19 Απριλίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Αυτοί γκριζάρουν μόνοι τους τα νησιά!


Αυλωνίτου: Δεν μπορούμε να φυλάξουμε κάθε βραχονησίδα γιαυτό να μην βάζει ο καθένας σημαία όπου θέλει... 



https://twitter.com/omadaalithias

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΣΚΑ! Επιτέθηκαν με πέτρες σε περιπολικό έξω από την ΑΣΟΕΕ -Συνδικαλιστές: «Είναι άβατο και η Μαυρομματαίων;»

Νέο περιστατικό βίας κατά αστυνομικών καταγγέλλει οργισμένα η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το περιστατικό συνέβη την Τρίτη 17/4/2018. Δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης που κλήθηκαν να ελέγξουν σταθμευμένο δίκυκλο πίσω από την Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (Μαυροματαίων και Χέυδεν) δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και αντικείμενα από ομάδα αγνώστων με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στα υπηρεσιακά οχήματα.



«Είναι απαράδεκτο σε δημοκρατία η οποία ανήκει στον πολιτισμένο κόσμο και θέλει να λέγεται αστική να συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά, να μένουν αναπάντητα και μάλιστα να υποβαθμίζονται επικοινωνιακά. Ίσως πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που οι συνάδελφοι δεν καταλήξανε με σπασμένα άκρα στο νοσοκομείο» τονίζει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Προσθέτει πως έχει πάρα πολλές φορές αναφέρει ότι «όπου υπάρχει πανεπιστημιακό ίδρυμα ή κατάληψη κτιρίου η διέλευση υπηρεσιακού οχήματος κρίνεται επικίνδυνη για τους συναδέλφους» και διερωτάται:

«Είναι και η οδός Μαυροματαίων στις περιοχές που αποτελούν άβατα; Γιατί μέχρι χτες νομίζαμε ότι ήταν μόνο τα Εξάρχεια, ας μας απαντήσει η Πολιτεία».

Η ΕΑΣΥΑ σημειώνει ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο και μάλλον δεν θα είναι το τελευταίο. «Η προσπάθεια ορισμένων μονίμως να υποβαθμίζουν αυτές τις καταστάσεις για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους στρέφεται εναντίον τόσο των αστυνομικών όσο και των φορολογούμενων συμπολιτών μας. Αντιμετωπίστε επιτέλους ως πολιτικό σύστημα την Ελληνική Αστυνομία βάσει της πραγματικότητας και όχι βάσει ιδεολογικής προσέγγισης» καταλήγει η συνδικαλιστική οργάνωση.

Βαλεντίνα Βιτέλ: Είναι αυτά τα ωραιότερα οπίσθια του Instagram;

Η Ρωσίδα καλλονή με το 1,2 εκατ. ακόλουθους κατακτά το Instagram

Ένα ακόμη εντυπωσιακό μοντέλο, από αυτά που η ρωσική «βιομηχανία» της μόδας συνηθίζει να... παράγει και να εξάγει, είναι η καλλονή Βαλεντίνα Βιτέλ. Οι... εξωπραγματικές αναλογίες της, την καθιστούν μία από τις πιο αγαπημένες γυναίκες για το ανδρικό κοινό στο Instagram, καθώς οι ακόλουθοί της ξεπερνούν το 1,2 εκατ., ενώ η ίδια ακολουθεί μόλις... 25 «τυχερούς».

Τι την καθιστά... διαφορετική από τις άλλες καλλονές εκ Ρωσίας; Μα, φυσικά, όπως μαρτυρά η τελευταία φωτογραφία που «ανέβασε», αλλά και άλλες, πρόσφατες, τα... απίστευτα οπίσθιά της.

Απολαύστε την:




Τέλος οι θεωρίες συνωμοσίας: Βρέθηκε το υποβρύχιο που «φυγάδευσε» τον Χίτλερ στην Αργεντινή

Ο λόγος που εδώ και 73 χρόνια δεν είχε ανακαλυφθεί ήταν ότι το πλήρωμα του βρετανικού βομβαρδιστικού είχε αναφέρει λάθος την θέση βύθισης

Ένα υποβρύχιο, το οποίο είχε συνδεθεί με φήμες ότι ο Χίτλερ ήταν ζωντανός και με αυτό διέφυγε στην Αργεντινή, ανακαλύφθηκε στο βυθό της Βόρειας Θάλασσας, μεταξύ Δανίας και Νορβηγίας, δίνοντας τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας.

Το υποβρύχιο U-3523 ανήκε στη νέα γενιά του τύπου XXI U-boats, το οποίο μπορούσε να πλέει πολύ ήσυχα και να μένει κάτω από τη θάλασσα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από προγενέστερα και είχε τη δυνατότητα να φτάσει, δίχως ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι την Νότια Αμερική.

Για αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλειο μέσο διαφυγής για τον χρυσό των Ναζί, για υψηλόβαθμους αξιωματούχους, ακόμη και τον ίδιο τον Χίτλερ μετά την πτώση του Ράιχ και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Και παρά το γεγονός ότι θεωρήθηκε πως το βρετανικό πλήρωμα ενός βομβαρδιστικού B24 Liberator βύθισε στις 6 Μαΐου 1945 το εν λόγω ναυάγιο δεν είχε βρεθεί ποτέ, φουντώνοντας την συνωμοσιολογία, ότι μπορεί να είχε πάρει το δρόμο για την Αργεντινή με όποιον και ό,τι μετέφερε.

Ωστόσο, σήμερα, ερευνητές του Μουσείου Θαλάσσιου Πολέμου της Δανίας ανακοίνωσαν ότι βρήκαν το ναυάγιο του U-3523 στο στενό Skagerrak, δέκα ναυτικά μίλια βορείως της δανέζικης πόλης Σκάγκεν. Η ανακάλυψη απέδειξε ότι το υποβρύχιο ουδέποτε μετέφερε είτε τον Αδόλφο Χϊτλερ, είτε οποιονδήποτε θησαυρό στην Αργεντινή.

