02 Απριλίου 2018

Ιψενικά τρίγωνα: Το χωριό της Ελλάδας όπου οι άντρες συζούσαν με ερωμένη και σύζυγο

Η μοιχεία είναι ένα ζήτημα που ερμηνεύεται κατά το δοκούν από τις θρησκείες ή τις νομοθεσίες των εκάστοτε χωρών. Στις διαστάσεις του χώρου και του χρόνου, στη ροή της ιστορίας, τη βρίσκουμε από συμβατή με τις κοινωνικές αντιλήψεις, έως δαιμονοποιημένη, κυρίως όμως ως ηθικά παραβατική.

Στα τέλη Φεβρουαρίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την πιθανότητα ποινικοποίησης της μοιχείας. Σε πλήρη αντιδιαστολή, πριν από τρία χρόνια οι μετοχές των νοτιοκορεατικών εταιρειών προφυλακτικών εκτινάχθηκαν στα ύψη, μετά την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας να αποποινικοποιήσει τη μοιχεία, που μέχρι τότε τιμωρούνταν με ποινή φυλάκισης!

Στην Ελλάδα ουδέποτε τέθηκε ως γνωστόν θέμα μη νομιμότητας. Υπήρξε μάλιστα μια περιοχή, με τη δική της ιδιαίτερη κουλτούρα στο θέμα της μοιχείας. Τόσο ακραία που να παραπέμπει στην πολυγαμία, η οποία είναι αποδεκτή σε πολλές χώρες της Αφρικής, τη Σαουδική Αραβία, την Ινδονησία και άλλες ασιατικές.

Όμως εδώ δεν μιλάμε για επισημοποίηση παράλληλης σχέσης, αλλά για την εκούσια αποδοχή μιας νόμιμης και μιας «παράνομης» εις βάρος των γυναικών, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ήταν Δεκέμβριος του 1960, όταν η Χώρα Γορτυνίας στο νόμο Αρκαδίας (στα σύνορα με την Ηλεία) απασχόλησε για έναν πρωτοφανή λόγο την κοινή γνώμη σε πανελλήνιο επίπεδο.

Τη δεκαετία του ‘60 το χωριό είχε 750 μόνιμους κατοίκους και περίπου 120 οικογένειες. Απείχε 1,5 ώρα με το «ζώο» από τον Πύργο και οι κάτοικοί της ασχολούνταν κυρίως με την κτηνοτροφία, με εξαίρεση κάποιους γαιοκτήμονες.

Ο τραυματισμός ενός άνδρα και το ρεπορτάζ ενός δημοσιογράφου για τις συνθήκες του ατυχήματος, έφεραν στο φως ένα κοινωνικό φαινόμενο, η διαιώνιση του οποίου βασιζόταν στην «ομερτά».

Όπως αναφέρει η «Μηχανή του Χρόνου», το «λαβράκι» βγήκε όταν ο ρεπόρτερ πλησίασε ανυποψίαστος τη γυναίκα που καθόταν δίπλα στον τραυματισμένο άνδρα. «Εγώ είμαι η δεύτερη γυναίκα, έχουμε ένα παιδί μαζί και τώρα είμαι έγκυος στο δεύτερο. Δεν είμαστε παντρεμένοι. Να σας πει η σύζυγός του τι συνέβη που κάθεται δίπλα μου», του είπε εκείνη με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Προφανώς ήταν κάτι που της ξέφυγε, καθώς ό,τι συνέβαινε έως τότε στο «Γαλατικό Χωριό» ήταν καλά κρυμμένο στη σκιά.

Ο Τύπος της εποχής μύρισε… αίμα και με συνοπτικές διαδικασίες ανήγαγε σε σκάνδαλο το «αμαρτωλό χωριό των έκλυτων ηθών». Έκανε λόγο για «Ιψενικά Τρίγωνα», φράση που παραπέμπει στα ερωτικά τρίγωνα που είχε την τάση να δημιουργεί στα έργα του ο μεγάλος Νορβηγός δραματουργός Ερρίκος Ίψεν.



Ψάχνοντας το θέμα, ο εν λόγω ρεπόρτερ συμπέρανε ότι στο χωριό καθιερώθηκε μια κατάσταση εγνωσμένης ανηθικότητας, με άγραφους νόμους την οποία ανέχονταν μέχρι και οι αστυνομικές αρχές και η Εκκλησία.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο γιατρός του χωριού προσπάθησε να αποδώσει το φαινόμενο χρονολογικά στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, όταν οι δυο γυναίκες ήταν απολύτως νόμιμες. Φυσικά δεν ήταν αυτός ο λόγος, διότι αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα ίσχυε για όλη την ελληνική (αν όχι επικράτεια) περιφέρεια.

