11 Απριλίου 2018

ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΙΤΩΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ! Ο Μπακογιάννης ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΧΑΖΟ και απαντά στις επικρίσεις που δέχθηκε για το «αντίο» στον σφαγέα

[Φυσικά ο Κωστάκης κάνει τον χαζό και μας κάνει μάθημα "εθνικής συμφιλίωσης"... Όπως έγραψα και χθες παραβλέπουμε ότι ο εν λόγω "Καπετάνιος" ήταν σφαγέας και επικεντρωνόμαστε στο τι έκανε σαν ΠΑΣΟΚος το 1992!!! Υποκινούσε τους Κολλάδες να ξεβρακώνουν όσους ήθελαν ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες... το ξεβράκωμα λοιπόν, μόνο στα μάτια του Κωστάκη μπορεί να θεωρηθεί "δίδαγμα για Δικαιοσύνη, Δημοκρατία και Ενότητα" που άφησε ο αγαπημένος του Καπετάνιος... Κατάλαβες Κωστάκη; Δεν σου λέμε για πριν 60 χρόνια! Σου λέμε για αυτούς που πριν 20 χρόνια δεν άφησαν να αλλάξει κάτι στη χώρα και να πάρει μια στροφή που δεν θα την έφερνε εδώ... Ο εν λόγω σφαγέας λοιπόν ούτε πριν 60 χρόνια, ούτε πριν 20 χρόνια πρόσφερε στην πατρίδα που τον πλήρωσε αδρά αν και την πολέμησε... εσύ λοιπόν είναι απορίας άξιο τι ακριβώς θαυμάζεις στον εν λόγω; Πέρα από το ότι θεωρείς προχώ το να γλύφεις κομμουνιστές...]


Αρκετά σχόλια προκάλεσε η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη στο Facebook, με την οποία αποχαιρέτισε τον Βασίλη Πριόβολο, τον καπετάν Ερμή που έφυγε από τη ζωή στα 100 του χρόνια.

Επειτα από τις επικρίσεις, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος επανήλθε στο θέμα, δίνοντας απάντηση σε όσους τον σχολίασαν.

«Λοιπόν, επειδή φαίνεται πως προκάλεσα έναν μικρό χαμό (ξανά!). Η ιστορία μπορεί να μην ξαναγράφεται, αλλά θεραπεύεται. Θυμίζω πως το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 74 και η Eθνική Συμφιλίωση έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 89. Αρνούμαι λοιπόν να σκιαμαχώ για το τι έγινε πριν 20, πριν 40, ή πριν 60 χρόνια. Να 'μαστε καλά, πεδία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης θα υπάρχουν πάντοτε. Διαλέχτε αν θέλετε να αφορούν το χτες ή το αύριο. Α! Και επειδή δεν ξέρω κανένα να γεννιέται και να κουβαλάει μίσος, διάλειμμα μισού λεπτού να σκεφτούμε τι θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αυτά. Βαράτε ελεύθερα τώρα», έγραψε ο κ. Μπακογιάννης.

ΘΕΟΣ ο Καμμένος! Έχρισε ταξίαρχο τον διευθύνοντα σύμβουλο του Star

Τον βαθμό του έφεδρου ταξίαρχου απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον διευθύνοντα σύμβουλο του Star, Πάνο Κυριακόπουλο, με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου!

Όπως φαίνεται από τη σχετική δημοσίευση στο ΦΕΚ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρότεινε μετά από πρόταση του ΣΑΓΕ, που λήφθηκε το 2017 την απονομή τιμητικού βαθμού στον Πάνο Κυριακόπουλο του Όθωνα, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1961 στην Αθήνα.

Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο του Star και γιο του στρατηγού Όθωνα Κυριακόπουλου, ο οποίος έχει κάνει δωρεές στις Ένοπλες Δυνάμεις, στη μνήμη του πατέρα του.



Η απονομή του βαθμού έγινε με βάση τον νόμο 3883/2010 που είχε περάσει επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου και ο οποίος παρέμενε ανενεργός για πολλά χρόνια.

Πρόσφατα ενεργοποιήθηκε με την προαγωγή ενός εφέδρου ταγματάρχη και για πολλά χρόνια προέδρου συλλόγου εφέδρων αξιωματικών, στον βαθμό του έφεδρου ταξίαρχου. Η απόφαση αυτή ελήφθη τα Χριστούγεννα και υλοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 2018.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε όπως φαίνεται καθαρά χρήση του ίδιου νόμου για την απονομή βαθμού σε πολίτη, ο οποίος δεν έφερε βαθμό έφεδρου αξιωματικού αλλά του απονέμεται με βάση τον νόμο ο βαθμός του έφεδρου αξιωματικού!

Πάντως, το γεγονός ότι η εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων “Με Αρετή και Τόλμη” γυρίζεται στα στούντιο του Star, όπου έγιναν και σεμινάρια επικοινωνίας στο προσωπικό της εκπομπής αλλά και στους εκπροσώπους Τύπου των Γενικών Επιτελείων, μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί σύμπτωση…

ΠΗΓΗ: armyvoice.gr

Η ΝΔ ρίχνει βάρος στα social media – Ποιοι τα αναλαμβάνουν (Ονόματα)

Τα πρόσωπα που εμπιστεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εικόνα του κόμματος

Επιχείρηση προσέγγισης των... δυναµικών κοινών του εκλογικού σώµατος ξεκινά η Ν.∆. µε φόντο την προσπάθεια διεύρυνσης της βάσης στην οποία απευθύνεται το πολιτικό της µήνυµα και την προσέλκυση ηλικιακά νέων ψηφοφόρων που στις προηγούµενες αναµετρήσεις είτε γύρισαν την πλάτη στο πολιτικό σύστηµα είτε απέρριψαν το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Στο πλαίσιο αυτό, εδώ και µερικές ηµέρες «τρέχει» ήδη ένα πλαίσιο δράσης στα social media, που αποτελούν το πλέον πρόσφορο µέσο για να ξεδιπλωθεί η σχετική καµπάνια.

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει κάνει ο τρόπος που γίνονται πλέον οι δηλώσεις on camera και προβάλλονται αντιστοίχως στα social media, τόσο από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόµµατος, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και από τα κορυφαία στελέχη κυρίως του επικοινωνιακού επιτελείου, που είναι επιφορτισµένα µε τις επίσηµες δηλώσεις και ανακοινώσεις. Το «συντηρητικό» µπλε φόντο µε τα λογότυπα της Νέας ∆ηµοκρατίας, που επαναλαµβανόταν συνεχώς σε κάθε δήλωση, έφυγε και τη θέση του πήρε ένα «green screen». Εκτός από τον χώρο (green room) και το φόντο, έχει αλλάξει και ο τρόπος που θα γίνονται οι δηλώσεις, καθώς θα συνοδεύονται από σχετικό βίντεο (νούµερα και στοιχεία), µε στόχο να γίνεται πιο εύληπτο το µήνυµα, συνδυάζοντας την καλύτερη δυνατή εικόνα και ήχο.

Το web team της Νέας ∆ηµοκρατίας, που απαρτίζεται από ηλικιακά νέους ανθρώπους, θα επιλέγει από εδώ και στο εξής, ανάλογα µε το πρόσωπο που θα κάνει τη δήλωση, ένα διαφορετικό background, προκειµένου να «σπάσει» η παραδοσιακή εικόνα των δηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτό εµπλουτίζεται και η οµάδα των ατόµων που κάνουν ανακοινώσεις on camera, µε την αρχή να κάνουν οι αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Σοφία Ζαχαράκη και Νίκος Ρωµανός, καθώς και οι τοµεάρχες-βουλευτές. Αξίζει να σηµειωθεί ότι ο χώρος όπου θα γίνονται οι δηλώσεις θα αλλάζει σύµφωνα και µε τη θεµατολογία, µε χαρακτηριστικό παράδειγµα πρόσφατη δήλωση της Σοφίας Ζαχαράκη που αφορούσε τον προτεινόµενο για διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Μαρίνο, µε φόντο εργασιακό περιβάλλον, χρησιµοποιώντας τον 2ο όροφο της Πειραιώς.

Ιδιαίτερη έµφαση θα δοθεί, επίσης, στα βίντεο και τα σποτ, κυρίως από τις περιοδείες και τις συναντήσεις του προέδρου ανά την Ελλάδα. Η οµάδα παραγωγής τους λειτουργεί εντός της Πειραιώς και δεν είναι κάποια διαφηµιστική εταιρεία, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά άνθρωποι που ακολουθούν τον Κ. Μητσοτάκη σε όλες του τις περιοδείες, µε δική τους κάµερα, και καταγράφουν ακόµα και «backstage» στιγµές. Είναι η ίδια οµάδα που ετοιµάζει και τα σποτάκια που κριτικάρουν την κυβέρνηση µε πρωτοποριακό τρόπο.

DIGITAL TEAM

Μέχρι στιγµής, γνωρίζαµε ότι το «παιχνίδι» στα social media τόσο του κόµµατος όσο και του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη ήταν στα χέρια του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, µε τη συµβολή του επίσης αναπληρωτή εκπροσώπου Νίκου Ρωµανού, ο οποίος χειρίζεται το Τwitter του προέδρου της Νέας ∆ηµοκρατίας και θα συνεχίσει να έχει σηµαντικό ρόλο στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς είναι γνωστή η εµπιστοσύνη που έχει στο πρόσωπό του.

Το στέλεχος που «µπαίνει» δυνατά στο «γαλάζιο» επικοινωνιακό επιτελείο είναι ο µέχρι πρότινος υπεύθυνος µηχανογράφησης του κόµµατος Θοδωρής Λιβάνιος, ο λεγόµενος «χάκερ» της Πειραιώς, ο οποίος αναλαµβάνει όλες τις αρµοδιότητες σχετικά µε τα social media, δεδοµένης και της υποψηφιότητας Κυρανάκη στη Β’ Αθήνας, µε επακόλουθο τον περιορισµό των καθηκόντων του στο οργανόγραµµα του κόµµατος. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές του Μοσχάτου, ο 39χρονος προγραµµατιστής θα είναι ο ιθύνων νους της ψηφιακής στρατηγικής ενόψει εκλογών. Πέρα από εµπειρία στα ψηφιακά µέσα, ο Θ. Λιβάνιος έχει και πολύ µεγάλη εµπειρία στις δηµοσκοπήσεις, οι οποίες αποτελούν βασικό εργαλείο, ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο ιθύνων νους της ψηφιακής στρατηγικής ενόψει εκλογών

Σηµαντικό ρόλο στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίσει να έχει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, Νίκος Ρωµανός, ο οποίος χειρίζεται, µε µεγάλη επιτυχία µέχρι σήµερα, το Τwitter του. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η οµάδα αυτή αναµένεται να ενισχυθεί σηµαντικά το επόµενο διάστηµα, αφού στην Πειραιώς κρίνουν ότι στην πορεία προς τις εκλογές ο ρόλος των social media και του Ιντερνετ γενικότερα θα είναι πιο σηµαντικός από ποτέ. Προτεραιότητά τους είναι η αύξηση επιρροής στα νεανικά κοινά, αλλά και η αντιµετώπιση των fake news που το Μαξίµου αφήνει να διαρρεύσουν µέσω φιλοκυβερνητικών Μέσων.

Τέλος, νέα πρόσωπα που αναµένεται να αξιοποιηθούν στο επικοινωνιακό επιτελείο και γενικότερα στο οργανόγραµµα του κόµµατος µετά το Πάσχα προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Ηδη έχουν ανακοινωθεί αρκετά νέα στελέχη η παρουσία των οποίων θα ενισχυθεί στα ΜΜΕ και τα social media, προκειµένου να γίνει πιο αισθητή η ανανέωση που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Η νέα επικοινωνιακή οµάδα, που «στήνεται» στο πλευρό του προέδρου της Ν.∆., θα έχει και την ευθύνη της καλύτερης δυνατής ανάδειξης των στελεχών του Μητρώου.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/nd-richni-varos-sta-social-media-pii-ta-analamvanoun-onomata

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Τσίπρας θα ζητήσει από τον Πούτιν να εμποδίσει την πώληση των S-400 στον Ερντογάν

Θέμα για την πώληση των S-400 στην Τουρκία θα θέσει, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την προσεχή του συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «posta.com.tr», ο Πρωθυπουργός προετοιμάζεται για το ταξίδι στη Ρωσία και τη συνάντηση με τον Πούτιν, με το ρεπορτάζ να επισημάνει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να εμποδίσει την πώληση των S-400 αποθαρρύνοντας τον Ρώσο Πρόεδρο να προχωρήσει σ' αυτή».




Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι «η Ευρώπη και οι ΗΠΑ επιθυμούν να μην προχωρήσει αυτή η πώληση» τονίζοντας πως οι S-400 έχουν προκαλέσει ανησυχία και στην Ελλάδα με δεδομένη την «κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία».

Έτσι, καταλήγοντας, το ρεπορτάζ υπογραμμίζει ότι «ο Τσίπρας θα ζητήσει από τον Πούτιν να εμποδίσει την πώληση των S-400 στην Τουρκία».

Πηγή ρεπορτάζ: posta.com.tr

Ο Δημ. Κοντομηνάς πούλησε τον Alpha Κύπρου -Ολη η συμφωνία

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για τη συνολική αγορά των μετοχών της εταιρείας ALPHA TELEVISION CYPRUS LIMITED (τηλεοπτικός σταθμός ALPHA Κύπρου) έναντι τιμήματος 7 εκατ. ευρώ.

Οι νέοι μετόχοι είναι οι: Γιώργος Θεοδότου, Χριστίνα Δημάδη Λοΐζου, Αιμίλιος Μίτσιγκας και Χριστόφορος Χριστοφόρου.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha TV Cyprus άλλαξε χέρια την περασμένη εβδομάδα με συμφωνία που ολοκληρώθηκε στην Αθήνα και πλέον το πλειοψηφικό πακέτο που ανήκε τόσο στον Δημήτρη Κοντομηνά, όσο και σε συνεργάτες του τέως υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου ανήκει πλέον στον όμιλο Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική ΛΤΔ, διαχειρίστρια των Υπεραγορών AlphaMega.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι με την υλοποίηση της συμφωνίας Επίτιμος Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας πρόκειται να διοριστεί ο κ. Δημήτριος Κοντομηνάς ενώ εκτελεστικός Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Αντρέας Παπαέλληνας. Η τελική σύνθεση και τα μέλη του Διοικητικού θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Το κανάλι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Alpha Ελλάδας, ως αποκλειστικός του συνεργάτης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για τον τηλεθεατή δεν θα υπάρξει κάποια ουσιαστική αλλαγή.

Στη μετοχική σύνθεση του καναλιού δεν συμμετείχε κανένας άλλος Κύπριος επιχειρηματίας ενώ πως ο Alpha θα συνεχίσει να στεγάζεται σε εγκαταστάσεις στα Λατσιά, τις οποίες θα ενοικιάζει, όπως γινόταν και με το προηγούμενο καθεστώς.

Η συμφωνία τελεί υπό την τελική έγκριση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Άλφα Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

''Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την συνολική αγορά των μετοχών της εταιρείας ALPHA TELEVISION CYPRUS LIMITED (τηλεοπτικός σταθμός ALPHA Κύπρου), έχουν προχωρήσει οι: Γιώργος Θεοδότου, Χριστίνα Δημάδη Λοΐζου, Αιμίλιος Μίτσιγκας και Χριστόφορος Χριστοφόρου.

Η συμφωνία τελεί υπό την τελική έγκριση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Η εταιρεία ALPHA TELEVISION CYPRUS Ltd ανακοινώνει ότι με την υλοποίηση της συμφωνίας Επίτιμος Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας πρόκειται να διοριστεί ο κ. Δημήτριος Κοντομηνάς ενώ εκτελεστικός Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Αντρέας Παπαέλληνας. Η τελική σύνθεση και τα μέλη του Διοικητικού θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Γενικός Διευθυντής της εταιρείας παραμένει ο κ. Πέτρος Πέτρου».

Πηγή: philenews

Σύλληψη - ντοκουμέντο: Η στιγμή που οι αστυνομικοί βάζουν χειροπέδες στους ΓΥΦΤΟΥΣ που ρήμαζαν τα νότια προάστια - ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της σύλληψης των τριών αδίστακτων διαρρηκτών που είχαν γίνει ο εφιάλτης των κατοίκων της νοτιοανατολικής αττικής ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στους επικίνδυνους κακοποιούς μόλις λίγα λεπτά μετά την τελευταία τους εισβολή σε σπίτι της Γλυφάδας. Οι τρεις δράστες στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς κρύφτηκαν σε πυλωτή πολυκατοικίας όμως εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα.



22 διαρρήξεις - Προσπάθησε να δραπετεύσει ένας από τους συλληφθέντες

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης, κατάφερε να εξιχνιάσει, μέχρι στιγμής, άλλες 22 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, που είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας με την συμμετοχή των παραπάνω δραστών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα και με την ίδια ή διαφορετική - κατά περίπτωση – σύνθεση, από τις αρχές του 2018 προέβαιναν συστηματικά σε διαρρήξεις οικιών και διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας.

Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους, παραβίαζαν συνήθως παράθυρα, πατζούρια ή μπαλκονόπορτες με τη χρήση διαρρηκτών εργαλείων και αφού εισέρχονταν και ερευνούσαν τους χώρους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας.

Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της αντίστασης και οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε βάρος του 19χρονου σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για απόπειρα απόδρασης και απλή σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, γιατί επιχείρησε να αποδράσει από τα κρατητήρια της παραπάνω Υπηρεσίας, απωθώντας και χτυπώντας αστυνομικό. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος κρέμασε ένα σχοινί από το ταβάνι και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο κελί για να τον αποτρέψουν, εκείνος τους επιτέθηκε και προσπάθησε να αποδράσει.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνεχίζεται η έρευνα και εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων, κλοπών και συναφών αδικημάτων.

"ΠΑΝΩ (ΚΑΜΜΕΝΟ) MACEDONIA"! Η ονομασία «Άνω Μακεδονία» (Upper Macedonia) η τελική πρόταση της σκοπιανής κυβέρνησης

Η ονομασία «Upper Macedonia» (Άνω Μακεδονία) φέρεται να είναι η τελική πρόταση της κυβέρνησης των Σκοπίων, σύμφωνα τα σκοπιανά Μέσα Ενημέρωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Vecher» η γλώσσα θα είναι «μακεδονικά», η οποία θα εντάσσεται επισήμως στην οικογένεια των σλαβικών.

Την ίδια ώρα, το ενημερωτικό βουλγαρικό site euscoop που επικαλείται τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές των Σκοπίων ούτε τις διαψεύδουν, αλλά ούτε και επιβεβαιώνουν.

Συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ την Πέμπτη στην Οχρίδα

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τα Σκόπια για την ονομασία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας – Σκοπίων, Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ θα έχουν νέα συνάντηση αύριο, Πέμπτη, στην Οχρίδα.

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Συμβιβασμός σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να τα πάρουν όλα

«Το κλειδί για επίλυση του ονοματολογικού είναι ο ρεαλισμός, ο πραγματισμός και η αντίληψη ότι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, όχι σάπιους, αλλά συμβιβασμούς που θα κερδίσουν και οι δυο πλευρές». τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ερωτηθείς για το Σκοπιανό, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

«Και συμβιβασμός σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να τα πάρουν όλα, ότι και οι δυο πλευρές θα πρέπει να έχουν κέρδη. Ελπίζω να έχει γίνει αυτό κατανοητό από όλες τις πλευρές της διαπραγμάτευσης και να έχουμε θετικές εξελίξεις», είπε ο Έλληνας υπουργός.

«Το συμφέρον όλων είναι να λυθεί αυτό το θέμα και να απομακρυνθούν όλα τα προβλήματα», απάντησε ο Ίβιτσα Ντάτσιτς. Η Σερβία, όπως είπε, έχει μεγάλη κατανόηση για τη στάση της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας ότι ήταν λάθος της χώρας του να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό της όνομα.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η συμπεριφορά των Σκοπίων απέναντι στη Σερβία δεν ήταν η κατάλληλη, ενώ προσφέρθηκε η χώρα του να φιλοξενήσει ενδεχόμενη συνάντηση των δυο πλευρών.

Υπό κατάληψη η Σορβόννη - Την επέμβαση της αστυνομίας ζητά ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου

Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Pantheon-Sorbonne (Paris 1) ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε την επέμβαση των δυνάμεων της τάξεως στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Τολμπιάκ στο Παρίσι, που τελούν υπό κατάληψη από τα τέλη του Μαρτίου, θεωρώντας ότι «μία κόκκινη γραμμή παραβιάστηκε» μετά τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Η Τολμπιάκ έχει γίνει ένα από θερμά σημεία της κινητοποίησης των φοιτητών κατά της μεταρρύθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης, που αφορά και άλλα πανεπιστήμια στη Γαλλία.

«Η σοβαρότητα των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο Pierre-Mendes-France δεν επιτρέπει την εγγύηση της ασφάλειας των προσώπων» και ο πρόεδρος Ζορζ Χαντάντ θεωρεί ότι παραβιάστηκε μία κόκκινη γραμμή...Κατά συνέπεια ζήτησε από τον διοικητή της αστυνομίας τη συνδρομή του ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του κέντρου», αναφέρεται σε μήνυμα που στάλθηκε σήμερα το πρωί στους φοιτητές, το διοικητικό προσωπικό και τους διδάσκοντες.



Το πανεπιστήμιο δεν έχει διευκρινίσει τον χρόνο της αστυνομικής επέμβασης.

Ο Ζορζ Χαντάντ υπενθυμίζει στο μήνυμά του ότι δεν είχε την πρόθεση να προσφύγει στις δυνάμεις της τάξης, παρά μόνο σε περίπτωση σοβαρών επιθέσεων κατά προσώπων ή υλικών στοιχείων.

Σε επιστολή που απηύθυνε προς την αστυνομική διοίκηση τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Paris-1 γράφει ότι κατόπιν της ανακάλυψης βομβών μολότοφ εντός των εγκαταστάσεων το κέντρου Pierre-Mendes-France και των βίαιων επεισοδίων τη νύκτα της 6ης προς την 7η Απριλίου, η ασφάλεια του κέντρου δεν είναι πλέον εγγυημένη.



Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου κατέθεσε επίσης μήνυση για τα αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάληψης των χώρων του πανεπιστημίου.

Συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής μπροστά από το κτίριο της Τολμπιάκ που τελεί υπό κατάληψιν από τις 26 Μαρτίου από φοιτητές και ακτιβιστές. Νεαροί με κράνη και οπλισμένοι με μπαστούνια του μπέιζμπολ πέταξαν αντικέιμενα κατά των καταληψιών του πανεπιστημιακού κτιρίου όπου βρίσκονταν περί τα 300 άτομα.

Κατά τα επεισόδια αυτά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ έξι άνθρωποι συνελήφθησαν και θα δικαστούν.

Την Κυριακή, το προσωπικό ασφαλείας ανακάλυψε πέντε βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό του πανεπιστημιακού κιτρίου, γεγονός που προκάλεσε την έναρξη έρευνας.

Η υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης της Γαλλίας κατήγγειλε χθες «την επάνοδο κάποιου είδους άκρας αριστεράς και κάποιου είδους άκρας δεξιάς που επιδιώκουν να πλακωθούν».

Αυτή η 44χρονη έχει σύζυγο, αρραβωνιαστικό και δύο...εραστές - Ζουν όλοι μαζί ευτυχισμένοι - ΦΩΤΟ

"Χαρέμι" από άνδρες είχε φτιάξει μία 44χρονη γυναίκα από τη Βρετανία, η οποία έχει σύζυγο, αρραβωνιαστικό και δύο εραστές.

Η 44χρονη εξομολογείται ότι η πολυγαμική σχέση λειτουργεί στην εντέλεια τόσο για εκείνη όσο και τους συντρόφους της και πως δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της διαφορετικά, παρά το γεγονός ότι έχουν δεχτεί πολλές επικρίσεις. Η 44χρονη, δασκάλα και θεραπεύτρια, ζει με τον σύζυγό της, τον 43χρονο Tim, τον 53χρονο αρραβωνιαστικό της John και τους δύο εραστές της, τον 63χρονο Michael και τον 73χρονο James.






"Μεγάλωσα σε μία αρκετά παραδοσιακή οικογένεια. Είχα συντρόφους και ήμουν μονογαμική. Το να έχω περισσότερους από έναν συντρόφους ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό. Στα 20 μου παντρεύτηκα και εγκαταστάθηκα στο Chorlton με την πλήρη δέσμευση να παραμείνω με τον άνδρα μου για το υπόλοιπο της ζωής μου … Η ιδέα πως το να αγαπάς περισσότερους από έναν άνδρες μπορεί να μη σε κάνει απαραιτήτως κακό άνθρωπο μου πέρασε από το μυαλό όταν συνάντησα σε μια παμπ έναν τύπο που είχε περισσότερους από μία συντρόφους" δήλωσε η 44χρονη και σημείωσε ότι αποφάσισε να το ψάξει και να δει πώς λειτουργούν τα πράγματα σε μια πολυγαμική σχέση.


"Μερικά χρόνια αργότερα, το 2003, είπα ότι μάλλον είχε έρθει η ώρα να δοκιμάσουμε μια ανοιχτή σχέση. Ενδιαφερόμουν να εξερευνήσω την πιθανότητα να επιτρέψω στον εαυτό μου να αγαπήσει περισσότερους από έναν άνθρωπο. Νομίζω πως για αυτόν ήταν περισσότερο η σκέψη για περισσότερους από έναν ερωτικούς συντρόφους".



Αφού χώρισε, παντρεύτηκε ξανά το 2013. "Παντρεύτηκα έναν από τους ανθρώπους με τους οποίους ξεκίνησα την πολυγαμία. Ο σύζυγός μου Tim, που είναι 43 ετών και εγώ γνωριστήκαμε το 2004 και παντρευτήκαμε το 2013 στο Μουσείο του Μάντσεστερ, κάτω από τον Τυραννόσαυρο Ρεξ... Έχω έναν σύντροφο, τον John, με τον οποίο είμαι από το 2011 και σκοπεύω να 'παντρευτώ' φέτος και άλλους δύο, τον Michael και τον James, με τους οποίους είμαστε μαζί από το 2016. Όπως και σε κάθε άλλη σχέση, ανασφάλειες προκύπτουν όλη την ώρα. Αν και υπό μία έννοια υπάρχει λιγότερη ζήλια ίσως, κανένας φόβος πως ο σύντροφός σου θα σε απατήσει, καθώς γιατί να πεις ψέματα όταν επιτρέπεται ούτως ή άλλως να έχεις άλλους συντρόφους;".

Πηγή πληροφοριών: mirror.co.uk

Ο άνθρωπος που κλωνοποίησε την Ντόλι πάσχει από Πάρκινσον και δέχθηκε να γίνει «πειραματόζωο»

Τα τραγικά παιχνίδια της ζωής: Ο άνθρωπος που άνοιξε τον δρόμο στις θεραπείες βλαστοκυττάρων και στη νόσο Πάρκινσον, ανακοίνωσε ότι και ο ίδιος πάσχει από την εν λόγω νευροεκφυλιστική πάθηση

Ο σερ Ίαν Γουίλμουτ, ο επικεφαλής της βρετανικής επιστημονικής ομάδας που κλωνοποίησε το πρόβατο Ντόλι το 1996, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο στις θεραπείες βλαστοκυττάρων και για τη νόσο Πάρκινσον, ανακοίνωσε ότι πάσχει ο ίδιος από την εν λόγω νευροεκφυλιστική πάθηση και προσφέρεται ως «πειραματόζωο» για να δοκιμασθούν νέες θεραπείες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθένειας Πάρκινσον σήμερα, 11 Απριλίου, ο 73χρονος αναπτυξιακός βιολόγος δήλωσε ότι στηρίζει προσωπικά ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα που θα δοκιμάσει μια νέα γενιά θεραπειών, οι οποίες αποσκοπούν στο να επιβραδύνουν τουλάχιστον την προδευτική επιδείνωση της νόσου Πάρκινσον.

Ο ίδιος ανέφερε, σύμφωνα με τους «Τάιμς του Λονδίνου», ότι «με ευχαρίστηση θα γίνει πειραματόζωο και είτε θα δωρήσει ιστό του, είτε θα δοκιμάσει ο ίδιος νέες θεραπείες».

Παραδέχθηκε όμως ότι, καθώς η διάγνωση της νόσου έγινε προ τετραμήνου, ακόμη πασχίζει να αποδεχθεί τη νέα κατάστασή του. Κατάλαβε για πρώτη φορά ότι κάτι έχει, όταν στη διάρκεια μιας βόλτας με τον σκύλο του, έπαθε μια κρίση και ξαφνικά δεν μπορούσε να κινηθεί.

Το ιστορικό επίτευγμα της ομάδας του Γουίλμουτ στο Ινστιτούτο Ρόσλιν του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου επέτρεψε σε άλλους επιστήμονες στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν ενήλικα κύτταρα για να τα επαναπρογραμματίσουν, ώστε να γίνουν πολυδύναμα βλαστικά. Τέτοια κύτταρα ήδη δοκιμάζονται σε θεραπείες για το Πάρκινσον, σε μια προσπάθεια να αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου με άλλα υγιή.

Ο Γουίλμουτ υπήρξε ο πρώτος διευθυντής του νέου Κέντρου Αναγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, όπου τα βλαστοκύτταρα χρησιμοποιούνται σε πειραματικές θεραπείες για νευρολογικές παθήσεις όπως το Πάρκινσον και η πολλαπλή σκλήρυνση.

Ερωτηθείς αν ελπίζει ότι θα υπάρξει θεραπεία για την πάθησή του πλέον, το Πάρκινσον, απάντησε φλεγματικά «πάντα ελπίζεις, αλλά όχι πολύ. Σας προτείνω να με ξαναρωτήσετε σε έξι ή επτά χρόνια».

Όπως είπε, ο γιατρός του τού έδωσε δέκα έως 15 χρόνια ζωής ακόμη. «Δεν είναι και άσχημα. Μπορείς να διασκεδάσεις αρκετά σε αυτά τα δέκα ή 15 χρόνια», ήταν η απάντηση του Γουίλμουτ.

Το Πάρκινσον προκαλεί σταδιακή απώλεια των νευρώνων που παράγουν ντοπαμίνη στον εγκέφαλο, με συνέπεια να γίνεται ολοένα πιο δύσκολος ο έλεγχος των κινήσεων του ασθενούς, να έχει τρέμουλα, πόνους και κατάθλιψη. Η νόσος πλήττει περίπου έναν άνθρωπο στους 500, κυρίως μετά τα 50.

Ολάντ: Μπορούσα να κερδίσω τον Μακρόν στις εκλογές, αλλά δεν ήθελα -Τον τρολάρουν οι Γάλλοι

Μία ατάκα του Φρανσουά Ολάντ ήταν αρκετή για να αρχίσουν να ασχολούνται μαζί του οι Γάλλοι χρήστες του Twitter: επέμεινε ότι μπορούσε να κερδίσει τον Εμανουέλ Μακρόν, στις προεδρικές εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος θέλησε να ξεκαθαρίσει γιατί είχε αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος στις περσινές εκλογές, ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου του, στο οποίο ασχολείται και με αυτό το θέμα.

«Μπορούσα να είχα κερδίσει τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά δεν ήθελα», είπε ο Ολάντ σε συνέντευξη στο France 2. «Γιατί πού θα οδηγούσε αυτό; Δεν θα ήμουν νικητής, δεν θα ήταν εκείνος νικητής και σήμερα θα είχαμε έναν πρόεδρο που θα πίεζε για ακόμη πιο σκληρή πολιτική ατζέντα από αυτή που βλέπουμε τώρα», συμπλήρωσε. 

Τα επιχειρήματά του όμως δεν... συγκίνησαν τους χρήστες του Twitter, που άρχισαν να τον τρολάρουν. «Θα μπορούσα να κερδίσω το Νόμπελ λογοτεχνίας, αλλά δεν ήθελα», «Θα μπορούσα να είμαι Μις Γαλλία, αλλά δεν ήθελα», ήταν μόνο δύο από τις χαρακτηριστικές αντιδράσεις τους.

Στο βιβλίο του, «Lessons of Power» που κυκλοφορεί την Τετάρτη, ο Ολάντ προειδοποιεί τον Μακρόν ότι οι Γάλλοι έχουν την τάση να... αποκεφαλίζουν τους βασιλιάδες τους, επικρίνοντας τον διάδοχό του για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του. «Αυτοί που λένε ότι ο κόσμος αναζητά έναν βασιλιά, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά ότι είμαστε σε μια χώρα που τους αποκεφαλίζουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΒΙΝΤΕΟ-Χθες γύρισε ο Τσακαλώτος απ΄την Αίγινα... τον τσάκωσε η κάμερα του ΣΤΑΡ

Ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε την Τήλο για να περάσει οικογενειακά αυτές τις ημέρες, ενώ αρκετά κυβερνητικά στελέχη πέρασαν την Κυριακή του Πάσχα στην Αίγινα.

Εκτός του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος έχει σπίτι στην περιοχή, στο νησί βρέθηκαν το ζεύγος Θοδωρή Δρίτσα-Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μάλιστα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατέγραψε η κάμερα του δελτίου ειδήσεων του «Star», να κατεβαίνει από το πλοίο της γραμμής μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες και να επιστρέφει στην Αθήνα, συνοδευόμενος από άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Κρήτη: Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη βρίσκονται στο Ηράκλειο

Το ένα έφερε πολιτικό νηολόγιο, το δεύτερο είχε τα πλήρη διακριτικά της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ – Έχουν χρησιμοποιηθεί σε αεροπορικές επιχειρήσεις

Δυο αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα έκαναν την εμφάνισή τους στην Κρήτη, σε μια περίοδο που η κατάσταση τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στη Συρία είναι ιδιαίτερα τεταμένη.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, που δημοσιεύει και τις σχετικές φωτογραφίες, τις τελευταίες ώρες, δύο αμερικανικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο.

Το ένα εξ αυτών, το MC-12S EMARSS έφερε πολιτικό νηολόγιο, το δεύτερο όμως, ένα MC-12W Liberty είχε πλήρη διακριτικά της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορία

Τα αεροσκάφη, έχουν χρησιμοποιηθεί σε αποστολές, στο πλαίσιο των μεγάλων αεροπορικών επιχειρήσεων Enduring Freedom (OEF) και Enduring Iraqi Freedom (OIF), σε Αφγανιστάν και Ιράκ αντίστοιχα. Επίσης, αεροπλάνα αυτού του τύπου έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις μικρότερης κλίμακας των ΗΠΑ στην Αφρική, αλλά και στην Λατινική Αμερική.

Τα αεροσκάφη αυτά είναι ουσιαστικά πλατφόρμες αναγνωρίσεως και συλλογής πληροφοριών μεγάλων δυνατοτήτων χάρη στα συστήματα και στους αισθητήρες που φέρουν, ενώ σε κάθε ένα από αυτά υπηρετεί 4μελές πλήρωμα, κυβερνήτης, συγκυβερνήτης και δύο αξιωματικοί οι οποίοι χειρίζονται τις ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές και τους καταγραφείς που φέρουν...



Viral BINTEΟ...έπος - Γυναίκα κλέβει αυτοκίνητο και ο ιδιοκτήτης γαντζώνεται στο καπό - Δείτε τι ακολουθεί

To περιστατικό που κάνει τον γύρο του κόσμου συνέβη στις 4 Απριλίου στις Φλόριντα.

