργό Ενέργειας Μπεράτ Αλ Μπαϊράκ.

«Με την Ευρώπη έχουμε βαθιές ριζωμένες σχέσεις. Υπήρξαν πολλά εμπόδια στην πορεία αυτή αλλά η ένταξη παραμένει στρατηγικός μας στόχος. Κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν και “νάρκες” σε αυτή την πορεία, αλλά εμείς θα τη συνεχίσουμε» τόνισε ο σουλτάνος.

Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το Reuters, λέει πως θα πει στους Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά την αποψινή συνάντηση πως αναμένει την άρση των εμποδίων εν όψει της ένταξης στο μπλοκ και θα συζητήσει μαζί τους για την «αποτυχία» της Ενωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της σε ό,τι αφορά τους Σύριους πρόσφυγες.

«Η ΕΕ καθυστέρησε να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι μας. Λίγη οικονομική βοήθεια έχει φτάσει στη χώρα μας», είπε ο ηγέτης των γειτόνων.

Επίσης, σύμφωνα με το Euro2day.gr, ο ίδιος δήλωσε πως αναμένει την άνευ όρων στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην μάχη της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας, λέγοντας:

«Στο θέμα αυτό έχουμε πάρει διαφορετικά μηνύματα από την Ευρώπη. Θέλουμε την πλήρη υποστήριξη των Ευρωπαίων φίλων μας για την ανάπτυξη των σχέσεων μας και πάλι. Ελπίζω το Αφρίν να τους άνοιξε τα μάτια τους».

Αυτή είναι η επίσημη ατζέντα του «καυτού» ραντεβού ΕΕ-Άγκυρας

"Η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, της ασφάλειας, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της διαχείρισης της μετανάστευσης και της βοήθειας τηςΕΕ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία", καθώς όπως αναφέρεται "η δήλωση ΕΕ-Τουρκίας εξακολουθεί να αποφέρει αποτελέσματα", θα είναι τα κύρια σημεία συζήτησης στηΒάρνα, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι η Κομισιόν.

Η Κομισιόν στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρει ότι "νωρίτερα αυτό το μήνα, δύο χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του μηχανισμού για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, η Κομισιόν πρότεινε την κινητοποίηση της δεύτερης δόσης ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ μετά την πλήρη δέσμευση του πρώτου μέρους της χρηματοδοτικής διευκόλυνσης μέχρι το τέλος του 2017".

Σύμφωνα με την Κομισιόν "η ελευθέρωση των θεωρήσεων, διαδικασία και η άρρηκτα συνδεδεμένη εγχώρια πολιτική κατάσταση και θέματα ασφάλειας στην Τουρκία θα αποτελέσουν επίσης κορυφαία θέση στην ημερήσια διάταξη".

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΣΙΠΡΑ! Ιταλία: Ο πρόεδρος της Βουλής πήγε με το λεωφορείο στη... δουλειά-Εντυπωσιάστηκαν τα ΓΙΔΙΑ οι Ιταλοί [εικόνες]


ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ!! Σαν τον Τσίπρα που τον Μ΄ρτιοτου 2015 πήγαινε με Aegean στις Βρυξέλλες και τώρα παίρνει μέχρι και φωτογράφο μαζί του στο Πρωθυπουργικό εροπλάνο

Οταν έφτασε στον κεντρικό σταθμό Τέρμινι, ο Ρόμπερτ Φίκο αντιμετώπισε ένα σύνηθες πρόβλημα: μία τεράστια ουρά για ταξί. Ετσι, αποφάσισε να πάρει το λεωφορείο.

Μπορεί να μοιάζει με μία απλή κίνηση, αλλά το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος της Βουλής πήγε με το λεωφορείο στη δουλειά την πρώτη ημέρα της θητείας του, εντυπωσίασε τους Ιταλούς.

Βέβαια ο Φίκο, μέλος του Κινήματος των 5 Αστέρων, δεν μπήκε μόνος του στο λεωφορείο. Το ίδιο αναγκάστηκε να κάνει και η φρουρά του. Στην Ιταλία, το γεγονός αποτέλεσε είδηση. Αλλωστε, όπως σχολιάζει και η Telegraph, οι Ιταλοί έχουν συνηθίσει να βλέπουν τους πολιτικούς τους να κυκλοφορούν στο δρόμο με αυτοκίνητα, με αστυνομική συνοδεία.





Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ ANSA

Αυτό και εάν είναι… θαύμα: Ιερείς εισέπραξαν μισθούς 313 ετών!

Μόνο ως… θαύμα θα μπορούσε να θεωρηθεί το «μαγικό» κόλπο, κάποιων Ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Εφοριακών οι οποίοι (οι πρώτοι)κατάφεραν να προεισπράξουν μισθούς 313 ετών(!) και συνολικού ύψους 3,8 εκατ. ευρώ!

Η εκδίκαση ενός μεγάλου σκανδάλου ξεκίνησε σήμερα στη Λάρισα. Στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα βρεθούν στο εδώλιο έξι άτομα σε υπόθεση που βρίσκεται πρώτη στο πινάκιο. Δύο ιερείς από τα Φάρσαλα και 4 εφοριακοί της τοπικής ΔΟΥ. Δύο από τον Βόλο, ένας Λαρισαίος και ένας από τα Φάρσαλα. Αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες καθώς φέρονται πως συνεργάστηκαν στο «φούσκωμα» μισθοδοτικών καταστάσεων ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Οι μάρτυρες που θα καταθέσουν πολλοί, το ενδιαφέρον τεράστιο όπως και το ποσό που ακόμα αγνοείται…


Ο ένας ιερέας είχε ορισθεί από τον μητροπολίτη ως αρχιερατικός επίτροπος της εκκλησιαστικής περιφέρειας Φαρσάλων και ήταν αρμόδιος να εισπράττει τη μισθοδοσία των κληρικών της περιφέρειας. Κάτι που είχε ο άλλος ιερέας πριν από εκείνον.

Οι καταστάσεις σε μηχανογραφημένη μορφή συντάσσονταν από διοικητικούς υπαλλήλους της ΙΜ Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Στη συνέχεια υπογράφονταν σε 7 αντίγραφα από τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο.

Από τις καταστάσεις αυτές ένα αντίγραφο παρέμενε στη Μητρόπολη, ενώ τις υπόλοιπες έξι τις έπαιρνε ο ένας ιερέας και τις πήγαινε στη ΔΟΥ Φαρσάλων για να τις καταθέσει. Εκεί μετά τον έλεγχο από το Τμήμα Εσόδων η ΔΟΥ προέβαινε στη σύνταξη πράξης έγκρισης πληρωμής αυτών. Εκδίδονταν αντίστοιχα γραμμάτια είσπραξης και πήγαινε σε αυτό ο ιερέας και έπαιρνε τα χρήματα. Μερικές φορές σε επιταγές, άλλες σε μετρητά.

ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Το 2004 προκύπτει ένα σφάλμα. Δεν διαγράφησαν οι μισθοί ιερέων που είχαν συνταξιοδοτηθεί. Μπήκε παραπάνω ένα ποσό 8.500 χιλιάδων ευρώ. Το τυχαίο αυτό γεγονός αντιλαμβάνεται ο ένας ιερέας τη στιγμή που κανένας δεν ψάχνει το ποσό, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα. Τότε συλλαμβάνει ένα σχέδιο. Να αλλοιώνει τις μηνιαίες μισθοδοτικές καταστάσεις σε μόνιμη βάση και να παίρνει αυτός τη διαφορά. Λέει το σχέδιό του στον έτερο ιερέα και συμφωνεί να το εφαρμόσουν.

Ο παππάς όμως είναι έξυπνος. Φοβάται τον έλεγχο. Γι’ αυτό, όπως κατηγορείται, πηγαίνει στον τότε προϊστάμενο της ΔΟΥ Φαρσάλων. Οι δύο άνδρες γνωρίζονται πολύ καλά. Ο εφοριακός «έτεινε ευήκοον ους» στο σχέδιο του ιερέα, προσδοκώντας κι εκείνος όφελος. Στο κόλπο, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, μπαίνει και ο διαχειριστής του ταμείου. Μυούν και μια γυναίκα που τότε ήταν προϊστάμενη στο Τμήμα Εξόδων. Τα παραπάνω τα ήξερε και η σύζυγος του ενός εφοριακού.