Η αιτία κρυβόταν αλλού. Στο χωριό είχε επιβληθεί η «ανδροκρατούμενη» αντίληψη ότι όποια γυναίκα δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, ο σύζυγός της είχε το δικαίωμα να τεκνοποιήσει με άλλη γυναίκα και να ζήσει κάτω από την ίδια στέγη με τη νόμιμη σύζυγό του. Έτσι, σε κάποιες οικογένειες οι άνδρες έκαναν παιδιά μόνο με τις ερωμένες τους.

Αρχικά οι γυναίκες του χωριού εκδήλωναν δειλά-δειλά την αντίθεση τους, αλλά με τον καιρό η κατάσταση έγινε αποδεκτή, ως κάτι φυσιολογικό. Και με την πάροδο των χρόνων έγινε βολική ακόμα και για άνδρες του χωριού που είχαν παιδιά με τη γυναίκα τους, αλλά ήθελαν μια ερωτική «αναβάθμιση» στη ζωή τους.
Έτσι, σιγά – σιγά διαμορφώθηκε ένα περιβάλλον κοινωνικής ανοχής στην ύπαρξη μιας «επίσημης ερωμένης». Σταδιακά τα ερωτικά τρίγωνα των έγγαμων ζευγαριών άρχισαν να «νομιμοποιούνται».

Υποτίθεται ότι η Εκκλησία και οι αστυνομικές αρχές προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά όπως είχε δηλώσει ο τότε διευθυντής της Χωροφυλακής «από την στιγμή που δεν αντιδρούν οι νόμιμες σύζυγοι, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Σήμερα βέβαια και μολονότι η κοινωνία έχει αποσυντηρικοποιηθεί σε σχέση με το ‘60, το φαινόμενο έχει εκλείψει. Η μικρή κοινωνία της Χώρας Γορτυνίας τράβηξε τον αντίθετο δρόμο από την υπόλοιπη Ελλάδα, αποκηρύσσοντας σταδιακά το καμουφλαρισμένο «ένοχο» παρελθόν της.

Ένα παρελθόν που προσομοιάζει με… παιχνιδάκι τα ερωτικά τρίγωνα του Ίψεν. Επιβεβαιώνοντας ότι η φαντασία ωχριά πολλές φορές μπροστά στην πραγματικότητα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν ποιος φταίει για το νερό. Ο Μητσοτάκης!

- Αυτιάς: Φαντάσου να είχες συνέδριο στη Θεσσαλονίκη χωρίς νερό
- Ρήγας: Ρωτήστε τον Μητσοτάκη για το νερό


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ! Ο θεριακλής Μιχελογιαννάκης απολαμβάνει το τσιγάρο του μέσα στη Βουλή


Άλλος ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που αψηφά την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους

Μετά τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος καπνίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα που "συνελήφθη" να καπνίζει μάλιστα κάτω απο απογορευτική πινακίδα εντός της Βουλής, τη σκυτάλη πήρε ο θεριακλής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος δείχνει να απολαμβάνει το τσιγάρο του στο εντευκτήριο της Βουλής, όπου φυσικά αποαγορεύεται το κάπνισμα.

Τη φωτογραφία ανέβασε στο facebook ο πολιτικός συντάκτης Νίκος Χασαπόπουλος ο οποίος σχολίασε: "Είναι γιατρός και μάλιστα καρδιολόγος, άλλαξε κόμματα για να μην ψηφίσει μνημόνιο, πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε δυο μνημόνια και καπνίζει αρειμανίως στο Εντευκτήριο Βουλευτών όπου απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα. Και το όνομα αυτού Γιάννης Μιχελογιαννακης...."

Δείτε την ανάρτηση:


Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/theriaklis-michelogiannakis-apolamvani-to-tsigaro-tou-mesa-sti-vouli

Πρετεντέρης: Παρακάλια ΣΥΡΙΖΑίων

"Το πιο ξεκαρδιστικό κι εξευτελιστικό θέαμα των ημερων είναι διάφοροι Συριζαίοι που γλύφουν την κεντροαριστερά. Ξέχασαν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα και το έριξαν στα παρακαλια" γράφει ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ:



O ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥΤΙΝ! Η Ρωσία επισπεύδει την παράδοση των S-400 στην Τουρκία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η Μόσχα επισπεύδει την παράδοση των συστοιχιών πυραύλων εδάφους - αέρος S-400 στην Τουρκία.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ρωσίας - Τουρκίας ανακοίνωσε πως θα «δοθεί μεγάλη σημασία στις διεθνείς σχέσεις και στη στρατιωτική συνεργασία» των δύο χωρών και σημείωσε ότι σε αυτή περιλαμβάνεται και το «διάσημο ζήτημα» της παράδοσης των S-400 στην Τουρκία, το οποίο θα επισπευσθεί.

