30 Μαρτίου 2018

ΣΚΙΤΣΟ-Αφιέρωση Αρκά στον Πολάκη

Δείτε το σκίτσο του Αρκά για τα μαθηματικά του Πολάκη με τα οποία γελάει ο κόσμος:




Ακομπλεξάριστος Διαμαντίδης συνεχάρη τον Σπανούλη για το ρεκόρ στις ασίστ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι από το απόγευμα της Παρασκευής 30 Μαρτίου ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της EuroLeague. Λίγα μόλις λεπτά μετά την άνοδό του στο Νο1, μπροστά από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, η EuroLeague "ανέβασε" στους λογαριασμούς της το... μήνυμα του άλλοτε αρχηγού του Παναθηναϊκού.

Ο "3D" συνεχάρη τον "Kill Bill" δηλώνοντας διπλά ευτυχισμένος για την επιτυχία του επί σειράς ετών αντιπάλου του (αλλά φίλου του) στα παρκέ.

"Βασίλη, πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια. Το αξίζεις. Όλα αυτά τα χρόνια έχεις αποδείξει ότι είσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν παίξει ποτέ στην EuroLeague. Κατά δεύτερον, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είσαι ένας Έλληνας παίκτης και η συγκεκριμένη διάκριση θα μείνει σε ελληνικά χέρια", αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Σύρος: Διαφυγόντα κέρδη 4,7 εκατ. ευρώ από τα λαθραία τσιγάρα που βρέθηκαν σε φορτηγό πλοίο

Στο πλοίο, με ξένη σημαία, εντοπίστηκαν 4 εμπορευματοκιβώτια με τσιγάρα – Το φορτίο κατασχέθηκε και τα έξι μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν


Φορτίο με 24,5 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα βρήκαν οι λιμενικές αρχές, στο φορτηγό πλοίο DASLIS, σημαίας Τόγκο, που εντοπίστηκε στις 28.3.2018 στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σύρου.

Το Λιμενικό προχώρησε στην κατάσχεση του φορτίου, ενώ συνέλαβε τα έξι μέλη του πληρώματος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, το πλοίο έπλεε με ελάχιστη ταχύτητα και είχε απενεργοποιήσει το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης (AIS).

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο πλοίαρχος υποστήριξε ότι το σύστημα παρουσιάζει μηχανική δυσλειτουργία και βλάβη, ενώ το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Οι αρχές εντόπισαν τέσσερα εμπορευματοκιβώτια με χαρτοκιβώτια που περιείχαν τσιγάρα και θεώρησαν ότι πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος του φορτίου.

Σε έλεγχο που έγινε, με τη συνδρομή τελωνειακών, διαπιστώθηκε ότι μέσα στα κιβώτια υπήρχαν συνολικά 2.445 χαρτοκιβώτια με 24.500.000 τσιγάρα διάφορων επωνυμιών, ενώ στα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου ήταν δηλωμένα συνολικά 2.450 χαρτοκιβώτια με 24.550.000 τσιγάρα.

Σύμφωνα με ευρήματα που εντόπισαν οι λιμενικοί, το πλοίο φέρεται ότι απέπλευσε από τη Βηρυτό στο Λίβανο με προορισμό την Οδησσό της Ουκρανίας. Ωστόσο, η πορεία δεν ήταν ενδεδειγμένηγια την ολοκλήρωση του ταξιδιού. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν εντοπίστηκαν χάρτες της θαλάσσια διαδρομής από λιμένα αφετηρίας προς λιμένα προορισμού, καθώς και το απαραίτητο και προβλεπόμενο πλάνο ταξιδιού, ενώ δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του αποστολέα και παραλήπτη του φορτίου τσιγάρων.



Μη γνήσια τα πιστοποιητικά του Πλοιάρχου και του Α' Μηχανικού

Ο πλοίαρχος του DASLIS δεν παρείχε επαρκείς εξηγήσεις, ενώ σύμφωνα με τους Λιμενικούς προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι τα πιστοποιητικά ναυτικής ικανότητας του Πλοιάρχου και του Α' Μηχανικού στερούνται γνησιότητας.

Σε επιθεώρηση που έγινε στο πλοίο διαπιστώθηκαν 25 παρατηρήσεις/ελλείψεις, εκ των οποίων οι 22 επισύρουν το μέτρο της απαγόρευσης απόπλου του πλοίου.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών για το εν λόγω φορτίο ανέρχεται στο ποσό των 4.702.000 ευρώ.





Πρετεντέρης: Πάει πολύ να μας κουνάει η ΑΥΓΗ το δάκτυλο

"Τελικά στην αξιολόγηση των καταγγελιών Πολάκη είχαν δίκιο τα ΝΕΑ και όχι οι κυβερνητικοί. Αλλα η ορθή αξιολόγηση προσώπων, πραγμάτων και καταστάσεων είναι εκείνη που ξεχωρίζει τις καλες από τις κακές εφημερίδες" γράφι ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ:



ΒΙΝΤΕΟ-Μη εξαγοράσιμη η ποινή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών-Σε βαρύ κλίμα το επισκεπτήριο των γονέων τους

Χαμένοι στην γραφειοκρατία της τουρκικής δικαιοσύνης και δικονομίας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί…

Ακόμα και αν δεν κατηγορηθούν για απόπειρα κατασκοπίας ή κατασκοπία, αλλά μόνο για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η ποινή φυλάκισης για τον Λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη και Ανθυπολοχαγό, Άγγελο Μητρετόδη, είναι εξαγοράσιμη.

Αυτό απλά σημαίνει ότι τα δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού θα «σαπίσουν» στις τουρκικές φυλακές…

Δείτε τι αποκάλυψε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, κ. Κωνσταντίνος Φίλης σε δηλώσεις στο Epsilon



Σε βαρύ κλίμα το επισκεπτήριο των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση οι γονείς τους, μετά την απόρριψη των ενστάσεων από τις τουρκικές αρχές...

Κρατούμενοι από τις 2 Μαρτίου παραμένουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, που συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος στις Καστανιές Έβρου και φυλακίστηκαν στην Αδριανούπολη.

Οι γονείς των δύο στρατιωτικών τους επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή, για τέταρτη φορά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία των δικηγόρων των Ελλήνων στρατιωτικών πίσω από προστατευτικά τζάμια και με τη βοήθεια τηλεφώνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς των στρατιωτικών είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση… Τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδό τους από τις φυλακές, δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση. Το μόνο που ανέφερε ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη, ήταν «περιμένουμε».

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ενημερώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης πως και οι δύο ενστάσεις τους απορρίφθηκαν, εξ ου και οι γονείς τους βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Πόσω μάλλον, όταν η κυβέρνηση, δια στόματος Δημήτρη Τζανακόπουλου, δηλώνει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι δεν γνωρίζει πότε θα απελευθερωθούν και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα...

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» συνέδεσε το ρεύμα ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΟΨΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ευπαθή οικογένεια -Το είχαν κόψει για χρέος 2.700 ευρώ [βίντεο]

Μέλη του «Κινήματος Δεν Πληρώνω» πήγαν στο σπίτι τριμελούς οικογένειας και της συνέδεσαν το ρεύμα, ενώ της το είχαν κόψει για χρέος 2.700 ευρώ.

Σύμφωνα και με το διάλογο του μέλους του κινήματος με τον ένοικο του σπιτιού, εκεί μένει ένα ζευγάρι και η μητέρα της συζύγου. Εσοδα δεν υπάρχουν, παρά μόνο το ταμείο ανεργίας του συζύγου, ενώ υπάρχουν και φάρμακα που πρέπει να βρίσκονται σε ψυγείο (ενέσεις και χάπια).

Αναλυτικά η ανάρτηση από το κίνημα «Δεν Πληρώνω»:

«Τώρα στο Νέο Κόσμο! Το Κίνημα Δεν Πληρώνω επανασύνδεσε το κομμένο ρεύμα σε άνεργο ζευγάρι και ηλικιωμένη γυναίκα. Το ανδρόγυνο αντιμετωπίζει βαρύτατα προβλήματα υγείας (άνδρας καρκινοπαθής και γυναίκα με κατά πλάκας σκλήρυνση).
Μοναδικό εισόδημα της οικογένειας το επίδομα του ταμείου ανεργίας. Αν αργούσαμε λίγο θα αλλοιώνονταν τα φάρμακα που χρησιμοποιεί το ζευγάρι και χρειάζονται ψυγείο, με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους. Μνημονιακή κυβέρνηση και ΔΕΗ, προχωρούν χέρι-χέρι το σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού λαού στο βωμό των υπερκερδών των πολυεθνικών ιδιωτών. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντίστασης, στο πλευρό των συμπολιτών μας».

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την σύνδεση του ρεύματος από μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω»:

ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛ@ΚΙΑ! Βίντεο: Πιλότος ανέφερε επαφή με UFO στην Αριζόνα των ΗΠΑ

«Δεν ήταν αεροπλάνα... Πέρασαν ακριβώς από πάνω μας, στην αντίθετη κατεύθυνση», έλεγε με αγωνία στον πύργο ελέγχο ο πιλότος

Μεγάλη έρευνα για ένα εξαιρετικά περίεργο περιστατικό που καταγράφηκε στις 24 Φεβρουαρίου, διεξάγει η αρμόδια υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την αναφορά πιλότου περί επαφής με UFO.

Ο πιλότος ανέφερε αμέσως το περιστατικό στον πύργο ελέγχου, ενώ ο διάλογος καταγράφηκε και είναι ενδεικτικός της κατάστασης που επικράτησε εκείνη την περίεργη στιγμή. Ο πιλότος αναφέρει το ιπτάμενο αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας (ATIA), ενώ από τον πύργο ελέγχου υποδέχονται τους ισχυρισμούς του με διάθεση για χιούμορ.

Ο ίδιος ωστόσο, ενώ πετά το Learjet στον ουρανό της νοτιοανατολικής Αριζόνας, επιμένει, καλώντας τον πύργο ελέγχου στο Αλμπουκέρκι να ελέγξει αν πέταξε οτιδήποτε σε απόσταση 15 μιλίων Τονίζει δε, πως «αυτό που είδα δεν ήταν αεροπλάνο».

Ο πιλότος της Americans Airlines επέμεινε, λέγοντας ότι πετάει στα 40.000 πόδια και ότι «κάτι μας προσπέρασε, σαν... δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν... Ήταν όμως τουλάχιστον δύο περίπου 3.000 πόδια από εμάς και πέρασαν ακριβώς από πάνω μας».