Έτσι αρχίζει το μεγάλο «πάρτι». Από το 2005, οι καταστάσεις αλλοιώνονταν. Τα χρήματα έμπαιναν «φουσκωμένα». Τα έπαιρναν οι ιερείς και έδιναν ένα μέρος στους εφοριακούς, σύμφωνα με όσα κατηγορούνται.

ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ

Από το 2005 κάθε μήνα αλλοίωναν τις μισθοδοτικές καταστάσεις βάζοντας αρκετές φορές και το νούμερο «1» πριν το αναγραφόμενο ποσό. Οι καταστάσεις αυτές πήγαιναν στον εφορία και εκεί αφού «γινόταν πλημμελής έλεγχος» εκδιδόταν αντίστοιχα γραμμάτια είσπραξης. Έρρεε το χρήμα. Όχι για πάντα όμως…

Τον Ιούνιο του 2012 ένα τραπεζικός υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα παρατηρεί πως οι ιερείς της εκκλησιαστικής περιφέρειας Ελασσόνας, που έχει την ίδια δύναμη με την περιοχή των Φαρσάλων, λαμβάνουν ποσά μισθοδοσίας πολύ μικρότερα από αυτά των Φαρσάλων. Εντοπίζει τη μεγάλη διαφορά και προβληματίζεται. Επικοινωνεί τηλεφωνικά με έναν υπάλληλο της ΔΟΥ και με τη σειρά της ενημερώνει την προϊστάμενη. Αυτή μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά επικοινωνεί με την οικονομική επιθεωρήτρια και έτσι έγινε ο πρώτος έλεγχος. Αμέσως σταματάει ο τρόπος μισθοδοσίας να γίνεται όπως γινόταν. Έτσι αποκαλύπτεται πως όλο αυτό το διάστημα από το 2004 ως και το 2012 φτάνει στα 3,8 εκατομμύρια!

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ
«Μου άρεσε μια ζωή τρυφηλή και σπάταλη»



Ο ένας εκ των δύο ιερέων κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον ανακριτή μέσω απολογητικού υπομνήματος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», είχε τονίσει πως όταν αντιλήφθηκε αρχικά το πρώτο λάθος το 2004 επέστρεψε το ποσό στον προϊστάμενο της ΔΟΥ. Όμως «αυτός μου είπε με ύφος: Ό,τι βλέπεις δεν θα μιλάς πάτερ, γιατί δεν θα τα πάμε καλά. Με ρώτησε αν ήθελα να συνεργαστώ μαζί του και να εξασφάλιζα ένα επιπλέον εισόδημα 2 χιλιάδων ευρώ» εξηγώντας τον τρόπο…

«Είμαι ορφανός από πατέρα, μεγάλωσα με στερήσεις. Υπέπεσα στον πειρασμό του πλούτου, αν και ιερέας. Μέγα λάθος μου και το πληρώνω. Μου άρεσε μια ζωή τρυφηλή και σπάταλη. Δίχως να σκέφτομαι το αύριο. Το σχέδιο μου το υπέδειξε ο προϊστάμενος.

Το επιπλέον ποσό το παρέδιδα πάντα στο γραφείο του διευθυντή της ΔΟΥ Φαρσάλων.

Εγώ συνολικά αφαίρεσα ποσό περίπου 200.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα τα κράτησαν ο προϊστάμενος της ΔΟΥ και οι συνεργοί του» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων.

«Καπνός» τα λεφτά



Αν τώρα αναρωτιέστε για το πού πήγαν τα χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες στο βούλευμα γίνεται γνωστό πως κάποιοι από τους κατηγορούμενους εξαφάνισαν τα υπεξαιρεθέντα ποσά «διά της επιμελούς αποκρύψεως σε άγνωστο μέρος, ενώ αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τον τόπο όπου τα χρήματα αυτά είναι κρυμμένα ή τοποθετημένα».

ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Η πρώτη καταδίκη



Πριν από ενάμιση χρόνο, οι δύο ιερείς καταδικάστηκαν για μια παράμετρο της υπόθεσης (για μερικούς μήνες του 2012) από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο ένας τιμωρήθηκε με 18 χρόνια κάθειρξης και ο άλλος με 6. Με εκείνη την απόφαση οδηγούνταν στη φυλακή και ο δεύτερος ιερέας της υπόθεσης. Το Πενταμελές Εφετείο, επίσης επέβαλε την καταβολή αποζημίωσης ποσών 220 και 710 χιλιάδες ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο, από τους ιερείς –αντίστοιχα. Αυτά άλλωστε είναι τα ποσά, τα οποία εισέπραξαν και ιδιοποιήθηκαν, από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του έτους οπότε και συνελήφθησαν.

Με πληροφορίες από την eleytheria.gr

Καϊλή: «Μια επικίνδυνη πρωτιά για την Ελλάδα»!

Νωρίτερα από τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες της Ευρωζώνης θα γίνουν stress-tests των Ελληνικών τραπεζών προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν την επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας, απαντά Daniele Nouy, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, στην Εύα Καϊλή. Στο 50% το ποσοστό των μη-εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο στην Ευρωζώνη.

Στην ερώτηση της Εύας Καϊλή για την κεφαλαιακή επάρκεια, τα stress-tests και την κατάσταση φερεγγυότητας των Ελληνικών τραπεζών, η Daniele Nouy απάντησε ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες τράπεζες της Eυρω-ζώνης, αλλά θα λάβει χώρα νωρίτερα, και τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν τον Μάιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Nouy κάνει αναφορά στον λόγο CET1, ο οποίος αποτελεί μονάδα μέτρησης της φερεγγυότητας των τραπεζών. Για την Ελλάδα είναι, όπως αναφέρει, στο 17,1% (δεδομένα Δεκεμβρίου 2017) με μέσο όρο στην υπόλοιπη Ευρωζώνη στο 14,32% (4ο τρίμηνο 2017). Ωστόσο, παρά το καλό ποσοστό, υπογραμμίζεται η ανησυχία της ΕΚΤ καθώς η έκθεση των ελληνικών τραπεζών σε μη-εξυπηρετούμενα δάνεια είναι στο 50% των τίτλων τους, και είναι το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρωζώνη. «Αποτελεί μεγάλη πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί», υπογραμμίζει η Nouy για τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια, και συνδέει το ζήτημα με την οικονομική ανάπτυξη.

Έχει ενδιαφέρον ότι για τα 20 δις Ευρώ που προορίζονταν για τις ελληνικές τράπεζες από την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση, η Daniele Nouy δεν απαντά στην Ευρωβουλευτή αν είναι ακόμη διαθέσιμα ή επαρκή σε περίπτωση κινδύνου των ελληνικών τραπεζών και παραπέμπει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό σταθερότητας.

ΝΔ: Ανέκδοτο η αποκομματικοποίηση του κρατικού μηχανισμού -Στόχος τους η άλωση

Ως «ανέκδοτο» χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα πως κόβει τον γόρδιο δεσμό μεταξύ πολιτικών κομμάτων και κρατικού μηχανισμού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πως «έχει ως βασικό στόχο την άλωση του Κράτους με την τοποθέτηση κομματικών εγκάθετων, όπως αναφέρει, σε όλες τις κρίσιμες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης».

Επιπροσθέτως, στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει πως κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή και αναμένει άμεσα σαφείς απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Μόνο ως ανέκδοτο ηχεί πλέον η δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι “κόβει τον γόρδιο δεσμό μεταξύ πολιτικών κομμάτων και κρατικού μηχανισμού”. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει ως βασικό στόχο την άλωση του Κράτους με την τοποθέτηση κομματικών εγκάθετων σε όλες τις κρίσιμες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης. Αυτό που κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται “αποκομματικοποίηση” της Δημόσιας Διοίκησης δεν είναι τίποτε άλλο από μία απροκάλυπτη απόπειρα τοποθέτησης κομματικών, συγγενών και φίλων, σε θέσεις για τις οποίες η θητεία είναι καθορισμένη και προβλέπεται να λήξει πολύ μετά την αποχώρηση της παρούσας Κυβέρνησης από την εξουσία. Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ναρκοθετήσει την πορεία της επόμενης Κυβέρνησης μέσα από τον κομματικό έλεγχο του κρατικού μηχανισμού.