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε πως εκπρόσωπος του συμβουλίου δήλωσε: «Θα γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες από μέρους μας, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της τουρκικής πλευράς».

Σημειώνεται ότι από τα Μέσα Μαρτίου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα μαζί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε αποκαλύψει ότι η παράδοση των συστοιχιών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 θα γινόταν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σάλος από νέα ληστεία στη Γλυφάδα - Μπήκαν με καλάσνικοφ στο σπίτι πρώην συζύγου πασίγνωστου εφοπλιστή

Στο κόκκινο η εγκληματικότητα τις τελευταίες μέρες. Στόχος ληστών και το σπίτι της πρώην συζύγου του πασίγνωστου εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, Σοφίας Κούστα. Η ληστεία έγινε γνωστή μόλις σήμερα, λίγες ώρες μετά την αιματηρή ληστεία στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ληστεία έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα της 29ης Μαρτίου. Τρεις κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ μπήκαν στο πολυτελές σπίτι στη Γλυφάδα.

Μιλώντας ελληνικά, όπως δήλωσε η ίδια η Σοφία Κούστα , την ακινητοποίησαν υπό την απειλή των όπλων. Το ίδιο έκαναν και στις δύο κόρες της καθώς και στην οικιακή βοηθό.

Αφού οι ληστές έκαναν άνω κάτω το σπίτι, την υποχρέωσαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο, πήραν 250.000 ευρώ σε μετρητά, αλλά και κοσμήματα των οποίων η αξία ανέρχεται σε πάνω από 4.000.000 ευρώ σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή.

Αμηχανία στην Αθήνα, οργή στην Άγκυρα για τις δηλώσεις Καμμένου

Αμηχανία στην Αθήνα και οργή στην Άγκυρα προκάλεσαν και πάλι οι χειμαρρώδεις απαντήσεις του κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Aμυνας Πάνου Καμμένου στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Η Αθήνα μοιάζει να μην έχει ενιαία γραμμή και κατεύθυνση αφού ο Πάνος Καμμένος για μια ακόμη φορά  έσπευσε να σηκώσει ακόμη περισσότερο κι απ τον πρωθυπουργό τους τόνους εναντίον της γείτονος, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο υπουργός Aμυνας αποκάλεσε «τρελό» τον Τούρκο πρόεδρο, την ώρα που κορυφώνονται οι προσπάθειες απεμπλοκής στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Το κατά πόσο βοηθά μια τέτοια δήλωση στην αίσια έκβαση της περιπέτειας των δύο, παραμένει ερώτημα που ο χρόνος θα απαντήσει.

Εβδομάδες ή χρόνια;

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο κ.Καμμένος επέμεινε  σθεναρά στη σκληρή γραμμή του για το ζήτημα και άφησε χτες το ενδεχόμενο να παραμείνουν κρατούμενοι στην Τουρκία ακόμα και για 15 χρόνια οι δύο στρατιωτικοί μας. Χρόνος που απέχει πολύ από τις λίγες εβδομάδες που είχε δώσει ως εκτίμηση επιστροφής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάποιες ημέρες νωρίτερα.

Τυχαίο ή προσχεδιασμένο;

Το πως ακριβώς έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στον Έβρο, αποτελεί ένα ακόμα σημείο διαφορετικής εκδοχής για τα κυβερνητικά στελέχη. Οι πιο πολλοί και από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για τυχαίο περιστατικό τοπικού χαρακτήρα ενώ σήμερα ο αρμόδιος υπουργός μίλησε για προσχεδιασμένη ενέργεια.

Ομηροι ή κρατούμενοι;

Και η ιδιότητα που έχουν πια οι δύο Ελληνες στην φυλακή υψίστης ασφαλείας αποτελεί αντικείμενο διαφορετικής ανάγνωσης αφού από την πρώτη στιγμή ο υπουργός άμυνας έκανε λόγω για ομηρία των δύο στρατιωτικών «παγώνοντας» την κυβέρνηση που ήθελε τότε να κρατήσει χαμηλά το θέμα. Πολύ προσεκτικά αλλά καθαρά και με συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης απέρριψε τον όρο «ομηροι» επειδή όπως είπε νομικά, έχει άλλο περιεχόμενο.