«Δεν ήταν αεροπλάνα. Πέρασαν από πάνω μας στην αντίθετη κατεύθυνση», επέμεινε, ζητώντας πληροφορίες από τον πύργο ελέγχου.



Σάββας Μιχάλαρος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σκοπιανό: Κι άλλη υποχώρηση από Τσίπρα-Κοτζιά -Τα εμπόδια και το «Upper Macedonia»

Με τις διαφωνίες για το Σκοπιανό να παραμένουν αλλά τις δύο πλευρές να ελπίζουν πως υπάρχει προοπτική λύσης ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Νικολά Ντιμιτρόφ, στη Βιέννη.

Ωστόσο, υπάρχουν νέα δεδομένα στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η ελληνική πλευρά έκανε βήμα πίσω. Από την ενιαία λύση και το αμετάφραστο όνομα, η Ελλάδα έκανε πίσω στην αναγραφή του νέου ονόματος των Σκοπίων. Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα από το «Gornamakedonja», συζήτησε και το μεταφρασμένο «Upper Macedonia», δηλαδή στα ελληνικά «Ανω Μακεδονία».

Για να φτάσει εκεί όμως ζητά αντάλλαγμα να είναι μία λύση erga omnes (δηλαδή, έναντι όλων) και να αποτυπωθεί αυτό με αλλαγές στο Σύνταγμα και δη στο άρθρο 49 που είναι πιο σημαντικό για την γείτονα χώρα. Ωστόσο, τα Σκόπια δείχνουν να στυλώνουν τα πόδια.

Πλέον, οι εξελίξεις μεταφέρονται για μετά το Πάσχα, όπου θα υπάρχουν νέες συναντήσεις Τσίπρα-Ζάεφ, αλλά και Κοτζιά-Ντιμιτρόφ.

Απίστευτο! Δικαστής ρώτησε θύμα βιασμού αν προσπάθησε να κλείσει τα πόδια

Ο John Russo απομακρύνθηκε από το δικαστικό σώμα των ΗΠΑ στο Νιου Τζέρσεϊ, με την κατηγορία της ακραία απρεπούς συμπεριφοράς

Την απομάκρυνση του δικαστή John Russo για ακραία απρεπή συμπεριφορά αποφάσισε το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών. Αφορμή αποτέλεσε ένα περιστατικό του 2016, όταν ο εν λόγω δικαστής ρώτησε -μεταξύ άλλων- μία γυναίκα που είχε πέσει θύμα βιασμού, αν προσπάθησε να κλείσει τα πόδια της, ώστε να το αποφύγει!

«Γνωρίζετε πώς να σταματήσετε κάποιον που επιχειρεί να έχει σεξουαλική επαφή με σας;», ρώτησε ο δικαστής το θύμα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης. Όταν η γυναίκα απάντησε ότι προσπάθησε να αποτρέψει και να σταματήσει το βιαστή της, ο John Russo επέμεινε, ρωτώντας εκ νέου: «Πώς; Κλείσατε τα πόδια σας; Καλέσατε την αστυνομία; Κάνατε τίποτα από αυτά τα πράγματα;».

Όπως αποκαλύφθηκε, ο συγκεκριμένος δικαστής είχε συγκεντρώσει πολλά παράπονα εναντίον του, κυρίως για τον τρόπο που αντιμετώπιζε τα θύματα των υποθέσεων που επιδίκαζε.

Από τον περασμένο Απρίλιο, το υπουργείο τον έπαψε από τα καθήκοντά του και σήμερα αποφασίστηκε η απομάκρυνσή του από το δικαστικό σώμα.

Ο ίδιος δεν έκανε χρήση του δικαιώματός να απαντήσει στις κατηγορίες εντός 20 ημερών, ενώ δεν δέχθηκε να υποβληθεί σε ψυχολογικό τεστ.

Ξεκίνησε το πάρε-δώσε για το περσινό πλεόνασμα -Η Eurostat ζήτησε διευκρινίσεις

Στις 20 Απριλίου, δηλαδή 72 ώρες πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις, θα μάθει η ΕΛΣΤΑΤ αν πέρασε το test της Eurostat.

Hτοι αν άναψε το πράσινο επί των στοιχείων και πινάκων, που απέστειλε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2017, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σε πάνω από 10 σημεία ζητήθηκαν διευκρινίσεις.

Όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, το… πάρε- δώσε με τη Eurostat, δηλαδή η παροχή διευκρινίσεων, είναι η συνήθης πρακτική, συμπληρώνοντας ότι τα φετινά πεδία επί των οποίων έχει ξεκινήσει η ανταλλαγή απόψεων, είναι τα λιγότερα από κάθε άλλη φορά. Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν, δε, ότι ο αντίκτυπος στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2017 θα είναι εξαιρετικά περιορισμένος ακόμα και στο σενάριο που η Eurostat δεν πάρει όλες τις απαντήσεις που θέλει, ένα ενδεχόμενο μάλλον απίθανο.

Ειδικό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας έκανε την καθιερωμένη του «επίσκεψη» στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα και έκανε τις αναγκαίες τεχνικές συζητήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΣΤΑΤ, πριν αποσταλούν οι 9 προβλεπόμενοι Πίνακες για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2017. Από εδώ και πέρα, αναμένονται τουλάχιστον 3 γύροι παροχής διευκρινίσεων κι αν όλα πάνε καλά στις 20 Απριλίου η ΕΛΣΤΑΤ θα πάρει το πράσινο φως για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων στις 23 του μήνα.

Οι ανακοινώσεις για το πλεόνασμα- σε όρους Eurostat και όχι κατά Πρόγραμμα- αναμένεται ότι θα αξιοποιηθούν από την ελληνική πλευρά, προκειμένου να αποκρούσει τις όποιες πιέσεις εκ μέρους του ΔΝΤ για το πλεόνασμα του 2018 και του 2019, υπό την έννοια ότι οι περσινές δημοσιονομικές επιδόσεις (περί το 3,5%) διέψευσαν τις συντηρητικές εκτιμήσεις της ομάδας Τόμσεν. Ωστόσο, τόσο οι τεχνοκράτες του Ταμείου όσο και των Βρυξελλών έχουν επισημάνει προ πολλού στην ελληνική πλευρά ότι κάποια από τα στοιχεία δεν μπορούν να θεωρηθούν επαναλαμβανόμενα αλλά μάλλον συγκυριακά κι αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι δεν αρκεί το υπερπλεόνασμα του 2017 για να ξεπεραστούν οι όποιες επιφυλάξεις για το 2018 και το 2019.

Καθοριστικής σημασίας χαρακτηρίζεται το «καθαρό» δημοσιονομικό αποτέλεσμα του πρώτου τετραμήνου, δηλαδή η πραγματική εικόνα των εσόδων και των δαπανών, αφού «φιλτραριστούν» στοιχεία που έχουν να κάνουν π.χ. με την υποεκτέλεση (συγκράτηση δαπανών) του Προϋπολογισμού, την υπερείσπραξη εισφορών κ.λ.π. Ωστόσο, αυτό που θα κλίνει τη ζυγαριά προς τη μια ή την άλλη μεριά θα είναι το πρώτο αποτέλεσμα για το ΑΕΠ του α’ 3μηνου. Όπως σημειώνουν ευρωπαϊκές πηγές- δεν το αρνούνται, άλλωστε, ούτε στην ελληνική πλευρά- η αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά περίπου 1 δις ευρώ τη φετινή χρονιά δεν βασίζεται σε ένα «βαρύ» πακέτο μέτρων, αλλά στην επέκταση της οικονομίας με ρυθμούς 2,4- 2,5%, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν επιβεβαιωθούν αυτές οι προβλέψεις, μπαίνει ένα τεράστιο ερωτηματικό δίπλα στις δημοσιονομικές εκτιμήσεις…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ
iefimerida.gr

Το κομματόσκυλο Κρέτσος έπεσε απ΄τα σύννεφα με τα κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ: Το «όχι» του ΚΑΣ στο BBC είναι έλλειψη σεβασμού - Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση

«Υπάρχει έλλειψη σεβασμού στη δουλειά ενός πολύ σοβαρού τηλεοπτικού δικτύου», δήλωσε ο ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm, σχολιάζοντας την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να απορρίψει το αίτημα για γυρίσματα σειράς του BBC στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου.

«Υπάρχουν κάποιοι όροι που θα μπορούσε να βάλει το ΚΑΣ, αλλά όχι η απαγόρευση», είπε ο κ. Κρέτσος, προαναγγέλλοντας «διευκόλυνση της αξιοποίησης αρχαιολογικών χώρων για τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα».

Ο γ.γ. Ενημέρωσης επεσήμανε ότι «δεν θα μάθουμε ποτέ πόσες παραγωγές έχουμε χάσει και την φοβία που νιώθουν κάποιοι παραγωγοί να έρθουν στη χώρα μας».

ΒΕΒΑΙΑ! ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ! ΥΠΕΞ: Προβοκάτσια οι πληροφορίες ότι η ΠΓΔΜ δήλωσε διατεθειμένη για αλλαγές στο Σύνταγμα

«Ουδεμία διπλωματική ή άλλη ελληνική πηγή ισχυρίστηκε ότι η σκοπιανή πλευρά δήλωσε διατεθειμένη για ορισμένες αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, σημειώνει πως η «συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί σκόπιμη προβοκάτσια από την πλευρά όποιου μέσου διακίνησε τη συγκεκριμένη πληροφορία».

Η ΝΑ ΄ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ δήλωση του Κούλογλου για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υζητηθεί

Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, την περίοδο που έγινε, ήταν απαραίτητη για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης. Με το τέλος των μνημονίων, θα αναδιαταχθεί αναγκαστικά το πολιτικό σκηνικό, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στον ΣΚΑΙ.

"Η ιστορική περίοδος που επέβαλε τη συμφωνία με τον κ. Καμμένο τελειώνει με το τέλος των μνημονίων και ο καθένας θα πάρει το δρόμο του. Στην περίπτωση που στις επόμενες εκλογές υπάρξει η δυνατότητα συγκρότησης δημοκρατικής πλειοψηφίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς θα κυβερνήσει με την κεντροαριστερά. Όπως προσπαθούμε και στην Ευρώπη, χρειάζεται μια συμμαχία αριστεράς – κεντροαριστεράς, για να υιοθετηθούν μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης. Αντί να κυβερνήσει η δεξιά που θα γκρεμίσει κι οτιδήποτε έγινε προσπάθεια να ανοικοδομηθεί όλα αυτά τα χρόνια", τόνισε ο κ. Κούλογλου.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά είπε ότι "πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε τα εθνικά θέματα και τις προκλήσεις της Τουρκίας, που δυστυχώς μεγαλώνουν κάθε μέρα, με την απαραίτητη σοβαρότητα και ομοψυχία".