Η προσπάθεια αυτή φαίνεται και από τη διαδικασία επιλογής Διοικητικών Γραμματέων, Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων, καθώς και των Τομεακών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων. Ενώ προβλέπεται συγκεκριμένη διαδικασία η οποία έχει ως στόχο τη διασφάλιση του αδιάβλητου της επιλογής των στελεχών, αυτή καταστρατηγείται συστηματικά.

Συγκεκριμένα, αποκαλύπτεται ότι διαβιβάστηκαν σε υπουργικά γραφεία λίστες με ονόματα, προσόντα και λοιπά βιογραφικά στοιχεία υποψηφίων για τις θέσεις Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων. Με βάση ποια διαδικασία έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων και ποια σχέση έχουν οι συγκεκριμένοι με τα δύο κυβερνητικά κόμματα;

Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει μέχρι τέλους σε αυτή την υπόθεση, αποκαλύπτοντας καθημερινά την προσπάθεια οικοδόμησης του πελατειακού Κράτους των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Για αυτό και δια του αρμόδιου Τομεάρχη της, κ. Γεωργαντά, κατέθεσε σήμερα σχετική ερώτηση στη Βουλή και αναμένει άμεσα σαφείς απαντήσεις από την Κυβέρνηση».

Δείτε εδώ την ερώτηση

Ρωσία: Πέθανε ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας Μαυροδής -Είχε κάνει την μεγαλύτερη οικονομική απάτη

Ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας Σεργκέι (Μαυροντί) Μαυροδής, ο οποίος είχε γίνει διάσημος την δεκαετία του 1990 σε ολόκληρη τη Ρωσία, με την οικονομική πυραμίδα που είχε δημιουργήσει, η οποία αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην σύγχρονη ιστορία της χώρας, πέθανε άδοξα σε ηλικία 63 ετών.

Ο Μαυροδής διακομίσθηκε σε μια κλινική της Μόσχας με ασθενοφόρο το οποίο κάλεσε ένας περαστικός μετά από παράκληση του, όταν ένοιωσε αδιαθεσία και πόνους στο στήθος στη στάση του λεωφορείου όπου περίμενε. Στο νοσοκομείο καταχωρήθηκε ως «άτομο αγνώστων στοιχείων», αλλά λίγο αργότερα έγινε γνωστό, ότι ο «άγνωστος» δεν ήταν άλλος από τον ιδρυτή της περίφημης οικονομικής πυραμίδας ΜΜΜ την δεκαετία του 1990 στην Ρωσία.

Η ΜΜΜ θεωρείται η κλασική και η μεγαλύτερη στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας οικονομική πυραμίδα, ως προς τον αριθμό των ατόμων που εξαπατήθηκαν. Η φήμη της εξαπλώθηκε σε όλη την ρωσική επικράτεια της Ρωσίας, την περίοδο που η χώρα έκανε τα πρώτα της βήματα στην οικονομία της ελεύθερης αγοράς, μετά την νωπή τότε κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Η ΜΜΜ ιδρύθηκε το 1989 σαν συνεταιρισμός και το 1992 μετατράπησε σε ανώνυμη εταιρεία. Το όνομα της προέρχεται από τα αρχικά των επιθέτων των ιδρυτών της. Των αδερφών Σεργκέι και Βιτσισλάβ Μαυροδής και της Όλγας Μέλνικοβα. Ο Βιτσισλάβ Μαυροδής και η Μένικοβα δεν έπαιζαν κανένα ρόλο στην εταιρεία. Απλώς τότε, για τη σύσταση εταιρείας έπρεπε να υπάρχουν τρεις ιδρυτές. Πραγματικός ιδιοκτήτης και ψυχή της εταιρείας, που μετεξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις οικονομικής απάτης όλων των εποχών, ήταν ο προγραμματιστής Σεργκέι Μαυροδής

Πουλώντας «αέρα»

Την πρώτη περίοδο της λειτουργίας της η εταιρεία εισήγαγε ηλεκτρονικά είδη. Την 1η Φεβρουαρίου του 1994 άρχισαν να πωλούνται οι μετοχές της ΑΕ ΜΜΜ (η ονομαστική αξία της κάθε μετοχής ήταν 1000 ρούβλια, τα οποία αντιστοιχούσαν τότε σε περίπου 65 σεντς).

Επίσημα η ΜΜΜ ήταν συνήθης μετοχική εταιρεία που υπόσχονταν στους μετόχους της ότι θα δίνει κάθε χρόνο τα μερίσματα τους. Πρότεινε μάλιστα στους μετόχους να αγοράζουν τις μετοχές, με βάση την τιμή που ο ίδιος όριζε. Η τιμή της μετοχής ανέβαινε διαρκώς με αποτέλεσμα τον Ιούλιο η τιμή της μετοχής να φθάσει τις 125.000 ρούβλια!

Την αξία της μετοχής της ΜΜΜ όπως και προβλέψεις για την αξία της με προοπτικές δύο εβδομάδων άρχισαν να δημοσιεύουν τα μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το κοινό να δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον για την μετοχή της ΜΜΜ με το ενδιαφέρον που έδειχνε για την ισοτιμία δολαρίου-ρουβλίου.

Στις δραστηριότητες της ΜΜΜ δεν περιλαμβάνονταν καμία παραγωγική δραστηριότητα ούτε κάποια μεταπώληση προϊόντων. Ήταν μια κλασική οικονομική πυραμίδα, που βασίζονταν στο εξής σκεπτικό: εφόσον η τιμή της μετοχής διαρκώς ανεβαίνει οι μέτοχοι δεν θα βιάζονται να τις ρευστοποιήσουν.

Η κατάρρευση της ΜΜΜ

Το 1994 η Αντιμονοπωλιακή Επιτροπή απαίτησε από τα τηλεοπτικά κανάλια να σταματήσουν να μεταδίδουν διαφημίσεις της ΜΜΜ. Μερικές μέρες αργότερα οι φορολογικές αρχές ζήτησαν από μια από τις θυγατρικές εταιρείες του Μαυροδήκ, την «Ινβέστ Κονσάλτινγκ», να καταβάλει οφειλές προς την εφορία, και συγκεκριμένα το ποσό των 49,69 δισεκατομμυρίων ρουβλίων κάνοντας άμεσα απαιτητό το χρέος της.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Σαχράι δήλωσε τότε ότι η ΜΜΜ αντιμετωπίζει προβλήματα στις σχέσεις της με το κράτος και προανήγγειλε τον ενδεχόμενο της πτώχευσης της.

Στις 28 Ιουλίου οι μέτοχοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΜΜΜ, ζητώντας τα χρήματα τους, αλλά οι περισσότεροι βρήκαν τις πόρτες κλειστές.

Ο Μαυροδής ανακοινώνει ότι η μετοχή της ΜΜΜ λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης επανέρχεται στα 1000 ρούβλια και υπόσχεται στους μετόχους ότι πολύ σύντομα θα ανακτήσει και πάλι την αξία της.

Δηλώνει μάλιστα μέσα ενημέρωσης τα εξής: « Εμείς σε αντίθεση με το κράτος ποτέ δεν σας κοροϊδέψαμε. Και ποτέ δεν θα σας κοροϊδέψουμε!». Κανένας ωστόσο δεν πήρε πίσω τα χρήματα του και γενικά κανείς δεν γνωρίζει τι έγιναν τα χρήματα που συγκέντρωσε ο Μαυροδής.

Η μοίρα του Μαυροδή

Στις 3 Αυγούστου ο Μαυροδής συλλαμβάνεται με την κατηγορία της απάτης. Στις 19 Αυγούστου έξω από την ρωσική βουλή πραγματοποιείται μια μεγαλειώδης διαδήλωση, με την συμμετοχή χιλιάδων που ζητούν την απελευθέρωση του Μαυροδή.