Την ίδια ώρα η κορύφωση του φραστικού «πολέμου» μεταξύ Αθήνας-Άγκυρας μοιάζει να υπονομεύει αυτό που από την πρώτη στιγμή επιδίωξε η κυβέρνηση Τσίπρα. Τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας σε διάφορα επίπεδα όπου με εμπιστοσύνη και αξιοπιστία θα μπορούν όποτε χρειαστεί να αποκλιμακώνουν την ένταση και να μην βγαίνουν τα πράγματα εκτός ελέγχου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην «δηλητηριώδη» απάντηση Τσίπρα στον Ερντογάν για τα περί υποσχέσεων σε σχέση με τους οκτώ, απάντησε λίγο νωρίτερα το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορώντας την Αθήνα ότι ρίχνει το επίπεδο και δε σέβεται αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων.

Κι όλα αυτά την ώρα που η Ελληνική πλευρά έχει «επενδύσει» στην επιρροή Πούτιν στην Τουρκία, ο οποίος αύριο αναμένεται να θέσει το θέμα των δύο Ελλήνων στον Ταγίπ Ερντογάν. Με ενδιαφέρον αναμένονται πάντως τα όσα θα ειπωθούν αύριο στο υπουργικό συμβούλιο που θα έχει θέμα και τα εθνικά, καθώς εκεί θα τοποθετηθούν οι υπουργοί, και ο υπουργός άμυνας βεβαίως.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΓΟΥΡΗΣ
iefimerida.gr

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ: Γεφύρι της Άρτας το «Εξοικονομώ» - Πέφτει συνέχεια

«Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αποδείχτηκε ανέτοιμη να δεχτεί τις αιτήσεις των πολιτών» αναφέρει ο Γιώργος Στασινός και σημειώνει: «Έχουν σχεδιαστεί όλα λάθος είναι μεγάλες οι ευθύνες του υπουργείου Ενέργειας»

Τα βέλη τους στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στον υπουργό Γιώργο Σταθάκη στρέφουν οι μηχανικοί οι οποίοι βιώνουν "τραγικές καταστάσεις" με το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ' Οίκον, το οποίο θυμίζει το γεφύρι της Άρτας καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα αποδείχτηκε ανέτοιμη να δεχτεί τις αιτήσεις των πολιτών.

"Έχουν σχεδιαστεί όλα λάθος. Έχει εξαρχής σχεδιαστεί λάθος ο οδηγός, στην πραγματικότητα το σύστημα δεν υποστηρίζει τίποτα και ευθύνη έχει αυτός που σχεδίασε το πρόγραμμα, άρα το υπουργείο. Σήμερα πέφτει συνέχεια το σύστημα. Φτάσαμε σε τραγική κατάσταση", είπε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

"Είναι σαν να έστησε το υπουργείο μια ουρά στην οποία ο κάθε ένας, όπως σε μια δημόσια υπηρεσία, έχει το χαρτάκι της σειράς προτεραιότητας. Αφού δεν λειτούργησε αυτό, κατέληξε να χωρίσει τις Περιφέρειες σε τρεις και να φτιάξει τρεις ουρές. Και τελικά κατέληξε ο ένας να σπρώχνει τον άλλο κι όποιος καταφέρει να φτάσει στο ταμείο αυτός κερδίζει. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά σε μια Ευρωπαϊκή χώρα το 2018. Το να λέμε ότι είναι ηλεκτρονικό το σύστημα και δέχεται φόρτο, αυτό το περιμέναμε. Υπάρχει τώρα μια σειρά προτεραιότητας για να τελειώσουν τις αιτήσεις. Οι μηχανικοί στήνονται από τις 7.30 το πρωί μπροστά στον υπολογιστή και περιμένουν να ανοίξει το σύστημα. Διότι υπάρχει ένα σύστημα που λειτουργεί 08.00 με 20.00....Ξεκουράζεται κι αυτό! Είναι ακόμα ένα παράδοξο από αυτά που συμβαίνουν", σημείωσε ο κ. Στασινός στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Τώρα οι μηχανικοί θέτουν και ζήτημα νομιμότητας στην εφαρμογή του προγράμματος Εξοικονομώ Κατ' Οίκον, το οποίο μπορεί να πετάξει έξω ακόμα και κάποιον που μπήκε νωρίτερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. "Έχουμε καταθέσει προτάσεις που θα είχαν λύσει τα προβλήματα. Τώρα έχουμε φτάσει σε τραγική κατάσταση. Κάποιος μπορεί να μπήκε στις 9 το πρωί και τελικά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αίτηση διότι έπεσε το σύστημα, ενώ κάποιος που μπήκε στις 10 κατάφερε να φτάσει στο τέλος. Σε αυτή την περίπτωση κάποια στιγμή τα χρήματα θα τελειώσουν και ο πρώτος που μπήκε στις 9 δεν θα μπει στο πρόγραμμα, ενώ έχει αρχίσει νωρίτερα την αίτηση. Το μόνο που θα έδινε λύση είναι να πολλαπλασιαστεί ο προϋπολογισμός και να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις. Αλλιώς δεν θα είναι νόμιμο κάποιος που δεν ολοκλήρωσε μια αίτηση, επειδή έπεσε το σύστημα, να μην ενταχθεί. Υπάρχουν πολλά ζητήματα νομιμότητας. Ήδη υπάρχει ανθρωποφαγία. Αν συνεχίσουμε έτσι θα υπάρχει κίνδυνος και γι αυτούς που έχουν ήδη ενταχθεί", είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

Οι μηχανικοί κάνουν έκκληση να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από το υπουργείο ώστε να σταματήσει αυτή η τραγική καθημερινότητα που βιώνουν στα γραφεία τους με τους αγανακτισμένους πολίτες. "Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις εξαρχής. Δώσαμε 11 προτάσεις, αλλά εφαρμόστηκε μόνο αυτή με το να χωριστεί η Ελλάδα σε τρεις Περιφέρειες. Υποβαθμίζουμε το επάγγελμά μας για να πάρουμε 150 - 200 ευρώ. Ένας μηχανικός είναι 2-3 ημέρες μπροστά στον υπολογιστή του και φτάνει ο πολίτης να θεωρεί ότι τον κοροίδεύει που βλέπει ο διπλανός να μπαίνει στο πρόγραμμα. Δεν έχει σχεδιαστεί το σύστημα σωστά. Δεν υπάρχει σωστός οδηγός του υπουργείου. Το υπουργείο έχει την ευθύνη. Το θέμα τώρα είναι να διπλασιαστούν οι πόροι. Είπαν ότι θα γίνουν 700 εκατομμύρια. Αν συμβεί αυτό ίσως προχωρήσουν τα πράγματα πιο ομαλά. Αυτό που βιώνουμε καθημερινά είναι τραγικό", δήλωσε ο κ. Γιώργος Στασινός στο ΘΕΜΑ 104,6

ΥΠΕΞ Τουρκίας κατά Μαξίμου: Η Ελλάδα πέφτει όλο και πιο χαμηλά - ΒΙΝΤΕΟ

Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας προκάλεσε η ανακοίνωση του Μαξίμου για τον Ταγίπ Ερντογάν.

"Η Ελλάδα πέφτει όλο και πιο χαμηλά", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει: "Οι δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού χθες (1 Απριλίου) σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται στη χώρα μας για την παράνομη παρουσία τους, δείχνουν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν έναν αυξανόμενα επιθετικό τόνο έναντι της χώρας. Λυπούμαστε για τις εκφράσεις αυτές που δεν συνάδουν με τη σοβαρότητα ενός κράτους.

Είναι επίσης γνωστό από την πρόσφατη ιστορία μας ότι όταν κάτι που αφορά την Ελλάδα έρχεται στο προσκήνιο, επικαλείται την αρχή του Κράτους Δικαίου, όταν όμως αυτό δεν λειτουργεί υπέρ της αγνοεί εύκολα αυτή την αρχή, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι δεν εφαρμόζει αποφάσεις που έχουν ληφθεί από διεθνή δικαστήρια."

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Συγκλονίζει η σύζυγος του 52χρονου: Ξύπνησα και είδα δύο άτομα με κουκούλες, με όπλο, πάνω από τα κεφάλια μας

Η σύζυγος του 52χρονου επιχειρηματία έδωσε μια πρώτη εικόνα για το τι συνέβη τα ξημερώματα μπροστά στα μάτια της – Τι είπε στους αστυνομικούς

Μια πρώτη εικόνα για το σκηνικό του τρόμου, όπως ξεδιπλώθηκε άγριο ξημέρωμα μπροστά στα μάτια της, έδωσε η σύζυγος του 52χρονου επιχειρηματία. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει μια πρώτη κουβέντα με τη γυναίκα κι αυτό που τους είπε, σύμφωνα με πληροφορίες είναι:

«Άκουσα θόρυβο και ξύπνησα πρώτη εγώ. Είδα δύο άτομα με κουκούλες και όπλο πάνω από τα κεφάλια μας. Έβαλα τις φωνές και στη συνέχεια ξύπνησε και ο σύζυγός μου. Ήταν επιθετικοί, μιλούσαν καλά ελληνικά και του είπαν “κάτσε ήσυχα, δώσε μας τα λεφτά”. Μέσα στο σπίτι υπήρχε ένα μικρό ποσό».

Αυτή ήταν η πρώτη περιγραφή που έδωσε η σύζυγος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που είπε ότι οι δύο δράστες ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες. Είπε δε ότι στη σοφίτα κοιμόταν ο 18χρονος γιος τους.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο επιχειρηματίας προσπάθησε να υπερασπιστεί τη σύζυγό του και το 18χρονο γιο τους. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι οι δράστες εγκλωβίστηκαν και αντέδρασαν παρορμητικά, προσπαθώντας να διαφύγουν γρήγορα μετά την πράξη τους.

Οι αστυνομικοί περιμένουν προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του 52χρονου και η σύζυγός του να συνέλθει από το σοκ, προκειμένου να της πάρουν επίσημα αναλυτική κατάθεση για όλα όσα έζησε στη μεζονέτα της οδού Κηφισού στην Κηφισιά.

Δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή 

Η περιπέτεια της οικογένειας ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν δύο ληστές παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι τους. Οι ληστές τον πυροβόλησαν δύο φορές μπροστά στη γυναίκα και στο παιδί του.

Ο 52χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς με ασθενοφόρο. Είχε χάσει πολύ αίμα, καθώς οι σφαίρες τον χτύπησαν σε ζωτικά όργανα, έχει υποστεί ρήξη ήπατος, φέρει τραύματα στο θώρακα και στο κεφάλι.

Τον έβαλαν για δεύτερη φορά στο χειρουργείο 

Μετά την πρώτη, πολύωρη επέμβαση, ο 52χρονος μεταφέρθηκε στην εντατικοί. Οι γιατροί όμως διαπίστωσαν ότι αιμορραγούσε το νεφρό του και αποφάσισαν να τον βάλουν εκ νέου στο χειρουργείο.

«Προσευχηθείτε για τον άντρα μου, ανάψτε ένα κερί για να γίνει καλά», είπε η σύζυγός του στους δημοσιογράφους. Μετά και το τέλος της δεύτερης επέμβασης, ο 52χρονος μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ και δίνει τη μάχη για τη ζωή.

stamatiadis1

Κιτς σόου στο Ηρώδειο με τις ευλογίες του ΚΑΣ

Δείτε τη Βίκυ Κουλιανού αμαζόνα, αλλά και όσα έγιναν στην επίδειξη μόδας του Κωστέτσου το βράδυ του Σαββάτου - Παρούσα και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά

Αν κάποιος είχε πάει για βόλτα το βράδυ του Σαββάτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και πετύχαινε τη Βίκυ Κουλιανού ντυμένη αμαζόνα, προφανώς θα παραξενευόταν. Δεν θα γνώριζε προφανώς ότι το διάσημο μοντέλο των 90s συμμετείχε στην επίδειξη μόδας του Βασίλειου Κωστέτσου για την οποία το ΚΑΣ είχε παραγωρήσει την πλατεία μπροστά από το Ηρώδειο. Λίγες μέρες μετά, ωστόσο, το ΚΑΣ θα έλεγε όχι στο BBC για γυρίσματα ολίγων ωρών στο Σούνιο...

Στην επίδειξη μόδας του Κωστέτσου με το όνομα «Narcissus»συμμετείχαν εκτός της κυρίας Κουλιανού, ο Νίκος Παπαδάκης, η Μαρίνα Τσιντικίδου, η Μάρα Δαρμουσλή, η Άντζελα Ευριπίδη και ο Κώστας Φραγκολιάς. Για να δει την επίδειξη, παρούσα ήταν και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Η συλλογή του μόδιστρου, όπως είναι εμφανές από τις φωτογραφίες, ήταν εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) είχε εγκρίνει την πραγματοποίηση επίδειξης μόδας του Βασίλειου Κωστέτσου στην πλατεία μπροστά από το Ηρώδειο στις 13 Μαρτίου. Ειδικότερα, τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στα αιτήματα της εταιρείας «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΕΤΣΟΣ ΕΠΕ», αφενός να πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας το Σάββατο 31 Μαρτίου στην πλατεία μπροστά από το Ηρώδειο (για τις ανάγκες της εκδήλωσης χρησιμοποιήθηκε και η κλίμακα ανόδου προς το μνημείο) και αφετέρου να φωτογραφηθεί και να κινηματογραφηθεί η εκδήλωση. Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος χώρος δόθηκε για επίδειξη μόδας.