"Πρέπει να δείξουμε ένα αρραγές μέτωπο, για να έχει λιγότερες πιθανότητες ο Ερντογάν να παίξει μπάλα κι όχι να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικό θέμα στις άλλες χώρες χρησιμοποιώντας τη στρατηγική των πολιτικών ομήρων, όπως έκανε με το Γερμανό δημοσιογράφο που κρατούσε επί ένα χρόνο, προκειμένου ν’ ασκήσει πίεση στην Μέρκελ. Εκτός αν γίνει κανένα θαύμα το Πάσχα, πρέπει να περιμένουμε μια μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων και για τους Έλληνες στρατιωτικούς, διότι ο Ερντογάν θα το παζαρέψει, όπως έχει κάνει και με άλλες περιπτώσεις" επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis ο Στέλιος Κούλογλου εκτίμησε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή. Η αμερικανική δικαιοσύνη, επιταχύνει τις έρευνές της. Στο υλικό των κατηγοριών θα υπάρχουν σαφέστατα αναφορές στους εφτά Έλληνες πολιτικούς, που το FBI έχει επιβεβαιώσει και κατονομάσει. Θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλες εκπλήξεις, η Novartis τώρα ξεκινάει, είπε ο κ. Κούλογλου.

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει όλες τις προσπάθειες που θα μπορούσε να κάνει μια προοδευτική κυβέρνηση στις σημερινές συνθήκες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, σχολιάζοντας: "Ξέρετε κάποια άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη που να κάνει πιο αριστερή πολιτική, με εξαίρεση την Πορτογαλία;» Η αριστερή πολιτική συνίσταται στην προσπάθεια διαλεύκανσης και τερματισμού μεγάλων σκανδάλων -όπως της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου ανύπαρκτα site έκαναν συμβάσεις χιλιάδων ευρώ-, στην κάθαρση και τη διαφάνεια".

Αυτός είναι ο Ιταλός ποδοσφαιριστής που έγινε πορνοστάρ - ΦΩΤΟ

Βολόδερνε σε ομάδες της τέταρτης κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος. Αντιλήφθηκε, ωστόσο, ότι οι δυνατότητές του ήταν περιορισμένες και δεν θα μπορούσε ποτέ να αγωνιστεί σε επίπεδο Serie A.

Ο Ντάβιντε Λοβινέλα ή κατά... κόσμον "Νταντά" αποφάσισε να αλλάξει καριέρα στα 24 του έτη. Αφού έγινε ζιγκολό για να βγάλει τα έξοδα του μήνα, πέταξε στη Βουδαπέστη για να συμμετάσχει στην ακαδημία του Ρόκο Σιφρέντι, "Siffredi Hard Academy".



Επιλέχθηκε ανάμεσα σε 3.000 υποψήφιους, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, μετονομάστηκε σε Ντάβιντε Μοντάνα και πλέον προσπαθεί να διακριθεί στο νέο επαγγελματικό του δρόμο. Αυτόν του πορνοστάρ!

"Μου είπε ότι έχω πολλές δυνατότητες", ήταν το μήνυμα που του έστειλε ο συμπατριώτης του Ιταλός παραγωγός ταινιών πορνογραφικού περιεχομένου, Ρόκο Σιφρέντι.



Πηγή: filathlos.gr

Επείγουσα εγχείρηση ανοικτής καρδιάς για τον Arnold Schwarzenegger

Ποιες είναι οι πληροφορίες για την υγεία του

O Arnold Schwarzenegger νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, μετά από επείγουσα εγχείρηση ανοικτής καρδιάς, σύμφωνα με ρεπορτάζ Μέσων των Η.Π.Α

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Los Angeles, όταν ο 70χρονος θρύλος του Χόλιγουντ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Cedars-Sinai Medical Center για να αντικαταστήσει μία βαλβίδα. Ο ηθοποιός  παρουσίασε επιπλοκές και οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον υποβάλουν σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.

Ο Schwarzenegger, το 1997 είχε υποβληθεί ξανά σε χειρουργείο στην καρδιά όταν κρίθηκε από τους γιατρούς ότι έπρεπε να βάλει βαλβίδα προκειμένου να μην παρουσιάσει σοβαρότερο θέμα στο μέλλον.

Περίπτερο «χρυσωρυχείο» απέκρυψε 2,25 εκατ. ευρώ από την εφορία!

Όργιο φοροδιαφυγής στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ και σε φροντιστήρια, τουριστικά γραφεία και μάντρες μεταχειρισμένων

Περίπτερο χρυσωρυχείο το οποίο έκρυψα από την εφορία εισοδήματα 2,25 εκατ. ευρώ ανακάλυψαν οι άνδρες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ο περιπτεράς... σύγχρονος Μίδας έκρυβε τεράστια ποσά στην περιοχή της Άρτας από το 2012 έως το 2017.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχων που διενεργήθηκαν από την ΥΕΔΔΕ Πάτρας το χρονικό διάστημα από 17/03 έως 19/03 προέκυψαν τα εξής:

1) Σε περίπτερο στην περιοχή της Άρτας στις χρήσεις 2012 έως 2017 από τον έλεγχο διαπιστώθηκε αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη (μη εκδόσεις) ύψους: 2.254.422,88 ΕΥΡΩ .

Αναλυτικά:
Χρήση 2012:358.003,17 ΕΥΡΩ
Χρήση 2013:570.331,72 ΕΥΡΩ
Χρήση 2014:558.078,17 ΕΥΡΩ
Χρήση 2015:451.648,74 ΕΥΡΩ
Χρήση 2016:172.211,19 ΕΥΡΩ
Χρήση 2017:144.149,89 ΕΥΡΩ

1) Σε φροντιστήριο στην πόλη της Πρέβεζας διαπιστώθηκαν 15 μη εκδόσεις και 54 ανακριβείς εκδόσεις φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 1.925,00 ευρώ, επιβλήθηκε πρόστιμο του άρθρου 54 Ν. 4173/2013 και ειδική χρηματική κύρωση με βάση το άρθρο 13Α Ν. 2523/1997.

2) Σε τουριστικό γραφείο στα Γιάννενα διαπιστώθηκαν 59 μη εκδόσεις φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 1.121,00 ευρώ -48ωρη αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13Α Ν. 2523/1997.

4) Σε εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Αμαλιάδα, διαπιστώθηκε η ανακριβής έκδοση 2 φορολογικών στοιχείων αξίας 3.385,60 ΕΥΡΩ, 48ωρη αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13Α Ν.2523/1997. Κατασχέθηκαν ανεπίσημα στοιχεία.

5) Σε επιχείρηση στην πόλη του Αγρινίου με αντικείμενο εργασιών αγροτικά εφόδια κατασχέθηκε παραποιημένη ταμειακή μηχανή

6) Στην Πάτρα στο χρονικό διάστημα από 01/01/2018 έως 20/03/2018, διενεργήθηκε έλεγχος σε 12 επιχειρήσεις με αντικείμενο εργασιών σκραπ σχετικά με την απόδοση τελών χαρτοσήμου όπου: οι 11 επιχειρήσεις υπέβαλλαν δηλώσεις με ποσά για καταβολή 171.640,91 ευρώ, μία επιχείρηση δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και καταλογίσθηκε παράβαση των διατάξεων του άρθρου 14 του Ν.4174/2013.

ΚΑΣ: «Πόρτα» στο BBC για το Σούνιο, αλλά δίνει στον Κωστέτσο το Ηρώδειο!

Την ώρα που το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν χορηγεί στο BBC άδεια κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, παραχωρεί στον Έλληνα σχεδιαστή την πλατεία μπροστά από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για επίδειξη μόδας το Σάββατο

Την ίδια ώρα που το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) δεν χορηγεί στο BBC άδεια κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, παραχωρεί στον σχεδιαστή Βασίλειο Κωστέτσο την πλατεία μπροστά από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, προκειμένου να πραγματοποιήσει αύριο, Σάββατο, επίδειξη μόδας.

Η απόφαση του ΚΑΣ της περασμένης Τρίτης, 27 Μαρτίου, περί μη χορήγησης άδειας στην εταιρεία παραγωγής του ντοκιμαντέρ «The Little Drummer Girl», στο πλαίσιο γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς μικρής διάρκειας του BBC, προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Η αρνητική γνωμοδότηση του ΚΑΣ για την παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου στις 12 Απριλίου στηρίχτηκε στην άποψη ότι τα γυρίσματα θα δυσχέραιναν υπέρμετρα την λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου σε περίοδο αιχμής με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο, αλλά και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να εκφράζουν δημόσια τη δυσαρέσκειά τους για την συγκεκριμένη απόφαση.

Πριν από μερικές ώρες, όμως, αναρτήθηκε στην “Διαύγεια” η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, με την οποία εγκρίνεται το αίτημα “της εταιρείας 'ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΕΤΣΟΣ ΕΠΕ', α) για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της πλατείας έμπροσθεν του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού και της κλίμακας ανόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας στις 31 Μαρτίου 2018 και β) για την φωτογράφηση και κινηματογράφηση της εν λόγω εκδήλωσης”.

Όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, ύστερα από την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΚΑΣ προ δεκαπενθημέρου, “όλες οι υποδομές που θα χρησιμοποιηθούν να είναι ελαφρές, αυτομεταφερόμενες και να μην εδράζονται με κανενός είδους στήριξη τόσο στην πλακόστρωση της πλατείας όσο και στην περιοχή της κλίμακας”. Μάλιστα, θα πρέπει να “δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην υποστούν φθορές τα χαμηλά κατάλοιπα του υποσκηνίου στο βόρειο τμήμα της πλατείας”.


Όσον αφορά στον ακριβή χώρο που θα στηθεί η πασαρέλα, αλλά και τα καμαρίνια των μοντέλων, στην υπουργική απόφαση προβλέπεται ότι θα πρέπει "να τοποθετηθεί διακριτικό υλικό σήμανσης της εκδήλωσης στην εκκίνηση της κλίμακας και στο δυτικό πέρας της πλατείας, χωρίς την αναγραφή άλλων διαφημιστικών επωνυμιών, ενώ η περιοχή να οριοθετηθεί προσωρινά (έναρξη κλίμακας από τον αρχαιολογικό πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και δυτική απόληξη πλατώματος) για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της εκδήλωσης με φορητή περισχοίνιση ελαφρού και διακριτικού τύπου. Το αυτοστήρικτο πάνελ με το λογότυπο της διοργάνωσης να μην ξεπερνά τα 1,80μ. ύψος".







'Απλυτοι ανακατέλαβαν και το τρίτο κτήριο που είχε εκκενωθεί στις 12 Μαρτίου

Πρόκειται για την κατάληψη Ματρόζου - Είχε προηγηθεί ανακατάληψη κτηρίων στην οδό Καλλιδρομίου και την οδό Ζαΐμη

Στην ανακατάληψη του κτηριού της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι που είχε εκκενωθεί από αστυνομικές δυνάμεις στις 12 Μαρτίου ανακοίνωσαν αναρχικοί σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το κτήριο είχε εκκενωθεί στις 12 Μαρτίου και τότε είχαν συλληφθεί 10 άτομα σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και έξι πλημμελήματα.

Πρόκειται για την τρίτη περίπτωση που αναρχικοί ανακαταλαμβάνουν κτήρια που είχαν εκκενωθεί στην τριπλή επιχείρηση της 12ης Μαρτίου.

Το πρώτο κτήριο στην οδό Καλλιδρομίου είχε ανακαταληφθεί στις 14 Μαρτίου, δύο μόλις ημέρες, δηλαδή, μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ, ενώ το δεύτερο κτήριο στην οδό Ζαΐμη έπεσε στα χέρια των αντιεξουσιαστών στις 16 Μαρτίου.

Αλαβάνος: Ιούδας ο Τσίπρα-Δεν τα πήρε από Novartis ο Σαμαράς

«Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν πρόσωπα που δεν τα πήραν από τη Novartis - Ένας από αυτούς είναι ο Αντώνης Σαμαράς» δηλώνει σε συνέντευξη του και σημειώνει ότι η πολιτική ζωή του τόπου έχει αποκτήσει έναν παρακμιακό χαρακτήρα

«Η πολιτική ζωή του τόπου έχει πάρει έναν παρακμιακό χαρακτήρα» σημειώνει ο Αλέκος Αλαβάνος ο οποίος όχι μόνο εκφράζει την διαφωνία του με τους κυβερνητικούς χαρακτηρισμούς για τη Novartis αλλά σπεύδει να βγάλει από το κάδρο της υπόθεσης τον Αντώνη Σαμαρά.

«Ο τύπος μιλάει για πολιτική ξεφτίλα και διαφθορά. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν πρόσωπα που δεν τα πήραν. Ένας από αυτούς είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Εγώ τον άνθρωπο δεν τον ξέρω, δεν είμαστε φίλοι, δεν έχω φάει ποτέ σπίτι του, δεν τον έχω δει σε κάποιο σπίτι, αλλά έχεις ένα αισθητήριο» δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Crash και προσθέτει: «... λές ότι ένας τέτοιος άνθρωπος πολύ δύσκολα να τα έχει πάρει. Δεν ξέρω ποιον λόγο έχει μια φαρμακευτική εταιρεία να χρηματίσει έναν πρωθυπουργό. Κινούνται σε χαμηλότερα γρανάζια».

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ακόμα ότι για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Μέχρι να καταδικαστεί ο αντίπαλος πρέπει να τον θεωρείς αθώο σημείωσε αναφερόμενος στην πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση για την υπόθεση της Novartis.

Ο Αλέκος Αλαβάνος στην συνέντευξη του είπε ακόμα ότι ο κόσμος που με το δημοψήφισμα του 2015 πήρε μια τολμηρή και γενναία απόφαση προδόθηκε και έχει χάσει πλέον το ηθικό του. ΄«Γι' αυτό τώρα πρέπει να βρει να ξαναβρεί το ηθικό και και ηθική του ο Ελληνικός λαός» είπε.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο προώθησε τον Τσίπρα στην ηγεσία του Συνασπισμού η απάντηση του κινήθηκε στο πνευμα των ημερών: «Ξέρετε, εγώ το ευαγγέλιο το ξέρω απ' έξω. Ξέρω το παράδειγμα του Χριστού με τον Ιούδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατεπείγουσα έρευνα για μαζική εξόντωση ζώων στον Υμηττό

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος για την εξόντωση με φόλες αδέσποτων ζώων, κυρίως σκύλων, αλλά και αλεπούδων στην περιοχή του Υμηττού.

Η εισαγγελική παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και να αποδοθούν ευθύνες, καθώς τα φαινόμενα κακοποίησης, βάναυσης συμπεριφοράς κατά δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων πληθαίνουν τελευταία, ενώ το νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων αποσύρθηκε μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν διατάξεις του και αναμένεται να επανακατατεθεί.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/370117/katepeigousa-ereuna-gia-maziki-exodosi-zoon-ston-umitto-/

Die Welt: Πιθανός πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας -Από τύχη παρά από πρόθεση

Τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο τους αναλύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Οι ούτως ή άλλως δύσκολες σχέσεις των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο, από τότε που ο Τούρκος πρόεδρος αναδομεί την Τουρκία σε ένα αυταρχικό κράτος και ασκεί μια επιθετική, επεκτατική εξωτερική πολιτική» τονίζει σε ανάλυσή της η γερμανική εφημερίδα για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Κάνοντας μια αναδρομή στα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, η Die Welt προσθέτει:

«Στις 12 Φεβρουαρίου μια τουρκική ακταιωρός εμβόλισε ένα πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής, που βρισκόταν κοντά στα, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ευρισκόμενα και διαφιλονικούμενα, νησιά των Ιμίων, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από τις τουρκικές ακτές. Στη συνέχεια ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντάς του ότι το συμβάν ήταν αδεξιότητα και όχι πρόκληση. Αδέξιο – ίσως.

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, λόγω των πολιτικών εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016, απέλυσε τους περισσότερους ικανούς καπετάνιους της ή τους φυλάκισε. Αλλά το συμβάν ήταν, παρ’ όλα αυτά, μια πρόκληση, όπως και άλλα πολλά πριν από αυτό.

Η σύλληψη των δύο στρατιωτικών

Στη συνέχεια, στα τέλη Φεβρουαρίου, η Τουρκία συνέλαβε δύο Έλληνες στρατιώτες που πραγματοποιούσαν περιπολία στα σύνορα και είχαν περάσει σε τουρκικό έδαφος. Αυτό γίνεται συχνά, αλλά ποτέ άλλοτε δεν είχαν συλληφθεί άτομα. Στους κρατούμενους μπορεί να απαγγελθεί κατηγορία για κατασκοπεία και σε μια τέτοια περίπτωση θα κινδύνευαν με πολυετή φυλάκιση.

Οι 8 Τούρκοι που ζητούν άσυλο

Λίγο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016, οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί κατέφυγαν στη γείτονα χώρα και ζήτησαν άσυλο. Έκτοτε ο Ερντογάν ζητάει την έκδοσή τους, αλλά η Αθήνα επικαλείται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, που αρνείται να τους εκδώσει. Από τότε αυξήθηκαν οι στρατιωτικές επιθετικές κινήσεις», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα

Αναφέρει μάλιστα ότι «2.000 φορές περίπου παραβίασαν πέρσι τουρκικά πολεμικά πλοία ελληνικά χωρικά ύδατα. Οι παραβιάσεις αυτές ήταν πολύ περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά. 3.300 φορές παραβίασαν τουρκικά μαχητικά τον ελληνικό εναέριο χώρο – δυο φορές συχνότερα από ό,τι την προηγούμενη χρονιά. Για την ευρισκόμενη σε δύσκολη οικονομική θέση Ελλάδα, όλο αυτό κοστίζει ακριβά. Μόλις ένα τουρκικό μαχητικό εισέλθει στον ελληνικό εναέριο χώρο, σηκώνονται ελληνικά αεροπλάνα για να τα αναχαιτίσουν. Μια ώρα πτήσης με ένα F-16 κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ. Οι δύο νατοϊκές χώρες είναι ό,τι ήταν κάποτε η Γερμανία με τη Γαλλία: προαιώνιοι εχθροί. Η αντιπαλότητα μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων ανάγεται πολλούς αιώνες πίσω».'

Το 1996 λίγο έλειψε να γίνει πόλεμος

Η συνθήκη της Λωζάννης - υπογραμμίζει η Die Welt - καθόρισε και τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. Τα νησιά του Αιγαίου παρέμειναν στην Ελλάδα. Η Τουρκία έχασε την Κύπρο – μέχρι το 1974 που ο τουρκικός στρατός κατέκτησε το βόρειο τμήμα του νησιού.

«Το 1996 λίγο έλειψε να γίνει πόλεμος για τα Ίμια, μετά από παρόμοιο συμβάν με εκείνο με την τουρκική ακταιωρό. Η Τουρκία έχει βαλθεί να θεωρεί κάθε βραχάκι, που εξέχει από τη θάλασσα και δεν αναφέρεται ρητά στη συνθήκη της Λωζάννης, δική της επικράτεια- γι’ αυτό και οι πολλές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και των χωρικών υδάτων. Η Τουρκία θεωρεί αυτές τις περιοχές μη ελληνικές.

Οι στρατοί των δύο χωρών

Η διαμάχη για τα νησιά είναι ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα και η Τουρκία πληρώνουν για δυσανάλογους στρατούς. Εξοπλιστικά, οι δύο στρατοί είναι περίπου το ίδιο ισχυροί. Τα πεζοφόρα τμήματά τους έχουν μαζί περισσότερη δύναμη πυρός από την υπόλοιπη Ευρώπη: 830 τεθωρακισμένα, 2.500 άλλα πολεμικά τροχοφόρα. Οι δύο πολεμικές αεροπορίες διαθέτουν συνολικά 450 μαχητικά αεροσκάφη.

Σε περίπτωση πολέμου αυτό το οπλοστάσιο θα μπορούσε σε ελάχιστο χρόνο να επιφέρει μεγάλες καταστροφές. Θα μπορούσε να γίνει ένας τέτοιος πόλεμος, αυτή τη στιγμή βέβαια περισσότερο τυχαία παρά από πρόθεση.

Η ήδη και προ Ερντογάν υπάρχουσα επιθετική τουρκική στρατηγική των συστηματικών συνοριακών παραβιάσεων οξύνθηκε σημαντικά υπό την ηγεσία του. Ταυτόχρονα, το σώμα των Τούρκων αξιωματικών υποφέρει από απώλεια ικανοτήτων, ειδικά στο πολεμικό ναυτικό και στην πολεμική αεροπορία, μετά τις πολιτικές εκκαθαρίσεις από το 2011 και ειδικά από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Ανίκανοι αξιωματικοί, που έχουν λάβει διαταγή να εφαρμόσουν μια ριψοκίνδυνη συγκρουσιακή πολιτική, μπορεί να τα κάνουν θάλασσα.

Αν σφίξουν τα πράγματα, θα κληθούν οι μεγάλες δυνάμεις να αποτρέψουν μια κλιμάκωση.

Στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996 παρενέβησαν οι ΗΠΑ, για να φέρουν στα συγκαλά τους τις δύο πλευρές. Δεν είναι όμως βέβαιο ότι η διοίκηση Τραμπ σήμερα θα δρούσε με ανάλογο τρόπο.

Η ΕΕ τουλάχιστον φαίνεται να αναγνώρισε τώρα το μέγεθος του προβλήματος. Στη σύνοδο της Βάρνας τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ είπε ότι η σχέση της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το σημαντικότερο στοιχείο για τις τουρκο-ευρωπαϊκές σχέσεις.

Η Άγκυρα θα πρέπει να προσεγγίσει τους Έλληνες, αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις σχέσεις με την ΕΕ, όπως ελέχθη. Επειδή αυτή τη στιγμή η Τουρκία αποδίδει αξία στο ξεπάγωμα των σχέσεων με τις Βρυξέλλες και ο Ερντογάν τόνισε εκ νέου στη Βάρνα ότι η χώρα του συνεχίζει να θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ, μια σαφής στάση των Βρυξελλών μπορεί ίσως να έχει περιορισμένα αποτελέσματα.

Υπάρχει όμως ένας βασικός στρατηγικός στόχος της Τουρκίας υπό τον Ερντογάν, όπως το διατύπωσε κάποτε ο τότε ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου: να ενισχυθεί η δύναμη και επιρροή της Τουρκίας όπου είναι δυνατόν στον κόσμο. Η πολιτική έναντι της ΕΕ έρχεται δεύτερη. Η υποψηφιότητα ενισχύει την Τουρκία – η ίδια η ένταξη με τη στέρηση της κυριαρχίας, όχι απαραίτητα.

Σ’ αυτήν την πολιτική της μαξιμαλιστικής αύξησης της δύναμης από την άποψη της εξωτερικής πολιτικής ανήκει και μια επεκτατική ορμή, με στόχο την επιστροφή στο πολιτικό μεγαλείο του οθωμανικού κράτους. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα αλλαγή των συνόρων, αλλά και δεν την αποκλείει, αν υπάρξει δυνατότητα.

Η Άγκυρα θα ζυγίζει διαρκώς τους συσχετισμούς δυνάμεων και θα εκμεταλλεύεται κάθε ελληνική αδυναμία. Ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στην παραπαίουσα Συρία και ανακοίνωσε στρατιωτική επέμβαση κατά των Κούρδων στο Ιράκ.

Η Τουρκία τα προηγούμενα 10 χρόνια επένδυσε τεράστια ποσά, ιδίως σε πολεμικά πλοία.

Τα νέα πλοία επιτρέπουν επιδείξεις δύναμης, όπως στις 9 Φεβρουαρίου, όταν το τουρκικό πολεμικό ναυτικό μπλόκαρε γεωτρύπανο, που για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αναζητούσε αέριο κοντά στις κυπριακές ακτές. Η Τουρκία επιμένει να συμμετάσχει στη χρήση των αποθεμάτων αερίου εξ ονόματος του υπό τουρκική κατοχή ευρισκόμενου βόρειου τμήματος του νησιού», τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

Πηγη: Die Welt

Αγωγή κατά του Κατσίκη καταθέτει ο Αμυράς -Θεοδωράκης: Θα λογοδοτήσει για τα ψέμματά του


Κατάθεση αγωγής σε βάρος του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, καταθέτει ο Γιώργος Αμυράς.

Αφορμή στάθηκε, όπως αναφέρει ο βουλευτής του Ποταμιού, η συκοφαντική επίθεση που του έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Κατσίκης σχετικά με την υπόθεση κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακές της Ανδριανούπολης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επιχειρώντας να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα» με την αρχική του δήλωση, επιτέθηκε στους δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο για «μονταζιέρα» αλλά και στον Γιώργο Αμυρά, ισχυριζόμενος ότι είναι υπόδικος για παλιότερη υπόθεση μεταξύ τους.

Ο βουλευτής του Ποταμιού διέψευσε κατηγορηματικά ότι εκκρεμεί οποιαδήποτε ποινική κατηγορία εναντίον του.

Ο Γιώργος Αμυράς αναφέρει πως «μετά την απρόκλητη συκοφαντική επίθεση που δέχθηκα χθες από τον βουλευτή κ. Κώστα Κατσίκη, στο Εθνικό Κοινοβούλιο δηλώνω, ότι ήδη έχω δώσει εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο μου να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, με πρώτη την κατάθεση αγωγής».

«Εάν ο κ. Κατσίκης ψάχνει για υπόδικους, τότε ψάχνει σε λάθος πρόσωπα. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν εκκρεμεί οποιαδήποτε ποινική κατηγορία εναντίον μου ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως ψευδώς ισχυρίσθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Κατσίκης θα έχει σύντομα την ευκαιρία να αναπτύξει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του» προσθέτει.

«Επίσης δηλώνω ότι το χρηματικό ποσό που θα διεκδικήσω θα το διαθέσω εξ ολοκλήρου για τη νομική και οικονομική στήριξη των οικογενειών των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται στην Αδριανούπολη» καταλήγει ο Γιώργος Αμυράς.

Θεοδωράκης: Το δικαστήριο δεν είναι πάνελ για να πει «καταλάβατε λάθος»

Σε ανάρτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε δριμεία κριτική στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη:

«Στην αρχή πρότεινε να ανταλλάξουμε τους 8 Τούρκους με τους 2 Έλληνες! Και όταν όλοι ξεσηκώθηκαν εναντίον του αυτός για αντιπερισπασμό προσπάθησε να σπιλώσει τον Γιώργο Αμυρά. Για τα ψέμματα του θα δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη. Και εκεί δεν είναι πάνελ για να πει "καταλάβατε λάθος"».


ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΜΑΛ@ΚΕΣ! Ισραηλινοί στρατιώτες συλλαμβάνουν 3χρονο - Είπαν ότι τους επιτέθηκε με κατσαβίδι!

Οι στρατιώτες του Ισραήλ, έβριζαν το παιδάκι και την μητέρα του - Λίγη ώρα αργότερα το... συνέλαβαν και το κρατούσαν παρά τις εκκλήσεις της οικογένειάς του να το αφήσουν

Ένα βίντεο που μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει, ήρθε στην δημοσιότητα εδώ και δύο ημέρες προκαλεί οργή και αποκαλύπτει την κατάσταση που βιώνουν οι παλαιστίνιοι από μερίδα του Ισραηλινού στρατού

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι στρατιώτες του Ισραήλ, έβριζαν το παιδάκι και την μητέρα του.

Λίγη ώρα αργότερα το... συνέλαβαν και το κρατούσαν παρά τις εκκλήσεις της οικογένειάς του να το αφήσουν! Το παιδάκι έκλαιγε γοερά τρομοκρατημένο αλλά οι «Ράμπο» του ισραηλινού στρατού ήταν ασυγκίνητοι.

Αργότερα έφτασαν να ισχυριστούν ότι το συνέλλαβαν γιατί τους πέταξε πέτρες και τους επιτέθηκε με ένα κατσαβίδι!

Χαμός στη δίκη για το θάνατο της μεσίτριας - Αγγειοχειρουργός: Όταν την είδα ότι χάθηκε κατέρρευσα - Ξέσπασε ο σύζυγος της Ντιάνας

Ένταση στη δίκη για το θάνατο της μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη. Όλα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος αγγειοχειρουργός απολογία του...

Συγκεκριμένα ο αγγειοχειρουργός του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης απέδωσε τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας σε...υπερεκτίμηση των ιατρικών του δυνάμεων.

Σύμφωνα με το thousandnews.gr, στην απολογία του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο αφού ζήτησε συγγνώμη από τον σύζυγο της κοπέλας, υποστήριζε διαρκώς πως όλα συνέβησαν επειδή τα «έχασε».

«Δεν μπορούσα να αποδεχθώ αυτό που έγινε. Ήταν σαν να έπεσε μια πέτρα στο κεφάλι μου. Ήμουν άλλος άνθρωπος δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο αγγειοχειρουργός, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις κινήσεις του με την εξαφάνιση της 36χρονης, μετά το θάνατό της από τη χορήγηση δύο αναισθητικών.

«Δεν μπορούσα να αποδεχθώ αυτό που έγινε»

Περιγράφοντας όσα συνέβησαν την ημέρα της προγραμματισμένης θεραπείας για τους κιρσούς της μεσίτριας, ανέφερε πως την οδήγησε σε κλειστή αίθουσα της γυναικολογικής κλινικής, αρνούμενος ότι ήταν γιαπί. Αποδέχτηκε όμως πως είχε τι κλειδί μόνον αυτός. Είπε πως η σκληροθεραπεία είναι επέμβαση ρουτίνας. Ο ίδιος χρησιμοποίησε μέθη, μια πρακτική που ακολουθούσαν όλοι στην κλινική χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγου, παραδεχόμενος πάντως ότι ήταν παράτυπο.

«Όταν την είδα ότι χάθηκε προσπάθησα να την επαναφέρω. Δεν τα κατάφερα. Τότε κατέρρευσα. Έπεσα στο έδαφος. Δεν μπορούσα να αποδεχθώ ότι είχε γίνει», είπε.

Ο αγγειοχειρουργός απέδωσε τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού της έρευνας τις απέδωσε σε αψυχολόγητες ενέργειες που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Μάλιστα επέμενε ότι ήταν στην ίδια κατάσταση ακόμη και όταν έδινε απολογία στην ανακρίτρια, γι αυτό δεν αποδεχόταν τι συνέβη.

Ένταση στη διάρκεια της απολογίας

Κατά τη διάρκεια της απολογίας προκλήθηκε ένταση όταν ο σύζυγος της μεσίτριας αντέδρασε λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος επιχείρησε να του αποδώσει ευθύνες. «Ήξερες όμως να με κατηγορήσεις», φώναξε. «Έχει δίκαιο ο σύζυγος αλλά ήταν απόφαση της δικηγόρου μου να ακολουθηθεί αυτή η τακτική», απάντησε ο κατηγορούμενος.

Ο αγγειοχειρουργός σε όλες τις απαντήσεις επέμεινε ότι ήταν «σε καθεστώς πλήρους άρνησης». Η απολογία του συνεχίζεται και ο κατηγορούμενος απαντά σε ερωτήσεις της έδρας, που επικεντρώνει το ενδιαφέρον στις αντιφάσεις που έχουν παρατηρηθεί, διαψεύδοντας ακόμη και τους άλλους γιατρούς για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί.

Πηγή: thousandnews.gr

Ο στρατηγός Φραγκούλης για την τιμωρία του ΠΑΟΚ: Υπεύθυνοι ΑΕΚ και Ολυμπιακός σε συνεργασία με τους μάγειρες Αρετόπουλο και Κομίνη

Για την ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ αναφορικά με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, μίλησε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Φράγκος Φραγκούλης.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για την ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ: «Αυτό που θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα είναι ότι με προβληματίζει η μεθόδευση εκδίκασης και η μεθόδευση του πως θα φέρνανε το αποτέλεσμα αυτό από την αθλητική δικαιοσύνη των δύο μεγάλων υπευθύνων.

Οι δύο μεγάλοι υπεύθυνοι είναι οι δύο μεγάλοι της Αθήνας. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Σε συνεργασία με τους δυο μεγάλους μάγειρες, τους κ.κ Αρετόπουλο και Κομίνη. Η μεθόδευση ήταν να βρουν ένα τρόπο να κερδίσουν τα παιχνίδια στα χαρτιά. Ήταν άτυχη στιγμή για τον ΠΑΟΚ το πέταγμα ενός ρολού ταμειακής μηχανής».

Για την τιμωρία του Ιβάν Σαββίδη: «Ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο Γκαρθία, παρίστανε τον πεθαμένο. Στην συνέχεια ήρθε ο κ. Αρετόπουλος, που χωρίς ντροπή, άλλα έγραψε στο φύλλο αγώνα και άλλα στη συμπληρωματική του αναφορά.

Δεν έγραψε για την χωρίς άδεια αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Κομίνης δεν έγραψε ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ ρωτούσαν το αποτέλεσμα για να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από μόνος του, άρα μηδενίζεται και η ΑΕΚ αρνήθηκε και αυτή να βγει ξανά στον αγωνιστικό χώρο. Στην άτυχη στιγμή με την είσοδο του Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ όχι μόνο ζήτησε συγνώμη αλλά τιμωρήθηκε ήδη και αυστηρότατα. Η ομάδα μας θα παίξει συνολικά δέκα παιχνίδια χωρίς φιλάθλους. Είναι τραγικό να απονέμεται με αυτό τον τρόπο η δικαιοσύνη».

Πηγή: filathlos.gr

Μητσοτάκης: Είναι ανάγκη να εκφράσουμε τον πολιτικό μας λόγο με φρέσκα πρόσωπα

Την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε 40 νέα πρόσωπα, που επελέγησαν από το μητρώο στελεχών της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Πήρα ένα ρίσκο με το μητρώο στελεχών, να πείσω ένα καχύποπτο κόμμα και μία καχύποπτη κοινωνία, ότι τα κόμματα μπορούν να αλλάξουν και να ανανεωθούν, εφόσον ζητήσουν από τους πολίτες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη χώρα και στο κόμμα με ένα διαφορετικό πλαίσιο και μία διαφορετική λογικη. Αγωνίζομαι για να επιβάλω την αρχή της αξιοκρατίας».

Υπογράμμισε ότι αυτό που έχει τρωθεί στα χρόνια της κρίσης δεν είναι μόνο η οικονομία, αλλά η εμπιστοσύνη, αυτό που έχει συμβεί είναι η διάλυση εμπιστοσύνης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και της κοινωνίας των πολιτών. Τα κόμματα βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της κρίσης, είπε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι η κρίση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας εξέθρεψαν τον λαϊκισμό.

Είπε: «Στην Ελλάδα ζήσαμε την έφοδο του λαϊκισμού νωρίτερα από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, στον πυρήνα όμως βρίσκεται η αμφισβήτηση ότι τα κόμματα μπορούν να αλλάξουν και ότι είναι ανοικτοί οργανισμοί. Το μητρώο ήταν μία τολμηρή προσπάθεια να σπάσουν τα στεγανά και οι προκαταλήψεις».

Ο επικεφαλής της ΝΔ είπε ακόμη ότι παλιότερα υπήρχε η εντύπωση πως στα κόμματα η άνοδος και η πρόσβαση στην ηγεσία δεν στηριζόταν στην αξιολόγηση και στην αξιοκρατία, αλλά στις πελατειακές σχέσεις. Η ΝΔ, ανέφερε, αλλάζει μέσα από τα νέα πρόσωπα.

«Καθώς πηγαίνουμε προς τις εκλογές, είτε γίνουν το φθινόπωρο είτε γίνουν την άνοιξη, είναι ανάγκη να εκφράσουμε τον πολιτικό μας λόγο με φρέσκα πρόσωπα» τόνισε.

Διευκρίνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να ανταγωνιστεί τον Αλέξη Τσίπρα σε υποσχέσεις, αλλά να παρουσιάσει ένα όραμα και ένα σχέδιο για να γίνει η Ελλάδα καλύτερη, «κάτι που προϋποθέτει ομαδική προσπάθεια και δουλειά».

Απάντησε, δε, και στις επικρίσεις που έχει δεχθεί το μητρώο στελεχών:

«Πράγματι, τα κόμματα δεν είναι εταιρείες, αλλά τα κόμματα έχουν δομές και διαδικασίες και μπορούν να πάρουν ό,τι καλύτερο από τον ιδιωτικό τομέα. Κάνουμε τη ΝΔ καλύτερη και προσαρμοζόμαστε στις επιταγές ένος σύγχρονου κόμματος». Από τη διαδικασία του μητρώου στελεχών έχουν αξιολογηθεί 2.500 άτομα, έχουν γίνει 2.000 συνεντεύξεις και η διαδιασία συνεχίζεται.

Απαντώντας σε παρατηρήσεις στελεχών του ανέφερε: «Στην παράταξή μας έχουμε έφεση στην γκρίνια, τα ακούω κι εγώ, π.χ., γιατί οι μονάδες της διαφοράς είναι 10, αν θα γίνουν οι εκλογές ντέρμπι κ.α.

Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στη συνέχεια το θέμα είναι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για τον τόπο και για το κόμμα».

Μίλησε ακόμη για τις αναξιοποίητες δυνατότητες της χώρας, σημειώνοντας ότι δεν φταίνε πάντα τα μνημόνια, αλλά πολλές φορές υπάρχουν από πίσω κομματικά συμφέροντα. «Πρέπει να δημιουργηθούν δουλειές και παράλληλα να υπάρξει η αίσθηση ότι αφήσαμε την περιπέτεια της κρίσης πίσω μας. Παρά τις προκλήσεις και τις αναταράξεις οι πολίτες πρέπει να έχουν την αίσθηση ότι έχουν μία κυβέρνηση που ξέρει πού πατάει και πού θέλει να πάει» τόνισε.

Σημείωσε ως αρνητικό ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αρχίσει να γίνονται συνήθεια. «Είναι ο ορισμός του μιθριδατισμού, έχουμε συνηθίσει τον Πολάκη, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ναρκωτικά στην είσοδο της Νομικής... Ο Τσίπρας θέλει την κανονικότητα προ του 2009, να μπορούμε να δανειζόμαστε και να διορίζουμε. Εμείς μιλάμε για μία νέα κανονικότητα» τόνισε και κατέληξε: «Θεωρώ ότι δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής, έκανα άλλα πράγματα πριν ασχοληθώ με την πολιτική και γι αυτό δεν κάνω εκπτώσεις στην ποιότητα».

Συνελλήφθησαν οι 6 που κατηγορούνται ότι έκαψαν σπίτι Ινδού στον Ωρωπό

Συνελήφθησαν, στον Ωρωπό, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, έξι Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 23 ετών, που κατηγορούνται για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, εμπρησμό, απειλή, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, καθώς και για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι έξι συλληφθέντες εντοπίστηκαν, χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες, να ρίχνουν βεγγαλικό, κροτίδα και μπουκάλια με στόχο την οικία Ινδού, στην περιοχή του Ωρωπού και συνελήφθησαν. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι προχώρησαν σε ανάλογες πράξεις και τις προηγούμενες ημέρες, ενώ είχαν βάλει φωτιά στην οικία του αλλοδαπού και τον είχαν εξυβρίσει.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τώρα οι ΛΑΘΡΟ θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα: Αυξημένες κατά 15% οι αιτήσεις ασύλου το 2017

Συνολικά ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε σε 58.661 και αντιστοιχεί στο 8,5% των συνολικών αιτήσεων ασύλου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση

Αυξημένες σε ποσοστό 15% είναι οι αιτήσεις ασύλου για την Ελλάδα το 2017 σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Asylum Information Database (AIDA) Report on Greece 2017, που παρουσιάστηκε σήμερα από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες. Συνολικά οι αιτήσεις ασύλου ανήλθαν σε 58.661. Μάλιστα οι αιτήσεις που προέρχονται από την Ελλάδα αγγίζουν το 8,5% των συνολικών αιτήσεων στην ΕΕ, ποσοστό που την αναδεικνύει σε χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων ασύλου από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρ' όλα αυτά οι αιτήσεις που εκκρεμούν είναι 36.340. Το μεγαλύτερο ποσοστό αιτήσεων ασύλου για την Ελλάδα προέρχεται από Σύρους πρόσφυγες, καθώς υπολογίζεται περίπου στο 28%. Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ότι 1 στις 3 αιτήσεις εκκρεμεί πάνω από 6 μήνες, ενώ συνολικά 4.000 αιτήσεις εκκρεμούν πάνω από 1 χρόνο. Ο μέσος όρος ολοκλήρωσης της διαδικασίας για τις αιτήσεις ασύλου υπολογίζεται μέσα στο 2017 σε 6 μήνες. «Οι καθυστερήσεις σηματοδοτούν και μία σημαντική πίεση στο σύστημα υποδοχής, καθώς παραμένουν στις δομές υποδοχής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που μειώνει τη δυνατότητα εισόδου νέων ανθρώπων στις δομές», σημείωσε το μέλος της Νομικής Υπηρεσίας του ΕΣΠ, Αλέξανδρος Κωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης. Μέχρι το τέλος του 2017 η Υπηρεσία Ασύλου λειτουργούσε σε 22 μέρη σε όλη την Ελλάδα.

Οι θετικές αποφάσεις των αιτούντων άσυλο ανήλθαν σε 46%, ενώ για τα ασυνόδευτα ανήλικα τα αιτήματα έχουν χαμηλότερο ποσοστό αναγνώρισης που ανέρχεται στο 27,5%. Σημειώνεται επίσης ότι μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου 2 στα 3 παιδιά που βρίσκονταν στην Ελλάδα, ήταν εκτός δομών φιλοξενίας. Ακόμη, διαπιστώθηκαν σοβαρά εμπόδια στο δικαίωμα των οικογενειακών επανενώσεων καθώς το 2017, 245 αιτήσεις για οικογενειακή επανένωση υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία Ασύλου, ενώ 17 στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ, οι οποίες ωστόσο όλες απορρίφθηκαν. Τέλος, όπως επισημάνθηκε, οι αφίξεις μειώθηκαν σε σχέση με το 2016, καθώς 29.718 άτομα έφτασαν στην Ελλάδα το 2017. Ωστόσο το 2017 είχαμε 5.300 αφίξεις από τον Έβρο, ενώ το 2016 ήταν 3.098. Οι αφίξεις συνεχίζουν να είναι από χώρες που αντιμετωπίζουν ζητήματα ασφάλειας. Περισσότεροι από τους μισούς είναι γυναίκες και παιδιά και το 40% είναι άνδρες.

Από την πλευρά του ο συντονιστής της AIDA, Μίνως Μουζουράκης, ανέλυσε την αντίστοιχη έκθεση για την Τουρκία κι υπογράμμισε ότι «Η έκθεση AIDA για την Τουρκία βασίζεται σε πηγές όπως ΜΚΟ, κάποιες κυβερνητικές πηγές, την Ύπατη Αρμοστεία στην Τουρκία η οποία έχει ένα κομβικό ρόλο στο σύστημα κι επίσης τους διάφορους δικηγορικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε πληθώρα πόλεων και περιφερειών. Η Τουρκία διατηρεί τον γεωγραφικό περιορισμό της Συνθήκης της Γενεύης, επομένως για όσους δεν προέρχονται από την Ευρώπη δεν χορηγείται καθεστώς πρόσφυγα. Ωστόσο σε όσους προέρχονται από τη Συρία χορηγείται προσωρινή προστασία, μιλάμε για 3.500.000 Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, 93% των οποίων μένουν εκτός κέντρων φιλοξενίας».

Ωστόσο, όπως προσέθεσε ο κ. Μουζουράκης, «Όσοι δεν προέρχονται από τη Συρία κι αιτούνται διεθνούς προστασίας, καταγράφηκαν το 2017 από τις τουρκικές αρχές 112.315 αιτήσεις, η πλειονότητα από τις οποίες προέρχονται από το Ιράν, Ιράκ κι Αφγανιστάν. Σε όλες τις περιφέρειες της Τουρκίας μπορεί ένας Σύρος να επιβάλλει αίτημα καταγραφής. Αντιθέτως για τους μη Σύρους για όλη την Τουρκία υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κι αυτό βρίσκεται στην 'Αγκυρα. Όποιος μη Σύρος θέλει προστασία πρέπει να φτάσει μόνος, χωρίς βοήθεια στην 'Αγκυρα για την καταγραφή του αιτήματός του. Αυτό έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, καθυστερήσεις στις καταγραφές και το κυριότερο να υπάρχει μεγάλος αριθμός που χρήζουν προστασίας αλλά να μην έχουν καταγραφεί. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην καταγραφή, η διαφορά είναι αρκετά κρίσιμη. Για τους Σύρους καταγράφεται το αίτημα από τις αρχές απευθείας, ενώ για τους μη Σύρους καταγράφεται πρώτα από την Ύπατη Αρμοστεία και μετά την καταγραφή στην 'Αγκυρα, πρέπει ο αιτών να μεταβεί στη σχετική πόλη που πρέπει να μείνει και να καταγραφεί εκεί το αίτημά του με τις αρχές».

Ακόμη, σημαντικό στοιχείο είναι ότι στην Τουρκία έχουν εκδοθεί 67.000 κωδικοί ασφαλείας σε ανθρώπους που κρίνονται επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια. Η βασική τους παρατήρηση είναι ότι όσοι έχουν τέτοιο κωδικό απελαύνονται και τους επιβάλλεται μέτρο προαναχωρησιακής κράτησης στα κέντρα κράτησης για να εφαρμοστεί η εν λόγω απέλαση. Η Τουρκία έχει μεγαλύτερο σύστημα κράτησης από την Ελλάδα, συνολικά έχει 18 προαναχωρησιακά κέντρα με πάνω από 8.000 θέσεις σε χωρητικότητα, τα οποία ως επί το πλείστον είναι γεμάτα. Χτίζονται άλλα 16 κέντρα κι η χωρητικότητα θα ανέρχεται σε 16.000. Τα κέντρα τα οποία έχουν άτομα υπό απέλαση που κρατούνται για λόγους τρομοκρατίας έχουν πολύ αυστηρό καθεστώς και πολύ χειρότερες συνθήκες από τα άλλα.

Η Εμμανουέλα Τσαπούλη, από την πλευρά της Ύπατης Αρμοστείας, σχολιάζοντας την έκθεση τόνισε ότι «η υπηρεσία Ασύλου έχει καταφέρει να ανταποκριθεί όχι μόνο σε μία μεγάλη και δυσανάλογη των δυνατοτήτων της αύξηση των αιτημάτων αλλά και στην ανάγκη να διαχειριστεί πολλές και καινούριες διαδικασίες μέσα στη διαδικασία ασύλου, αλλά έχει καταφέρει να διατηρήσει ένα μέσο όρο ποιότητας το οποίο ανταποκρίνεται στα διεθνή κι ευρωπαϊκά πρότυπα. Για την υποδοχή, η άφιξη των δομών φιλοξενίας είναι ένα θετικό στοιχείο. Σιγά σιγά διαμορφώνεται και μία δημόσια πολιτική που συμβάλλει σε αυτό. Παρατηρείται όμως μία μεγάλη κι ορατή καθυστέρηση στην εξέταση και περαίωση των αιτημάτων αλλά και σε περιορισμούς στην πρόσβαση ιδιαίτερα στην ενδοχώρα. Η πρόταση για λύση σε αυτά τα προβλήματα είναι διττή, αφ'ενός αφορά την πρόταση για αύξηση του δυναμικού της υπηρεσίας ασύλου, κι υποστήριξη από άλλους φορείς όπως είναι το EASO κι η Ύπατη Αρμοστεία, και επίσης αύξηση του δυναμικού σε δεύτερο βαθμό, που σημαίνει μεγαλύτερος αριθμός των ανεξάρτητων επιτροπών προσφυγών. Αφετέρου θα έπρεπε να υπάρχει δικαιότερη και μεγαλύτερη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το σύστημα ασύλου κι αυτό μεταφράζεται στην πράξη στη θεσμοθέτηση και στη συνέχιση των προγραμμάτων της μετεγκατάστασης».

ΝΔ για Σκοπιανό: Ξεκινήστε την ενημέρωση απ' τον Καμμένο

«Ύστερα από τρεις μήνες μυστικών διαπραγματεύσεων που  συνεχίζονται, παρότι οι εκπρόσωποι της πΓΔΜ αρνούνται να αναθεωρήσουν το Σύνταγμά τους, η Κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά να “ενημερώσει” τα Κόμματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση

Άκρως καυστικό και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς ήταν το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας μετά τις νέες επαφές του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για το Σκοπιανό.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι μετά από τρεις μήνες «μυστικών διαπραγματεύσεων», η κυβέρνηση αποφάσισε να ενημερώσει τα κόμματα, προτρέποντας τους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά «να ξεκινήσουν την “ενημέρωση” από τον κ. Καμμένο, μήπως καταλάβουν, επιτέλους, ότι είναι τραγέλαφος, μια Κυβέρνηση σκορποχώρι, να αναζητά συνενόχους στην Αντιπολίτευση για την διαφαινόμενη διπλωματική αποτυχίας της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:
«Ύστερα από τρεις μήνες μυστικών διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται, παρότι οι εκπρόσωποι της πΓΔΜ αρνούνται να αναθεωρήσουν το Σύνταγμά τους, η Κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά να “ενημερώσει” τα Κόμματα.

Η Νέα Δημοκρατία εξυπακούεται ότι θα ενημερωθεί στο επίπεδο που όρισε η Κυβέρνηση.

Θα προτείναμε, ωστόσο, στους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά να ξεκινήσουν την “ενημέρωση” από τον κ. Καμμένο, μήπως καταλάβουν, επιτέλους, ότι είναι τραγέλαφος, μια Κυβέρνηση σκορποχώρι, να αναζητά συνενόχους στην Αντιπολίτευση για την διαφαινόμενη διπλωματική αποτυχίας της».

Τι σημαίνει στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνέπειες της

Του Σάκη Μουμτζή

Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πως μετά τις εκλογές δεν θα μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.

Και δεν αναφέρομαι τόσο στην θεσμική του αδυναμία να συνδιαμορφώσει το πολιτικό τοπίο - κάτι που είναι δεδομένο με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο - όσο στην διάρρηξη των σχέσεων του με την κοινωνική βάση του.

Έτσι, σημαντικό δεν είναι ποια θα είναι η ποσοστιαία διαφορά του από το πρώτο κόμμα, την Νέα Δημοκρατία, όσο το ποσοστό που αυτός θα λάβει.

Δηλαδή, αν η Νέα Δημοκρατία λάβει π.χ. 37% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25% η ήττα του δεν είναι στρατηγική. Εχει συμπαγείς δυνάμεις, που θα του επιτρέψουν να καλλιεργήσει την προοπτική της επανόδου του στην εξουσία.

Συγχρόνως, με ένα παραπλήσιο ποσοστό οι εσωκομματικές τριβές θα περιοριστούν στο ελάχιστο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά θα παραμείνει κόμμα εξουσίας.

Αν όμως η Νέα Δημοκρατία λάβει π.χ.29% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17% τότε η ήττα του προσλαμβάνει στρατηγική μορφή. Για έναν απλούστατο λόγο.

Σε αυτήν την περίπτωση το ΚΙΝ.ΑΛ θα βρεθεί με διψήφιο ποσοστό, ενδεχομένως, πολύ κοντά στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που θα ξανανοίξει το παιχνίδι της ηγεμονίας στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Συγχρόνως, ένα ποσοστό κάτω του 20% θα προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, από πρωτοκλασάτα στελέχη που σήμερα, διακριτικά, αρχίζουν και παίρνουν αποστάσεις από την πολιτική της ηγετικής του ομάδας.

Το ζητούμενο για το επόμενο κυβερνητικό σχήμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στην αντιπολίτευση αποδυναμωμένος πολιτικά και απονομιμοποιημένος ιδεολογικά.

Πολύ απλά να μην μπορεί να κινητοποιήσει κόσμο. Με ένα συμπαγές π.χ. 25% αυτήν την δυνατότητα θα την έχει.
Η προοπτική της επανόδου στην εξουσία είναι πάντα μια συγκολλητική ουσία.

Υπάρχει περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ, αν η ήττα του προσλάβει διαστάσεις πανωλεθρίας, να επανακαθορίσει την θέση του στο πολιτικό τοπίο, προσχωρόντας σε πιο μετριοπαθείς θέσεις;

Νομίζω πως όχι. Το ιδεολογικό και πολιτικό DNA του το απαγορεύει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα είναι αυτό που είναι ή δεν θα είναι ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι κάτι άλλο.

Αυτό το κάτι άλλο όμως δεν μπορεί να συγκροτηθεί από την νυν ηγετική ομάδα του, που δεν διαθέτει ούτε καν ελάχιστα αποθέματα αξιοπιστίας και φερεγγυότητας.

Και οι πολύ λίγες φωνές λογικής που υπάρχουν μέσα στο κόμμα, είναι πολύ αδύναμες για να διαμορφώσουν μιαν άλλη ολοκληρωμένη πρόταση.

Άλλωστε, σε περίπτωση στρατηγικής ήττας και η σχέση του με την Κεντροαριστερά θα αναδιαμορφωθεί πάνω στους νέους συσχετισμούς δυνάμεων που θα προκύψουν μετά τις εκλογές. Θα πάψει να είναι υπεροπτική και ηγεμονίστικη.

Έτσι ορίζεται, πιο συγκεκριμένα, η έννοια της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια με τα υπάρχοντα στοιχεία των δημοσκοπήσεων κάτι τέτοιο δεν προκύπτει.

Επειδή όμως στην πολιτική υπάρχουν και οι απρόβλεπτοι παράγοντες, ο ΣΥΡΙΖΑ ισορροπεί σήμερα επικίνδυνα μεταξύ ευπρόσωπης ήττας και συντριβής.

http://www.liberal.gr/arthro/197525/apopsi/s-moumtzis/ti-simainei-stratigiki-itta-tou-syriza-kai-oi-sunepeies-tis.html

Σοκαριστικό θέαμα -Τοξικομανείς κάνουν χρήση ναρκωτικών στην είσοδο της Νομικής Σχολής Αθηνών [εικόνες & βίντεο]

Εικόνες-σοκ στην είσοδο της Νομικής Σχολής Αθηνών. Ωρα 12 το μεσημέρι. Ο φωτογραφικός φακός του iefimerida καταγράφει τη σκληρή πραγματικότητα.

Μια νεαρή κοπέλα με καρφωμένη τη σύριγγα στο χέρι έχει μόλις πάρει τη δόση της. Ένας μεσήλικας χωρίς τις αισθήσεις του, «χαμένος» στον κόσμο των ουσιών.

Τρεις αλλοδαποί έμποροι ναρκωτικών, χωρίς κανένα φόβο για την αστυνομία, πωλούν τις δηλητηριώδεις ουσίες. Ένας άλλος τοξικομανής ετοιμάζει μια δόση από το επικίνδυνο ναρκωτικό ΣΙΣΑ.

Όλα αυτά γίνονται απροκάλυπτα στην είσοδο της σχολής. Την ώρα που δεκάδες φοιτητές μπαίνουν και βγαίνουν από το κτίριο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. «Ξέρουν ότι δεν θα τους πειράξει κάνεις λόγω ασύλου», λέει στο iefimerida καταστηματάρχης της περιοχής. «Δεν τα έχουμε με τους τοξικομανείς. Με το κράτος τα έχουμε. Είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τα πράγματα δίπλα στα πανεπιστήμια της χώρας; Και να αδιαφορούν οι πάντες; Έλεος!», συμπληρώνει...

Ένας από τους τοξικομανείς μόλις έχει πάρει τη δόση του:



Ένας νεαρός κάνει ένεση χωρίς να ενοχλείται και χωρίς να τον ενοχλεί κανείς:





Περαστικοί και φοιτητές περνούν δίπλα από τους τοξικομανείς που μόλις έχουν πάρει τη δόση τους:



Μόλις πρόσφατα, 93 καθηγητές της Νομικής είχαν δημοσιοποιήσει επιστολή στην οποία κατήγγελλαν το όργιο ανομίας στη σχολή με το πρόσχημα του ασύλου, ενώ επεσήμαιναν ότι γίνεται ανοιχτά χρήση και εμπόριο ναρκωτικών λίγα μέτρα μακριά από τη σχολή.

«Διαμαρτυρόμαστε ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι για τη χείριστη παιδαγωγική του φαινομένου, την παιδαγωγική της ανοχής της παρανομίας. Διαμαρτυρόμαστε για τη διαστροφή της έννοιας του ασύλου, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την παράνομη συγκάλυψη κακουργηματικών πράξεων που καθημερινά τελούνται εντός και εκτός του κτιρίου της Νομικής Σχολής. Διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη ουσιαστικής και οργανωμένης προστασίας των πλέον δυστυχούντων συνανθρώπων μας, των θυμάτων των εμπόρων ναρκωτικών», αναφέρουν στην επιστολή τους και απευθύνουν έκκληση προς όλες τις αρμόδιες Αρχές.

«Απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς όλες τις αρμόδιες Αρχές για την αντιμετώπιση αυτού του απαράδεκτου και χρόνιου φαινομένου παρανομίας ακριβώς δίπλα στον χώρο όπου διδάσκεται το Δίκαιο και σπουδάζουν οι αυριανοί δημόσιοι λειτουργοί, δικαστές και δικηγόροι της χώρας», συμπληρώνουν.

Η κατάσταση, όπως υποστηρίζουν, θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των φοιτητών, των διδασκόντων και όλων των εργαζομένων, ενώ, παράλληλα, προσβάλλει την ιστορία της Νομικής Σχολής. «Εδώ, όπου άλλοτε δόθηκαν αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία, επιβιώνει και μακροημερεύει ένα άντρο παρανομίας, όπου δρουν άτομα ξένα προς την ακαδημαϊκή κοινότητα», τονίζουν.

Οι καθηγητές επίσης καταγγέλλουν την απραξία της πολιτείας, «η οποία ανέχεται αυτή την κατάσταση, παντελώς αναντίστοιχη με την προσφορά και το έργο που επιτελείται στο παλαιότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της πατρίδας μας», αλλά και την αδράνεια των αρμοδίων και τη «διαχειριστική μετάθεση ευθυνών».

Επίσης, οι καθηγητές διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι «αν οι αρμόδιοι σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τη Νομική Σχολή στην τύχη της, αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το πράξουν τα μέλη της».

Όπως αναφέρουν, αν η πολιτεία δεν δράσει, θα λάβουν κάθε μέτρο, «ακόμη και επώδυνο αν χρειαστεί».

Την επιστολή «συνυπογράφει» και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter στηρίζει τους καθηγητές.

Χαρακτηριστικά γράφει: «Ενώνω τη φωνή με τους συναδέλφους μου στη Νομική Αθηνών. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Έχω πει εδώ και καιρό ότι το πανεπιστημιακό άσυλο έχει de facto καταργηθεί. ΤΩΡΑ, δομές για τους ουσιοεξαρτημένους, αξιοπρεπή πανεπιστήμια, ανταγωνιστική εκπαίδευση, ασφαλή πόλη».

3 βίλες στην Ελλάδα στα πιο δημοφιλή, πολυτελή και ακριβά σπίτια του κόσμου [εικόνες]

Τρία σπίτια στην Ελλάδα φιγουράρουν στη λίστα με τα ακριβότερα προς ενοικίαση παγκοσμίως για διακοπές.

Για τους πολυεκατομμυριούχους και τους δισεκατομμυριούχους υπάρχει μια εταιρεία, αντίστοιχη του Airbnb, με εξαιρετικές και μοναδικές βίλες σε μαγευτικά σημεία ανά την υφήλιο.


Ο λόγος για την εταιρεία Nota Bene Global, ο συνιδρυτής της οποίας μίλησε στον Independent για τα ξεχωριστά σπίτια που διαχειρίζεται σε όλο τον πλανήτη.

Οπως ο ίδιος λέει, οι περιουσίες των πελατών του ξεκινούν από τα 20 εκατ. δολάρια και φθάνουν μέχρι τα 8 δισ. δολάρια. Επομένως, «για τους δισεκατομμυριούχους το κόστος ενός ταξιδιού στο Μπαλί είναι αντίστοιχο με το κόστος μίας σοκολάτας για έναν μέσο προϋπολογισμό», λέει και προσθέτει πως οι πελάτες του θα ξοδέψουν τεράστια ποσά για ένα σπίτι μόνο αν γνωρίζουν από πριν πως πρόκειται για κάτι «πραγματικά ξεχωριστό».

Οσο για το ποιος είναι ο νούμερο 1 προορισμός για τους πλούσιους του πλανήτη; Η Ελλάδα, απαντά ο επικεφαλής της εν λόγω εταιρείας και παραθέτει τη λίστα με τα πιο περιζήτητα σπίτια για πλουσίους σε όλο τον κόσμο:


Βίλα στην ιταλική λίμνη Como: 105.847 δολάρια την εβδομάδα


Βίλα στη Μύκονο: 174.349 δολάρια την εβδομάδα


Βίλα στο Πόρτο Χέλι: 105.831 δολάρια την εβδομάδα


Βίλα στην Ιθάκη: 122.000 δολάρια την εβδομάδα



Βίλα στην Τοσκάνη, 87.155 δολάρια την εβδομάδα