Ο πραγματικός λόγος που εδώ και 73 χρόνια δεν είχε ανακαλυφθεί, σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν το γεγονός ότι το πλήρωμα το βρετανικού βομβαρδιστικού έκανε λάθος στην αναφορά της θέσης του, τοποθετώντας το ναυάγιο εννέα ναυτικά μίλια ανατολικότερα από το σημείο όπου πραγματικά βυθίστηκε.



«Νομίζω πως οι φήμες αναπτύχθηκαν γιατί το U-3523 ήταν ένα πολύ μοντέρνο, μακρών αποστάσεων υποβρύχιο και ορισμένοι ναζί επιχείρησαν να το σκάσουν με τιμαλφή τις τελευταίες ημέρες (του πολέμου). Αλλά το υποβρύχιο πήγαινε στη Νορβηγία και όχι στη Νότια Αμερική», ανέφερε η ανακοίνωση του

«Την ημέρα πριν βυθιστεί το U-3523 οι γερμανικές δυνάμεις στη Δανία, τη βορειοδυτική Γερμανία και την Ολλανδία είχαν παραδοθεί και το υποβρύχιο δεν βρισκόταν σε πολεμική περιπολία, αλλά πιθανότητα σε οδό διαφυγής. Και μετά τον πόλεμο, υπήρξαν πολλές φήμες για ανώτατους Ναζί αξιωματούχους που διέφυγαν με υποβρύχια και μετέφεραν σε ασφαλή τοποθεσίες χρυσό, κάτι που τροφοδότησε τις φήμες για το U-3523», αναφέρει η ανακοίνωση του Μουσείου.



Το τελευταίο σήμα που εστάλη από το υποβρύχιο, στις 5 Μαΐου 1945, δεν έκανε καμία αναφορά σε θησαυρό Ναζί ή αξιωματούχους, συνεπώς θα έπρεπε να μπει κανείς σε σκέψεις για το αν ο καπετάνιος Willi Müller και το πλήρωμά του μετέφεραν Ναζί επιβάτες, αντί να προσπαθήσουν οι ίδιοι να δραπετεύσουν.

Και όσο για τον Χίτλερ, το υποβρύχιο φαίνεται ότι είχε αποπλεύσει 1η Μαΐου 1945, όταν η γερμανική ραδιοφωνία ανακοίνωσε τον θάνατό του.

Αλλά είναι γεγονός ότι ορισμένοι εκ των Ναζί αξιωματούχων, όπως ο Άντολφ Άιχμαν και ο δρ. Γιόζεφ Μένγκελε -γνωστός ως ο Άγγελος του Θανάτου στο Άουσβιτς- δραπέτευσαν στην Αργεντινή, καθώς ο πρώτος συνελήφθη εκεί από Ισραηλινούς το 1960 και ο δεύτερος έζησε αρκετά χρόνια εκεί, μέχρις ότου πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στη Βραζιλία το 1979.



Η φημολογία για τον Φύρερ

Τις φήμες σχετικά με το υποβρύχιο είχαν ενισχύσει απόρρητα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, δίνοντας τροφή σε ορισμένους που θεωρούσαν πως ίσως και ο ίδιος ο Χίτλερ να είχε επιχειρήσει να διαφύγει με αυτό στη Νότια Αμερική.

Έγγραφο της CIA που χρονολογείται στις 3 Οκτωβρίου του 1955, ανέφερε πως ένας Αμερικανός αξιωματούχος, ονόματι Phillip Citroen, είχε αποκαλύψει πως ο Γερμανός δικτάτορας κρυβόταν στην Κολομβία και αργότερα είχε μεταβεί στην Αργεντινή. Είχε, άλιστα στη διάθεσή του και μία φωτογραφία από την Τούνχα, που φέρεται να έδειχνε τον Χίτλερ.

«Σύμφωνα με τον Citroen, οι Γερμανοί που μένουν στην Τούνχα ακολουθούσαν τον φερόμενο ως Αδόλφο Χίτλερ, τον αποκαλούσαν «Φύρερ» και τον χαιρετούσαν ναζιστικά», ανέφερε σχετικά το έγγραφο.

Την ίδια στιγμή, ένα άλλο έγγραφο από τα αρχεία του FBI από τις 21 Σεπτεμβρίου του 1945, περιλαμβάνει τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων που ανέφεραν πως ο Χίτλερ είχε φτάσει στην Αργεντινή με ένα υποβρύχιο.

Ωστόσο, η θέση στην οποία εντοπίστηκε το U-3523, μαρτυρά ότι ουδέποτε πραγματοποίησε τα ταξίδια που οι πληροφορίες αναφέρουν πως έκανε, αλλά βυθίστηκε, παρασύροντας στο θάνατο και τα 58 μέλη του πληρώματός του.

ΑΜΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΣΤΡΑΤΟΚΑ@ΛΟΥΣ! Σταύρος Λυγερός: Η Ελλάδα να ξεκαθαρίσει στην Τουρκία ότι θα απαντήσει αν τεθεί θέμα απειλής για την εδαφική της επικράτεια

Για την τακτική που θα ακολουθήσει η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα κατά την προεκλογική περίοδο και στο πώς θα πρέπει να συμπεριφερθεί η χώρα μας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Σταύρος Λυγερός.