Δείτε βίντεο: Κιτς σόου στο Ηρώδειο με τις ευλογίες του ΚΑΣ

Σοκαριστικό βίντεο: ΙΧ παραβιάζει το κόκκινο, πέφτει σε 2 οχήματα και 1 μηχανή

Αγιο είχαν αυτοί οι οδηγοί, που κατάφεραν να βγουν σώοι από το συγκεκριμένο τροχαίο.

Στο Πλάνο του Τέξας, όχημα παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε δύο ΙΧ και μία μηχανή.

Ευτυχώς, κανένας δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Θρίλερ - Μεγιστάνας και η σύζυγός του έκαναν τρίο με 18χρονη όταν το μοντέλο έπεσε από τον 20ο όροφο

Συγκλονίζει ο θάνατος του 18χρονου μοντέλου που έγινε στις 7 Δεκεμβρίου 2017. Αν και αρχικά η αστυνομία χαρακτήρισε τον θάνατό της τραγικό δυστύχημα υπάρχουν υπόνοιες ότι μπορεί να πρόκειται και για δολοφονία. Αυτό τουλάχιστον ερευνούν Βρετανοί ντέτεκιβ που προσέλαβε η οικογένεια της 18χρονης.




Το καυτό σεξ...και το θρίλερ

Το 18χρονο μοντέλο είχε γυρίσει με τον 33χρονο μεγιστάνα Alex Johnson και την 31χρονη γυναίκα του Luna στο διαμέρισμά τους μετά από νυχτερινή έξοδο και έκαναν τρίο. Λίγες ώρες αργότερα η 18χρονη Ivana Smit έπεσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους στον 20ο όροφο.





Ο 33χρονος όπως γράφει η Mirror δήλωσε ότι έκαναν τρίο με τη γυναίκα του και το 18χρονο μοντέλο για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2017, σε ένα ξενοδοχείο, την ημέρα του Halloween.

Ο Alex και η Luna ήταν από τους τελευταίους ανθρώπους που είδαν την Ivana Smit ζωντανή. Υποστηρίζουν ότι ο θάνατός της τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν τραγικό δυστύχημα.



Το ζευγάρι μίλησε για πρώτη φορά σχετικά με τον θάνατο του 18χρονου μοντέλου μετά τους ισχυρισμούς πως δολοφονήθηκε. Υποστηρίχθηκε ότι οι Johnson διοργάνωσαν ένα πάρτι swingers και ναρκωτικών τη μοιραία νύχτα στο διαμέρισμά τους στην Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία.

Survivor spoiler: Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα την ασυλία - ΒΙΝΤΕΟ

Το έπαθλο άνεσης μετά από καιρό επέστρεψε στην παραλία των Μαχητών. Με σκορ 6-10 έχασαν οι Διάσημοι και έτσι τα κρεβάτια, η μουσική και τα κέικ σοκολάτας πήγαν στους Μαχητές.


Για πρώτη φορά στον αγώνα αυτό ίσχυσαν νέοι κανόνες για τα ματσαρίσματα. Με αυτή την αλλαγή δεν έπαιξε η Μελίνα, καθώς δεν επελέγη από τους Διάσημους.

Σήμερα, θα παρακολουθήσουμε τον σημαντικότερο αγώνα, αυτόν της Ασυλίας. Σύμφωνα με το athensmagazine.gr, οι "Διάσημοι" θα καταφέρνουν να "κόψουν" το σερί των νικών των "Μαχητών" και θα κερδίσουν την ασυλία.

Έτσι, οι "Μαχητές" θα αναγκαστούν να προτείνουν τρεις παίκτες προς αποχώρηση στο Συμβούλιο του νησιού. Το πιο πιθανό, είναι αυτοί που θα προταθούν να είναι οι καινούριοι παίκτες, εφ' όσον δεν εξασφαλίσουν την ατομική ασυλία.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για διαρροή (spoiler) και υπάρχει η πιθανότητα να μην επιβεβαιωθεί.

Δείτε το τρέιλερ του σημερινού επεισοδίου:

Βίντεο: Άγριο ξύλο στον «Ρωμαίο στρατιώτη» που «τρύπησε» τον «Χριστό»

Ο ορισμός της «ζωντανής» παράστασης στο Rio grande do Sul της Βραζιλίας

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ηθοποιός ζητά τη συμμετοχή του κοινού στην παράσταση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, υπήρχαν δύο... μικροδιαφορές! Η μία ήταν ότι ο ηθοποιός δεν ζήτησε τη συμβολή του κοινού και η δεύτερη ότι ο... θεατής πλάκωσε στο ξύλο έναν από τους πρωταγωνιστές.

Η βδομάδα των Παθών ξεκίνησε νωρίτερα στη Βραζιλία, καθώς στην παράσταση με θέμα το Θείο Δράμα και τη Σταύρωση του Ιησού, ένας θεατής σκαρφάλωσε στη σκηνή και άρχισε να κτυπά με μανία στο πρόσωπο τον «Ρωμαίο στρατιώτη», ο οποίος μόλις είχε «τρυπήσει» στο πλευρό τον «Χριστό».

Το απίστευτο αυτό σκηνικό έγινε στην περιοχή Rio grande do Sul και έγινε αμέσως viral στο διαδίκτυο...

Σε διαβουλεύσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL η Κύπρος για νέες γεωτρήσεις

Η Λευκωσία συζητά τόσο για την επιβεβαιωτική γεώτρηση στο στόχο «Καλυψώ» στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και για τα επόμενα βήματα του ερευνητικού προγράμματος

Η Λευκωσία είναι σε διαβούλευση με την ιταλογαλλική κοινοπραξία ΕΝΙ-Total, τόσο για την επιβεβαιωτική γεώτρηση στο γεωτρητικό στόχο «Καλυψώ», στη κυπριακή ΑΟΖ όσο και για τα επόμενα βήματα του ερευνητικού προγράμματος, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γ. Λακκοτρύπης.

Όπως δήλωσε, η ΕΝΙ είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς παίκτες στην περιοχή, τόσο σε τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, όσο και σε γειτονικές χώρες. Η ΕΝΙ «έχει πάρα πολλά τεμάχια, για τα οποία συζητάμε μαζί τους το ερευνητικό τους πρόγραμμα», σημείωσε.

Ερωτηθείς εξάλλου σχετικά με τον αγωγό EastMed, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση για μέρος των λεπτομερών τεχνικών μελετών που απαιτούνται, συνολικής δαπάνης ύψους 35 εκατ. ευρώ.

«Είναι το δεύτερο από τρία έργα κοινού ενδιαφέροντος στα οποία συμμετέχει η Κύπρος. Προσδοκούμε η κοινοπραξία να προχωρήσει πλέον με τις λεπτομερείς τεχνικές μελέτες, όπως είχαμε προγραμματίσει» κατέληξε.

Μανώλης Καλατζής
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΕ ΣΤ΄ΑΥΤΙΑ! Η ΝΔ έπαιξε μπάλα με ομάδα ΓΥΦΤΩΝ -Δύο γκολ σημείωσε ο Μητσοτάκης [εικόνες]


[Για να τελειώνουμε με τις μαλ@κίες ότι το γύφτοι είναι ρατσιστικό ενώ το Ρομά όχι:

-ο όρος ΓΥΦΤΟΙ υπάρχει από 1537 και προήλθε από το "Αιγυπτιώτες" που αποκαλούσαν οι Βυζαντινοί τους γύφτους από τον 9ο αιώνα, όταν και πρωτοεμφανίστηκαν στην Ευρώπη
-ο όρος Ρομ ή Ρομά είναι ο πλέον ρατσιστικός αφού στη γλώσσα τους συμαίνει "'ανδρας" και αναφέρεται μόνο στους άνδρες γύφτους αφού προφανώς οι γύφτισσες είναι ανάξιες αναφοράς
Περισσότερα εδώ, εδώ κι εδώ]


Ποδοσφαρικό αγώνα με ομάδα Ρομά είχε το απόγευμα της Δευτέρας ομάδα της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μοσχάτο.

Η ομάδα της ΝΔ με «μαέστρο» τον ευρωβουλευτή της, Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος σημειωτέον πέτυχε τα 4 από τα 6 τέρματα της ομάδας του, ενώ τα άλλα δύο πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νίκησε με 6-4 την ομάδα των Ρομά στην οποία αγωνίστηκε των άλλων και ο Ντανιέλ Μπατίστα.

Τακης Θεοδωρικάκος, Λευτέρης Αυγενάκης επίσης έλαβαν, μεταξύ άλλων, μέρος στον αγώνα, ενώ το ρόστερ συμπλήρωνε και ο γιος του προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνος.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την αναμέτρηση: