04 Απριλίου 2018

ΚΑΦΡΙΛΙΚΙΑ ΠΑΝΤΟΥ! Εθνικός Πειραιώς: Εισβολή οπαδών της ΑΕΛ στα αποδυτήρια -Τραυμάτισαν τον γυμναστή στο κεφάλι με κάδο

Εισβολή οπαδών της ΑΕΛ στα αποδυτήρια, μετά την αναμέτρηση στη Λάρισα για την 25η αγωνιστική της Α2 μπάσκετ, κατήγγειλε ο Εθνικός Πειραιώς.

Η ΑΕΛ πήρε τη νίκη στο ματς με 93-91, αλλά στη συνέχεια τα πνεύματα οξύνθηκαν, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι Πειραιώτες. Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στη σελίδα της ομάδας στο Facebook ανέφεραν ότι οπαδοί της ΑΕΛ εισέβαλαν στα αποδυτήρια της ομάδας και επιτέθηκαν σε παίκτες, ενώ τραυματίστηκε ο γυμναστής του Εθνικού στο κεφάλι, από ρίψη κάδου σκουπιδιών.

"Αιχμάλωτοι" για μια ώρα οι επιβάτες λεωφορείου - Οι έρευνες και οι υποψίες...για τον Ρουβίκωνα - ΦΩΤΟ

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν επιβάτες του λεωφορείου Α7 που εκτελούσε το δρομολόγιο Κηφισιά-Στουρνάρη.

Σύμφωνα με επιβάτη, αναγνώστη του enikos.gr, λίγο μετά τις 18:30 η αστυνομία σταμάτησε το λεωφορείο στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του ξενοδοχείου President. Όπως αναφέρει ο αναγνώστης, περίπου δέκα αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο λεωφορείο και ξεκίνησαν να ελέγχουν έναν έναν τους επιβάτες, ζητώντας τις ταυτότητές τους. Σημείωσαν τα ονόματά τους και για αρκετή ώρα δεν άφηναν τους επιβάτες να κατέβουν από το λεωφορείο. Κάποια στιγμή τους επέτρεψαν να βγουν έξω, ωστόσο τους ζήτησαν να μην απομακρυνθούν από το σημείο. Τελικά, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ο οδηγός ζήτησε συγγνώμη στους επιβάτες για την ταλαιπωρία και το λεωφορείο συνέχισε το δρομολόγιό του. Κανείς δεν τους ενημέρωσε επισήμως τι ακριβώς είχε συμβεί, ωστόσο επιβάτες που ρώτησαν αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο αναφέρουν πως τους είπαν ότι υπήρξε καταγγελία πως μέλη του Ρουβίκωνα που πέταξαν μπογιές στο τουρκικό προξενείο στο Ψυχικό επιβιβάστηκαν στο συγκεκριμένο λεωφορείο.









Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος για την διαμάχη με τους γιους του: «Γνωρίζω τα κίνητρά τους» [έγγραφο]

Επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε δικαστική αντιπαράθεση με τους υιούς του, Παναγιώτη και Γεώργιο, ο βιομήχανος, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος τονίζει πως «όπως έχει καταστεί γνωστό από την διαρροή του δικογράφου τους, οι υιοί μου, Παναγιώτης και Γεώργιος, κατέθεσαν αίτηση για την θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση».

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος δηλώνει κατηγορηματικά: «Η αίτηση αυτή είναι απολύτως ψευδής, τα δε κίνητρα γνωρίζω πολύ καλά».

«Το ζήτημα χειρίζομαι προσωπικά εγώ και δεν επιθυμώ την παραμικρή δημοσιότητα», καταλήγει.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου:

BINTEO ντοκουμέντο: Η στιγμή που η τουρκική ακταιωρός εμποδίζει τη διάσωση ΛΑΘΡΟμεταναστών

Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένταση μεταξύ σκαφών του Λιμενικού και της τουρκικής Ακτοφυλακής το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης ανάμεσα στη Χίο και το Τσεσμέ, κοντά στη νησίδα Πάσπαργος, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΑΝΤ1.

Στο κεντρικό δελτίο του σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου προβλήθηκαν εικόνες που έδειχναν δύο σκάφη του Λιμενικού να βρίσκονται αντιμέτωποι με μία λέμβο, όπου βρίσκονταν πρόσφυγες και μετανάστες και μία τουρκική ακταιωρό.

Τι ακριβώς είχε συμβεί; Η τουρκική ακταιωρός, επί της ουσίας, συνόδευε τη λέμβο με τους πρόσφυγες και μετανάστες έως την ελληνική οριογραμμή. Όταν οι Τούρκοι βεβαιώθηκαν ότι η λέμβος πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, είδαν ότι από πλευράς Ελλάδας γίνεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, μπήκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα φωνάζοντας ότι πρόκειται για τουρκικά ύδατα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Βίντεο: Γιατί το «ψαλιδάκι» της πλάκας του Ρονάλντο δεν είναι το γκολ του αιώνα

Δεν είναι και λίγο να αφήνεις άγαλμα τον Μπουφόν, όμως αυτά που γράφτηκαν και ακούστηκαν περί «ψαλιδιού του αιώνα», «κορυφαίου γκολ των τελευταών 50 ετών» και πολλά άλλα εγείρουν σίγουρα το ερώτημα περί καλύτερου «ψαλιδιού»

Το βράδυ της Τρίτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο «απογειώθηκε» για ένα από τα καλύτερα ανάποδα ψαλίδια, που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Ως οπαδός της Γιουβέντους στενοχωρήθηκα αλλά, ως φανατικός του ποδοσφαίρου χειροκρότησα κι εγώ αυτό το απίστευτο «ψαλίδι».

Όμως επειδή πολλά έχουν λεχθεί γι' αυτό το «ανάποδο» του Κριστιάνο θα τον στενοχωρήσω δυστυχώς αλλά υπάρχουν πράγματι καλύτερα «ανάποδα» από το δικό του.

Δεν είναι και λίγο να αφήνεις άγαλμα τον Μπουφόν, όμως αυτά που γράφτηκαν και ακούστηκαν περί «ψαλιδιού του αιώνα», «κορυφαίο γκολ των τελευταίων 50 ετών» και πολλά άλλα εγείρουν σίγουρα ένα ερώτημα.

Ήταν το γκολ του CR7 το καλύτερο ανάποδο ψαλίδι που έχει γίνει ποτέ;

Η απάντηση είναι όχι και εμπεριέχεται διεξοδικά στα πέντε βίντεο που ακολουθούν με ανάποδα ψαλίδια που άφησαν άφωνο τον κόσμο όλο να αναρωτιέται: «Πως το έκανε αυτό;»

Πρωταγωνιστούν οι Τρέβορ Σινκλέρ, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, Φιλίπ Μεξές, Ριβάλντο και Μάουρο Μπρεσσάν.

5. Τρέβορ Σινκλέρ (Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς - Μπάρνσλεϊ)



4. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Αγγλία-Σουηδία)



3. Φιλίπ Μεξές (Άντερλεχτ - Μίλαν)



2. Ριβάλντο (Μπαρτσελόνα-Βαλένθια)



1. Μάουρο Μπρεσσάν (Φιορεντίνα - Μπαρτσελόνα)

Καστελλόριζο: Τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα - ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός ετοιμότητας σήμανε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Καστελλόριζο. Μεγάλη ακταιωρός του τουρκικού λιμενικού μπήκε στα ελληνικά ύδατα και έφτασε ανοιχτά της νήσου Στρογγύλης . Έμεινε εκεί για περίπου 20 λεπτά, τη στιγμή που στην οριογραμμή βρισκόταν ένα μικρότερο τουρκικό σκάφος. Στο σημείο έπλευσε με ταχύπλοο το ελληνικό λιμενικό . Αμέσως ξεκίνησε κυνηγητό στη θάλασσα με τους Τούρκους να χαράσσουν πορεία προς τη Ρω , απ’ όπου λίγο μετά μπήκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και κατευθύνθηκαν προς την Τουρκία.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΟΣΤΟΥΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΥΣ! Βίντεο: Οπαδοί της Λίβερπουλ επιτέθηκαν στο πούλμαν της Μάντσεστερ Σίτι


Φάγανε και 3-0 στ' αυτιά τα γατάκια της Σίτι...

«Πολεμική» ατμόσφαιρα περίμενε το πούλμαν της Μάντσεστερ Σίτι, φτάνοντας στο Ανφιλντ πριν τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Λίβερπουλ, για τα προημιτελικά του Champions League.

Οπαδοί της Λίβερπουλ επιτέθηκαν στο πούλμαν, προκαλώντας του εκτεταμένες ζημιές. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ορνστάιν του BBC, αν και κανένας δεν τραυματίστηκε, το πούλμαν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Οι οπαδοί της ομάδας εκτόξευσαν μπουκάλια και πυροτεχνήματα προς το πούλμαν, σύμφωνα με το ESPN.

Η Λίβερπουλ απολογήθηκε για το συμβάν. «Ο σύλλογος καταδικάζει με τον πιο ισχυρό τρόπο τις σκηνές πριν από τον προημιτελικό του Champions League, που είχαν ως αποτέλεσμα τις ζημιές στο πούλμαν της Μάντσεστερ Σίτι, κατά την άφιξη στο Ανφιλντ», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Απολογούμαστε στον Πεπ Γκουαρντιόλα, τους παίκτες του, το προσωπικό και τους αξιωματούχους», ανέφερε ακόμη η Λίβερπουλ, τονίζοντας ότι η συμπεριφορά αυτή είναι απόλυτα μη αποδεκτή για τον σύλλογο, ενώ σημειώνει ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι υπεύθυνοι.



Και η άφιξη του πούλμαν της Λίβερπουλ

ΜΠΟ@ΡΔΕΛΟ! Facebook: Όχι 50... 87 εκατ. χρήστες επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο Cambridge Analytica!

Ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από την αρχική εκτίμηση - Νέες οδηγίες και αλλαγές θα ανακοινωθούν στις 9 Απριλίου

Να διασώσει ό,τι μπορεί από την αξιοπιστία του επιχειρεί τα τελευταία 24ωρα το Facebook, η διοίκηση του οποίου παραδέχθηκε σήμερα ότι το σκάνδαλο Cambridge Analytica είναι μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις, καθώς οι λογαριασμοί των χρηστών που εκτέθηκαν ξεπερνούν σε αριθμό τα 87 εκατ.!

Όπως ανακοίνωσε το Facebook, η συντριπτική πλειοψηφία των λογαριασμών που διέρρευσαν προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αριθμός προέκυψε μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ομάδα εντεταλμένη από τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας Μαρκ Ζούκεμπεργκ, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει επισήμως τις απόψεις του για το σκάνδαλο ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου.

Είναι η πρώτη φορά που το Facebook ανακοινώνει επισημη επιβεβαίωση για το μέγεθος του σκανδάλου, το οποίο προήλθε από δική του ολιγωρία και παραβλέψεις. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, περίπου 270.000 χρήστες «κατέβασαν» την εφαρμογή που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου και την οποία μοιράστηκαν με διαδικτυακούς φίλους και ακολούθους τους.

Τα 87 εκατ. χρήστες που επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από την αρχική εκτίμηση των 50 εκατ., γεγονός που αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος και κυρίως το γεγονός ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Όπως ανακοίνωσε το Facebook, στις 9 παριλίου θα δοθούν νέες οδηγίες στους χρήστες, αναφορικά με τις αλλαγές για την προστασία των λογαριασμών τους.

Πήγε να πετάξει τα σκουπίδια και βρήκε καλάσνικοφ στον κάδο - Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης στην ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από κλήση πολίτη, ο οποίος κατεβάζοντας τα σκουπίδια σε γειτονιά του Βύρωνα βρήκε ένα καλάσνικοφ μέσα σε μία σακούλα.

Άμεσα ο κάτοικος ειδοποίησε την Αστυνομία και στο σημείο, συγκεκριμένα στην οδό Ναυαρίνου, μετέβησαν άνδρες της Ασφάλειας που παρέλαβαν το όπλο και το μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να υποβληθεί σε βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια έκνομη ενέργεια.

Στο όπλο δεν εντοπίστηκαν σφαίρες.

Κόντρα Σόιμπλε-Ζεεχοφερ αν το Ισλάμ ανήκει στη Γερμανία-Το 77% των Γερμανών λέει ότι δεν ανήκει

Σύγκρουση Ζεεχόφερ - Σόιμπλε για το ρόλο του Ισλάμ στη Γερμανία
H CSU δεν διστάζει να ανοίξει νέο μέτωπο λόγω εκλογών στη Βαυαρία – Σόιμπλε: «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον ρου της ιστορίας, θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι το Ισλάμ αποτελεί κομμάτι της χώρας μας».

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
Γκιουλέν για την επιχείρηση της ΜΙΤ στο Κόσοβο: «Αεροπειρατής» η Άγκυρα|→
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Πηγή: DW - Γεργκ Μπλανκ, dpa/ Ειρήνη Αναστασοπούλου
Δημοσίευση: 04/04/2018 - 17:01 Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2018 - 17:01Σχολιάστε

SHARE IT

Τόσο αντίθετο άνεμο δεν φαίνεται να εκπλήσσει ακόμη και έναν πολιτικό σαν τον νέο υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, που αρέσκεται σε προβοκατόρικες δηλώσεις και μάλιστα όταν ο αντίθετος άνεμος προκαλείται ανοιχτά από το στρατόπεδο του αδελφού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Περιττός και άκαρπος, αυτές τις λέξεις χρησιμοποιούν όταν διαφωνούν δημόσια για τη διαμάχη γύρω από το Ισλάμ στελέχη του CDU. Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές έχουν ένα νέο θέμα για να μαλώνουν με την έναρξη της τέταρτης θητείας της Άγκελα Μέρκελ.

Παρέμβαση Σόιμπλε

Αλλά δεν ήταν παρά μόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές που κατάφεραν τα δύο αδελφά κόμματα να βρουν ένα modus vivendi στη διαμάχη τους για το προσφυγικό. Ακόμη κι αν ο πρόεδρος της Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ή ο αρμόδιος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Νόρμπερτ Ρέτγκεν δεν κάνουν ονομαστική αναφορά, όλοι ξέρουν ότι πίσω από την κριτική τους εννοούν τον Χορστ Ζεεχόφερ. Όταν ο Σόιμπλε για παράδειγμα, που στις τάξεις των Χριστιανοκοινωνιστών θεωρείται ως ο συντηρητικός αντίποδας της Μέρκελ, λέει ότι «δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον ρου της ιστορίας, θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι το Ισλάμ αποτελεί κομμάτι της χώρας μας», δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο από τον Ζεεχόφερ. Προκάτοχος του Ζεεχόφερ στο υπουργείο Εσωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση Μέρκελ (2005-2009), ο Σόιμπλε θέλει να υπενθυμίσει ότι στη Γερμανία ζουν 4,5 εκατομ. μουσουλμάνοι. Χωρίς να ξεχάσει να προσθέσει ότι θα πρέπει να γίνει σαφές και στους μουσουλμάνους ότι ζουν σε μια χώρα που δεν διαποτίζεται από μουσουλμανικές παραδόσεις. Αλλά και ο υπόλοιπος πληθυσμός θα πρέπει να αποδεχθεί ότι στη Γερμανία αυξάνεται το ποσοστό των μουσουλμάνων.

Η παρέμβασή του φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. κάπως σαν το «the game is over», που είπε το καλοκαίρι του 2015, στο απόγειο της ελληνική κρίσης. Οι παραινέσεις του προέδρου της βουλής θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως έκκληση από τον Ζεεχόφερ, που του καταλογίζουν ότι με τη φράση ότι το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία, λειτουργεί διχαστικά. Για έναν υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος έχει την ευθύνη της κοινωνικής ειρήνης και της ασφάλειας, δεν μπορεί να τον αφήνουν οι επισημάνσεις αυτές αδιάφορο.

Δεν κάνει πίσω η CSU από τη σκληρή γραμμή της 

Όμως υπάρχει ένα γεγονός που η ηγεσία του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος έχει συνεχώς προ οφθαλμών: είναι οι εκλογές στη Βαυαρία στις 14 Οκτωβρίου. Εκείνο που επιδιώκει το κόμμα είναι η απόλυτη πλειοψηφία και ένα όσο το δυνατόν πιο χαμηλό ποσοστό για τους εθνολαϊκιστές του AfD. Ως υπουργός Εσωτερικών ο Χορστ Ζεεχόφερ αξιολογεί τα πάντα μέσα από αυτόν τον στόχο. Αυτός ο φόβος εκφράζεται από καιρό στους κύκλους των Χριστιανοδημοκρατών.
Η CSU για να δικαιολογήσει την εμμονή της επικαλείται κυρίως δημοσκοπήσεις. Δεν πρέπει για το καλό μιας μειοψηφίας να αδιαφορεί κανείς για την πλειοψηφία, πόσο μάλλον που από αυτήν την μειοψηφία οι περισσότεροι δεν θα ψηφίσουν, άρα δεν κινδυνεύει το κόμμα να χάσει ψήφους, ακούγεται στα ενδότερα. Το κόμμα επικαλείται δημοσκόπηση του Ινστιτούτου GMS του Αμβούργου που έγινε για λογαριασμό του βαυαρικού τηλεοπτικού σταθμού SAT.1 στις 22 Μαρτίου.

Το 77% των ερωτηθέντων συμφώνησε με τη δήλωση του Ζεεχόφερ ότι το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία. Το ίδιο δήλωσε ότι πιστεύει και ένα 62% από ψηφοφόρους του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Στο AfD το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 93%. Με αυτά τα δεδομένα δεν ξαφνιάζει κανέναν όταν ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ, επικεφαλής της Κ.Ο. της CSU, γνωστός για τη σκληρή γραμμή των θέσεών του, κάνει σαφές ότι το κόμμα στο θέμα του Ισλάμ δεν θα διστάσει να ανοίξει νέο μέτωπο με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα. «Η CSU δεν πρόκειται να μετακινηθεί» διατυμπανίζει. Βέβαια η καγκελάριος δεν μπορεί να χαίρεται με όλα αυτά.

Πηγή: DW - Γεργκ Μπλανκ, dpa/ Ειρήνη Αναστασοπούλου

Handelsblatt: Η ελάφρυνση του χρέους θα κοστίσει στους Ελληνες φορολογούμενους

Στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους επανέρχονται τα γερμανικά ΜΜΕ. Η Handelsblatt εκτιμά ότι τα δύσκολα έρχονται για τον νέο γερμανό υπουργό Οικονομικών.

«Ξαφνικά η Ελλάδα δεν θέλει άλλα χρήματα από την Ευρώπη», είναι ο τίτλος εκτενούς ρεπορτάζ της Welt που αναφέρεται στα σενάρια για τη μεταμνημονιακή εποχή.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση, «στη Γερμανία μέρος των πολιτών νομίζει ότι η Ελλάδα αρέσκεται να εξαρτάται από τη δανειακή βοήθεια των Ευρωπαίων. Ότι δήθεν τα δισεκατομμύρια της βοήθειας των ευρωπαίων εταίρων επιτρέπουν μια σχετικά άνετη ζωή σε βάρος ξένων φορολογούμενων. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να απεξαρτηθεί. Στην Ελλάδα αντίθετα, η ματιά στα τελευταία οκτώ χρόνια είναι τελείως διαφορετική. Υψηλή ανεργία, φτωχοποίηση των πολιτών και ένα κράτος που απεμπόλησε μεγάλο μέρος της κυριαρχίας του στους δανειστές. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 με την υπόσχεση να απελευθερώσει τη χώρα από τα δεσμά των Ευρωπαίων. Μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει. Στόχος είναι αυτό να αλλάξει τώρα. Όταν θα εκπνεύσει το ερχόμενο καλοκαίρι το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της επί χρόνια υπερχρεωμένης χώρας ο πρωθυπουργός θα είναι διατεθειμένος να κάνει πολλά, μόνον όχι να συναινέσει σε ένα νέο πρόγραμμα και αυτό ανεξαρτήτως μορφής. […] Ο Τσίπρας θέλει ένα καθαρό τέλος, μια έξοδο χωρίς επιπρόσθετη βοήθεια και συνεπώς χωρίς επιπρόσθετες περικοπές», γράφει η εφημερίδα, παραπέμποντας στις πρόσφατες δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού που ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση για πιθανή προληπτική γραμμή στήριξης έχει τελειώσει.

Σύμφωνα με την Welt «αυτό που θα ήθελε ο Τσίπρας είναι να συνδεθεί η έξοδος από το πρόγραμμα βοήθειας με μια παράλληλη απομείωση του χρέους που αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης τον Ιούνιο». Βέβαια, όπως εκτιμάται, η όποια ελάφρυνση θα συνοδεύεται από όρους για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. «Το ότι ο Τσίπρας έχει τόσο μεγάλη εμμονή με την έξοδο από τα προγράμματα βοήθειας σχετίζεται εν μέρει και με εσωπολιτικούς λόγους. Το αργότερο τον Οκτώβριο του ερχόμενου έτους θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα. Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται σημαντικά της συντηρητικής ΝΔ. Ο Τσίπρας θα ήθελε να παραμείνει στην εξουσία. Από τη σκοπιά των Ελλήνων ψηφοφόρων όμως και στη βάση των μεγάλων υποσχέσεων του 2015 έχει πετύχει ελάχιστα που να μιλούν υπέρ του. Το τέλος του προγράμματος βοήθειας και ένα κούρεμα του χρέους θα μπορούσαν ενδεχομένως να το αλλάξουν αυτό».

«O Σόιμπλε κατάφερνε να ελίσσεται αφήνοντας όμως πίσω του και καμένη γη»

«Ο Σολτς θα έπρεπε να πει την αλήθεια στους Γερμανούς όσον αφορά τη διάσωση της Ελλάδας», είναι ο τίτλος άρθρου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε, μια δυσάρεστη συζήτηση πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Σολτς. Πώς να χειριστεί την ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα; Ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το ανέβαλλε συνεχώς, ο Σολτς θα πρέπει να δώσει μια απάντηση. Αυτή ήταν η υπόσχεση προς την Ελλάδα.

Έτσι ο Σολτς βρίσκεται ευθύς αμέσως σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Από τη μια πλευρά πρέπει να τηρήσει διαφορετική στάση από τον Σόιμπλε σε ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής. Αυτό περιμένει το SPD και αυτό περιμένει η Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους στη Γερμανία είναι τόσο δημοφιλές όσο η επίσκεψη στον οδοντίατρο για τα παιδιά. AfD, FDP και CDU δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερο πάτημα από έναν Σοσιαλδημοκράτη υπουργό Οικονομικών που το πρώτο που κάνει είναι να ανοίξει τις τσέπες για την Αθήνα» σχολιάζει ο αρθρογράφος.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα επισημαίνει κι άλλες δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος Γερμανός υπουργός Οικονομικών: «Η ακροβασία του Σολτς γίνεται ακόμη πιο δύσκολη επειδή η Χριστιανική Ένωση ζητά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη διάσωση της Αθήνας. Για την CDU/CSU το ΔΝΤ αποτελεί εγγύηση για να εφαρμόσει η Ελλάδα σκληρές μεταρρυθμίσεις, ως αντάλλαγμα για τα δισεκατομμύρια στήριξης. Η ειρωνεία είναι ότι το ΔΝΤ είναι αυτό που ζητά ιδιαίτερα μεγάλη ελάφρυνση χρέους, την οποία αρνείται το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ο Σόιμπλε κατάφερνε κάθε φορά να ελίσσεται – αφήνοντας όμως πίσω του και καμένη γη. Ο Σολτς μπορεί τώρα να κάνει τη διαφορά εάν πει τρεις αλήθειες: η ελάφρυνση του χρέους θα κοστίσει στους φορολογούμενους. Και στο μέλλον η Αθήνα δύσκολα θα τα καταφέρει χωρίς ενωθέν βοήθεια, παρά το γεγονός ότι η εκεί κυβέρνηση δεν θέλει να το ακούει αυτό. Τρίτον, η Ευρώπη δεν χρειάζεται πια το ΔΝΤ σε επιχειρήσεις διάσωσης επί του εδάφους της».

«Όλα αυτά δε σημαίνουν ότι θα πρέπει να δοθεί στην Αθήνα λευκή επιταγή» συμπεραίνει ο δημοσιογράφος της Handelsblatt. «Φυσικά και θα πρέπει η ελάφρυνση του χρέους να συνδέεται με μεταρρυθμίσεις. Αλλά το να συμπεριφέρεσαι λες και η διάσωση δεν κοστίζει τίποτα και η Ευρώπη δεν μπορεί να χειριστεί το πρόβλημα μόνη της έχει διπλό κόστος: αξιοπιστία και χρήματα φορολογούμενων».

Πηγή: DW

Διαγωνισμός «Μις Σέξι Στήθος»... για 5.000 λίρες και ένα ταξίδι στην Ίμπιζα

Γυναίκες απ' όλη τη Βρετανία, στέλνουν... πανοραμικές selfie του πλούσιου στήθους τους


Τι μπορεί να κάνει μία γυναίκα για 5.000 λίρες και ένα δωρεάν ταξίδι στην Ίμπιζα; Η απάντηση δίνεται στον διαγωνισμό της αγγλικής Sun. Μπορεί να κάνει πολλά... Για να γίνουμε πιο ακριβείς, μπορεί να... δείξει πολλά, αν τα... διαθέτει βεβαίως-βεβαίως. Τα βραβεία του διαγωνισμού θα κερδίσει η κυρία με το πιο... Σέξι Στήθος.

Γυναίκες απ' όλη τη Βρετανία, στέλνουν καλλιτεχνικές ή μάλλον... πανοραμικές selfie του πλούσιου ή σέξι, ή όπως νομίζει ο καθένας ότι μπορεί να το χαρακτηρίσει, στήθους τους, διεκδικώντας μετρητά και ταξίδι στην περιοχή της... ακολασίας!

Κορίτσια και γυναίκες κάθε ηλικίας, φορούν ό,τι πιο σέξι διαθέτουν και φωτογραφίζονται με άκρως προκλητικό τρόπο, προκειμένου να κερδίσουν το πολυπόθητο βραβείο της... Μις Σέξι Στήθος.

Η Sun έχει ήδη δεχθεί εκατοντάδες φωτογραφίες. Οι υπεύθυνοι, ωστόσο, ξεχώρισαν έξι ενδεικτικές περιπτώσεις, για να πάρει μία ιδέα όλος ο κόσμος περί τίνος πρόκειται...

Έχουμε και λέμε λοιπόν...

Η 36χρονη Sarah Firth φροντίζει να γυμνάζεται, κάνοντας κολύμβηση και ιππασία. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μας δίνει, οπότε το αφήνουμε στη φαντασία του καθενός...



Η 21χρονη Naomi Cooper εμφανίζεται με το κόκκινο σούπερ σέξι κορμάκι της και με τα γαλανά της ματάκια «καρφώνει» χαρακτηριστικά την κάμερα...



Αν και 49 ετών -παρακαλώ- η Anette Buchan φαίνεται να γνωρίζει το πώς να προκαλέσει το φακό και το... μάτι!



Τη 18χρονη Saffron Booth παρακίνησε η μητέρα της να λάβει μέρος στον διαγωνισμός, λέγοντας πως... «θα έχει πλάκα». Ωραία η μαμά...



Η 36χρονη Alison Meslem είναι μητέρα τριών παιδιών. Λογικό είναι να επιδιώκει λίγη διασκέδαση και χαλάρωση...



Η 31χρονη Carley Manning δεν «επιστράτευσε» τα σούπερ σέξι εσώρουχά της. Αρκέστηκε σε ένα μαύρο εφαρμοστό μπλουζάκι, μέσα από το οποίο, ωστόσο, διακρίνονται τα πλούσια προσόντα που διαθέτει ακριβώς για το συγκεκριμένο διαγωνισμό...

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΡΙΖΑίοι αποθεώνονται μεταξύ τους

Αυτοί λένε ο ένας στον άλλον πόσο καλοί υπουργοί είναι... να εδώ ο Κατρούγκαλος για Τόσκα:



https://twitter.com/omadaalithias

Ο ΜΑΛ@ΚΑΣ ο Χίος πυροβόλησε στον αέρα εναντίον δικαστικού επιμελητή στα γραφεία της φυλλάδας «Μακελειό»

Δικαστικό επιμελητή, που πήγε να του επιδώσει ένα εξώδικο φέρεται να πυροβόλησε ο δημοσιογράφος, Στέφανος Χίος.

Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. Δικαστικός επιμελητής μετέβη στην οδό Δοϊράνης 45 στην Καλλιθέα, στον 3ο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ υπήρξε «εκφοβιστικός πυροβολισμός μια φορά στον αέρα» από κάποιο άτομο που βρίσκονται στο χώρο, χωρίς να διευκρινίζεται ακόμη αν πρόκειται για τον Στέφανο Χίο αν και το πιθανολογούν. Πάντως, το άτομο που πυροβόλησε στον αέρα δεν βρίσκεται πλέον στα γραφεία της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του παθόντος, δράστης ήταν ο εκδότης της, Στέφανος Χίος ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε με ταξί.

Από τον πυροβολισμό δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο κλήθηκε προληπτικά ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο έχει βρεθεί και ένας κάλυκας.

ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥΤ@ΑΝΑΚΙΑ! Οι «αντικυνηγετικές τσουλάρες» ανέλαβαν επίθεση στα γραφεία κυνηγετικού συλλόγου [εικόνες]

Μία οργάνωση που υπογράφει ως «αντικυνηγετικές τσουλάρες» ανέλαβε την επίθεση στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαρουσίου.

Η επίθεση έγινε στις 29 Μαρτίου και οι δράστες προκάλεσαν φθορές στην πόρτα και τις κλειδαριές των γραφείων και έγραψαν συνθήματα στον τοίχο.

Ολα αυτά με αφορμή την έκθεση «Κυνηγεσία 2018» και την επερχόμενη «πτωματοφαγική φιέστα» του Πάσχα, εξηγεί το κείμενο ανάληψης ευθύνης που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μαζί με δύο φωτογραφίες από το «έργο» των δραστών.

«Αυτό δεν ήταν ούτε η αρχή», σημειώνεται στο κείμενο που καταλήγει με το υστερόγραφο «Αφού ζητάτε περιπέτεια θα την έχετε. Το κυνήγι ξεκίνησε».



Επίλεκτο σώμα ρακετάδων δημιουργεί στον ελληνικό στρατό ο Πάνος Καμμένος

Ο Έλληνας ρακετάς είναι ένα υπερόπλο που δεν πρέπει να παραμείνει αναξιοποίητο, είπε ο υπουργός

Την πρόθεση του να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας επίλεκτης μονάδας που θα αποτελείται αποκλειστικά από Έλληνες ρακετάδες ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Σε συνένετυξη του, ο υπουργός αποκάλυψε ότι εδώ και μήνες ο στρατός διενεργεί μυστικές δοκιμές προκειμένου να αξιολογήσει την μαχητική ικανότητα των Ελλήνων ρακετάδων, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
«Καταλήξαμε ότι ο μέσος Έλληνας ρακετάς μπορεί να εκτοξεύσει μπαλάκι με ταχύτητα που υπερβαίνει την ταχύτητα ενός αντιαρματικού πυραύλου και να πετύχει με μεγάλη ακρίβεια οποιοδήποτε στόχο σε μεγάλη απόσταση, κυρίως τα κεφάλια του εχθρού. Ο Έλληνας ρακετάς είναι ένα υπερόπλο που δεν πρέπει να παραμείνει αναξιοποίητο.» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι τα μπαλάκια του τένις δεν είναι αρκετά για να εξοντώσουν τον εχθρό, θα μπορούν ωστόσο να τον εκνευρίσουν αρκετά ώστε να χάσει την ψυχραιμία του και να προχωρήσει σε λανθασμένες κινήσεις.

«Όποιος έχει καθίσει έστω και πέντε λεπτά σε ελληνική παραλία ξέρει πολύ καλά την αναστάτωση που μπορούν να προκαλέσουν» δήλωσε.

Με Έλληνες ρακετάδες η επόμενη ταινία «Ημέρα Ανεξαρτησίας»
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από το Χόλιγουντ, η επόμενη ταινία της σειράς «Ημέρα Ανεξαρτησίας» θα έχει ως βασικούς της πρωταγωνιστές Έλληνες ρακετάδες.

Σύμφωνα με το σενάριο της νέας ταινίας, στην τρίτη προσπάθεια τους να καταλάβουν τη Γη οι εξωγήινοι θα βρουν απέναντι τους ένα σύνταγμα Ελλήνων ρακετοφόρων, που θα τους διώξει με έναν καταιγισμό από μπαλάκια, δηλαδή όπως ακριβώς συμβαίνει με κάποιον που θέλει να καθίσει να κάνει μπάνιο με την ησυχία του σε ελληνική παραλία.

http://tovatraxi.com/politics/epilekto-soma-raketadon-ston-elliniko-strato

ΤΟΣΟ ΓΙΔΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΤΙΝΑΚΙΑ! Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο: Απλά μία εμπορική συμφωνία η πώληση των S-400 στην Τουρκία

Η συμφωνία δεν επηρεάζει τις σχέσεις της Μόσχας με τη Λευκωσία και τις θέσεις που έχουν εκφραστεί για το Κυπριακό, τόνισε ο Στανισλάβ Οσάτσι

O Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι, δήλωσε πως η χώρα του αυτή τη στιγμή μπαίνει στο στάδιο των ομαλών σχέσεων με την Τουρκία, αλλά αυτό δεν επηρεάζει καθόλου τις σχέσεις με την Κύπρο και τις θέσεις της Μόσχας στο Κυπριακό.

Ο κ.Οσάτσι αναφερόμενος στη συμφωνία πώλησης των πυραύλων S-400 και την τελετή θεμελίωσης του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού, διαβεβαίωσε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Όπως είπε «με την Τουρκία μπαίνουμε στο στάδιο των ομαλών σχέσεων, γιατί προηγουμένως ήταν κακές οι σχέσεις μας» και πρόσθεσε «τώρα οι σχέσεις μας μπαίνουν σε στάδιο αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κυρίως στον οικονομικό τομέα».

Είπε πως η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει ενημερωθεί σχετικά με την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού, από αντιπροσωπεία της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του και η οποία, όπως είπε, συναντήθηκε πριν μερικούς μήνες, στη Λευκωσία, με εκπροσώπους του Υπουργείου Ενέργειας καθώς και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής.

Αναφερόμενος στη συμφωνία πώλησης των πυραύλων S-400 στην Τουρκία, o Ρώσος Πρέσβης είπε πως είναι απλά μια εμπορική συμφωνία, «εμείς απλά τα πωλούμε αυτά και παίρνουμε τα χρήματα γι αυτά τα συστήματα».

Διαμήνυσε δε πως η συνεργασία Ρωσίας - Τουρκίας, δεν επηρεάζει τις σχέσεις της Ρωσίας με την Κύπρο, "γιατί εμείς όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές, υποστηρίζουμε την Κύπρο και στο Κυπριακό και σε άλλα θέματα και τώρα η αντιπροσωπεία μας που είναι στην Τουρκία, συζητά τις σχέσεις με την Κύπρο".

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν θα συζητηθεί το Κυπριακό μεταξύ του Ρώσου και του Τούρκου Προέδρου, ο Στανισλάβ Οσάτσι απάντησε «δεν είμαι ενήμερος κατά πόσο συζητήθηκε, όμως υπήρξαν σχέδια να συζητηθεί».

ΜΠΑ; ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑΝΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥΤΙΝ; Ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για το Άκουγιου: Η Λευκωσία ανησυχεί για τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού

Ανησυχεί η Λευκωσία για τη μελλοντική λειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Άκουγιου, κοντά στη Μερσίνα που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 64 χιλιομέτρων από τις ακτές της βόρειας Κύπρου.

Συγκεκριμένα, για το θέμα τοποθετήθηκε στο ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου και εξέφρασε την ανησυχία για τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην περιοχή. Υποστήριξε ότι η Κύπρος συμμετέχει σε τριμερείς συναντήσεις, διαμορφώνοντας το πλαίσιο για ειρηνική συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή τονίζοντας ταυτόχονα ότι η Τουρκία προχωρά σε κινήσεις στη Συρία και αλλού, που προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά στον δυτικό κόσμο.

Επίσης, ο κ. Προδρόμου διατύπωσε την ελπίδα ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, ώστε να καταστεί εφικτό σε κατοπινό στάδιο να συγκληθεί μια Διεθνής Διάσκεψη για την Κύπρο, η οποία «θα πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένη».

Αναφερόμενος στο επικείμενο δείπνο του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Προδρόμου εξέφρασε την ελπίδα ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα αλλάξει νοοτροπία και θα σταματήσει να θέτει παρελκυστικές προτάσεις, είτε για αλλαγή της διαδικασίας, είτε προτάσσοντας την ανάγκη για συζήτηση άλλων ζητημάτων, όπως το θέμα του φυσικού αερίου. Επανέλαβε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών, στις 16 Απριλίου, θα είναι αναγνωριστική, χωρίς ημερήσια διάταξη και θα πραγματοποιηθεί για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει περιθώριο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Προδρόμου, πριν πραγματοποιηθεί αυτή η κοινωνική συνάντηση, ο κ. Αναστασιάδης θα διαβουλευθεί με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ν.Δ. σε Πολάκη: Κάτω τα χέρια από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγορεί πως διά του αναπληρωτή Υγείας, Παύλου Πολάκη, επιχειρεί να ελέγξει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου με μονομερή αλλαγή της σύμβασης που έχει υπογράψει το ελληνικό Δημόσιο με το ομώνυμο ίδρυμα, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωση του το Γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «ο στόχος δεν είναι άλλος από την τοποθέτηση γενικού διευθυντή της επιλογής του υπουργού Υγείας ώστε το νοσοκομείο-πρότυπο για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, να μετατραπεί σε κομματικό βιλαέτι για κάθε είδους ρουσφέτια».

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία η κυβέρνηση προσβάλλει το δωρητή και αποτρέπει ανάλογες πρωτοβουλίες που έχουν θετικό αντίκτυπο για το κοινωνικό σύνολο προσθέτοντας πως «η Ν.Δ. δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να στερήσει από τους Βορειοελλαδίτες τις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που παρέχει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εδώ και 20 χρόνια».

Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στο τουρκικό προξενείο

Επίθεση με μπογιές στο τουρκικό προξενείο στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας, το απόγευμα της Τετάρτης.

Η αναρχική συλλογικότητα σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρει πως η επίθεση έγινε με αφορμή την εισβολή της Τουρκίας στην Αφρίν.

«Το Αφρίν έπεσε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται» αναφέρεται στο εν λόγω κείμενο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η αναρχική συλλογικότητα επιτίθεται στο τουρκικό προξενείο.

Στην Κύπρο ο Τόνι Μπλερ -Ο γιος του είναι παντρεμένος με Ελληνοκύπρια

Με τον τέως πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, ο οποίος πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην Κύπρο, συναντήθηκε σήμερα ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, και μεταξύ άλλων συζήτησαν και για το Κυπριακό.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπλερ μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος τον ενημέρωσε για τις θέσεις του στο θέμα, τις μεγάλες ευκαιρίες για την Κύπρο και τις προκλήσεις, λόγω των δύσκολων σχέσεων στην περιοχή.



Πρόσθεσε ότι συζήτησαν και για θέματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Είπε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση διατυπώθηκε η ανάγκη διατήρησης των ισχυρών δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Βρετανός τ. πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι βρίσκεται στην Κύπρο, επειδή ο γιος του έχει παντρευτεί Ελληνοκυπρία.

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΜΕ ΦΥΣΣΑ; Καμμένος: «Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό»[εικόνες]

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε» είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος απεθυνόμενος στους αξιωματικούς και στο στράτευμα που συμμετείχε σε άσκηση στην Ικαρία.

Στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Αγκυρα, ο υπουργός Αμυνας διεμήνυσε: «Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό».

Επιπλέον ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε ότι «έχοντας αντιληφθεί τις συνθήκες μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και τον Εβρο».

3.500 προσωπικό μεταφέρεται στα νησιά, 3.500 στον Εβρο

Οπως γνωστοποίησε ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο.



Αναλυτικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, όπου παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου, μιλώντας στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες είπε τα εξής:

«Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, είναι μια δύσκολη ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, αλλά όπως γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους οι νησιώτες και οι ακρίτες, αλλά και παρακολουθείτε, τα πράγματα είναι έτσι που πρέπει να ετοιμαζόμαστε ακόμα πιο πολύ από ό,τι κάναμε μέχρι σήμερα.

Εγώ είμαι υπερήφανος που με τον Αρχηγό ΓΕΣ και την ηγεσία του Στρατού καθορίσαμε το περσινό έτος ως «Έτος Εθνοφυλακής». Αν συγκρίνει κανείς την προπέρσινη, την περσινή και τη φετινή άσκηση, εδώ, στην Ικαρία, θα δει ότι αυτό το εγχείρημα πέτυχε 100%, χάρη σε εσάς, στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους στρατιώτες μας, αλλά και χάρη στη βαθιά πίστη που έχετε εσείς οι Εθνοφύλακες, την οποία επιδείξατε κατά το «Έτος Εθνοφυλακής», όπως και όλα τα χρόνια που προσφέρετε αφιλοκερδώς στην πατρίδα και πολλές φορές χωρίς η πατρίδα να έχει τη δυνατότητα να σας δώσει αυτά που πρέπει.

Δεν λέω ότι έχουμε καταφέρει τα πάντα, αλλά έχοντας αντιληφθεί τις συνθήκες μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο. Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο.

Είμαστε έτοιμοι - και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα - να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, δεν περιμένουμε ούτε από συμμάχους ούτε από φίλους, με τη δύναμη του Έλληνα, με τη δύναμη της ψυχής μας, με τη δύναμη της μάχης υπέρ βωμών και εστιών, το υψηλότατο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον πατριωτισμό των Ελλήνων και τα μέσα που η πατρίδα μπορεί να διαθέσει.

Τα τελευταία χρόνια, με τη μεγάλη κρίση που περάσαμε όλοι οι Έλληνες, όλες οι ελληνικές οικογένειες, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν περικοπή στον προϋπολογισμό κατά 60% κι όμως χάρη στον επαγγελματισμό και το υψηλό τους ηθικό τα μόνιμα στελέχη, τα εισοδήματα των οποίων υπέστησαν τεράστιες περικοπές, όχι απλώς δεν «γονάτισαν», όχι δεν έσκυψαν, όχι δεν λύγισαν, αλλά ίσα-ίσα στάθηκαν όρθια εκμεταλλευόμενα ακόμα και αυτή την κρίση προκειμένου τα μέσα που διαθέτει η πατρίδα να είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, να γίνεται καλύτερη εκπαίδευση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύσκολα χρόνια

Οι ημέρες που έρχονται για την πατρίδα μας είναι πολύ σημαντικές. Μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη για την άμυνα της πατρίδας μας επεκτείνεται στα όρια της οικονομικής ζώνης, επεκτείνεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αυτό σημαίνει αναδιοργάνωση, σημαίνει περισσότερα μέσα, τα οποία παρά την κρίση θα καταφέρουμε να τα έχουμε. Αυτό σημαίνει όμως περισσότερο από όλα εγρήγορση του συνόλου του ελληνικού λαού απέναντι σε έναν αντίπαλο, σε έναν εχθρό, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί. Δεν μας φοβίζουν και δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις του, οι απειλές του και οι ύβρεις του. Ίσα - ίσα, μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο.


Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αυτό που έχουμε ως φυλακτό είναι οι Ένοπλές μας Δυνάμεις. Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε. Δεν θα μπορέσουν να φέρουν τη διχόνοια στον ελληνικό λαό και αυτό το αποδεικνύετε πρώτα από όλα εσείς που είστε σήμερα εδώ μαζί με το μόνιμο προσωπικό, οι Εθνοφύλακες.

Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί.

Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, είμαστε υπερήφανοι για τα μόνιμα στελέχη μας, είμαστε υπερήφανοι για τους Εθνοφύλακές μας, είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε Έλληνες. Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου.

Θέλω να ευχηθώ στον καθένα σας και στην καθεμιά ξεχωριστά «Καλή Ανάσταση». Η Ανάσταση της πατρίδας έρχεται χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και αυτό που όλοι μας πρέπει να σκεφτούμε αυτές τις μέρες που θα είμαστε στα σπίτια μας ή στις μονάδες μας είναι ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο όμηροι, κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας. Θα τους βγάλουμε, θα τους απελευθερώσουμε, θα γυρίσουν πίσω.

Αποτελεί στόχο μας και καθήκον μας. Η σκέψη μας είναι κοντά τους και αυτά λέμε στους γονείς τους. Δεν πρόκειται να παρακαλέσουμε κανέναν, θα ζητήσουμε να εφαρμοσθεί το διεθνές δίκαιο και όλοι μας έχουμε το μυαλό μας στους δύο συναδέλφους μας, στα αδέλφια μας, που βρίσκονται αυτή την στιγμή κρατούμενοι, όπως βρέθηκαν κρατούμενοι και αιχμάλωτοι πολλοί κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ελληνικού έθνους.

Καλή Ανάσταση. Καλές Γιορτές. Η Παναγία να είναι κοντά σε εσάς και στις οικογένειες σας και πιστεύω ότι και στην Ικαρία με τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν από την στρατιωτική ηγεσία μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πολύ πιο έτοιμοι, όπως και σε όλα τα νησιά μας, να αντιμετωπίσουμε τις απειλές.

Χάρηκα ιδιαίτερα που είδα καταδρομικές επιχειρήσεις από τους εθνοφύλακες. Θα δοθεί η δυνατότητα να περνούν και σχολεία και σήμερα παρουσιάζουμε και την πρώτη γυναίκα εθνοφύλακα, ελπίζοντας μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε πλέον πιστοποιήσει την παρουσία γυναικών εθνοφυλάκων.

Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση».

Με τέσσερα σκάφη που χρησιμοποιούν οι Navy Seals ενισχύεται η Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία παραχώρησης από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τεσσάρων σκαφών ειδικών επιχειρήσεων «MARK V»


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία παραχώρησης από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τεσσάρων σκαφών ειδικών επιχειρήσεων MARK V προς τη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Τα σκάφη, που χρησιμοποίησε η επίλεκτη ομάδα κρούσης Navy Seals τα τελευταία 20 χρόνια στις ανά τον κόσμο αποστολές της, πρόκειται να ενισχύσουν περαιτέρω τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ελλήνων “βατραχανθρώπων”.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ανέφερε ότι το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό απέστειλε τον περασμένο Ιανουάριο επιστολή παραχώρησης των συγκεκριμένων σκαφών, που αποσύρουν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις: “Στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου της κατάστασής τους και εν συνεχεία αναμένεται εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού, η έκδοση Απόφασης Ενεργοποίησης Υποπρογράμματος (ΑΕΥ), προκειμένου το ΥΠΕΘΑ, δια της ΓΔΑΕΕ, να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες αρμοδιότητάς της για την υπογραφή της LΟΑ GR-P-SCI”.

Οσον αφορά στο οικονομικό σκέλος της διακρατικής συμφωνίας, όπως επισημαίνει ο κ. Καμμένος, “το κόστος παραχώρησης των εν λόγω σκαφών είναι μηδενικό, ενώ κοστολογείται μόνο η προετοιμασία για την μεταφορά τους ύψους 765.085 δολαρίων, χωρίς να περιλαμβάνεται το κόστος μεταφοράς τους από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. Το συναφές κόστος μεταφοράς τους στην Ελλάδα θα αναληφθεί από την ελληνική πλευρά και θα καθοριστεί από τον λιμένα φόρτωσης”.



Τα συνολικά 20 σκάφη ειδικών επιχειρήσεων MARK V ξεκίνησαν να εντάσσονται στο δυναμικό των Navy Seals το 1995 μετά τα νέα δεδομένα, που είχε δημιουργήσει η εμπειρία από τις αμφίβιες επιχειρήσεις στον Πόλεμο του Κόλπου. Χρησιμοποιήθηκαν από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις ως μέσο διείσδυσης υψηλής ταχύτητας έχοντας δυνατότητα μεταφοράς ομάδας 16 “βατραχανθρώπων” με πλήρη εξάρτιση σε αποστολές ακόμα και 800χιλιόμετρα μακριά από τη βάση τους.

Tο μήκος 25 μέτρων και βάρους 57 τόνων σκάφος αναπτύσσει ταχύτητα έως 65 κόμβους και έχει αυτονομία για επιχειρήσεις 12 ωρών. Διαθέτει πολυβόλα και βομβιδοβόλα διαφορετικών διαμετρημάτων ενώ έχει τη δυνατότητα να φέρει και εκτοξευτές αντιαεροπορικών βλημάτων Stinger εξασφαλίζοντας του ισχυρή δύναμη. Το αποβατικό σκέλος των επιχειρήσεων, που μετέχει, υποστηρίζεται με τη μεταφορά 2 φουσκωτών σκαφών των 8 ατόμων το κάθε ένα.

ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΛΗΤΕΣ! Υπ. Ενέργειας για την δικαίωση της «Ελληνικός Χρυσός»: Σεβόμαστε την δικαστική απόφαση

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχολιάζοντας την απόφαση της διατησίας που δικαίωσε την «Ελληνικός Χρυσός», τονίζει ότι σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου, και σημειώνει ότι υποχρεούται να διασφαλίσει ότι τελικά θα παραχθεί καθαρός χρυσός.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ σε σχετική ανακοίνωση, αυτό θα πραγματοποιηθεί τηρώντας απαρέγκλιτα τρία κριτήρια:

1. τους περιορισμούς που επιβάλει η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία

2. συγκεκριμένες δεσμεύσεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, ώστε να μεγιστοποιείται η εγχώρια προστιθέμενη αξία

3. τη διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής κοινωνικής συναίνεσης.o Gold στη Χαλκιδική.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ οι διαιτητές, αναγνώρισαν ομόφωνα ότι:

1. Η εκμετάλλευση περιλαμβάνει ως αναπόσπαστο κομμάτι την κατασκευή εργοστασίου για την παραγωγή καθαρού χρυσού.

2. Η μη παραγωγή καθαρού χρυσού αποτελεί παραβίαση της Σύμβασης.

Επιπλέον, η πλειοψηφία των δικαστών αποφάσισε ότι οι μέχρι τώρα παραλείψεις από την πλευρά της Eldorado Gold δεν αποτελούν επαρκείς ενδείξεις για τη στοιχειοθέτηση παραβίασης της Σύμβασης.