Στις 30 Οκτωβρίου με την υποστήριξη της ομάδας πρωτοβουλίας υπό την επωνυμία «Ένωση προστασίας των μετόχων και επενδυτών της ΑΕ ΜΜΜ, ο Μαυροδής νίκησε στις επαναληπτικές εκλογές για την Ρωσική Δούμα, όπου είχε θέσει υποψηφιότητα στην περιφέρεια Μιτισίνσκι της Μόσχας και αφήνεται ελεύθερος.

Ωστόσο ο ίδιος δεν εμφανίζεται σε καμία συνεδρίαση της Βουλής.

Στις 6 Οκτωβρίου του 1995 η Ρωσική Δούμα του αφαιρεί την βουλευτική του ιδιότητα και όχι την ασυλία όπως είχε ζητήσει η γενική εισαγγελία.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Μαυροδής ίδρυσε το «Κόμμα του Λαϊκού Κεφαλαίου» και θέτει εκ νέου υποψηφιότητα για βουλευτής, συγκεντρώνοντας όμως το 0,5%. Ανεπιτυχής υπήρξε και η προσπάθεια του να θέσει υποψηφιότητα για την ρωσική προεδρία το 1996 καθώς η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή θεώρησε άκυρες τις υπογραφές που είχε συγκεντρώσει και οι οποίες απαιτούνταν για να θέσει υποψηφιότητα.

Η ΑΕ ΜΜΜ χρεοκόπησε επίσημα στις 22 Σεπτεμβρίου του 1997.

Στις 17 Δεκεμβρίου του 1997 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του και μετά από περίπου ένα χρόνο διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Στις 31 Ιανουαρίου του 2003 ο Μαυροδής συλλαμβάνεται στην Μόσχα και το 2007 καταδικάζεται για απάτη και του επιβάλλεται ποινή 4 ½ χρόνων φυλάκισης. Ωστόσο την στιγμή που του απαγγέλλεται επίσημα η κατηγορία ο Μαυροδής είχε εκτίσει όλη του την ποινή.

Στις 22 Μαΐου του 2007, την μέρα που βγαίνει από την φυλακή περίπου 50 δημοσιογράφοι και μερικές δεκάδες οπαδοί του τον περιμένουν στην έξοδο της φυλακής.

Το 2008 κυκλοφορεί το βιβλίο που έγραψε στην φυλακή με τίτλο «Ο Πειρασμός».

ΣΠΑΝΕ, ΚΑΙΝΕ, ΚΛΕΒΟΥΝ, "ΣΙΔΕΡΩΝΟΥΝ" ΘΥΜΑΤΑ, ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ αλλά η ΕΛ.ΑΣ. βλέπει μείωση εγκληματικότητας

Μείωση σε κατηγορίες αδικημάτων, που στρέφονται απευθείας στον πολίτη και επηρεάζουν το αίσθημα ασφαλείας, παρουσιάζουν τα στατιστικά στοιχεία και πίνακες για την εγκληματικότητα το 2017, σε σχέση με το 2016,σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα καταγράφεται αύξηση σε εξιχνιάσεις και ελέγχους, καθώς και σημαντικά αποτελέσματα στη δράση των υπηρεσιών που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το 2017, μειώθηκαν οι ανθρωποκτονίες σε ποσοστό 3,7%, οι ληστείες σε ποσοστό 9,6%, ενώ ανεπαίσθητη διαφοροποίηση παρατηρείται στις κλοπές.

 Στις άλλες κατηγορίες αδικημάτων, μείωση εμφανίζουν οι ζωοκλοπές κατά 36,9%, οι υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης κατά 26,3%, οι υποθέσεις απατών κατά 14,2%, οι υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας κατά 49%, οι υποθέσεις παράβασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατά 39,7%, και οι υποθέσεις νομοθεσίας περί όπλων κατά 4,8.

Από τις αστυνομικές υπηρεσίες εξιχνιάστηκαν 40.972 σοβαρές υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, που αφορούν όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας, ενώ το 2017 κατασχέθηκαν πάνω από 16 τόνοι κάνναβης και σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης δενδρυλλίων κάνναβης και λοιπών ναρκωτικών ουσιών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2017 συνελήφθησαν συνολικά 143.244 άτομα για αξιόποινες συμπεριφορές κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Από τους συλληφθέντες, 73.733 ενέχονται σε ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, αυτοκινήτων, καταστημάτων, ναρκωτικά κ.λπ.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δραστηριότητα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία το 2017 χειρίστηκε 3.120 υποθέσεις αδικημάτων μέσω του διαδικτύου, ενώ στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας (Interpol, Europol, SIRENE), διαχειρίστηκε 849 αιτήματα συνεργασίας.

Εξίσου σημαντική είναι η δραστηριότητα της Οικονομικής Αστυνομίας στη δίωξη του λαθρεμπορίου, του παραεμπορίου, της αδήλωτης εργασίας και της φοροδιαφυγής, όπως καταγράφεται από τα στατιστικά στοιχεία.

Σχετικά με τις ανθρωποκτονίες, το 2017 καταγράφηκαν σε όλη την επικράτεια 78 υποθέσεις, από τις οποίες οι 21 έγιναν με κίνητρο τις προσωπικές διαφορές, ενώ το 2016 είχαν καταγραφεί 81 από τις οποίες οι 30 είχαν κίνητρο προσωπικές διαφορές. Επίσης διαπράχθηκαν 150 απόπειρες ανθρωποκτονίας, έναντι 132 που είχαν καταγραφεί το 2016.

Από τις αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν 188 περιπτώσεις τετελεσμένων ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, δηλαδή εξιχνιάστηκε το 82,4% των υποθέσεων.

Σε ό,τι αφορά τις ληστείες, σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, το 2017 διαπράχθηκαν σε όλη την επικράτεια 453 λιγότερες ληστείες σε σύγκριση με το 2016 και συγκεκριμένα 4.271 έναντι 4.724, (μείωση 9,6%) ενώ μειώσεις καταγράφονται και στις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, (6,9% και 24,4% αντίστοιχα.

Στις κλοπές δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφοροποίηση, καθώς το 2017 σημειώθηκαν σε όλη την επικράτεια 75.707 έναντι 75.083, το 2016.

Επίσης η Ελληνική Αστυνομία το 2017 ανταποκρίθηκε σε 3.136 περισσότερες υποθέσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων, 1.411 περισσότερες υποθέσεις ναρκωτικών, 727 περισσότερες υποθέσεις λαθρεμπορίου, 269 περισσότερες υποθέσεις πλαστογραφίας και 23 περισσότερες υποθέσεις παραχάραξης

Στον τομέα της οδικής ασφάλειας, που αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το 2017 καταγράφηκε μείωση των παθόντων, αλλά και των τροχαίων ατυχημάτων, σε σχέση με το 2016. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 694 λιγότερα τροχαία ατυχήματα (θανατηφόρα, σοβαρά, ελαφρά), σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και το ποσοστό των παθόντων μειώθηκε κατά 6,6% περίπου.

 Επίσης, σε σχέση με την τελική αποτίμηση του 2016, σε όλη την επικράτεια καταγράφηκαν:

  • 730 θάνατοι από ατυχήματα έναντι 805 το 2016 (75 λιγότεροι)
  • 704 σοβαρά τραυματίες έναντι 855 το 2016 (151 λιγότεροι)
  • 12.070 ελαφρά τραυματίες έναντι 12.798 το 2016 (728 λιγότεροι)

Σε ό,τι αφορά τις παραβάσεις του ΚΟΚ, το έτος 2017, βεβαιώθηκαν από την Τροχαία συνολικά 439.265 παραβάσεις σε όλη την Επικράτεια, εκ των οποίων 28.494 αφορούσαν ανασφάλιστα οχήματα.

Διαδηλώσεις-Αθλητικές εκδηλώσεις

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για την παρουσία της Αστυνομίας σε διαδηλώσεις αθλητικές συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια του 2017.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 3.881 διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις πολιτών σε όλη τη χώρα, στις οποίες διατέθηκαν συνολικά 101.071 αστυνομικοί.

Επιπλέον, την αθλητική περίοδο (2016-2017) πραγματοποιήθηκαν 5.636 αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια (ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης κ.ά.), απασχολήθηκαν συνολικά 107.578 αστυνομικοί και συνελήφθησαν για αδικήματα της αθλητικής βίας συνολικά 132 άτομα. Αντίστοιχα, την προηγούμενη αθλητική περίοδο (2015-2016) σε 5.810 αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια, απασχολήθηκαν συνολικά 134.570 αστυνομικοί και συνελήφθησαν για αδικήματα της αθλητικής βίας συνολικά 280 άτομα.

Σημαντικά μικρότερος ήταν ο αριθμός μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών με αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά 68.112 αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, από Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές. Το 2016 αντίστοιχα, είχαν συλληφθεί 204.820 αλλοδαποί, με αποτέλεσμα να καταγράφεται ποσοστό μείωσης πάνω από 66,7%.

Επιπλέον, το 2017 συνελήφθησαν 1.399 διακινητές παράτυπων μεταναστών, ενώ το 2016 είχαν συλληφθεί 950, (ποσοστό αύξησης της τάξεως περίπου 47,3%).

Επίσης, τo 2017 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 19.096 επιστροφές παράτυπων μεταναστών, έναντι 19.151 το 2016.

Στον απολογισμό συμπεριλαμβάνονται και οι δραστηριότητες των νέων θεσμών αστυνόμευσης που καθιέρωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως είναι οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, οι πεζές περιπολίες και ο αστυνόμος της γειτονιάς, τα αποτελέσματα των οποίων χαρακτηρίζονται πολύ σημαντικά, (ιδιαίτερα των κινητών μονάδων), στην εξυπηρέτηση των πολιτών και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές.

ΣτΕ για ηλεκτρονικό τσιγάρο: Ιδιες απαγορεύσεις με το συμβατό τσιγάρο

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου.

Με την προσφυγή του ο Σύνδεσμος ζητούσε την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που απαγόρευαν το «κάπνισμα» ηλεκτρονικού τσιγάρου σε δημόσιους χώρους αλλά και περιορισμούς στη διαφήμιση του.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο η εξομοίωση του ηλεκτρονικού τσιγάρου με το συμβατό προκαλεί δυσμενείς οικονομικές συνέπειες, ενώ έθεταν και θέμα της συνταγματικής προστασίας της οικονομικής ελευθερίας εκείνων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Μάλιστα, τόνιζαν ότι από έρευνες δεν προκύπτουν οι ίδιες δυσμενείς συνέπειες στην υγεία του συμβατού με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η Ολομέλεια του ΣτΕ όμως έκρινε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο πρέπει να υπαχθεί στους ίδιους περιορισμούς και απαγορεύσεις συνεπώς η χρήση του απαγορεύεται σε όσους και το συμβατό.

Μάλιστα, το ΣτΕ σημειώνει ότι ο Σύνδεσμος μπορεί να διεκδικήσει χρηματική αποζημίωση εφόσον από την εφαρμογή του νόμου 4419 του 2016 υπέστη οικονομική ζημία, αλλά και για ηθική βλάβη από την εφαρμογή του.

ΤΣΙΠΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΙΧΕΣ ΒΑΛΕΙ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ; Ο σκύλος που βασάνισαν οι ηλίθιοι έχει "αφεντικό": "Ανυπομονώ να κρατήσω στην αγκαλιά μου τη Μούργα μου"

Κάτι τέτοιους ανεύθυνους βλέπει ο Τσιρώνης κι αισθάνεται δικαιωμένος για το νομοσχέδιο έκτρωμα που αποσκοπεί στο να βάλει νέους φόρους ή "τέλη" όπως τα λένε κομψά οι ΣΥΡΙΖΑίοι
Ανατροπή στην ιστορία του σκύλου που κακοποιήθηκε απο φαντάρους σε στρατόπεδο της Κόνιτσας!Ο μικρόσωμος σκύλος που έχει αποκτήσει φίλους σε όλη την Ελλάδα μετά τη δημοσιοποίηση των βασανιστηρίων που υπέστη, έχει ιδιοκτήτη !

Το epirus-tv-news.gr επικοινώνησε με το αφεντικό του ,τον κ.Γιώργο κυνηγό απο τη Θεσπρωτία με τη χαρά του που βρήκε τον σκύλο του και πάλι να αποτυπώνεται στην φωνή του.

Όπως εξήγησε ο κ.Γιώργος το καλοκαίρι λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε έδωσε τον σκύλο στον ανιψιό του που διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα στην ευρύτερη περιοχή του Πληκατίου ,να το κρατήσει μαζί με τα υπόλοιπα ζώα ,ώστε να μπορεί και το ζώο να χαίρεται τη φύση μέχρι να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που τον εμπόδιζε να χαρίζει απλόχερα τη φροντίδα του στην αγαπημένη του σκυλίτσα ,που ακούει στο όνομα Μούργα.

Κάποια στιγμή ,άγνωστο πως ,η Μούργα βγήκε έξω απο το χώρο των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων του ανιψιού του και άρχισε η περιπλάνησή της στο Πληκάτι και ενίοτε και στο στρατόπεδο ..όπως έμαθε τις τελευταίες ώρες το αφεντικό της .

Ο κ.Γιώργος απαρηγόρητος πίστεψε πως τη Μούργα του μπορεί να την είχαν πιάσει λύκοι ,αφού μετά από πολλές μέρες αναζήτησης ,δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τα ίχνη της ..

Βλέποντας χθες το επίμαχο βίντεο αδυνατούσε να πιστέψει πως το σκυλάκι που συγκλόνισε το πανελλήνιο ήταν η Μούργα του που την αναζητούσε τόσο καιρό!

"Εχω άλλα δύο σκυλιά ,το ένα μάλιστα αδερφάκι της, που περιμένουν μαζί με όλη την οικογένειά μου να υποδεχτούμε όσο γίνεται πιο σύντομα και πάλι πίσω τη Μούργα μας .Αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα πάω πιθανότατα αύριο στο Πληκάτι για να την πάρω και πάλι στο σπίτι της .

Είμαι κυνηγός έχω μάθει να αγαπώ και να σέβομαι τα ζώα .Θέλω να σας υπογραμμίσω και θέλω να το μεταφέρετε ,πως οι σοβαροί κυνηγοί σέβονται το θήραμα ,το περιβάλλον και τη φύση .Οι κυνηγοί δεν είμαστε φονιάδες ,άλλωστε το ένστικτο του κυνηγιού είναι στο DNA του ανθρώπου,ευγνωμονούμε τη φύση γι αυτό που μας δίνει και σεβόμαστε, επαναλαμβάνω ,το θήραμα "είπε ο ιδιοκτήτης της Μούργας , που αν όλα πάνε καλά ,αύριο είναι πολύ πιθανό να την κρατά και πάλι στην αγκαλιά του!" είπε ο κ.Γιώργος .

ΠΗΓΗ: Epirus-Tv-News

Πώς "είδε" την αφρικανική σκόνη σήμερα το πρωί δορυφόρος της NASA

Ανησυχία έχει προκαλέσει το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης που πλήττει έντονα τις τελευταίες ημέρες αρκετές περιοχές της Ελλάδας και ιδιαίτερα την Κρήτη.

"Το επεισόδιο σκόνης που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες και ειδικά την Πέμπτη 22/3, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί", ανέφερε μιλώντας στο enikos.gr, ο αναπληρωτής καθηγητής και Διευθυντής του εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών, Ανδρέας Καζαντζίδης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγράψει οι δύο σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνλων, σε Μεθώνη και Χανιά, το πρωί της Δευτέρας υπήρχαν στην ατμόσφαιρα αντίστοιχα 179 και 44 μικρογραμμάρια σκόνης ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Δείτε πώς "είδε" την αφρικανική σκόνη σήμερα το πρωί ο δορυφόρος της NASA, Terra, σε φωτογραφία που έστειλε ο μετεωρολόγος του Realfm 97,8 και της Real News, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

(Ηχητικό) Αυλωνίτου για την πώληση του ΟΛΘ: Όταν είσαι στην κυβέρνηση γίνεσαι πιο πραγματιστής

Δε νομίζω ότι ήταν λάθος του πρωθυπουργού η αναφορά περί Gorna Makedonija

«Δε νομίζω ότι ήταν λάθος του πρωθυπουργού η αναφορά περί Gorna Macedonija δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου

«Ο πρωθυπουργός είναι πάντα προετοιμασμένος και για τέτοιες ερωτήσεις, οπότε θεωρώ ότι ήταν σχεδιασμένο αυτό που είπε, κατά κάποιο τρόπο, δημιουργεί ένα κλίμα, δεν ήταν καθόλου λάθος. Είναι από τα ονόματα που η ελληνική πλευρά θα ήθελε, αυτό έχει φανεί. Να περιμένουμε να τελειώσει η διαπραγμάτευση, να δούμε τι θα έρθει στη Βουλή.

Είναι πάρα πολύ υπεύθυνος ο πρωθυπουργός, νομίζω ότι είχε στο μυαλό του κάποιο σχεδιασμό».

Αναφορικά με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, που διορίστηκαν στο Δημόσιο, η κ. Αυλωνίτου δήλωσε:
«Θα έλεγα ότι έχει ιστορικές καταβολές, γιατί είναι ο κόσμος που είχε να κάνει εδώ και 30 χρόνια με τον Συνασπισμό, με την Ανανεωτική Αριστερά, ιδεολογικά, προέκυψε δηλαδή. Είναι ένας κόσμος μορφωμένος, που πίστευε στις ιδέες της Ανανεωτικής Αριστεράς».

Με αφορμή την πώληση του ΟΛΘ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού φορέα ειδικά σε μεγάλα έργα είναι για την ανάπτυξη της χώρας, ενώ όταν ρωτήθηκε αν στο παρελθόν δεν ήταν σημαντικές απάντησε:

«Όταν είσαι στην κυβέρνηση γίνεσαι πιο πραγματιστής...»

Η συνέντευξη της Ελένης Αυλωνίτου:



Το βίντεο με τα επεισόδια στον ΟΛΘ το 2008. Για να θυμόμαστε την εποχή που δεν ήταν πραγματιστές:


Δεν "πέρασε" η πρόταση του τζαμπτζή Μελισσανίδη - Για φούντο ο Παναθηναϊκός ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!

ΤΑ ΞΑΝΑΕΙΠΑΜΕ ΡΕ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ! ΠΕΡΣΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΠΕΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ! ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ 4 και 5 ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΥΜΠΟΛ ΛΙΓΚ! Ο Μπύρος που έχει τη Δόξα 4η έχει βάλει φέτος 1,5 εκ και δεν χρωστάει πουθενά... και με τρίχες τηλεοπτικά δικαιώματα. Γιατί αυτός να είναι Β και οι Αλαφούζοι που δεν θέλουν να βάλουν λεφτά Α Εθνική;

Άσχημα τα νέα αναφορικά με τον Παναθηναϊκό, αλλά και άλλες ομάδες της Super League, καθώς όπως προκύπτει δεν πέρασε η πρόταση της ΑΕΚ για μη υποβιβασμό των ομάδων αν δεν πάρουν αδειοδότηση.

Συγκεκριμένα η «Ένωση» είχε προτείνει να υπάρξει αλλαγή στο ποινολόγιο αδειοδοτήσεων και αν αυτή περνούσε από το ΔΣ, τότε θα γινόταν πρόταση στην ΕΠΟ για κατάργηση της ποινής υποβιβασμού για ομάδες που έχουν χρέη και δεν μπορούν να καταθέσουν ολοκληρωμένο φάκελο.

Να τονιστεί πως η πρόταση της ΑΕΚ, ωστόσο δεν πέρασε καθώς οι ψήφοι ήταν 7 υπέρ και 6 κατά, ενώ για να περάσει ήθελε 12 ψήφους.

Πηγή: filathlos.gr

Γιάνης Βαρουφάκης: Ψάχνει στον Σαίξπηρ να βρει πώς τον κορόιδεψε ο Τσίπρας

Με τον μοχθηρό Ριχάρδο Γ’ συγκρίνει τον πρωθυπουργό ο πρώην υπουργός και νυν trendy οικονομολόγος και πολιτικός φιλόσοφος και διαλέγει το θέατρο «Ιλίσια» για να ανακοινώσει επίσημα την ίδρυση του κόμματός του, Μέρα 25, που πρώτο μέλημα έχει την κατάργηση του Εurogroup και τις συνταγματικές συνελεύσεις στην Ευρώπη

Στον Γιάνη Βαρουφάκη ανέκαθεν άρεσαν, εκτός από τα ωραία κουστούμια και τα βαθυστόχαστα κείμενα, τα θεατρικά δράματα: όχι τα τηλεοπτικά αλλά τα μεγαλειώδη, αυτά με τους τραγικούς ήρωες και το διδακτικό τέλος. Ιδιαίτερη προτίμηση έδειχνε στα έργα του Σαίξπηρ, τα οποία έμαθε να διαβάζει από νεαρή ηλικία, όπως αποκάλυψε την περασμένη βδομάδα με ταυτόχρονη διάλεξη στο διάσημο θέατρο Rose και σε συνέντευξή του στoν «Guardian» επιμένοντας πως «όταν το καθεστώς μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε φάρσα, εμείς πρέπει να μετατρέψουμε το θέατρο της πολιτικής σε Κοινοβούλιο» - και αυτό ο Σαίξπηρ του το δίδαξε καλύτερα από τον καθέναν.

Κάπως έτσι κατέληξε να κάνει εντατικές πρόβες για την έναρξη της πιο σπουδαίας παράστασης της ζωής του, που είναι η ίδρυση του νέου κόμματος ΜέΡΑ 25 στο θέατρο «Ιλίσια», τη Δευτέρα στις 26 Μαρτίου, την επόμένη δηλαδή της ημέρας εορτασμού της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Η σύνδεση της 26ης Μαρτίου με την προεκλογική, ουσιαστικά, εκστρατεία, καθώς το ΜέΡΑ 25, δηλαδή το Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής, ξεκινά να υφίσταται από αύριο, δεν αφορά μόνο τις ευρωπαϊκές αλλά και τις εθνικές εκλογές, με το κόμμα να φαίνεται ήδη ετοιμοπόλεμο (δεν θα κατέβει μόνο στις ευρωεκλογές, όπως αρχικά φημολογούνταν). Και παρότι ο ίδιος ο Βαρουφάκης δεν είναι σίγουρος αν εθνικές και ευρωεκλογές θα γίνουν ταυτόχρονα, εικάζει ότι αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις δημοσκοπήσεις: αν είναι τόσο κακές όσο τώρα, ο Τσίπρας θα αποφύγει να διενεργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ταυτόχρονα εθνικές και ευρωεκλογές. Το πιθανότερο, όπως έχει πει, είναι «να γίνουν διπλές εκλογές τον Μάιο του ’19», γι’ αυτό και ως ηγέτης του νέου κόμματος έχει βαλθεί να οργώσει όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα δίνοντας διαλέξεις, απαντώντας σε ερωτήσεις, κάνοντας σαφές το -αδιευκρίνιστο, ακόμα, είναι η αλήθεια- πρόγραμμά του.

Τα απτά δείγματα των πολιτικών προτάσεων του Βαρουφάκη ήταν βέβαια ορατά σε μας από τους μήνες που κατέλαβε τη θέση του διαπραγματευτή, με τα γνωστά αποτελέσματα, αλλά ήταν αρκετά ώστε να του εξασφαλίσουν μια καλή θέση στα διεθνή ΜΜΕ: η εικόνα του με τη μηχανή και τα δερμάτινα -που περιγράφει τον μοναδικό υπουργό που τόλμησε να έχει τέτοια αμφίεση σε θέση εξουσίας- ήταν το απλό συμβολικό στοιχείο που είχαν ανάγκη τα μίντια και εξακολουθεί να συνοδεύει τον μαζικό ρυθμό των συνεντεύξεων που παραχωρεί σχεδόν καθημερινά. Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ σύντομα η μορφή του Βαρουφάκη βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε διάφορα κόμικς, τα οποία χρησιμοποιεί και ο ίδιος για να βγάλει ανακοινώσεις στο Twitter, ενώ η πολυτάραχη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών και στα διεθνή σαλόνια αναμένεται σύντομα να γίνει και ταινία. Ελάχιστα τον απασχολεί λοιπόν που οι περισσότεροι στην Ευρωπαϊκή Ενωση αυτή τη στιγμή τον μισούν -αντίθετα, είναι άλλο ένα όπλο που χρησιμοποιεί υπέρ του για τους οπαδούς και άπειρους φαν των βιβλίων του. Ο Γιάνης Βαρουφάκης έγινε ο πολιτικός αρχηγός των trendy φιλοσόφων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των αντι-ευρωπαϊστών και των νεολαίων, ακόμα και των πιο αβανγκάρντ οικονομολόγων που τους αρέσει ο τρόπος που τσιτάρει μοντέρνα οικονομικά μοντέλα ανακατεμένα με λίγο από ατάκες από λογοτεχνία - κυρίως Σαίξπηρ.

Τσίπρας ο Ριχάρδος Γ’, Βαρουφάκης, η... Αντιγόνη 

Δεν είναι τυχαίο ότι μία βδομάδα πριν από το λανσάρισμα του νέου του κόμματος -και όχι απλώς κινήματος- ο Βαρουφάκης επιστρέφει στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας με μια σειρά από συνεντεύξεις στα ελληνικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης θυμίζοντας τις μέρες του 2015. Μάλιστα σε διάλεξη που έδωσε σε γνωστό θέατρο της Αγγλίας δεν φοβήθηκε, εξηγώντας τις πολλαπλές επιρροές του από διάφορες στιγμές της σαιξπηρικής τραγωδίας, να παραπέμψει και στον προσφιλή του Ριχάρδο Γ’, τον οποίο χρησιμοποίησε για να περιγράψει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ως γνωστόν, ο γοητευτικός και πανούργος βασιλιάς της Αγγλίας, ο τελευταίος της δυναστείας των Πλανταγενετών, κάνει τα πάντα για να ανέλθει στην εξουσία χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, φτάνοντας ακόμα και να σκοτώσει τους πριν από αυτόν διαδόχους στον θρόνο. Επικαλούμενος τον Σαίξπηρ, ο Βαρουφάκης αναπαρέστησε από τη σκηνή του θεάτρου Rose ένα αντίστοιχα αμοραλιστικό σκηνικό εξουσίας γύρω από τον Τσίπρα, με πρωταγωνιστές τους πρώην συντρόφους του, το οποίο, κατά τη γνώμη του, είχε ως στόχο την υπονόμευσή του ως τότε υπουργού Οικονομικών. Οπως έλεγε χαρακτηριστικά στα πλήθη που παρακολούθησαν τη διάλεξή του: «Σε όλες τις τραγωδίες βλέπουμε ότι το πιο οδυνηρό χρέος που μπορεί κανείς να επιβάλει στον εαυτό του είναι να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη και άφησε να τον ξεγελάσουν οι σύντροφοί του.

Με ρωτάνε, πολλές φορές, οι άνθρωποι στον δρόμο: “Μα καλά, πώς δεν κατάλαβες πως οι σύντροφοί σου έπλεκαν το σενάριο της ήττας σου από την πρώτη κιόλας μέρα;”. Η απλούστατη εξήγηση είναι ότι ήμουν ένας ακόμα ανόητος που ήθελα να πιστεύω το καλύτερο, σκεπτόμενος λογικά για τους συντρόφους μου και προβάλλοντας σε αυτούς ποιότητες που προφανώς δεν είχαν. Δεδομένης αυτής της συνθήκης το ερώτημα παραμένει: γιατί δεν με ξεγέλασαν οι περισσότεροι, τους οποίους αναγνώρισα από πολύ νωρίς ως κατεξοχήν δολοπλόκους του περιβάλλοντος του Τσίπρα, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός μου, του οποίου τις δολοπλοκίες δεν κατάφερα καν να προβλέψω; Η απάντηση που έχω τελικά είναι ότι εκείνος, δηλαδή ο Αλέξης, ήταν ο “μπανάλ” χαρακτήρας που θα έλεγε και η Χάνα Αρεντ. Θα έπρεπε να πείσει τον εαυτό του να υπερβεί τις κόκκινες γραμμές του, κάτι που θα προϋπέθετε -αλλά αυτό δεν συνέβη- ότι κάποτε είχε την πρόθεση να τις κρατήσει. Φαντάζομαι τον Αλέξη να λέει στον εαυτό του όπως ο Ριχάρδος Γ’: “Οπότε, αφού δεν μπορώ να φανώ ένας επαναστάτης, να κάνω πιο ευχάριστες εκείνες τις μέρες / ας είμαι τουλάχιστον μοχθηρός”. Προσπάθησε εν ολίγοις να συμβιβαστεί προδίδοντας τις κόκκινες γραμμές και να βρει τον εφησυχασμό καταργώντας τις. Είμαι πεπεισμένος ότι ήταν η εσωτερική του φωνή αυτή που του έδωσε αρχικά τη δύναμη, αλλά που σήμανε ουσιαστικά και την πτώση του - γι’ αυτό κατάφερε να σφετεριστεί το κοινό μας όραμα, αλλά και να με κάνει να τον πιστέψω μέχρι το τραγικό τέλος».

Ο Βαρουφάκης έχει πολλές φορές μιλήσει για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ποτέ δεν τον έχει παρομοιάσει με έναν τραγικό, αμοραλιστή ήρωα σαν τον Ριχάρδο Γ’. Τώρα, όμως, που το σαιξπηρικό σκηνικό της πτώσης έχει φτάσει να αναλύεται παντού, ο Βαρουφάκης προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο όχι σε μια ακόμα τραγωδία, αλλά σε ένα δράμα με ενδεχόμενο happy end. Γι’ αυτό και έχει καλέσει εκτός από έναν σκηνοθέτη, τον Κώστα Γαβρά, που θα εμπνευστεί και από την περίπτωσή του, και άλλους πιθανούς πρωταγωνιστές από το εξωτερικό και την Ελλάδα για να ενισχύσουν τον αγώνα του για την αναμόρφωση της Ευρώπης, στους οποίους, ωστόσο, δεν θα συμπεριλαμβάνονται η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο λόγος είναι πως, όσο και αν φαίνεται παράδοξο, ο Βαρουφάκης κρατάει ψηλά τη ριζοσπαστική παντιέρα αντλώντας οπαδούς από όλο το αντιμνημονιακό φάσμα αλλά δεν θέλει, σε καμία περίπτωση, να ταυτιστεί με τον ηττημένο κόσμο της Αριστεράς. Δεν υπήρξε ποτέ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θέλησε να υιοθετήσει κάποια από τις μαρξιστικές θεωρίες, προτιμώντας αντ’ αυτού δικούς του νεολογισμούς. Ο αγαπημένος του από όλους, η «χρεοδουλοπαροικία», ένας όρος που επαναλαμβάνει συχνά και συστηματικά, λέγοντας πως είμαστε «καταδικασμένοι με τετραπλή χρεοκοπία: κράτος, τράπεζες, οικογένειες, επιχειρήσεις. Αυτό που σταματά τον Αύγουστο είναι να εισπράττουμε, ό,τι παίρνουν οι δανειστές από μια τσέπη θα πηγαίνει στην άλλη», ενώ επιμένει πως «Δεν θα βγούμε ποτέ από τα μνημόνια».

Η Ευρώπη που τον στηρίζει

Μπορεί το πρόγραμμα του MέΡΑ25, άλλο ένα όνομα πολιτικού του σχηματισμού που παραπέμπει σε φάρμακο, κάποιες πολιτικές θέσεις να τις έχει εκφράσει ήδη προσπαθώντας να καταρτίσει μια κοινή λίστα θέσεων με διάφορα άλλα ευρωπαϊκά σχήματα, στο σύνολό τους όμως φαίνονται να βρίσκονται σε καθεστώς διαλόγου. Η αρχή έγινε στις αρχές του μήνα στη Νάπολη, όπου ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε την ευρωπαϊκή σύμπραξη με διάφορες κινήσεις και κόμματα: εκεί παραβρέθηκαν μέλη ακόμα και από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γαλλίας, αν και καθώς φαίνεται αυτοί που ασπάζονται τις θέσεις του Βαρουφάκη, για την ώρα, είναι οι άνθρωποι του Ετιέν Μπαλιμπάρ. Διάθεση στήριξης έχουν δείξει και οι Πράσινοι από Γαλλία, το Βέλγιο κ.α., με προεξάρχοντα των Πορτογάλο ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ρουί Ταβάρεζ, ενώ από την Πολωνία τον ενισχυτικό ρόλο έχει αναλάβει το Razem. Από τη Δανία τo alternative κόμμα του Κοινοβουλίου και ένα νέο προοδευτικό κόμμα που δημιουργείται στην Κροατία. Οπως δήλωνε ο ίδιος ο Βαρουφάκης στην πρώτη εκείνη συνεδρίαση του ευρωπαϊκού και ελληνικού κόμματος: «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ο πολίτης σε όλες αυτές τις χώρες να εγκρίνει ένα πολιτικό πρόγραμμα που θα έχει τρία μέρη. Το ένα θα είναι μια ιδεολογική διακήρυξη για την Ευρώπη, το δεύτερο θα είναι το τι προτείνουμε ως οικονομική πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το τρίτο είναι το τι προτείνουμε για κάθε χώρα ξεχωριστά». Οσον αφορά την Ελλάδα, αγκάθι είναι σίγουρα τα Ελληνοτουρκικά, καθώς στα εθνικά ζητήματα διατηρεί μια ουδέτερα φιλελεύθερη στάση, όπως και στο Μακεδονικό, για το οποίο έχει πει ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να καταδικάσει τον αλυτρωτισμό όχι μόνο των Σκοπίων αλλά και τον δικό μας»!

Οι θέσεις του Μέρα 25 

Ανάμεσα στις θέσεις που αναμένεται να διατυπώσει το MέΡΑ25 είναι η διαφάνεια των συναντήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (δηλαδή ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων) αλλά και η κατάργηση του Eurogroup, για το οποίο οι ιθύνοντες του κόμματος πιστεύουν πως είναι «ένα άτυπο όργανο που έχει τεράστια εξουσία χωρίς καμία εξουσιοδότηση από καμία Συνθήκη». Ωστόσο, πέρα από τη δράση στο Ευρωπαϊ­κό Κοινοβούλιο, το νέο κόμμα μπορεί να χρησιμοποιήσει την εξουσία που θα έχει προκειμένου να ξεκινήσει μια εκστρατεία για να συγκληθούν συνταγματικές συνελεύσεις σε όλη την Ευρώπη, από τα δημαρχεία μέχρι τις περιφέρειες και τις κυβερνήσεις, η οποία θα κορυφωθεί με μια Πανευρωπαϊκή Συνέλευση των εκλεγμένων αντιπροσώπων. Στόχος της θα είναι η εκπόνηση ενός δημοκρατικού Ευρωπαϊκού Συντάγματος με το οποίο θα αντικατασταθούν όλες οι υφιστάμενες συνθήκες, όπως υποστηρίζει ενεργό μέλος του κόμματος και φίλος από τα παλιά, ο φιλόσοφος και συνιδρυτής του Σρέτσκο Χόρβαρτ.

Οι διάσημοι πρωταγωνιστές

Πολλοί αναμένεται να είναι οι αστέρες που θα δώσουν το «παρών» στην επίσημη πρώτη του νέου κόμματος είτε με τη φυσική τους παρουσία, είτε μιλώντας από βίντεο. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει αποδειχθεί από τους πλέον ένθερμους υποστηριχτές του Βαρουφάκη. Μήνυμα υποστήριξης έχει στείλει ήδη ο Δήμος Μούτσης, ο οποίος δήλωσε πως στηρίζει το ΜεΡΑ25 «περιμένοντας να καταφέρει να λειτουργήσουν οι θεσμοί υπέρ των λαών - και όχι των τραπεζών. Η Ευρώπη των δυο ταχυτήτων να γίνει πραγματικά Ενωμένη και η χώρα μας επιτέλους να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπρέπεια».

Εκεί θα και είναι οι στενοί του φίλοι, γνωστοί οικονομολόγοι Τζέιμς Γκαλμπρέιθ και Τζέφρεϊ Σακς, ενώ δημόσια στήριξη έχει εκφράσει ο διάσημος φιλόσοφος και άλλοτε ένθερμος οπαδός και φίλος του Αλέξη Τσίπρα Σλάβοϊ Ζίζεκ, ο οποίος έχει «αλλαξοπιστήσει» καταλήγοντας (κι αυτός) βαρουφακικός. Ανάμεσα στους προβεβλημένους αστέρες σχεδόν βέβαιοι θεωρούνται οι φιλόσοφοι Νόαμ Τσόμσκι και Νάομι Κλάιν, καθώς και ο μουσικός Μπράιαν Ινο. Ολοι αυτοί αναμένεται να ρίξουν το δικό τους φως, όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του κόμματος, «στην ατελείωτη νύχτα των μνημονίων».

Τίνα Μανδηλαρά
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Διαμαρτυρία οπαδών του ΠΑΟΚ στην Κομισιόν - ΦΩΤΟ

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έφτασαν μέχρι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διαμαρτυρηθούν για την κατά τα φαινόμενα επικείμενη τιμωρία της ομάδας τους για όσα συνέβησαν στον αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά και για όσα προηγήθηκαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Η Αθήνα διαφθείρει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη. Δικαιοσύνη για όλους», ανέφερε το… αγγλογαλλικό μήνυμα των οπαδών του ΠΑΟΚ, έξω από τα γραφεία της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.



Πηγή: filathlos.gr

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ! Περιέλουσαν με καυτό λάδι την 16χρονη κόρη τους γιατί αρνήθηκε να παντρευτεί τον γαμπρό που της διάλεξαν

Οι γονείς "τέρατα" συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή κατηγορούμενοι για τα φριχτά βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν το ίδιο τους το σπλάχνο.

Το περιστατικό της άγριας ενδοοικογενειακής βίας συνέβη στο Τέξας και οι αστυνομικές συνέλαβαν τους δύο γονείς, τον 34χρονο Abdulah Fahmi Al Hishmawk και την 33χρονη Saha Al Hishmawi για την βάναυση κακοποίηση της 16χρονης κόρης τους Maarib Al Hishmawi.

Ο λόγος για αυτά τα φριχτά μαρτύρια όπως γράφει η "Daily News" ήταν η άρνηση της έφηβης Μaarib να συναινέσει σε έναν γάμο που επέλεξαν για αυτήν οι γονείς της. Το γεγονός ότι είχε το σθένος να πει όχι στο να παντρευτεί έναν άνδρα που δεν επέλεξε εκείνη για σύντροφό της.

Οι γονείς "τέρατα" πριν την περιλούσουν με καυτό λάδι, την χτυπούσαν με σκούπα και της προκάλεσαν "πιγμό" μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της.

«Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να βάλει τέλος στην κακοποίηση θα ήταν να συμφωνήσει με τον γάμο» είπε ο σερίφης της κομητείας Bexar, Javier Salazar.

Το νεαρό κορίτσι αμέσως μετά την άγρια κακοποίηση εξαφανίστηκε (από τις 30 Ιανουαρίου) και βρέθηκε ζωντανή στα μέσα Μαρτίου. Την φροντίδα της ανέλαβε ένας Οργανισμός.

Την υπόθεση ερευνά το FBI.

Ντόμινο εξελίξεων πυροδοτεί η δηλητηρίαση του Σκριπάλ - Οι ΗΠΑ απελαύνουν 60 Ρώσους διπλωμάτες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απελαύνουν 60 Ρώσους διπλωμάτες λόγω της φερόμενης ανάμειξης της Μόσχας στη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στην Αγγλία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας έχει επίσης επιβεβαιώσει ότι θα απελάσει τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες, ενώ τέσσερις διπλωμάτες απελαύνει και η Γαλλία.

"Σήμερα, 14 χώρες μέλη αποφάσισαν να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες" είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Ο Τουσκ σημείωσε ότι "δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο" να ληφθούν "τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες" επιπρόσθετα μέτρα από τις Βρυξέλλες σε βάρος της Ρωσίας, όπως νέες κυρώσεις.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα ότι είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ΗΠΑ θα παραγγείλουν επίσης το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σιάτλ, σύμφωνα με το Reuters.