Στο ερώτημα πως θα συμπεριφερθεί ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα έως τις κάλπες της 24ης Ιουνίου και στο αν θα κλιμακώσει την ένταση ή θα είναι πιο προσεκτικός για να μην συμβεί κάτι που θα τον εκτρέψει από την ομαλή πορεία προς τις εκλογές, ο κ. Λυγερός επισήμανε πως «εδώ υπάρχει μία αντίφαση και πρέπει να την πούμε»

«Αν κοιτάξουμε τι είχε γίνει πριν από έναν χρόνο, όταν είχαμε το δημοψήφισμα, θα δούμε ότι πήρε μία οριακή νίκη και μάλιστα με νοθεία ειδικά στις κουρδικές περιοχές, άρα υπάρχει ένα ζήτημα. Δεν είναι τόσο βέβαιη η νίκη», είπε στη συνέχεια ο κ. Λυγερός και πρόσθεσε: «Από την άλλη οι δημοσκοπήσεις και όχι μόνοι οι δικές του, δείχνουν ότι θα κερδίζει. Γιατί; Τι έχει μεσολαβήσει από πέρσι με δεδομένο πως υπάρχει μία φθορά τόσα χρόνια στην κυβέρνηση; Είναι το Αφρίν και σε μία εικόνα εθνικιστικού περιεχομένου αυτό μετρά. Άρα ο πειρασμός για μία εύκολη νίκη με επικοινωνιακές διαστάσεις που θα προσλάβει λόγω της προπαγάνδας στο Αιγαίο είναι σίγουρο ότι θα έδινε εκλογικούς πόντους που τους έχει ανάγκη».

«Από την άλλη, όμως, ο Ερντογάν αυτό θα το κάνει μόνο αν είναι σίγουρος ότι θα πρόκειται για κάτι πολύ τοπικό, πολύ περιορισμένο, πολύ οριοθετημένο, κάτι που δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε κάτι μεγαλύτερο», επισήμανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Σταύρος Λυγερός.

«Η Ελλάδα δεν είναι Συρία», είπε ακόμη ο κ. Λυγερός και πρόσθεσε: «Υπάρχει και ένας εσωτερικός λόγος στην Τουρκία. Είναι άλλο να στέλνεις μία μεραρχία στη Συρία και άλλο να μπαίνει σε έναν γενικευμένο πόλεμο. Θυμάται τη βαριοπούλα. Πριν από δέκα χρόνια ήταν. Δεν έχει εμπιστοσύνη στους στρατηγούς του. Ξέρει ότι σε μία τέτοια περίπτωση ενδεχομένως οι στρατηγοί να εκμεταλλεύονταν τα μεγάλα περιθώρια που θα είχαν, για να τον ανατρέψουν. Άρα δεν θέλει με τίποτα πόλεμο».

Όσο για το τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα, ο κ. Λυγερός επισήμανε: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία η Ελλάδα να κάνει μία άμυνα ζώνης. Να μην δώσει ευκαιρίες δηλαδή ξεκαθαρίζοντας, από την άλλη, ότι αν τεθεί θέμα απειλής για την εδαφική της επικράτεια, δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει γενικά και όχι τοπικά».

Δείτε το βίντεο στον ΑΝΤ1:

Η Βασιλική Πλεξίδα στο μνημόσυνο για τα θύματα του μοιραίου Χιούι - ΒΙΝΤΕΟ

Ξύπνησαν μνήμες, ράγισαν καρδιές στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Πόνος βουβός για τους συγγενείς των τεσσάρων αξιωματικών που είχαν βρει ακαριαίο θάνατο κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο πριν από έναν χρόνο. Συναισθήματα που δύσκολα εκφράζονται για την Βασιλική Πλεξίδα, την αρχιλοχία που βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Το ΒΙΝΤΕΟ με τον άγριο καβγά Βενιζέλου - Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή

Καβγάς ξέσπασε στην Επιτροπή της Βουλής για την πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Αφορμή στάθηκε η απόρριψη του αιτήματος της αντιπολίτευσης να κληθούν για κατάθεση και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα πλην του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.


Εκρηκτικός ήταν ο διάλογος του Ευάγγελου Βενιζέλου με την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Ακολουθεί ο χαρακτηριστικός διάλογος
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Είναι κατάντημα αυτό που κάνετε, να μην περιλαμβάνετε την ακρόαση και άλλων προσώπων! Είναι κατάντημα η παθιασμένη υπεράσπιση του κ. Καμένου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!.
Τ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τα διαγγέλματα προς τον ελληνικό λαό τελείωσαν! Τελείωσαν κ. Βενιζέλο! Φύγετε!
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Μη μου λέτε εμένα "φύγετε"! (σ.σ. χτυπώντας το χέρι στο έδρανο)
Τ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Με απειλείτε; Με απειλείτε;
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν σε απειλώ! Ζητώ να με σέβεσαι!
Τ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Απειλείτε ότι δεν θα συμπράξετε! Ότι αν κάνουμε οτιδήποτε δεν θα συμπράξετε!
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν σε απειλώ! Αφήστε το μπλαζέ ύφος!
Τ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν έχω μπλαζέ ύφος. Είμαι εξοργισμένη! Τι θέλετε άλλο; Βγάλατε το διάγγελμα! Τελειώσαμε!
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Μην χλευάζετε τον ελληνικό λαό!
Τ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Αφήστε ήσυχο τον ελληνικό λαό! Αρκετά τον έχουμε προκαλέσει.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Ο "δεκάλογος" του "Εσκομπάρ" της Ευρώπης που άφησε ελεύθερο ο Παρασκευόπουλος - ΒΙΝΤΕΟ

Εγχειρίδιο με τους κανόνες συμπεριφοράς ενός κακοποιού είχε δημιουργήσει ο Γεωργιανός αρχιμαφιόζος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Γνωστός και ως ο «Εσκομπάρ» της Ευρώπης ανάγκαζε τους συνεργούς τους να τηρούν ευλαβικά τους μαφιόζικους νόμους εχεμύθειας που τους είχε επιβάλει.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1

Δημοσκόπηση Pulse: Διψήφιο προβάδισμα στη ΝΔ


Σταθερό προβάδισμα για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει η έρευνα της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Ταυτόχρονα, οι πολίτες νιώθουν «ανασφαλείς» ενώ επικρίνουν την κυβέρνηση στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πρόθεση ψήφου
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία έχει παγιώσει το προβάδισμα της με μεγάλο ποσοστό της τάξης των 9 ποσοστιαίων μονάδων και συγκεντρώνει 28,5% (αμετάβλητο σε σχέση με τον Μάρτιο), έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση και μάλιστα ανεβασμένο - αφού κερδίζει μισή μονάδα - βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5% (αμετάβλητο), το ΚΚΕ με 6% (5,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση με 1,5% αντίστοιχα (αμετάβλητα, στο 1% τον Μάρτιο η Ελληνική Λύση). ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΟΣ συγκεντρώνουν από 1% (αμετάβλητα).

Σε σταθερά υψηλά ποσοστά -21,5%- βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος. (6,5% αναποφάσιστοι, 5,5% δεν ξέρουν/δεν απαντούν, από 4,5% άκυρο και αποχή).



Πρόθεση με αναγωγή
Τα προβάδισμα της ΝΔ μεγαλώνει στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των έγκυρων, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 31,5%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 21,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8%, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2% αντίστοιχα, η Ελληνική Λύση με 1,5%, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΛΑΟΣ με 1%.



Αδιευκρίνιστη ψήφος
Το μεγαλύτερο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το άκυρο/λευκό/αποχή με 35%. Από τη ΝΔ προέρχεται το 6% της αδιευκρίνιστης ψήφου, από το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ, την Ένωση Κεντρώων και άλλα κόμματα το 16% (από 4% έκαστο), και από Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Συμπαράταξη το 6% (3% αντίστοιχα). Τέλος στην αδιευκρίνιστη ψήφο έχει μετακινηθεί και το 2% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ του Σεπτεμβρίου του 2015.



Συσπειρώσεις

Το παγιωμένο προβάδισμα της ΝΔ αντικατοπτρίζεται και από τις συσπειρώσεις, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως έχει «περιχαρακώσει» το 82% των ψηφοφόρων του, ενώ μόλις το 12% μετακινείται προς άλλα κόμματα.

Αντίστοιχα σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 47% βρίσκεται η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Το 11% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος μετακινείται προς τη ΝΔ, το 6% προς τη Χρυσή Αυγή, το 8% προς το Κίνημα Αλλαγής, το 4% προς το ΚΚΕ και το 20% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο.



Παράσταση νίκης
Αμετάβλητη είναι η εικόνα στην παράσταση νίκης, όπου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το τεράστιο προβάδισμα ύψους 32 ποσοστιαίων μονάδων, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται στο 55% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 23%.



Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 31% (αμετάβλητο ποσοστό σε σχέση με τον Μάρτιο), με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 23% (+1%). «Κανένας από τους δύο», απαντάει το 40% (+1%).

Αντίστοιχα, το 32% των πολιτών πιστεύει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για να διαχειριστεί την οικονομία και την ανάπτυξη στο μέλλον, το 21% προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο», απαντά το 29%, «και οι δύο το ίδιο», απαντά το 6%.



Αισθάνονται «ανασφαλείς»
Στον απόηχο των τελευταίων κρουσμάτων βίαιων ληστειών, σχεδόν επτά στους 10 (το 68%) απαντούν πως αισθάνονται σίγουρα και μάλλον δυσαρεστημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης. Μόλις το 21% απαντά πως αισθάνεται ασφαλείς.

Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο πως το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται δυσαρεστημένο με το επίπεδο ασφάλειας στη χώρα.



Για τους δύο στρατιωτικούς
Ως προς το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, το 56% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης (51% τον Μάρτιο). Από την άλλη, το 32% επικροτεί τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα αυτό.



Σε άλλα δημοσκοπικά ευρήματα:

- Το 28% εκτιμά ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ το 61% εκτιμά ότι πηγαίνουν προς την λάθος κατεύθυνση.

- Το 49% των πολιτών εκτιμά ότι είναι σίγουρα/μάλλον δικαιολογημένα τα παράπονα των κατοίκων της βόρειας Ελλάδας για το «αθηνοκεντρικά δομημένο κράτος».


Σύλληψη-μυστήριο Βρετανού στην Κρήτη - Φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Υπόθεση θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες στα Χανιά, με τη σύλληψη ενός Βρετανού πολίτη, ο οποίος φέρεται να φωτογράφιζε χώρους της 115 Πτέρυγας Μάχης.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, πρόκειται για έναν 70χρονο άντρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην υπάλληλος της Βρετανικής Πολιτικής Αεροπορίας και ζει μόνιμα σε χωριό του Αποκόρωνα.

Χθες εντοπίστηκε να φωτογραφίζει στρατιωτικούς στόχους που βρίσκονται στην 115 ΠΜ, ενώ λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας εκτιμάται πως γνώριζε ότι η φωτογράφιση στρατιωτικών χώρων διώκεται ποινικά με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 70χρονου και στην κατάσχεση τόσο της φωτογραφικής μηχανής όσο και ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Όλα τα υλικά εξετάζονται από τις αρχές.

Πηγή: flashnews.gr

Παρελθόν η... Σουαζιλάνδη: Ο βασιλιάς της ανακοίνωσε ότι θα λέγεται πλέον Εσουατίνι

Το ανακοίνωσε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από την κήρυξη της ανεξαρτησίας – Υποστήριξε ότι στόχος είναι να πάρει το παλιό της όνομα, πριν την περίοδο της αποικιοκρατίας

«Βαφτίσια» στο βασίλειό του αποφάσισε να κάνει ο βασιλιάς Μσουάτι Γ', ανακοινώνοντας στην επέτειο συμπλήρωσης από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Σουαζιλάνδης ότι από τούδε και στο εξής... αλλάζει όνομα.

Ο τελευταίος απόλυτος μονάρχης της χώρας ανακοίνωσε ότι η χώρα θα ξαναπάρει το αρχικό της όνομα.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι η Σουαζιλάνδη θα ξαναπάρει το αρχικό όνομά της», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κατάμεστο στάδιο της πόλης Μανζίνι. Ο Μσουάτι εξήγησε ότι οι αφρικανικές χώρες, όταν ανεξαρτητοποιήθηκαν πήραν «το παλιό τους όνομα, εκείνο με το οποίο αποκαλούνταν πριν από την περίοδο της αποικιοκρατίας».

«Η Σουαζιλάνδη είναι η μοναδική χώρα που διατήρησε την ονομασία της περιόδου εκείνης. Κατά συνέπεια, από τώρα και στο εξής η χώρα θα αποκαλείται επισήμως Βασίλειο του Εσουατίνι», ανέφερε, άνευ... διαβουλεύσεων, κοινοβουλευτικών και λοιπών, μάλλον περιττών για τον ίδιο διαδικασιών...

Στη γλώσσα σουάτι, Εσουατίνι σημαίνει «η χώρα των Σουάζι». Η ονομασία «Σουαζιλάνδη» είναι μια μίξη των σουάτι και των αγγλικών.

Βρετανικό προτεκτοράτο μέχρι το 1968

Το πρώην βρετανικό προτεκτοράτο, μια μικρή ορεινή χώρα ανάμεσα στη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη, ανέκτησε την ανεξαρτησία του το 1968.

Την εποχή της αποικιοκρατίας, οι αφρικανικές χώρες είχαν αλλάξει ονομασία. Όταν ανεξαρτητοποιήθηκαν οι περισσότερες επέστρεψαν στην αρχική τους ονομασία. Έτσι, το Βελγικό Κονγκό έγινε αρχικά «Ζαΐρ» και κατόπιν Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Νότια Ροδεσία μετονομάστηκε σε Ζιμπάμπουε και η Χρυσή Ακτή σε Γκάνα.

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΔΙΑ! Ανοιξε η εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή στο ΤΑΧΙS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φορολογούμενων με τα εισοδήματα του 2017.

Όπως είναι γνωστό πρόσβαση στην εφαρμογή έχουν οι φορολογούμενοι μέσα από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ( aade.gr).

Στη συνέχεια θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς κωδικούς τους για να μπουν στην εφαρμογή.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες η ΑΑΔΕ είχε δημοσιεύσει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα νέα έντυπα Ε1 και Ε3 αλλά και την εγκύκλιο με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Η εγκύκλιος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διευκρινίσεις για το πώς θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι τις δαπάνες με «πλαστικό» χρήμα για να καλύψουν το αφορολόγητο όριο, τα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, καθώς και τι ισχύει για τους έγγαμους και τους φιλοξενούμενους. Αναλυτικές οδηγίες δίνονται και για το έντυπο Ε2 στο οποίο δηλώνονται τα εισοδήματα από ακίνητα και τα ανείσπρακτα ενοίκια.

Δείτε αναλυτικά το βιβλιαράκι με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

Δείτε το νέο Ε1

Δείτε το νέο Ε3

Γαβρόγλου σε Ιερά Σύνοδο: Η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορά τα ισχύοντα προγράμματα για τα Θρησκευτικά

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου η απόφαση  δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους «Φακέλους Μαθητή», για τα οποία Εκκλησία και Πολιτεία συνεχίζουν τον διάλογο

Την αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας προκάλεσε η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για τα θρησκευτικά και την απόφαση για παράταση του διαλόγου με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με αφορμή το σημερινό Δελτίο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει ότι ο υπουργός στη χθεσινή συνάντηση κατέστησε σαφές ότι η απόφαση 660/2018 του ΣτΕ δεν αφορά τα ισχύοντα Προγράμματα Σπουδών του Μαθήματος των Θρησκευτικών και φυσικά, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους «Φακέλους Μαθητή», για τα οποία Εκκλησία και Πολιτεία συνεχίζουν τον διάλογο σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα του 2016.

Νωρίτερα, η Ιερά Σύνοδος είχε ανακοινώσει ότι συνεχίζεται ο διάλογος με το υπουργείο Παιδείας για την διόρθωση του περιεχομένου των «Φακέλων του Μαθητού» του μαθήματος των Θρησκευτικών , με συνεκτίμηση των κρίσεων της 660/2018 αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για τον λόγο αυτό παρατείνεται ο χρόνος έκδοσης και τύπωσης των διδακτικών εγχειριδίων του μαθήματος»

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Στην κοινοπραξία της Snam το 66% του ΔΕΣΦΑ - Στα 535 εκατ. ευρώ το προσφερόμενο τίμημα

Τη βελτιωμένη οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας των εταιρειών «Snam S.p.A.», «Enagás Internacional S.L.U.» και «Fluxys S.A.» ύψους 535 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, δηλ. 31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για τα ΕΛΠΕ, έκανε αποδεκτή το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ επίσης αποδέχθηκε την ανωτέρω προσφορά, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα η εν λόγω απόφαση θα τεθεί προς έγκριση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στη συνέχεια στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε συμβατικά κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι ενήργησαν η Alantra Greece Corporate Advisors S.A. και η Alpha Bank A.E. και ως νομικοί σύμβουλοι η Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη και οι νομικές εταιρίες Clifford Chance LLP και Holman Fenwick Willan LLP.

Πηγή: enikonomia.gr

Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία στην Κύπρο - 40 μαχαιριές δέχθηκε το ζευγάρι

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στο άτυχο ζευγάρι που σήμερα τα ξημερώματα βρέθηκε άγρια δολοφονημένο μέσα στο σπίτι του στον Στρόβολο στην Κύπρο. Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου διενήργησε πολύωρη νεκροτομή στις σορούς του άτυχου ζεύγους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, ο άτυχος 60χρονος έφερε 25-30 μαχαιριές από το λαιμό, μέχρι τα πόδια, ενώ η γυναίκα έφερε 10 μαχαιριές κυρίως στον λαιμό και το θώρακα.

Αιτία θανάτου είναι το αιμορραγικό σοκ από πολλαπλά θλαστικά τραύματα, από νύσσον και τέμνον όργανο.

Η νεκροτομή ξεκίνησε από τις 12:00 μ.μ. και ολοκληρώθηκε στις 17:30 το απόγευμα.

Πηγή: sigmalive.com

Ασύλληπτη φρίκη στην Ινδία: Παιδόφιλος σκότωσε και έβγαλε τα μάτια και τη γλώσσα 7χρονου!

Ο 21χρονος δολοφόνος ομολόγησε την πράξη του, δηλώνοντας αλκοολικός και τοξικομανής - Είχε πετάξει το άψυχο σώμα του σε χωματερή

Σοκ και φρίκη προκαλεί η άγρια δολοφονία ενός επτάχρονου αγοριού από παιδόφιλο σε παραγκούπολη του Νέου Δελχίου της Ινδίας, με τη μητέρα του να ζητά απαντήσεις.

Ο δολοφόνος του μικρού Purshotam Kumar δεν σταμάτησε μόνο στη δολοφονία, αλλά έβγαλε τα μάτια του μικρού, του ξερίζωσε τη γλώσσα και πετσόκοψε το σώμα του πριν τον πετάξει σε χωματερή, όταν ο μικρός προσπάθησε να αντισταθεί στις αρρωστημένες ορέξεις του παιδόφιλου.

Ο 21χρονος δολοφόνος ομολόγησε την πράξη του, δηλώνοντας αλκοολικός και τοξικομανής.

Η 25χρονη μητέρα του μικρού ζητά δικαιοσύνη για το παιδί της, αλλά και για τα δεκάδες άλλα τέτοια περιστατικά βιασμών και δολοφονιών στην Ινδία.

«Ήταν στην αυλή. Τον φώναζα συνεχώς για να ελέγξω αν ήταν καλά και εκείνος πάντα μου φώναζε "είμαι εδώ μαμά", αλλά εντελώς ξαφνικά έφυγε», ανέφερε η μητέρα.

«Τον φώναξα, αλλά δεν απάντησε. Βγήκα έξω από το σπίτι, όμως δεν μπορούσα να τον δω. Τον ξαναφώναξα, έψαξα. Και τότε κάποιοι γείτονες μου είπαν ότι "έφυγεμε αυτόν"». Αμέσως πήρε τηλέφωνο τον 27χρονο σύζυγό της, ο οποίος γύρισε σπίτι και μαζί πήγαν στην αστυνομία.

Την επόμενη μέρα άρχισαν οι έρευνες και στις 4 Απριλίου η αστυνομία βρήκε τον δολοφόνο στο σπίτι συγγενή του. Ο επιθεωρητής ανέφερε ότι ο 21χρονος ομολόγησε το έγκλημα και οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο που είχε πετάξει το πτώμα του παιδιού.

Στην κατάθεσή του ο 21χρονος δολοφόνος ανέφερε ότι δελέασε το παιδί με μία σοκολάτα. Προσπάθησε να το βιάσει, όμως εκείνο άρχισε να φωνάζει και το στραγγάλισε. Το πτώμα του βρέθηκε ακρωτηριασμένο και με βγαλμένα τα μάτια.

Όπως ανέφερε ο 18χρονος θείος του, το παιδί δεν μπορούσε να αναγνωριστεί, ωστόσο «είδαμε αρκετά που μας έκαναν να διαπιστώσουμε ότι ήταν ο Purshotam. Το πτώμα του ήταν ακρωτηριασμένο. Ήταν φρικτό θέαμα».

Το άψυχο σώμα του παιδιού εστάλη για νεκροτομή και το ίδιο απόγευμα αποτεφρώθηκε σε παραδοσιακή ινδουϊστική τελετουργία ταφής.

Ναυσικά Διαμαντοπούλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Συγκλονιστικές εικόνες από τη δραματική διάσωση επίδοξου αυτόχειρα στη Ρώμη - ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στη Ρώμη από τη δραματική διάσωση επίδοξου αυτόχειρα από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας ανέβηκε στην ταράτσα ενός κτιρίου στην ιταλική πρωτεύουσα. Έκλεισε την πόρτα, την κλείδωσε και άφησε το κλειδί πίσω από την κλειδαριά.

Ο επίδοξος αυτόχειρας ανέβηκε στην άκρη της ταράτσας και στεκόταν στην άκρη, χωρίς να κάνει ούτε πίσω ούτε μπροστά.

Ομάδα αστυνομικών που έσπευσε στο σημείο κατάφερε να πλησιάσει τον 26χρονο, με σκοπό να τον μεταπείσει.

Όμως, ο νεαρός όσο πλησίαζαν οι αστυνομικοί γλίστρησε κι έπεσε.

Η αντίδραση των αστυνομικών, όμως, ήταν άμεση και κατάφεραν να τον διασώσουν.

Δείτε το βίντεο εδώ

Το πρώτο κτηνιατρικό χειρουργείο έγινε πριν από 5.000 χρόνια [εικόνα]

Η ανάλυση ενός σχεδόν πλήρους κρανίου αγελάδας, που βρέθηκε σε μία νεολιθική τοποθεσία της Γαλλίας και το οποίο χρονολογείται μεταξύ του 3400 και του 3000 π.Χ., αποκάλυψε ότι πιθανότατα είχε υποβληθεί σε κάποιου είδους χειρουργική επέμβαση.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρόκειται για την αρχαιότερη ένδειξη χειρουργικών πειραματισμών σε ζώο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Φερνάντο Ραμίρεζ Ρότσι του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», βρήκαν το κρανίο στη δυτική Γαλλία, 40 χιλιόμετρα από την ακτή του Ατλαντικού. Το κρανίο φέρει μία σχεδόν τετράγωνη τρύπα στο οστό του δεξιού πρόσθιου λοβού με διαστάσεις 6,5 επί 4,6 εκατοστών και μήκους τεσσάρων εκατοστών. Η ανάλυση της τρύπας έδειξε ότι δεν είχε προέλθει από χτύπημα, π.χ. από μετωπική σύγκρουση με άλλη αγελάδα, αλλά από κάποιο άγνωστο όργανο τρυπανισμού.

Ενδείξεις κρανιακής χειρουργικής επέμβασης σε ανθρώπους έχουν βρεθεί ακόμη παλαιότερες, ήδη από τη μεσολιθική περίοδο (10000 έως 2700 π.Χ.) σε διάφορα μέρη του κόσμου. Οι επιστήμονες είναι πια βέβαιοι ότι οι προϊστορικοί άνθρωποι είχαν αναπτύξει υψηλού βαθμού χειρουργικές ικανότητες, κάνοντας -όπως δείχνει και η νέα έρευνα- εξάσκηση είτε σε κρανία μεγάλων ζώων, είτε σε πτώματα ανθρώπων, προτού δοκιμάσουν αντίστοιχες επεμβάσεις σε εν ζωή συνανθρώπους τους. Οι ερευνητές δεν αποκλείουν, πάντως, ότι το άνοιγμα της τρύπας στο κεφάλι του ζώου έγινε στο πλαίσιο κάποιου συμβολικού-μαγικού τελετουργικού.

Η γηραιότερη αναγνωρισμένη πρόσφυγας στην Ελλάδα ΛΕΕΙ ΟΤΙ είναι 111 ετών!

Γεννήθηκε στο Κομπάνι το 1907 και έφτασε στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2017 – Αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα της και ο γιος της την κουβαλούσε στην πλάτη του


Ηλικίας 111 ετών είναι η κυρία Σάλεχ Λάιλα, η γηραιότερη αναγνωρισμένη πρόσφυγας στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σε ανάρτηση στο Facebook η υπηρεσία ασύλου.

Η κυρία Λάιλα γεννήθηκε στο Κομπάνι το 1907, όπου αναγκάστηκε να φύγει λόγω του πολέμου, μαζί με την οικογένεια του γιου της.

Έφτασε στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2017. Το ταξίδι δεν ήταν εύκολο. Όμως τα κατάφερε, αφού ο γιος της 66 ετών, την κουβαλούσε στην πλάτη του κατά τη διαδρομή.

ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΗ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑίοι! 14 βουλευτές της ΝΔ για την καθυστέρηση του ν/σ για τον διαδικτυακό τζόγο

Ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητα καθυστέρησης του σχεδίου νόμου για την διοργάνωση και λειτουργία τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου εγείρουν 14 βουλευτές της ΝΔ.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν προς το υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι βουλευτές της ΝΔ υπενθυμίζουν την ρητή και σαφή δέσμευσή του τον περασμένο Νοέμβριο ότι μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017 θα είχε έτοιμο για διαβούλευση ένα σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των ζητημάτων που αφορούν την αγορά τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

«Είναι δεδομένο ότι από τη μη ρύθμιση του πλαισίου αυτού το κράτος χάνει εκατομμύρια φορολογικών εσόδων και η ακατανόητη αυτή καθυστέρηση δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τις σκοπιμότητές της καθώς ορισμένοι εκ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος, κατέχουν και φιλικά προς την Κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης» τονίζουν με νόημα οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη της Grant Thornton και έχουν υποβληθεί οι προτάσεις της σχετικά με τη ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου;

2. Σας έχει παραδοθεί η εισήγηση της ΕΕΕΠ μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης;

3. Πότε προτίθεστε να καταθέσετε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

1. Σταϊκούρας Χρήστος

2. Αυγενάκης Ελευθέριος

3. Βεσυρόπουλος Απόστολος

4. Βλάχος Γεώργιος

5. Δένδιας Νικόλαος

6. Καράογλου Θεόδωρος

7. Καρασμάνης Γεώργιος

8. Μπακογιάννη Θεοδώρα

9. Σταμάτης Δημήτριος

10. Τραγάκης Ιωάννης

11. Τσιάρας Κωνσταντίνος

12. Φορτσάκης Θεόδωρος

13. Χατζηδάκης Κωνσταντίνος (Κωστής)

14. Γεωργαντάς Γεώργιος

Το σκίτσο του Α.Πετρουλάκη για την… πανεπιστημιακό Περιστέρα Μπαζιάνα (εικόνα)

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο γνωστός σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης την απόφαση να αναβαθμιστεί από απλή διοικητική υπάλληλος σε… καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα.

Δείτε το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη που δημοσιεύτηκε στην “Καθημερινη”:


ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ! Πεδίον του Άρεως: «Δεν είπα ποτέ ότι σκηνοθέτησα το βιασμό για να αναβάλω τον γάμο μου», λέει η 25χρονη

Το protothema.gr παρουσιάζει την αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα - Ζητά να εξεταστεί από ιατροδικαστή

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε σήμερα το πρωί η 25χρονη νοσοκόμα που κατήγγειλε στην αστυνομία ότι στις 11 Απριλίου, έπεσε θύμα βιαστή στο Πεδίον του Άρεως.

Η κοπέλα μετέβη με τον συνήγορο της κ. Αντώνη Φούσσα στην Εισαγγελία και προσκόμισε φάκελο στον οποίο περιλαμβάνεται εγγράφως η δική της εκδοχή των πραγμάτων, αλλά και μια σειρά φωτογραφιών.

Το protothema.gr παρουσιάζει την αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα και ουσιαστικά ξεδιπλώνει το χρονικό των γεγονότων που συνέβησαν στις 8 το βράδυ της 11ης Απριλίου, σύμφωνα πάντα με τη δική της εκδοχή.

Μάλιστα αναφέρει για τη δεύτερη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς και υποστήριζε πως ήταν σκηνοθετημένη η απόπειρα βιασμού και το έκανε για να αναβάλει το γάμο της ότι τελικά «Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε εγώ προέβην σε σχετική ανάκληση και ούτε έδωσα ποτέ τέτοια κατάθεση μου και αν υπάρχει περί αυτού υπογραφή μου, αυτή έγινε εν αγνοία μου και χωρίς ποτέ να μου διαβαστεί η σχετική κατάθεση, την οποία και δεν αποδέχομαι».

Βέβαια, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, θεωρούν αδιανόητο και χωρίς κανένα λόγο να κατασκευάσουν μια τέτοια ομολογία και να αφήσουν έναν βιαστή να κυκλοφορεί ελεύθερος στην Αθήνα. Εκτιμούν δε, ότι και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει από κάμερες κ.λ.π., δείχνουν με βεβαιότητα ότι δεν υπήρξε τέτοιο συμβάν.


«Η 25χρονη εμφανίστηκε σήμερα μαζί μου στον αρμόδιο εισαγγελέα και υπέβαλε σχετική αίτηση με την οποία ζητεί πέραν των άλλων να της δοθεί η ευκαιρία να καταθέσει και να επαναλάβει κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και σαφή ότι η απόπειρα βιασμού εις βάρος της είναι μια πραγματικότητα. Επίσης, διαμαρτύρεται διότι δεν την έστειλαν όπως είχαν υποχρέωση σε ιατροδικαστή να εξεταστεί γιαυτό υποβάλλει αίτημα να εξεταστεί έστω και τώρα και επίσης διαμαρτύρεται διότι οι αστυνομικοί ενώ της είχαν ορίσει ραντεβού να καταθέσει, αιφνιδίως έδιωξαν τη δικογραφία. Όλα αυτά τα θέματα θα τα χειριστεί ο αρμόδιος εισαγγελέας και θα κριθεί η υπόθεση συνολικά» τονίζει στο protothema.gr o κ. Αντώνης Φούσσας.

Ο συνήγορος της 25χρονης, Αντώνης Φούσσας



Η νεαρή σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση στην οποία πρωταγωνιστεί, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ στο πλευρό της βρίσκεται διαρκώς ο ψυχίατρος κ. Δημήτρης Σουρας προκείμενου να τη στηρίξει να σταθεί στα πόδια της. Υπενθυμίζεται, ότι η δικογραφία της υπόθεσης έχει φύγει από την αστυνομία και έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σε βάρος της 25χρονης έχει σχηματιστεί δικογραφία για ψευδορκία και άσκοπη κινητοποίηση των αρχών.

Διαβάστε ολόκληρη την αναφορά της 25χρονης νοσηλεύτριας:


Δημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ενταση στη Μυτιλήνη: Δεν εγκαταλείπουν την πλατεία Σαπφούς οι ΛΑΘΡΟ- Με το ζόρι απομακρύνθηκαν το πρωί για να καθαρίσει ο Δήμος τις βρωμιές τους [εικόνες]

Ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Σαπφούς το μεσημέρι όταν ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός με στελέχη της δημοτικής αρχής και συνεργεία καθαριότητας ζήτησαν από τους Αφγανούς κυρίως πρόσφυιγες και μετανάστες που διαμένουν για τρίτη μέρα στην πλατεία, να αποχωρήσουν προκειμένου να καθαρισθεί ο χώρος και στη συνέχεια να επιστρέψουν σε αυτήν.

Οι διαδηλωτές αρνήθηκαν αρχικά να αποχωρήσουν ενώ προθυμοποιήθηκαν να καθαρίσουν με τα ρούχα τους. Μάλιστα έβγαλαν τις μπλούζες τους και άρχισαν να σκουπίζουν την πλατεία με αυτές. Τελικά πείσθηκαν να αποχωρήσουν από τον κυρίως χώρο της πλατείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες υπό τα συνεχή συνθήματα των διαδηλωτών για ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο μεταξύ, η ένταση έχει ανεβεί στην πλατεία αφού έγινε γνωστό ότι τελικά πέθανε ο Αφγανός που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο και εδώ και τέσσερις μέρες καταγγέλλεται πως είχε πεθάνει εξαιτίας της ελλιπούς φροντίδας υγείας που είχε στον καταυλισμό. Ο Αφγανός πρόσφυγας νοσηλευόταν με σοβαρό χρόνιο καρδιολογικό πρόβλημα στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωναν ότι ο 40χρονος έφθασε με τη σύζυγό του η οποία επίσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και το ανήλικο παιδί τους, πριν από 20 μέρες στη Λέσβο. Και από τις πρώτες κιόλας μέρες διαπιστώθηκε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.



Με τη γνωστοποίηση του θανάτου του 40χρονου Αφγανού σήμερα, στα αιτήματα των διαδηλωτών για την άμεση εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει, τον απεγκλωβισμό τους από το νησί καθώς και την άμεση καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής στον καταυλισμό, προστέθηκε και αυτό της τιμωρίας των υπευθύνων για το θάνατο του συμπατριώτη τους.



Αντιδράσεις από το δήμο

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δήλωσε πως επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ενημερώνοντάς τους σχετικά με το θέμα και ζητώντας φυσικά να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να λήξει το συντομότερο η κατάληψη της πλατείας Σαπφούς.



Επίσης, όπως έγινε γνωστό, πέραν της συνάντησης το μεσημέρι για τον καθαρισμό της πλατείας, ο κ. Γαληνός έχει συνεχείς συναντήσεις με εκπροσώπους των μεταναστών και προσφύγων στην πλατεία από τους οποίους απαίτησε να αποχωρήσουν άμεσα, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να σέβονται τους νόμους και τους κανόνες της χώρας και πάνω από όλα την τοπική κοινωνία που τους φιλοξενεί».

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο κ. Γαληνός δήλωσε πως «η τοπική κοινωνία πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα και τέτοιες προκλητικές ενέργειες, που δεν έχουν καμία σχέση με την αλληλοβοήθεια, το σεβασμό και την αλληλεγγύη -δεν βοηθούν κανένα. Αντίθετα, υποδαυλίζουν την κοινωνική συνοχή και υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσουν επικίνδυνα κοινωνικά αντανακλαστικά».



Πηγή Φωτό: lesvosnews.gr