Μια γυναίκα κλέβει το αυτοκίνητο ενός άνδρα αλλά εκείνος δεν είναι παραδίδει τα όπλα. Βουτάει στο καπό του οχήματος το οποίο κινείται με ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομο.

Κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης του οχήματος κάνει σήμα στον οδηγό διερχόμενου αυτοκινήτου, λέγοντας του "κάλεσε την αστυνομία, μου έκλεψε το αυτοκίνητο".

Δείτε το VIRAL ΒΙΝΤΕΟ:

Προκαλεί ο σχισματικός αρχιεπίσκοπος Σκοπίων: Τσούγκρισαν αυγά, υπό τον Ήλιο της Βεργίνας

Ο σχισματικός αρχιεπίσκοπος παρέθεσε το γεύμα στο μοναστήρι που διαμένει κοντά στην πρωτεύουσα Σκόπια, όπου στο προαύλιο κυματίζει επίσης προκλητικά η σημαία με το αρχαιοελληνικό σύμβολο

Πασχαλινό γεύμα σε αντιπροσωπεία της κυβέρνησης των Σκοπίων, παρέθεσε ο προκαθήμενος της εκεί σχισματικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Στέφανος, υπό τον ... “ίσκιο” της ψευδεπίγραφης κόκκινης σημαίας με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν η υπουργός Άμυνας και αναπληρώτρια πρωθυπουργός Ραντμίλα Σεκερίνσκα, που είχε δίπλα της τους υπουργούς Υγείας Βένκο Φιλίπσε και Γεωργίας Λιούπτσο Νικολόφσκι καθώς και τον δήμαρχο των Σκοπίων Πέτρε Σιλέγκοφ. Στη διάρκεια του γεύματος, οι υπουργοί αντάλλαξαν ευχές και τσούγκρισαν τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά με τον Στέφανο.

Ο σχισματικός αρχιεπίσκοπος παρέθεσε το γεύμα στο μοναστήρι που διαμένει κοντά στην πρωτεύουσα Σκόπια, όπου στο προαύλιο κυματίζει επίσης προκλητικά η σημαία με το αρχαιοελληνικό σύμβολο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του republika.mk, με τίτλο: “Σεκερίνσκα και Σιλέγκοφ τσούγκρισαν αυγά κάτω από τον Ήλιο της Βεργίνας”, οι υπουργοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SDSM) δεν θα αισθάνονταν και ιδιαίτερα άνετοι δίπλα στη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, αφού στο παρελθόν έχουν ταχθεί κατά της δημόσιας χρήσης της.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων, ορίζεται ρητά πως : «Κάθε Μέρος θα λάβει σύντομα αποτελεσματικά μέτρα για να απαγορεύσει εχθρικές ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικά ελεγχόμενες υπηρεσίες και να αποθαρρύνει ενέργειες από ιδιωτικές οντότητες πού θα είχαν ως πιθανό αποτέλεσμα να υποδαυλίσουν βία, μίσος ή εχθρότητα αμοιβαίως» και πως : «Με τη θέση σε ισχύ τής Ενδιάμεσης αυτής Συμφωνίας, το Δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος (πΓΔΜ) θα παύσει να χρησιμοποιεί καθ' οιονδήποτε τρόπο το σύμβολο με όλες τις μορφές του πού απεικονίζεται στην εθνική του σημαία πριν τη θέση σε ισχύ τής συμφωνίας»

Μπορεί η κατοικία του προκαθημένου της σχισματικής σκοπιανής Εκκλησίας να είναι ιδιωτική, αλλά σε αυτήν διαμένει εκπρόσωπος ενός κρατικού οργανισμού και εκεί υποδέχεται κατά καιρούς την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας

Παναγιώτης Σαββίδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μειονοτικοί μαθητές της Ξάνθης φωτογραφίζονται μπροστά σε σημαίες της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης»

Στις αρχές Απριλίου, 70 μουσουλμάνοι, μαθητές λυκείων της Ξάνθης, επισκέφτηκαν την Προύσα για να ενημερωθούν για τις σπουδές που μπορούν να ακολουθήσουν εκεί - Τους φιλοξένησε ο λεγόμενος αλυτρωτικός «Σύλλογος Αλληλεγγύης “Τούρκων” δυτικής Θράκης» (BTTDD) , ενώ τον συντονισμό είχε η παράνομη “Τουρκική” Ένωση Ξάνθης

Την ώρα που οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος “χτυπούν” ... κόκκινο, οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας στην Θράκη, συνεχίζουν να οργανώνουν προπαγανδιστικές “εκπαιδευτικές” εκδρομές μειονοτικών μαθητών λυκείων της περιοχής, με χρηματοδότηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, επισκέπτονται αλυτρωτικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, όπου φωτογραφίζονται με φόντο την σημαία της λεγόμενης “Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης”.

Στις αρχές Απριλίου, 70 μουσουλμάνοι, μαθητές λυκείων της Ξάνθης, επισκέφτηκαν την Προύσα προκειμένου να ενημερωθούν για τις σπουδές που μπορούν να ακολουθήσουν σε πανεπιστήμια της χώρας. Τους μαθητές φιλοξένησε ο λεγόμενος αλυτρωτικός «Σύλλογος Αλληλεγγύης “Τούρκων” δυτικής Θράκης» (BTTDD) , ενώ τον συντονισμό είχε η παράνομη “Τουρκική” Ένωση Ξάνθης, που συστηματικά λειτουργεί ως “Δούρειος Ίππος” της Τουρκίας στην Θράκη.



Στη διάρκεια της παραμονής τους, οι μαθητές επισκέφτηκαν μνημεία και αξιοθέατα της πολης, όπως το Ουλού Τζαμί, εμπορικά κέντρα αλλά και τα γραφεία BTTDD όπου φωτογραφήθηκαν με μέλη του συλλόγου, μπροστά από χάρτες και σημαίες της λεγόμενης “Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης”

Σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, τους μαθητές υποδέχθηκε ο πρόεδρος του αλυτρωτικού συλλόγου Αλή Εμίν Λατίφ, λέγοντάς τους: “Καταρχήν σας εύχομαι επιτυχία για τις εξετάσεις που θα δώσετε για το πανεπιστήμιο στους επόμενος μήνες. Οπωσδήποτε ολοκληρώστε τις εργασίες σας, η δυτική Θράκη σας χρειάζεται. Η μητέρα Τουρκία πάντοτε στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τους Τούρκους της δυτικής Θράκης. Εάν προτιμήσετε τα εδώ πανεπιστήμια πάντοτε ως σύλλογος θα βρισκόμαστε δίπλα σας. Στηρίξτε την γλώσσα σας, την ταυτότητα σας και την θρησκεία σας¨.

Οι μειονοτικοί μαθητές, επισκέφθηκαν επίσης το Πολυτεχνείο Προύσας, όπου τους υποδέχθηκε ο πρύτανης Αρίφ Καραντεμίρ, που -επαναλαμβάνοντας την προκλητική ρητορική- τους ανέφερε : “Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι η ψυχή μας, το αίμα μας, για εσάς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας”.

Παναγιώτης Σαββίδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ο Μανωλάς έλυσε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ιταλία - Τι υποστηρίζει η Ρόμα - ΦΩΤΟ

Το γκολ του Κώστα Μανωλά και η επική πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ έδωσε λύση στο θέμα της υπογεννητικότητας στην Ιταλία σύμφωνα με τη Ρόμα.

Συγκεκριμένα, αυτή την πρόβλεψη έκανε το τμήμα μάρκετινγκ των «τζιαλορόσι» που την επομένη της μεγάλης επιτυχίας των Ρωμαίων κυκλοφόρησε στο Twitter τη σειρά bebe εκτιμώντας ότι σε εννέα μήνες από τώρα θα υπάρχουν πολλά γεννητούρια.

Προφανώς οι Ρωμαίοι στηρίχθηκαν στην έρευνα των Ισλανδών, οι οποίοι μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της Εθνικής τους ομάδας στο Euro της Γαλλίας, παρατηρήθηκε ότι πολλοί Ισλανδοί έστησαν οικογένειες εννέα μήνες αργότερα.

Δείτε την ανάρτησή της Ρόμα στο Twitter:

Τον... χαβά τους οι Τούρκοι: Κάνουν αποβατική άσκηση απέναντι από τη Χίο

Κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο με την Τουρκία να δεσμεύει ολόκληρη τη χερσόνησο του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο και σχετικά κοντά στις Οινούσσες για να διεξάγει στρατιωτική αποβατική άσκηση.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία δεσμεύει αυτή την περιοχή, προκειμένου να διεξάγει την άσκηση «Efes» από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 10 Μαΐου.



Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Άγκυρα επιλέγει να κάνει μία άσκηση που έχει ως κύριο στόχο τις αποβατικές ενέργειες, στο συγκεκριμένο σημείο, τη στιγμή που αμφισβητείται ανοιχτά η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Η «Efes» είναι ετήσια και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι.

Για την εν λόγω άσκηση, η Τουρκία έχει εκδώσει τις εξής NOTAM: B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το θέμα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα διεξαχθεί από τις 16 ως και τις 19 Απριλίου, θα συζητηθεί η παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Aυτό αποφασίστηκε σήμερα από την προπαρασκευαστική συνάντηση των γενικών γραμματέων των Πολιτικών Ομάδων και αναμένεται να εγκριθεί αύριο το πρωί από τη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.

Σχετικές προτάσεις, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της GUE/NGL, είχαν κατατεθεί από τις Ευρωομάδες της Αριστεράς και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Οι άλλες πολιτικές ομάδες συμφώνησαν με την πρόταση των δύο Ευρωομάδων.

Σημειώνεται πως η πρόταση που κατατέθηκε από την Ευρωομάδα της Αριστεράς, πραγματοποιήθηκε έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη. Αναφερόμενος στο θέμα, ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη διεθνοποίηση του ζητήματος, καθώς και τις πιέσεις προς τις τουρκικές αρχές ώστε να σεβαστούν επιτέλους το διεθνές δίκαιο. Εργαζόμαστε με σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία, ώστε τα δύο παιδιά μας, να επιστρέψουν το συντομότερο στις οικογένειές τους, την πατρίδα και το στράτευμα».

Η συζήτηση που θα λάβει χώρα στην Ολομέλεια έχει τίτλο «Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία».

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ καταθέτει στο Κογκρέσο για δεύτερη μέρα: Υπέκλεψαν και τα δικά μου προσωπικά δεδομένα (live)

Μετά τη χθεσινή μαραθώνια κατάθεση, ο επικεφαλής του κοινωνικού δικτύου καλείται εκ νέου να απαντήσει στις ερωτήσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων – Αντικείμενο της κατάθεσης το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Μετά τη χθεσινή, πεντάωρη κατάθεσή του στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου στο Κογκρέσο, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ επανήλθε σήμερα στο Καπιτώλιο για να συνεχίσει να απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών.

«Θεωρούμε το Facebook τεχνολογική εταιρεία» 

Στην έναρξη της κατάθεσής του, ο Ζούκερμπεργκ έκανε μια ανοιχτή δήλωση, που φάνηκε γνώριμη σε όσους άκουσαν τη χθεσινή του κατάθεση, καθώς επανέλαβε τις ίδιες θέσεις.

Επίσης, ο ιδρυτής της εταιρείας επέμεινε ότι η Kogan και η Cambridge Analytica χρησιμοποίησαν με λάθος τρόπο ή κακώς έλαβαν στοιχεία. Εξηγώντας τη λειτουργία της πλατφόρμας, ο Ζούκερμπεργκ σημείωσε ότι το Facebook δεν πουλά δεδομένα.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η απάντησή του στην ερώτηση του βουλευτή Γουόλτεν, που επικαλούμενος το γεγονός ότι το Facebook προβάλλει τηλεοπτικό περιεχόμενο, ρώτησε τον Ζούκερμπεργκ: «Είναι το Facebook ειδησεογραφική εταιρεία;». «Θεωρούμε ότι είναι τεχνολογική εταιρία» ήταν η απάντηση του Ζούκερμπεργκ.

«Η Cambridge Analytica υπέκλεψε και τα δικά μου προσωπικά δεδομένα» 

Απαντώντας στις ερωτήσεις, ο Ζούκερμπεργκ παραδέχθηκε ότι θύμα των υποκλοπών της Cambridge Analytica έπεσε και ο ίδιος.

«Νομίζετε ότι έχετε ηθική υποχρέωση να τρέχετε μια πλατφόρμα που προστατεύει τη δημοκρατία;» τον ρώτησε μια δημοκρατική βουλευτής από την Καλιφόρνια. «Ναι» απάντησε ο Ζούκερμπεργκ.

«Τα δικά σας δεδομένα ήταν ανάμεσα σε αυτά που υπεκλάπησαν από την Cambridge Analytica;»

«Ναι», ήταν η μονολεκτική απάντηση.

Πάντως, όταν ερωτήθηκε για το εάν σκοπεύει να αλλάξει το επιχειρηματικό μοντέλο για να προστατεύει την ιδιωτικότητα, ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρος τι σημαίνει αυτό.

«Η αυτορύθμιση δεν λειτουργεί» 

Εντύπωση προκάλεσε και η παρέμβαση του δημοκρατικού από το Ιλλινόις, Γιαν Σβακόφσκι, που ανέτρεξε στις πολλές απολογητικές δηλώσεις του Ζούκερμπεργκ, ήδη από την περίοδο που ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ.

«Αυτό για μένα είναι απόδειξη ότι η αυτορύθμιση απλώς δεν λειτουργεί» σχολίασε.

Ο CEO του Facebook παραδέχθηκε ότι υπάρχουν μια «χούφτα» εταιρείες που πήραν στοιχεία από την Kogan. Χθες, είχε κατονομάσει την Eunoia ως μία από αυτές.

Παράπονα βουλευτών για λογοκρισία 

Βέλη κατά του Facebook εξαπέλυσε ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής του Νιου Τζέρσεϊ Λέοναρντ Λέινς, που υποστήριξε ότι στην πλατφόρμα οι λόγοι των συντηρητικών υφίστανται λογοκρισία, αν και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της λογοκρισίας θα τον ενδιέφερε ακόμη κι αν αφορούσε μόνο τους λόγους των δημοκρατικών.

Ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι η πλατφόρμα έχει κάνει λάθη λογοκρισίας, με θύματα ακόμη και με δημοκρατικούς.

Πάντως, στις σημερινές τους ερωτήσεις, οι ερωτώντες βουλευτές δείχνουν πιο επιθετική διάθεση απέναντι στον πρόεδρο του Facebook.

Ο γερουσιαστής των δημοκρατικών Μάικ Ντόιλ από την Πενσυλβάνια διάβασε τμήματα των όρων χρήσης του facebook. Ανάμεσά τους και όρους που ο Ζούκερμπεργκ λέει ότι δεν είναι εξοικειωμένος.

Ο Ντόιλ κατηγορεί τον Ζούκερμπεργκ ότι παραβιάζει τα δικά του πρότυπα και την εμπιστοσύνη των χρηστών. «Διαφωνώ με όλο το σεβασμό» απαντά ο δεύτερος. Στη σημερινή του κατάθεση εκτίμησε ότι είναι πλέον αναπόφευκτο να υπάρξει ρύθμιση στις τεχνολογικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τον Ζούκερμπεργκ, το Facebook προσπάθησε να εξισορροπήσει ανάμεσα στη φορητότητα και την προστασία των δεδομένων, κάτι στο οποίο δεν τα κατάφερε σωστά. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει ότι η πώληση δεδομένων ήταν παραβίαση των κανόνων του Facebook.

Αγχωμένος και με απολογητικό ύφος εμφανίστηκε χθες

Στη χθεσινή του κατάθεση, ο Ζούκερμπεργκ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αγχωμένος και με απολογητικό ύφος. Απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών, ανέλαβε την ευθύνη για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, που αφορά στη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών.

Ο Mr Facebook δεν παρέλειψε να ζητήσει πολλές φορές «συγγνώμη» για τα κενά ασφαλείας που υπάρχουν στην πλατφόρμα, παραδεχόμενος δεν έκαναν αρκετά για να αποτρέψουν τη λανθασμένη χρήση των εργαλείων.

Το άγνωστο επεισόδιο στη Ρω: Οι"Σουηδοί τουρίστες", οι αιθέριες υπάρξεις και το drone

Τούρκοι έχουν φτάσει στη νήσο Ρω με διαφόρων μορφών "καμουφλάζ" και έχοντας ως σκοπό να καταγράψουν και να κατασκοπεύσουν τον τρόπο λειτουργίας της στρατιωτικής δύναμης στο νησί.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποκάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι στιγμής περιστατικό που είχε συμβεί τον Ιούλιο του 2014 στη Ρω.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2014 είχε δέσει στις ακτές του νησιού ένα πολυτελές σκάφος αναψυχής, στο οποίο επέβαιναν αρκετοί «Σουηδοί τουρίστες» που συνοδεύονταν από αιθέριες υπάρξεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, οι «τουρίστες» ισχυρίζονταν ότι ήθελαν να απολαύσουν το μπάνιο τους. Μόλις αποβιβάστηκαν στη Ρω έστησαν ένα πάρτι σηκώνοντας ένα μεγάλου μεγέθους drone το οποίο υποτίθεται ότι θα κατέγραφε το πάρτι.

Το drone έγινε αντιληπτό και διαπιστώθηκε ότι, κατέγραφε την εικόνα από το νησί, η οποία αναμεταδιδόταν ζωντανά σε άγνωστο κέντρο. Αμέσως, όπως ανέφερε ο ΑΝΤ1, επενέβη η φρουρά της νήσου και συνέλαβε όλους τους επιβάτες οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, ήταν τουρκικής καταγωγής.

Το drone που είχαν σηκώσει δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τη τεχνολογία που κυκλοφορεί σήμερα και έστελνε απευθείας εικόνα στην Τουρκία. Από τις αρχές κατασχέθηκε όλος ο εξοπλισμός και οι «τουρίστες» οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Άμυνας, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί μοναδικό γεγονός, καθώς οι επισκέψεις "τουριστών" με πολυτελή σκάφη γίνονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε καθεμιά από αυτές τις περιπτώσεις ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των δεδομένων του εθνικού χώρου.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ant1news.gr

ΕΛΠΕ: Αναφορές σε «κάτεργα», «νταχάου» και «σύγχρονους σκλάβους», δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα

«Στον όμιλο ΕΛΠΕ δεν είναι αποδεκτές η απλήρωτη, η αδήλωτη και η μαύρη εργασία. Αυτό διασφαλίζεται με την υπογραφή συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή έργου, που θέτουν αυστηρούς όρους στους εξωτερικούς συνεργάτες», απαντά με ανακοίνωση σε δημοσιεύματα.

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ, με αφορμή ανακοινώσεις και δημοσιεύματα σχετιζόμενα με την απεργία που προκήρυξε το «Σωματείο Εργαζομένων σε εργολάβους στις επιχειρήσεις πετρελαιοειδών, φυσικού αερίου και χημικής βιομηχανίας» και προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζει τα εξής:

• Πρωταρχικό μέλημά μας είναι η τήρηση των νόμων και ο σεβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Στον Όμιλο EΛΠΕ δεν είναι αποδεκτές «η απλήρωτη, η αδήλωτη και η μαύρη εργασία». Αυτό διασφαλίζεται με την υπογραφή συμβάσεων παροχής υπηρεσιών ή έργου, που θέτουν αυστηρούς όρους στους εξωτερικούς συνεργάτες μας για την τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και της πληρωμής παντός είδους μισθών, κρατήσεων και ασφαλιστικών εισφορών στο προσωπικό των εν λόγω συνεργατών, ενώ είναι αυτονόητο ότι οποιαδήποτε καταγγελία σχετικά με τα ανωτέρω, διερευνάται άμεσα και λαμβάνονται μέτρα. Συνεπώς, οι προβαλλόμενες αιτιάσεις και οι σχετικές ακραίες δηλώσεις και δημοσιεύματα απέχουν από την πραγματικότητα και δημιουργούν εσφαλμένη εντύπωση για τη μακρά και εποικοδομητική σχέση της εταιρείας με το συνδικαλιστικό κίνημα.

• Οι εργαζόμενοι των εξωτερικών συνεργατών που παρέχουν υπηρεσίες ή έργο στην EΛΠΕ αμείβονται με μισθούς σημαντικά ανώτερους από τους «Βασικούς» που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ λαμβάνουν τις νόμιμες προσαυξήσεις από την εργασία τους σε πρόγραμμα βάρδιας. Το μέσο μηνιαίο κόστος εργασίας του προσωπικού που παρέχει υπηρεσίες τεχνικής, οικονομικής και διοικητικής υποστήριξης ανέρχεται στα 1.700 ευρώ και διαμορφώνεται ανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τα πτυχία και την εμπειρία που διαθέτει ο κάθε εργαζόμενος.

• H ανάθεση επιμέρους δραστηριοτήτων και λειτουργιών υποστηρικτικού (διοικητικές, τεχνικές υπηρεσίες) ή περιφερειακού χαρακτήρα (π.χ. φύλαξη, καθαριότητα, σίτιση, συντήρηση μηχανολογικού εξοπλισμού) σε τρίτες επιχειρήσεις, είναι μια συνήθης και νόμιμη επιχειρηματική πρακτική.

• Ο Όμιλος EΛΠΕ συμβάλλεται, μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών που διεξάγονται δυνάμει του Κανονισμού Προμηθειών του Ομίλου, με εταιρείες που διαθέτουν την κατάλληλη τεχνογνωσία και υποδομή, τα υψηλά επαγγελματικά πρότυπα, καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό και οργάνωση για την εκτέλεση των έργων και υπηρεσιών που αναλαμβάνουν.

• Η παροχή υπηρεσιών φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας, ανατίθεται μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας σε εξωτερικούς συνεργάτες, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης και ένταξης στην ΕΣΣΕ EΛΠΕ αντίστοιχων ειδικοτήτων, όπως προβλέπεται και από τη συμφωνία της Διοίκησης της Εταιρείας με το Σωματείο των εργαζομένων σε αυτήν, από 1/8/2011.

Συμπερασματικά, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι αναφορές σε «κάτεργα», «νταχάου» και «σύγχρονους σκλάβους», δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και παραγνωρίζουν το γεγονός ότι για τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας συνωθούνται εκατοντάδες συμπολίτες μας, που προφανώς κάθε άλλο παρά να «υποδουλωθούν» επιθυμούν.

Σέρβος ΥΠΕΞ: Υποστηρίζουμε τις θέσεις της Ελλάδας σε όλα τα θέματα της περιοχής

Η Σερβία υποστηρίζει τις θέσεις της Ελλάδας σε όλα τα θέματα της περιοχής και επιδιώκει τη στενή συνεργασία των δύο χωρών σε περιφερειακά ζητήματα.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς μετά την συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζια.
Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψη ότι θα πρέπει μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας να οικοδομηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός συνεργασίας που θα επιτρέπει την κοινή αντιμετώπιση περιφερειακών ζητημάτων.

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Κοτζιά για τις εξελίξεις στο θέμα του Κοσόβου και τις προσπάθειες που κάνει η Σερβία για μία συμβιβαστική λύση στο ζήτημα και ευχαρίστησε την Ελλάδα που δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.
Επισήμανε δε ότι η οριστική επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου θα πρέπει να είναι συμβιβαστική και διεμήνυσε ότι ποτέ η Σερβία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Ο Ί. Ντάτσις ανέφερε, επίσης, ότι μέσα στο 2018 θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι η δεύτερη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας.

Ενδεικτικό του καλού κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών αποτελεί και το γεγονός ότι στο δείπνο που είχαν εχθές βράδυ οι δύο υπουργοί, ο Ίβιτσα Ντάτσιτς τραγούδησε ελληνικά τραγούδια. Μάλιστα ικανοποίησε και το αίτημα του Έλληνα υπουργού ο οποίος ζήτησε να ακούσει ένα παλιό πατριωτικό σερβικό τραγούδι που αναφέρεται στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την φιλοξενία στην Ελλάδα των Σέρβων στρατιωτών.

 Κοτζιάς: Ένα βήμα μπροστά οι σχέσεις Αθήνας- Βελιγραδίου

«Είμαστε δύο λαοί που έχουμε περάσει μαζί λύπες και χαρές στην Ιστορία της περιοχής», είπε ο κ. Κοτζιάς στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίας Ιβιτσα Ντάτσις, μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε μαζί του.

«Η Ελλάδα συναισθάνεται στην ευθύνη που έχει για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής και συνεργάζεται με τη Σερβία σε μία τέτοια κατεύθυνση» τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, εξηγώντας ότι τα θέματα στα οποία εστιάστηκε η προσοχή με τον κ. Ντάτσιτς ήταν τα προβλήματα της περιοχής και οι πρακτικοί τρόποι εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο υπουργείων, η κοινή δράση και η συνεργασία στην ΕΕ, αλλά και όπου θα μπορούσε να βοηθήσει ο ένας τον άλλον με την εμπειρία και την εμπειρογνωμοσύνη του.

Σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Σερβίας, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης των δύο υπουργών, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Σερβία ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια», και όπως είπε, «είναι μία ανεπτυγμένη κοινωνία με γνώση και τεχνολογία και πρέπει σήμερα όχι μόνο να συζητάει τα κεφάλαια για την ένταξή της στην ΕΕ, αλλά και το πώς βλέπει και εκείνη το κοινό μας μέλλον στην ΕΕ».

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τον κ. Ντάτσις στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία του, τον προσεχή Μάιο στο Σούνιο, των χωρών μελών της ΕΕ των Βαλκανίων με τις χώρες του Βίσεγκραντ και τις υποψήφιες πέντε προς ένταξη χώρες της ΕΕ.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Πρετεντέρης: Μπαταριές ή ρεύμα;

«"Νέο ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης" υπόσχεται ο Τσακαλώτος! Κανείς δεν ξέρει τι είναι, αν θα δουλεύει με ρεύμα ή μπαταριες, αλλα όλοι ξέρουμε ποιος θα το πληρώσει: εμείς!» γράφει ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ:


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ; Πολιτική πρωτοβουλία με το όνομα Ν.Ε.Ο. ετοιμάζει η Κατερίνα Παπακώστα

Την απόφαση να προχωρήσει σε μία νέα πολιτική κίνηση έχει λάβει η Κατερίνα Παπακώστα και το έκανε γνωστό μέσω Τwitter.

Η ανεξάρτητη βουλευτής, που διεγράφη από το κόμμα της ΝΔ τον περασμένο Οκτώβριο μετά από σειρά διαφοροποιήσεων, κυρίως εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη, το τελευταίο διάστημα εντείνει την κινητικότητά της. Στο πλαίσιο αυτό, συχνά–πυκνά εξαπολύει πυρά εναντίον του κόμματος με επίκεντρο κυρίως «κοινωνικά θέματα».

Την κινητικότητα αυτή φαίνεται πως πλέον έχει επιλέξει να την εντάξει σε μία νέα πολιτική πρωτοβουλία με το όνομα Ν.Ε.Ο., όπως αφήνει να εννοηθεί και με ανάρτησή της στο Τwitter.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση του νέου κόμματος θα γίνει από την δημόσια τηλεόραση της Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα.

Η Κατερίνα Παπακώστα είχε αφήσει σαφή υπονοούμενα ότι ετοιμάζεται νέο κόμμα, από τις αρχές του 2018. Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm», η ανεξάρτητη βουλευτής στην ερώτηση εάν κρίνει πως υφίσταται χώρος για την ίδρυση νέου κόμματος, ιδεολογικά τοποθετημένου στη δεξιά, είχε απαντήσει τον περασμένο Ιανουάριο:

«Η πολιτική απεχθάνεται τα κενά, όπως και η φύση. Όταν αφήσεις χώρο, κάποιος θα έλθει να καταλάβει τον χώρο που εσύ αφήνεις. Θα πρέπει να προσέξουμε όλοι στον χώρο που αφήνουμε».

Drone πάνω από το Αιτωλικό: Η «πλωτή» πόλη καταμεσής της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου [βίντεο]

Το Αιτωλικό, η νερένια πόλη, καλούμενη και μικρή Βενετία της Ελλάδας, είναι δημοτική ενότητα του δήμου Μεσολογγίου, με πληθυσμό 5.349 κατοίκους, δέκα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου.

Δέκα χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι, ένα μικρό νησάκι καταμεσής της λιμνοθάλασσας φιλοξενεί το Αιτωλικό. Συνδέεται ανατολικά και δυτικά με την ξηρά με δύο πέτρινα τοξοτά γεφύρια αρχικού μήκους περίπου 300 μέτρων το καθένα.

Στην ιστορία του Ανδρέα Δημητρίου γίνεται λόγος για συστάδα από 4 ή πέντε πάρα πολύ μικρά νησάκια στο κέντρο της λιμνοθάλασσας, καλυπτόμενα το χειμώνα από το νερό και κείμενα σε ελάχιστη απόσταση το ένα από το άλλο. Οι πρώτοι κάτοικοι – κατά πάσα πιθανότητα ψαράδες - του κεντρικού μεγαλύτερου σε έκταση νησιού, τα ένωσαν αρχικά με ξύλινα γεφυράκια. Τελικά με συνεχείς επιχωματώσεις έγιναν ένα ακανόνιστου σχήματος νησάκι διαμέτρου τότε περίπου τριακοσίων μέτρων, το οποίο μόλις ήταν υψηλότερο από την επιφάνεια της θάλασσας η οποία εισχωρούσε, ιδιαίτερα το χειμώνα έως τα πιο κεντρικά σημεία. Γεγονός που συνέβαινε έως πρόσφατα, ακριβώς γι αυτό ονομάστηκε Μικρή Βενετία.

Με την πάροδο του χρόνου οι συνεχείς επιχωματώσεις άλλαζαν την έκταση του νησιού όχι όμως τη μορφή, τη συγκρότηση, τη δομή και την εικόνα του. Η τελευταία επιχωμάτωση που έγινε από το δημόσιο το 1969, (δικτατορία Γ. Παπαδόπουλου) σε μεγάλη έκταση βόρια και νότια, άλλαξε τελείως το νησάκι δίνοντάς του άλλη μορφή και εικόνα. Το βορινό μέρος που ήταν ιδιαίτερα έκθετο στη θάλασσα, έχοντας τα θέμελα των σπιτιών μέσα στο νερό και μικρούς όρμους – κανάλια που προχωρούσαν αρκετά μέσα στο νησάκι, δημιουργώντας ένα ποίημα νερένιας δαντέλας, ανάμεσα στις άκρες της οποίας φιλοξενούνταν οι γαίτες (βάρκες χωρίς καρίνα) των ψαράδων, επιχωματώθηκε ολοκληρωτικά δίνοντας οικοπεδική έκταση, διπλό παράλληλο περιμετρικό δρόμο και "προστατευτική από το κύμα" παραλιακή λουρίδα άσχετη προς το περιβάλλον. Το ίδιο έγινε και προς νότο, εδώ, επειδή η λιμνοθάλασσα ήταν ρηχή, η επιχωμάτωση ήταν πιο εύκολη, τετραγωνοποίησε το νησάκι και απέδωσε ακόμα μεγαλύτερες οικοπεδικές εκτάσεις.
Παρόλα αυτά το Αιτωλικό από θέση εξακολουθεί να παραμένει αντικειμενικά πανέμορφο διατηρώντας τη γραφικότητά και την εικόνα της Νερένιας Πολιτείας.

Γεφύρια Αιτωλικού

Το νησάκι επικοινωνεί με την προς ανατολή και δύση ξηρά δια δύο πολύτοξων πέτρινων γεφυριών μήκους εκάστου περίπου 300 μέτρων και πλάτους 8 μέτρων.
Τα γεφύρια κατασκευάστηκαν το 1848 επί δημάρχου Κ.Ι. Κουρκουμέλη και διευρύνθηκαν στο σημερινό πλάτος το 1882-1885 επί δημάρχου Επαμ. Κ. Μπέλλια και κυβερνήσεως Χαρ. Τρικούπη, οπότε έγινε τότε και η περιμετρική του νοτίου τμήματος του νησιού.
Για να κατασκευασθούν τα γεφύρια (1848) ο δήμος πήρε δάνειο το οποίο ξεπλήρωσε με χρήματα του δήμου και ζητώντας από το δημόσιο (Βασιλεύς Όθων) την άδεια επιβολής διοδίων, τα οποία φυσικά πλήρωναν οι δημότες Αιτωλικού, διότι τότε αυτοί σχεδόν αποκλειστικά έκαναν χρήση των γεφυριών.
Τον Φεβρουάριο του 2002 τα γεφύρια αναγνωρίστηκαν ως «ιστορικά και διατηρητέα μνημεία που χρειάζονται ειδική κρατική προστασία, διότι παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον.
Αποτελούν αξιόλογο δείγμα τεχνικού έργου υποδομής του τέλους του 19ου αιώνα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις μνήμες των κατοίκων της περιοχής».



Βίντεο: Up Drones

ΕΦΚΑ: Φόβοι για στάση πληρωμών μετά την απόφαση του ΣτΕ

Ένα μήνα με το… πιστόλι στον κρόταφο θα ζήσει η κυβέρνηση περιμένοντας τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ που σύμφωνα με πληροφορίες έκρινε αντισυνταγματικές βασικές προβλέψεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Η απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και επίσημα μέσα σε ένα μήνα, με το οικονομικό επιτελείο να κάνει ήδη σχεδιασμούς για το πώς θα μπορέσει να καλύψει το «Βατερλό» του νόμου.

Οι φόβοι πλέον της κυβέρνησης εστιάζονται στο γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει μαζική «αποχή» από τις πληρωμές εισφορών στον ΕΦΚΑ από χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, μηχανικούς και δικηγόρους. Ηδη χθες η ΕΣΕΕ συμβούλευσε τους εμπόρους να συνεχίσουν να πληρώνουν μέχρι την έκδοση της απόφασης, φοβούμενη ακριβώς ότι θα υπάρξει στάση πληρωμών, αναφέρει το in.gr.
Σύμφωνα με τα Νέα, συνολικά έγιναν στο ΣτΕ 23 προσφυγές κατά του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016 με τον οποίο καθορίστηκαν ο νέος τρόπος ασφάλισης, ο ΕΦΚΑ, καθώς και οι νέες ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο νόμος θα προσαρμοστεί αν υπάρξει επίσημη απόφαση του ΣτΕ. Ο νέος φορέας που σχεδίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος προβλέπει ενιαίους κανόνες ασφάλισης και συνταξιοδότησης για όλους τους κλάδους των ασφαλισμένων. Αν ακυρωθεί η ένταξη μερίδας ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ, ουσιαστικά ξηλώνεται όλο το νομοθέτημα, σε μια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση προσπαθεί να σπρώξει χρονικά τη νέα μείωση των συντάξεων και την εφαρμογή του αφορολογήτου για μετά το 2019. Αυτό που μένει να αποφασιστεί, και θα απασχολήσει τους δικαστές σε νέα διάσκεψη, είναι ο κλάδος των συνταξιούχων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο δικαστήριο θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο ακόμη διασκέψεις μέχρι να κρίνει όλα τα θέματα που έχουν τεθεί με τις προσφυγές.

Αν κριθεί και η υπόθεση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις αντισυνταγματική τότε μπορεί να δημιουργηθεί μια «μαύρη τρύπα» άνω των 2 δισ. ευρώ που θα τινάξει στον αέρα την οικονομία.

Οι αντιδράσεις
Η ΕΣΕΕ κρατά στάση αναμονής και καλεί τους εμπόρους να παραμείνουν συνεπείς στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους μέχρι να εκδοθεί επίσημη απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Η απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικές “ζωτικές” διατάξεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει σοβαρές αναταράξεις στον νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, αναφέρει η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της».

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ την Παρασκευή 30/3/18, οι σύμβουλοι με συντριπτική πλειοψηφία 17 υπέρ, 8 κατά, δικαίωσαν τους κλάδους των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο κρίνοντας αντισυνταγματική:
– Την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών στον ΕΦΚΑ. Αντίθετα, κρίθηκε σύννομη η ένταξη στον φορέα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.
– Τον υπολογισμό της εισφοράς με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (26,95% επί του εισοδήματος)».

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι «το λεγόμενο «χαράτσι» που συνεχώς φουσκώνει με τις εισφορές υπέρ επικούρησης και εφάπαξ, καθώς και τις αναδρομικές κρατήσεις το πρώτο πεντάμηνο του 2018 οδηγεί σε επιπλέον επιβαρύνσεις τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, καταρρίπτοντας, την αρχή της αναλογικότητας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αποδημητικές ροές προς το εξωτερικό ικανών νέων ανθρώπων.» .

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας, υποστηρίζει ότι στο τέλος θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες απόψεις, αφού θα γίνουν άμεσα διορθώσεις σε όσες κατηγορίες έχουν επισημανθεί αδικίες και υπερβολές. Επίσης υποστηρίζει ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ο Ενιαίος Φορέας έχουν επιτύχει τον στόχο τους με την αύξηση των εσόδων, τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστού του ΑΕΠ και τη βελτίωση των παροχών».

Δικαιωμένος ο ΙΣΑ
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για την ετυμηγορία του ΣτΕ, οι γιατροί της Αθήνας δηλώνουν ικανοποιημένοι, κυρίως όσον αφορά τις εισφορές που φτάνουν με το νόμο Κατρούγκαλου το 26,95% του εισοδήματος. «Δικαιώνεται έτσι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που μαζί με άλλους μεγάλους επιστημονικούς συλλόγους προσέφυγε στο ΣτΕ. Πρόκειται για ένα αισιόδοξο μήνυμα, μία ανάσα για τον μαχόμενο ιατρό που τη δύσκολη αυτή περίοδο δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε σχετικά» αναφέρει ο ΙΣΑ.

Για αδικίες μιλά το ΕΕΑ
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε πως «εφόσον αληθεύουν οι τελευταίες πληροφορίες […] τότε μιλάμε για πλήρη δικαίωση των θέσεων του Ε.Ε.Α. και γενικότερα των ελεύθερων επαγγελματιών». Αν όντως η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε παράνομη την ένταξη τους όπως και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνδυασμό με τις υπέρογκες εισφορές που βαρύνουν όλους τους παραπάνω, τότε αποδεικνύεται περίτρανα η ορθότητα των απόψεων που είχαμε εκφράσει για τον νόμο Κατρούγκαλου, χαρακτηρίζοντας τον από την πρώτη στιγμή ως ένα ακόμα «χαράτσι» και απόπειρα δήμευσης περιουσιών και σε καμία περίπτωση ως μία ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

Ειδικά με το θέμα του ύψους των εισφορών ήταν ξεκάθαρο ότι πλήττονταν βάναυσα οι έντιμοι επιχειρηματίες και μοιραία οδηγούνταν είτε σε οικονομική δυσπραγία εξαιτίας της αδυναμίας τους να πληρώσουν, είτε εξωθούνταν σε παραβατικές συμπεριφορές προκειμένου να διατηρήσουν «ζωντανή» την επιχείρηση τους» είπε ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

Δικαίωση των δικηγόρων
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για το ζήτημα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, σημείωσε πως «αν η πληροφορία για το ΣτΕ ισχύει, αποτελεί ιστορική δικαίωση για τον κλάδο μας και τις κινητοποιήσεις του 2016… Ήρθε και η Ανάσταση για τους δικηγόρους».

Αντιδράσεις και από ΔΗΣΥ
Για ισοπέδωση στο ασφαλιστικό σύστημα με το νόμο Κατρούγκαλου έκανε λόγο η ΔΗΣΥ. «Είχαμε από την πρώτη στιγμή επισημάνει την λανθασμένη και ισοπεδωτική αντίληψη, με την οποία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας. Επιλογή -που όπως εδώ και δύο χρόνια επαναλαμβάνουμε- οδηγεί σε αδιέξοδο το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης» σχολίασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Η σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, οδηγεί σε άδικες και εξοντωτικές επιβαρύνσεις και λειτουργεί ως κίνητρο εισφοροδιαφυγής. Οι διαφαινόμενες εξελίξεις επιβεβαιώνουν τους φόβους μας και καθιστούν αναγκαία την εξαρχής σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος», συμπλήρωσε η ΔΗΣΥ.

Οπαδοί Άρη κατά ΣΥΡΙΖΑ – Έρχονται Μονοψήφια ποσοστά στη Μακεδονία

Λεκτική επίθεση οπαδών του Άρη στην σελίδα του Σύριζα στο Facebook

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Σύριζα υπέρ του γενικού γραμματέα εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, αποκαλώντας όσους του άσκησαν κριτική «τραμπούκους που προέρχονται από το περιβάλλον του Καρυπίδη», προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των οπαδών του Άρη.

Υπήρχε, μάλιστα, λεκτική επίθεση στην κυβέρνηση, με σχόλια κάτω απο την συγκεκριμένη ανάρτηση. «Συνεχίστε έτσι και θα πάρετε μονοψήφια ποσοστά στη Μακεδονία», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Δείτε τι έγραψε το pressaris

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τα όσα είπε ο Ανδρέας Νεφελούδης, για τον Θοδωρή Καρυπιδη αλλά και τον κόσμο του Άρη.

Μάλιστα από το ΣΥΡΙΖΑ γίνονται… συστάσεις στα όρια των απειλών στον κόσμο της ομάδας να μην υπερασπίζεται επιχειρηματίες, εστιάζοντας στον Θοδωρή Καρυπίδη.

Αντί να μιλήσει στον ελληνικό λαό για όσα βιώνει η ελληνική κοινωνία, τολμάει και αποκαλεί τραμπούκους τον κόσμο του Άρη για να προστατεύσει το “τέκνο” της. Επιλεκτική ευαισθησία, την ώρα που γίνονται σημεία και τέρατα από τους… μεγαλοκαρχαρίες της οικονομικής και πολιτικής ζωής!

Την ώρα που υπάρχει ένα μπαράζ δικαστικών ενεργειών, ανοιχτές υποθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με Μαρινόπουλο κ.α. αλλά και αποφάσεων, το κόμμα της κυβέρνησης απλώνει ασπίδα προστασίες στον γ.γ. του υπουργείου, πιάνοντας στο στόμα της την οικογένεια του Άρη!

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ:

“Οι απειλές που δέχεται ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, από τραμπούκους που προέρχονται από το περιβάλλον του επιχειρηματία Θ. Καρυπίδη, θα πέσουν στο κενό.

Οι εποχές που οι διάφοροι μεγαλόσχημοι χρησιμοποιούσαν τις ΠΑΕ προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους, με αποτέλεσμα τη συστηματική υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι φίλαθλοι του Άρη Θεσσαλονίκης, αλλά και όλων των υπόλοιπων ποδοσφαιρικών ομάδων, δεν έχουν κανένα λόγο να υπερασπίζονται επιχειρηματίες που αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους και φεσώνουν με υπέρογκα ποσά τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στεκόμαστε στο πλάι του Αν. Νεφελούδη. Το καθεστώς αυθαιρεσίας που απολάμβαναν ορισμένοι θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν”.

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ! Αναβολή στο ΔΣ της Super League

[4 από τις 6 ομάδες που είχαν ζητήσει έκτακτο ΔΣ δεν εμφανιστηκαν... αλλά ο γιος του κυρ Σαββα στη UEFA και τα άλλα λιμά της ΦΙΦΑ βλέπουν να είναι ο Σαββίδης ο μόνος γκαβός στο ελληνικό ποδόσφαιρο]

Απόφαση να αναβληθεί οριστικά το σημερινό ΔΣ της Super League πήραν οι ομάδες του συνεταιρισμού, θέτοντας το ζήτημα για την αλλαγή του κανονισμού περί υποβιβασμού των μη αδειοδοτημένων ΠΑΕ σε μεταγενέστερη ημερομηνία, χωρίς αυτή την ώρα να υπάρχει κάτι το σίγουρο για το πότε (και αν) θα γίνει αυτό.

Συγκεκριμένα, σήμερα οι ομάδες του συνεταιρισμού θα ψήφιζαν για το αν είναι υπέρ ή κατά της διαφοροποίησης του κανονισμού του υποβιβασμού, με κύριο ενδιαφερόμενο τον Παναθηναϊκό, που είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα με το μεγαλύτερο πρόβλημα και αποτελεί ένα πάρα πολύ μεγάλο μέγεθος.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή τα... κουκιά δεν φαίνεται να βγαίνουν ώστε να αλλάξουν οι ποινές και προκειμένου να μην υπάρξει «ναυάγιο» στην ψηφοφορία, αποφασίστηκε να αναβληθεί το σημερινό ΔΣ μέχρι να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα κι αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός έχει συνταχθεί με το γκρουπ των «άστεγων» τηλεοπτικά ομάδων, ωστόσο από τη στιγμή που δεν είναι βέβαιο ότι οι «πράσινοι» θα παραμείνουν στην κατηγορία, αφού θεωρείται εξαιρετικό δύσκολο να εξασφαλίσουν άδεια, δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά.

Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι πολλοί εκπρόσωποι ομάδων ήταν στο δρόμο για να δώσουν το «παρών» στο ΔΣ, αλλά στα μισά έκαναν... αναστροφή, με αποτέλεσμα να υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία για την πραγματοποίηση του Συμβουλίου.

Πηγή: sport-fm.gr

Βρούτσης: Δέσμευση ΝΔ να μειώσει δραστικά τις παράλογες ασφαλιστικές εισφορές του ν. Κατρούγκαλου

H Nέα Δημοκρατία έχει δεσμευθεί να μειώσει δραστικά τις παράλογες αυτές εισφορές, αλλά πρωτίστως να καταστήσει το ασφαλιστικό σύστημα δίκαιο, ανταποδοτικό και βιώσιμο επισημαίνει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ.

«Η Νέα Δημοκρατία είχε εξ αρχής αναδείξει τον παραλογισμό του νόμου Κατρούγκαλου και δεν είναι τυχαίο ότι οι εξωπραγματικές κρατήσεις απασχολούν πλέον και το Συμβούλιο της Επικρατείας, σημείωνει και προσθέτει:

Δικηγόρος που έχει καθαρές αποδοχές 10.000 ευρώ, μετά τις εισφορές Κατρούγκαλου και τους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ, θα του μείνουν 4.836 ευρώ.

Μηχανικός που έχει καθαρό εισόδημα 20.000 ευρώ θα έχει συνολικές κρατήσεις 73% και θα του μείνουν 5.292 ευρώ.

Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευθεί να μειώσει δραστικά τις παράλογες αυτές εισφορές, αλλά πρωτίστως να καταστήσει το ασφαλιστικό σύστημα δίκαιο, ανταποδοτικό και βιώσιμο» καταλήγει ο κ. Βρούτσης.

ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΜΑ! ΕΔΩ 35% ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ! Ερευνα: Εκατομμύρια Αμερικανοί δεν ξέρουν ότι η Γη είναι στρογγυλή

Στις ΗΠΑ, μόνο οι δύο νέοι στους τρεις, ηλικίας 18 έως 24 ετών (ποσοστό 66%), δηλώνουν απολύτως πεπεισμένοι ότι η Γη είναι στρογγυλή.

Oπως δείχνει δειγματοληπτική έρευνα της εταιρείας YouGov σε 8.215 άτομα, το ποσοστό βεβαιότητας αυξάνει μαζί με την ηλικία: το 76% των ατόμων 25-34 ετών, το 82% των ατόμων 34-44 ετών και το 85% των ατόμων 45-54 ετών απάντησαν «πάντα πίστευα ότι ο κόσμος είναι σφαιρικός» (μέσος όρος 84% για όλες τις ηλικιακές ομάδες).

Ομως το 4% των νέων 18-24 ετών απάντησε «πάντα πίστευα ότι ο κόσμος είναι επίπεδος». Στις ίδιες ηλικίες, ένα πρόσθετο 5% απάντησε «πάντα πίστευα ότι ο κόσμος είναι επίπεδος αλλά πρόσφατα έχω αμφιβολίες περί αυτού»,  ένα 9% δήλωσε «πάντα πίστευα ότι ο κόσμος είναι σφαιρικός, αλλά πρόσφατα έχω αμφιβολίες γι’ αυτό» και, τέλος, ένα ακόμη 16% απάντησε «άλλο/δεν είμαι σίγουρος».

Εν ολίγοις, ένας νέος στους τρεις, ηλικίας από 18 έως 24 ετών (το 34%), δεν είναι τελείως βέβαιος ή αποφεύγει να δηλώσει σαφώς ότι η Γη είναι σφαιρική. Το ποσοστό των απολύτως πεπεισμένων οπαδών της επίπεδης Γης (εφόσον, όπως παρατηρεί το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν κάνουν πλάκα τη στιγμή της απάντησης) είναι 3% στις ηλικίες 25-34, 1% στις ηλικίες 35-44 και 2% στις ηλικίες 45-54 (μέσος όρος 2% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες).

Αν σκεφθεί κανείς ότι ο πληθυσμός των ΗΠΑ είναι περίπου 326 εκατ. άτομα, το 1% αντιστοιχεί σε σχεδόν 3,3 εκατομμύρια. Αρα όσοι δηλώνουν οπαδοί της επίπεδης της Γης ή εκφράζουν αμφιβολίες για τη σφαρικότητά της είναι πολλά εκατομμύρια άνθρωποι.

Τα άτομα με ετήσιο εισόδημα κάτω των 40.000 δολαρίων είναι λιγότερο πιθανό να δηλώσουν βέβαιοι για τη σφαιρικότητα της Γης (79%), σε σχέση με όσους βγάζουν 40.000 έως 80.000 δολάρια τον χρόνο (87%), ενώ η βεβαιότητα αυξάνει περισσότερο (89%) για όσους έχουν εισόδημα άνω των 80.000 δολαρίων.

Η θρησκεία παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς οι μισοί (52%) που δήλωσαν οπαδοί της επίπεδης Γης, δήλωσαν επίσης «πολύ θρησκευόμενοι».

Η θεωρία της επίπεδης Γης (αν η λέξη θεωρία είναι η σωστή για την περίσταση…) υπάρχει τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα και τελευταία -ανακατεμένη με μια ευρύτερη συνωμοσιολογία- κάνει περισσότερο θόρυβο χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου προπαγανδίζεται (YouTube, Twitter, κ.ά.). Τα στοιχεία από τις αναζητήσεις της Google επιβεβαιώνουν το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον μετά το 2016.

Απένταρη η Τζένη Χειλουδάκη -Εκανε αίτηση για επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης Απένταρη η Τζένη Χειλουδάκη -Εκανε αίτηση για επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ΖΩΗ 11|04|2018 15:56 -A+A Η Τζένη Χειλουδάκη έγινε ξαφνικά γνωστή πριν από πολλά χρόνια λόγω της σχέσης της με τον τότε εισαγγελέα Ρόδου, Γιώργο Σακελλαρόπουλο. Ακολούθως έκανε το θορυβώδες πέρασμά της από τα τηλεπαράθυρα και τις εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, από τη νύχτα και τώρα ζει αποτραβηγμένη από τα πάντα στην Σητεία. Περιστασιακά εργάζεται ως DJ, περιμένει κάποια χρήματα που υποστηρίζει ότι της χρωστούν από εκδοτικό οίκο και με δεδομένο ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στα έξοδά της υπέβαλε αίτηση για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης των 200 ευρώ. Οπως αναφέρει η Δημοκρατική της Ρόδου, η Τζένη Χειλουδάκη έχει επιλέξει την ήρεμη ζωή και φροντίζει με μεγάλη αγάπη αδέσποτα ζώα, όμως επειδή η οικονομική της κατάσταση δεν επιτρέπει να καλύπτει τις ανάγκες των τετράποδων φίλων της –ούτε καν της ίδιας- με την βοήθεια των φίλων της καταφέρνει να τα βγάζει πέρα. Ζει με δωρεές αφού «εκεί με οδήγησε η χαζομάρα της νιότης μου που δεν κράτησα τα χρήματά μου όταν αυτά έπεφταν τσουβάλια στα πόδια μου», όπως εξομολογείται η ίδια. Eχει μαζέψει δεκάδες αδέσποτα ζώα από τον δρόμο όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα έχει εννέα «σκυλόπαιδα» και εννέα «γατόπαιδα» όπως τα αποκαλεί τα οποία τα σιτίζει και τα φροντίζει από οικονομικές συνεισφορές των φίλων της. «Δεν ντρέπομαι καθόλου να κάνω τη ζητιάνα για αυτά... Καθόλου όμως... Ανθρώπινο είναι… Μέχρι λοιπόν να γίνει το δικαστήριο και να πάρω τα χρήματα που μου οφείλει ο εκδοτικός οίκος, θα ζητιανεύω για να είναι ασφαλή και χορτάτα τα “παιδιά” μου…», εξομολογείται και μάλιστα αυτή την περίοδο προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η Νεφέλη, το σκυλί που έσωσε πριν από 10 χρόνια από τη Ρόδο «από ένα πρεζόνι που πάνω στη χαρμάνα του είχε ξεκοιλιάσει τη γάτα του και σίγουρα η Νεφέλη θα κακοπερνούσε στα χέρια του», όπως λέει χαρακτηριστικά. Η Τζένη Χειλουδάκη, αποκαλύπτει ακόμη ότι φίλος της από τη Θεσσαλονίκη της καλύπτει τα έξοδα για το ηλεκτρικό της ρεύμα και το τηλέφωνο και επειδή χρειάστηκε δύο φορές να της καλύψει η μητέρα της το ενοίκιο από την σύνταξή της υπέβαλε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και από τον επόμενο μήνα πλέον, θα παίρνει το επίδομα των 200 ευρώ ως άπορη, μέχρι τουλάχιστον να τελεσφορήσει στα δικαστήρια η περιπέτειά της με τον εκδοτικό οίκο και να πάρει τα χρήματα που της οφείλονται. Πηγή: www.dimokratiki.gr Πηγή: Απένταρη η Τζένη Χειλουδάκη -Εκανε αίτηση για επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης | iefimerida.gr

Η Τζένη Χειλουδάκη έγινε ξαφνικά γνωστή πριν από πολλά χρόνια λόγω της σχέσης της με τον τότε εισαγγελέα Ρόδου, Γιώργο Σακελλαρόπουλο.

Ακολούθως έκανε το θορυβώδες πέρασμά της από τα τηλεπαράθυρα και τις εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, από τη νύχτα και τώρα ζει αποτραβηγμένη από τα πάντα στην Σητεία. Περιστασιακά εργάζεται ως DJ, περιμένει κάποια χρήματα που υποστηρίζει ότι της χρωστούν από εκδοτικό οίκο και με δεδομένο ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στα έξοδά της υπέβαλε αίτηση για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης των 200 ευρώ.

Οπως αναφέρει η Δημοκρατική της Ρόδου, η Τζένη Χειλουδάκη έχει επιλέξει την ήρεμη ζωή και φροντίζει με μεγάλη αγάπη αδέσποτα ζώα, όμως επειδή η οικονομική της κατάσταση δεν επιτρέπει να καλύπτει τις ανάγκες των τετράποδων φίλων της –ούτε καν της ίδιας- με την βοήθεια των φίλων της καταφέρνει να τα βγάζει πέρα. Ζει με δωρεές αφού «εκεί με οδήγησε η χαζομάρα της νιότης μου που δεν κράτησα τα χρήματά μου όταν αυτά έπεφταν τσουβάλια στα πόδια μου», όπως εξομολογείται η ίδια.

Eχει μαζέψει δεκάδες αδέσποτα ζώα από τον δρόμο όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα έχει εννέα «σκυλόπαιδα» και εννέα «γατόπαιδα» όπως τα αποκαλεί τα οποία τα σιτίζει και τα φροντίζει από οικονομικές συνεισφορές των φίλων της.

«Δεν ντρέπομαι καθόλου να κάνω τη ζητιάνα για αυτά... Καθόλου όμως... Ανθρώπινο είναι… Μέχρι λοιπόν να γίνει το δικαστήριο και να πάρω τα χρήματα που μου οφείλει ο εκδοτικός οίκος, θα ζητιανεύω για να είναι ασφαλή και χορτάτα τα “παιδιά” μου…», εξομολογείται και μάλιστα αυτή την περίοδο προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η Νεφέλη, το σκυλί που έσωσε πριν από 10 χρόνια από τη Ρόδο «από ένα πρεζόνι που πάνω στη χαρμάνα του είχε ξεκοιλιάσει τη γάτα του και σίγουρα η Νεφέλη θα κακοπερνούσε στα χέρια του», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Η Τζένη Χειλουδάκη, αποκαλύπτει ακόμη ότι φίλος της από τη Θεσσαλονίκη της καλύπτει τα έξοδα για το ηλεκτρικό της ρεύμα και το τηλέφωνο και επειδή χρειάστηκε δύο φορές να της καλύψει η μητέρα της το ενοίκιο από την σύνταξή της υπέβαλε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και από τον επόμενο μήνα πλέον, θα παίρνει το επίδομα των 200 ευρώ ως άπορη, μέχρι τουλάχιστον να τελεσφορήσει στα δικαστήρια η περιπέτειά της με τον εκδοτικό οίκο και να πάρει τα χρήματα που της οφείλονται.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Τουρκικά μαχητικά F-4 έκαναν υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες και Παναγιά

Με μία σοβαρή πρόκληση επανήλθαν την Τετάρτη στο Αιγαίο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Στις τρεις παρά δέκα το μεσημέρι, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-4 μπήκαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών από την περιοχή της Χίου. Στις 14:51, τα δύο τουρκικά F-4 «Φάντομ» πέταξαν σε ύψος 12.000 ποδών πάνω από τη νήσο Παναγιά και αμέσως μετά έκαναν και δεύτερη υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες.

Η κίνηση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας αξιολογείται ως σοβαρή, δεδομένου ότι τα τουρκικά αεροσκάφη F-4 δεν περιορίστηκαν να πετάξουν πάνω από μια μικρή, ακατοίκητη, νησίδα αλλά επέλεξαν να εκδηλώσουν την επιθετικότητά τους πετώντας πάνω από δύο κατοικημένα ελληνικά νησιά. Η αμφισβήτηση ελληνικού εδάφους, με τον τρόπο που έγινε από τους Τούρκους «φαντομάδες», θεωρείται βαρύνουσας σημασίας.

Ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ αποθέωσε τον Μανωλά μέσα σε αίθουσα της Κομισιόν - ΒΙΝΤΕΟ

Την αποθέωση μέσα στα γραφεία της Κομισιόν με το τέλος της συνέντευξης Τύπου για θέματα διαφάνειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση γνώρισε ο διεθνής αμυντικός της Ρόμα, Κώστας Μανωλάς.

Συγκεκριμένα, με το πέρας της συνέντευξης Τύπου, ο α' αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, αναφώνησε «Forza Roma» για τη μεγάλη πρόκριση των «τζιαλορόσι» επί της Μπαρτσελόνα για να συμπληρώσει ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς από μικροφώνου: «Forza Μανωλάς».

Δείτε το βίντεο από το 18:10: