26 Απριλίου 2018

Βίντεο: Τουρίστρια τα... πετάει όλα μόλις κατεβαίνει απ΄το αεροπλάνο στη Μαγιόρκα

Από τα πολλά (τα)ξίδια, η ξανθιά γυναίκα... ξέχασε ότι βρίσκεται σε δημόσιο χώρο και ότι την παρακολουθούν δεκάδες μάτια

Κυριολεκτικά σαν στο... σπίτι της αισθάνθηκε μία τουρίστρια στο αεροδρόμιο της Πάλμας, στη Μαγιόρκα, όταν, μπροστά σε δεκάδες άτομα και ακριβώς μπροστά στην πιάτσα των ταξί, θέλησε να αλλάξει... εξ ολοκλήρου τα ρούχα της, καθώς αισθανόταν ταλαιπωρημένη και βρώμικη από την πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία του ταξιδιού.

Η τουρίστρια μπροστά σε όλον τον κόσμο, σαν να βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρά της, πέταξε τα ρούχα της, έβγαλε τα εσώρουχά της και στάθηκε ολόγυμνη μπροστά στους εμβρόντητους τουρίστες και τους εργαζόμενους.

Η ξανθιά γυναίκα, με όλη της την άνεση, ξεδιπλώνει ένα μαύρο κολάν, το... γυρίζει από την καλή και δίχως κανένα άγχος, το φορά, «ξεχνώντας», ωστόσο, να φορέσει και ένα εσώρουχο από μέσα.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε ένας από τους παριστάμενους στο μοναδικό αυτό σκηνικό που εκτυλίχθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης Πάλμας, της περιοχής των ξέφρενων διακοπών και της διασκέδασης...

ΦΩΤΟ-Σάλος με ανάρτηση στο Facebook από το κομματόσκυλο, διάδοχό του Κριμιζή-ΝΔ: Ψεκάζουν και στο διάστημα


Έντονη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία

Ως γνωστόν, μετά την παραίτηση του Σταμάτιου Κριμιζή από τη θέση του επικεφαλής του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), το «τιμόνι» ανέλαβε ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

Ωστόσο, σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες μια παλαιά (2016) ανάρτηση του που είχε κάνει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, όπου είχε γράψει τα εξής:

«Η Ελλάδα και η Ρωμιωσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές. Ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο».


Η εν λόγω ανάρτηση προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, που συνοδεύτηκε με την παραπάνω ανάρτηση.

«Η Νέα Δημοκρατία σας παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό δείγμα από το δημόσιο λόγο του νέου διαστημικού διευθυντή που επέλεξε ο αρμόδιος επί του Διαστήματος Υπουργός Νίκος Παππάς. Πρόκειται για τον κ. Χριστόδουλο Πρωτοπαπά που επελέγη για την θέση του ακαδημαϊκού κ. Σταμάτη Κριμιζή ο οποίος, ως γνωστόν, παραιτήθηκε χθες, καταγγέλλοντας τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας του νέου Οργανισμού.

Υ.Γ. Προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση οι απόψεις του κ. Πρωτοπαπά, καθώς μέχρι στιγμής κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει υποστηρίξει ότι ψεκάζουν και στο Διάστημα».

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/salos-me-anartisi-sto-facebook-apo-ton-diadocho-tou-krimizi

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ! Πλωτάρχης, λέκτορας της Σχολής Ναυτικών δοκίμων ο νέο ΔΣ του ΕλΔΟ-Αυτά είναι τα νέα μέλη του Δ.Σ του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, υπέγραψε σήμερα το διορισμό νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) και την ανάθεση νέων καθηκόντων σε νυν μέλη του ΔΣ για την κάλυψη κενών που προέκυψαν.


Αναλυτικά:

1. Στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΔΟ διορίζεται ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δορυφορικών Οργανισμών (ESOA).

2. Στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού διορίζεται ο Πλωτάρχης Γεώργιος Μαντζούρης, Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Λέκτορας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Έχει συμμετάσχει στην κατασκευή και εκτόξευση μικροδορυφόρων και σε πλήθος μελετών και ερευνών σχετικά με το Διάστημα.

3. Σε θέσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΔΟ διορίζονται ο Κωνσταντίνος Σταυρινίδης, Μηχανικός-Αεροναυπηγός και πρώην Τεχνικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και ο Αντώνιος Πασχάλης, Καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Η απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, έχει αποσταλεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Κακουργηματική δίωξη κατά τριών πρώην στελεχών του ΕΚΑΠΤΥ

Ποινικές διώξεις για απιστία που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ καθώς και για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης άσκησαν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς σε βάρος τριών προσώπων, που φέρονται ότι δεν διεκδίκησαν οφειλές του ΕΚΑΠΤΥ (Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία) από πιστοποιήσεις ιατρικών μηχανημάτων.

Η έρευνα άρχισε μετά από μήνυση που κατέθεσε η νέα ηγεσία του ΕΚΑΠΤΥ λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Μέτοχοι του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ.ΑΕ)ειναι κατά 88% ο ΕΟΦ και 12% το ΥΠΟΙΚ.

Το συγκεκριμένο κέντρο χρηματοδοτείται από το κράτος και είναι αρμόδιο να πιστοποιεί ότι ιατρικά μηχανήματα που τοποθετούνται και λειτουργούν σε διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικά νοσοκομεία κλπ καλύπτουν όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι κατηγορούμενοι παρέλειψαν να ζητήσουν οφειλόμενα από το 2008 έως το 2013 από περισσότερους από 100 οφειλέτες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν προχωρούσαν σε ορθές πιστοποιήσεις ιατρικών μηχανημάτων.

Επιπλέον, επί προηγούμενης διοίκησης, το κέντρο φέρεται ότι ανάλωσε παράνομα, δηλαδή για άλλους σκοπούς, πόρους από χρηματοδοτήσεις του ΥΠΕΞ, για προγράμματα συντήρησης υποδομών σε Λίβανο και Αλβανία, και συγκεκριμένα για εκτέλεση κάποιων έργων αποκατάστασης σε υγειονομικές μονάδες.

Οι χρηματοδοτήσεις του ΥΠΕΞ προς το ΕΚΑΠΤΥ άγγιξαν το 1.000.000 ευρώ, αλλά όπως προκύπτει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων δεν δόθηκε για αποκατάσταση των κέντρων υγείας, αλλά για να εξυπηρετηθούν λειτουργικές δαπάνες του ΕΚΑΠΤΥ αλλά και για να κλείσουν οι τρύπες από τις οφειλές των ιδιωτών.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Μπιλ Κόσμπι: Ένοχος για βιασμό πριν από 14 χρόνια

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός κινδυνεύει με 30 χρόνια φυλακή - Νέα δίκη και για τις υπόλοιπες 57 υποθέσεις γυναικών που τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις, αποφάσισε το δικαστήριο

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για δεύτερη φορά θα καθίσει ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι, αντιμετωπίζοντας εκ νέου τις κατηγορίες 57 γυναικών για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση.

Το αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε την επανεξέταση του συνόλου της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και προκάλεσε ντόμινο αποκαλύψεων για σεξουαλικές επιθέσεις στον -κατά τα άλλα- μαγικό κόσμο του Χόλιγουντ, μετά τις αποδείξεις που βρέθηκαν και την καταδίκη του διάσημου κωμικού για το βιασμό μίας εκ των γυναικών που τον κατηγορούν, πριν από 14 χρόνια.

Ο Μπιλ Κόσμπι βρίσκεται αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικές κατηγορίες για σεξουαλικά παραπτώματα, η κάθε μία εκ των οποίων επισύρει ποινή φυλάκισης ακόμη και 10 χρόνων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπιλ Κόσμπι βρέθηκε ένοχος για τον βιασμό της Andrea Constand το 2004, στο σπίτι του στη Φιλαδάλφεια. Η δίκη είχε διάρκεια τρεις εβδομάδες και στο διάστημα αυτό, άλλες πέντε γυναίκες υποστήριξαν ότι ο διάσημος κωμικός τις νάρκωσε και τις κακοποίησε σεξουαλικά, εκμεταλλευόμενος την ισχυρή του θέση.

Η 44χρονη σήμερα Andrea Constand γνωρίστηκε με τον Μπιλ Κόσμπι το 2002, όταν η ίδια ήταν μόλις 29 ετών. Τότε, το μετέπειτα θύμα του Αμερικανού ηθοποιού ήταν διευθύντρια επιχειρήσεων της μπασκετικής ομάδας του Πανεπιστημίου Temple. Η γνωριμία τους έγινε μέσω κοινών φίλων, στο κάμπους, στο Liacouris Center. Όπως αποκαλύφθηκε στη δίκη, από την πρώτη στιγμή που γνωρίστηκαν, ο Μπιλ Κόσμπι ανέπτυξε μία «ερωτική διάθεση» για την 29χρονη πρώην αθλήτρια του μπάσκετ.

Ο 44χρονη σήμερα Andrea Constand στο δικαστήριο...



Η απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου συνεπάγεται ότι ο διάσημος κωμικός, ο «πατέρας της οικογένειας», θα τεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με κάθε μία από τις 57 γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση.

Οι καταγγελίες των γυναικών ξεκινούν από εκμετάλλευση της ισχυρής του θέσης, έως και χρήση ναρκωτικών και παραλυτικών ουσιών, προκειμένου να τις ρίξει στο κρεβάτι και να ασελγήσει πάνω τους.

Σάββας Μιχάλαρος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΦΩΤΟ-ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ! Έκδοση χαρτονομίσματος 0 Ευρώ για τα διακοσιοστά γενέθλια του Μαρξ

Η γερμανική πόλη Τρίερ, γενέτειρα του Καρλ Μαρξ, πασχίζει να ανταποκριθεί στη ζήτηση για τα επετειακά χαρτονομίσματα των «0 ευρώ», ως μέρος των εορτασμών για την επέτειο των 200 ετών από τη γέννησή του.

Τα πιο γνωστά έργα του Μαρξ είναι το «Κομουνιστικό Μανιφέστο», το οποίο συνέγραψαν με τον Φρίντριχ Ένγκελς και κυκλοφόρησε το 1848 και «το Κεφάλαιο», η καυστική ανάλυση για τον καπιταλισμό που εκδόθηκε 20 χρόνια αργότερα.

«Τα αναμνηστικά χαρτονομίσματα ειρωνεύονται μάλλον την κριτική του Μαρξ για τον καπιταλισμό και βεβαίως η αξία των “0 ευρώ” ταιριάζει απόλυτα με τον Μάρξ ως μοτίβο» δήλωσε ο Νορμπερτ Κέτλερ, διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Τουρισμού του Τρίερ. Άλλωστε, όπως προσέθεσε ο ίδιος, ο Μαρξ δεν κέρδισε πολλά από τις θεωρίες του και έπρεπε να ζήσει στη φτώχεια για αρκετά χρόνια της ζωής του.

Ο Τουριστικός Οργανισμός του Τρίερ έχει ήδη πουλήσει 5.000 από τα μωβ χαρτονομίσματα, τα οποία μοιάζουν με αυθεντικά ευρώ, αλλά φέρουν την ένδειξη «σουβενίρ» ενώ εκτυπώνονται επιπλέον 20.000 κομμάτια. Τα χαρτονομίσματα του Μαρξ μπορεί κάποιος να τα βρει στην «Πόρτα Νίγκρα», μία από τις μεγαλύτερες ρωμαϊκές πύλες βόρεια των Άλπεων, και παράλληλα το πιο διάσημο μνημείο της πόλης του Τριερ, στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Ο Μαρξ, ο οποίος προέβλεψε ότι ο καπιταλισμός τελικά θα αντικατασταθεί από τον σοσιαλισμό, πέρασε τα πρώτα 17 χρόνια της ζωής του στη πόλη Τρίερ. Η πόλη είναι περήφανη για τον πιο διάσημο κάτοικο της, αν και δεν λείπουν όσοι αντιμετωπίζουν τις ιδέες του ως εφαλτήριο για την άνοδο των κομουνιστικών δικτατοριών στη Ρωσία, την Κίνα και την Κούβα και τη διαίρεση της ίδιας της Γερμανίας κατά τη περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Η πόλη επιδιώκει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των επέτειο της γέννησης του Μάρξ. Εκτός του χαρτονομίσματος των «0 ευρώ», στη λίστα των αναμνηστικών περιλαμβάνεται και μια γενειοφόρος πάπια από καουτσούκ που κρατάει κάτω από το φτερό της το «Κεφάλαιο».


Πηγή: Reuters

ΚΑΙ; ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙΣ; Πολάκης: Επίδειξη θράσους η μήνυση της συζύγου Στουρνάρα - ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα , Λίνα Νικολοπούλου, με αφορμή τη μήνυση που κατάθεσε κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή αποφάσισαν να απεντάξουν από τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ, το έργο της αντικαρκινικής εκστρατείας που είχε αναλάβει η εταιρεία της, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής ο υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο «για επίδειξη απύθμενου θράσους» από την κ. Νικολοπούλου και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Για διαφημιστικά σποτάκια που κανονικά θα έπρεπε να προβληθούν δωρεάν, τα συνέταιράκια διαχειρίστηκαν την περίοδο 2009-2011, το πόσο των 1,6 εκατ. ευρώ και μάλιστα, μετά ήθελαν και άλλα 670.000 ευρώ, μέσω της επέκτασης του προγράμματος για παροχή νέων υπηρεσιών».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, διερωτήθηκε γιατί τόσο η κ. Νικολοπούλου όσο και η κ. Γκραμπόφσκι αναφέρονται από τα κυβερνητικά στελέχη με τα επώνυμα των συζύγων τους. Επίσης, ζήτησε εκ νέου να γίνει δεκτό το αίτημα της κ. Νικολοπούλου να παραστεί στην Επιτροπή και να καταθέσει ως μάρτυρας ώστε να της δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθεί για όσα ακούγονται.

Hurriyet: «Σκάνδαλο» η απελευθέρωση του Τούρκου αξιωματικού (εικόνα)

«Απόφαση σκάνδαλο» χαρακτηρίζει σε άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet την απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους του Τούρκου αξιωματικού, Σουλεϊμάν Οζκάινατσι.

H τουρκική εφημερίδα επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά τους ισχυρισμούς ότι οι οκτώ Τούρκοι που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα είναι μέλη του δικτύου που έχει συστήσει ο Φετουλάχ Γκιουλέν.


Συγκεκριμένα, σε άρθρο του ανταποκριτή της Hurriyet στην Ελλάδα, Γιώργου Κιρμπάκη, με τίτλο «Η Ελλάδα ανακοίνωσε την απόφαση σκάνδαλο», αναλύεται η απόφαση του δικαστηρίου να απελευθερώσει έναν από από τους «8» Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και η μεταφορά τους σε μυστική τοποθεσία συνοδεία αστυνομικών από ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Η Hurriyet έκανε στη συνέχεια μια ανασκόπηση της διαφυγής στην Ελλάδα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών τον Ιούλιο του 2016 τονίζοντας στη συνέχεια ότι οι 8 Τούρκοι, είναι μέλη του δικτύου που έχει συστήσει ο άλλοτε συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Εργαζόμενοι ΚΕΕΛΠΝΟ: Μήνυση κατά της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης-ΝΔ: Να απαντηθούν άμεσα όσα καταγγέλλουν

Κάνουν λόγο για μια ακραίως πολιτικά κατευθυνόμενη και μεροληπτική διενέργεια των ελέγχων στο Κέντρο - ΝΔ: Ενισχύεται η θέση μας περί συμπαιγνίας

Μήνυση κατά της Μαρίας Παπασπύρου Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης υπέβαλλαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κάνοντας λόγο για μια ακραίως πολιτικά κατευθυνόμενη και μεροληπτική διενέργεια των ελέγχων στο Κέντρο, υπό την καθοδήγηση της Γενικής Επιθεωρήτριας, με σκοπό την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων απόκρυψης στοιχείων ή και χάλκευσης αυτών.

Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει εκφοβισμό, στοχοποίηση και προσπάθεια χειραγώγησης των υπαλλήλων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., υπό την καταχρηστική καθοδήγησή της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης κατά την διάρκεια των ελέγχων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με απροκάλυπτο και κραυγαλέο τρόπο αλλά και την απόκρυψη για σχεδόν ένα χρόνο των καταγγελιών του Σωματείου για κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος άνω των 8 εκατομμυρίων Ευρώ από την νυν Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

«Η απόκρυψη της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης για σχεδόν ένα χρόνο των καταγγελιών του Σωματείου αναφορικά με παράτυπους και παράνομους διορισμούς μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων άνω των 900 ατόμων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από την νυν Διοίκηση και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου όπως και η προκλητική ασυλία που παρέχει σε παράνομους εργολάβους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. – οι οποίοι μάλιστα έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο - την ίδια στιγμή που ως σύγχρονος «Ιαβέρης» κατατρέχει απλούς υπαλλήλους του Κέντρου εξυπηρετώντας το σχέδιο του κ. Πολάκη για την εξόντωση πολιτικών του αντιπάλων, στοιχειοθετούν, εις βάρος της, σοβαρές αξιόποινες πράξεις για τα αδικήματα: α) της άμεσης και απλής συνέργειας σε κακουργηματική απιστία, σχετικά με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, ύψους 8.000.000 Ευρώ σε συνδυασμό με το Νόμο περί Καταχραστών του Δημοσίου (Ν.1608/1950), β) της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, γ) της Υπόθαλψης Εγκληματία Τετελεσμένης και σε Απόπειρα, δ) της Απόπειρας παράνομης βίας, ε) της Ψευδούς Καταμήνυσης. Με Σεβασμό και Εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, θα παραμείνουμε μέχρι τέλους Αμετακίνητοι στην υπεράσπιση της Αλήθειας και της επαγγελματικής μας Αξιοπρέπειας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωση της ΝΔ 

Η ΝΔ σημειώνει πως όσα καταγγέλλονται στη μήνυση που κατέθεσε το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ προς τη γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, εγείρουν σειρά ερωτημάτων που χρήζουν άμεσης απάντησης από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, τονίζει η Πειραιώς, αναφέρεται ότι υπήρξε συνειδητή προσπάθεια απόκρυψης των καταγγελιών των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ για κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος άνω των 8 εκατ. ευρώ, από τη διορισμένη από τη σημερινή κυβέρνηση, διοίκηση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν, επίσης, ότι η κ. Παπασπύρου αγνόησε και τις καταγγελίες τους για παράνομους διορισμούς 900 και πλέον ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τη σημερινή διοίκηση του οργανισμού και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας

«Όλα τα παραπάνω, αλλά και όσα αναφέρονται περί στοχοποίησης υπαλλήλων υπό την καθοδήγηση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, ενισχύουν τη θέση μας περί συμπαιγνίας, με στόχο - μεταξύ άλλων - την ενοχοποίηση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Κατόπιν τούτων, απομένει μόνον η διαλεύκανση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξει το καθήκον της, διερευνώντας άμεσα τις σοβαρότατες αυτές καταγγελίες», επισημαίνει η ΝΔ.

Κατερίνα Φάκα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Βουλή: «Ναι» από τους φορείς, «όχι» από την Εκκλησία στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Βουλευτές της αντιπολίτευσης άσκησαν δριμεία κριτική για την επιλογή των φορέων, καθώς εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας - «Θολά» τα συμπεράσματα κατά τη σημερινή ακρόαση 

«Θολά» συμπεράσματα βγαίνουν από την ακρόαση των κοινωνικών φορέων για το νομοσχέδιο που τροποποιεί το πλαίσιο για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες καθώς, αν και στο σύνολό τους σχεδόν παρείχαν αμέριστη στήριξη στις προωθούμενες διατάξεις, η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι η πλειοψηφία των ομιλητών αποτελούν επικεφαλής οργανισμών που εποπτεύονται από την κυρία Θεανώ Φωτίου.

Είναι ενδεικτικό ότι μεταξύ όσων υποστήριξαν με θέρμη το νομοσχέδιο και κατήγγειλαν τους βουλευτές που εναντιώνονται στην ρύθμιση που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς εντοπίζονται οι εκπρόσωποι κέντρων πρόνοιας τεσσάρων περιφερειών της χώρας και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αποτελούν ΝΠΔΔ που εποπτεύοντα από το υπουργείο Εργασίας.

Μεθόδευση στην επιλογή των φορέων καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Η συγκεκριμένη μεθόδευση με τον ελεγχόμενο κατάλογο ομιλητών για την εξαγωγή βολικών για το υπουργείο συμπερασμάτων καυτηριάστηκε από την εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου που τόνισε πως «δεν είναι σωστό να καλούμε τόσους φορείς που είναι εποπτευόμενοι από το υπουργείο που εισάγει το νομοσχέδιο. Επισημαίνω το λάθος ακόμα και αν συμφωνώ με ορισμένες παρατηρήσεις που εκφράζουν οι συγκεκριμένοι φορείς. Δεν μπορούν όμως να μας κάνουν υποδείξεις φορείς που εποπτεύονται από την υπουργό. Είναι ζήτημα σεβασμού των διαδικασιών». Επίσης, και η κυρία Κατερίνα Μάρκου (ΝΔ) σημείωσε πως «έως τώρα ακούμε εκθέσεις ιδεών. Εμείς ήρθαμε να ακούσουμε απόψεις ειδικών».

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή συνεδρίαση είχε χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερου ενδιαφέροντος καθώς αρκετοί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της αντιπολίτευσης που διαφωνούν με την ρύθμιση που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς ανέμεναν τις τοποθετήσεις ειδικών, παιδοψυχιάτρων, κοινωνικών λειτουργών κ.α. για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

«Πρωτεύον είναι το συμφέρον του παιδιού» 

Πάντως, πέραν αυτών, από την πλευρά του Συνηγόρου του Πολίτη, η κυρία Θεώνη Κουφονικολάκου, αρμόδια για τα δικαιώματα του παιδιού, επισήμανε ότι «για τον Συνήγορο του Πολίτη πρωτεύον είναι το συμφέρον του παιδιού και ο ανάδοχος γονέας διακρίνεται από την ψυχική του διάθεση και όχι με βάση την σεξουαλική του ταυτότητα. Από την οπτική συμφέροντος του ανηλίκου προέχει η δυνατότητα παροχής αγάπης χωρίς να εξετάζονται άλλα θέματα».

«Δεν υπάρχει πρόβλημα να μεγαλώνουν παιδιά σε ομόφυλη οικογένεια» 

Ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού Γιώργος Νικολαΐδης υπογράμμισε ότι «Δεν υπάρχει πρόβλημα από πλευράς ψυχικής υγείας να μεγαλώνουν παιδιά σε ομόφυλη οικογένεια» ενώ η κυρία Αργυρώ Ζερβάκη πρόεδρος του πρότυπου εθνικού νηπιοτροφείου ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έως ότου να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στον αστικό κώδικα και το οικογενειακό δίκαιο. «Πρέπει να αποσυρθεί και να γίνει διαβούλευση με όλους γιατί και στους ειδικούς από ότι διαπιστώνω από την συζήτηση εδώ υπάρχουν αντιλήψεις που δεν αφορούν την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πλήρης διάσταση της Εκκλησίας 

Ο νομικός εκπρόσωπος της Ιερά Συνόδου, Θεόδωρος Παπαγεωργίου επαναδιατύπωσε την πλήρη διάσταση της Εκκλησίας με τον πυρήνα του νομοσχεδίου εξηγώντας ωστόσο ότι η βασική διαφωνία της Εκκλησίας αφορά το σύμφωνο συμβίωσης για όλους.

«Θεωρούμε ότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν εξασφαλίζει το απαραίτητο περιβάλλον σταθερότητας σε ένα παιδί διότι όποιος έχει κάνει σύμφωνο συμβίωσης μπορεί εύκολα να αποδεσμευθεί από αυτό, ενώ όποιος έχει συνάψει γάμο έχει προχωρήσει σε σοβαρή αυτοδέσμευση που εγγυάται τη σταθερότητα του περιβάλλοντος του παιδιού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Απάντηση της Άγκυρας στον Γιούνκερ για τους στρατιωτικούς: Δεν παίρνουμε εντολές από κανέναν!

«Σε καμία περίπτωση για αυτήν τη σύλληψη, κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική δικαιοσύνη», ήταν η δήλωση του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης

Σκληρή απάντηση πρόκληση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, στο αίτημά του προς την Άγκυρα να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Όπως μεταδίδει η Miliyet, ο Γκιούλ επεσήμανε: Σε καμία περίπτωση για αυτήν τη σύλληψη, κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική δικαιοσύνη».

Νωρίτερα, από το βήμα της ελληνικής βουλής από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησε από την Αγκυρα να απελευθερώσει «οπωσδήποτε τους δύο Ελληνες», απαντώντας μάλιστα στο επιχείρημα της Τουρκίας ότι δήθεν τίθεται θέμα ασφάλειας:

«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει παράνομα πράγματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Σε πρόσφατη συνάντηση με Ερντογάν στη Βάρνα του θυμίσαμε την υποχρέωση να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Μην ξεχνάμε και τους δύο Ελληνες στρατωτικούς. Να μη μου λένε ότι η παρουσία των δύο Ελλήνων στην Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδηποτε να απελευθερωθούν».

Θρίλερ για γερά νεύρα

Την ίδια ώρα η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα καθώς χθες, για τρίτη φορά, απορρίφθηκε από την τουρκική Δικαιοσύνη το αίτημα τους για αποφυλάκιση. Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι «δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους».

Αξίζει να θυμίσουμε ότι παραμένουν προφυλακισμένοι από τις αρχές Μαρτίου στην Τουρκία, αναμένοντας να κατατεθεί το κατηγορητήριο από τους εισαγγελείς. Εκτός από το τρίτο "όχι", τα τουρκικά Μέσα φρόντισαν να ενισχύσουν το αίσθημα απογοήτευσης στην Ελλάδα, επιστρατεύοντας φωτογραφίες και βίντεο των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Σε βίντεο που μετέδωσε το πρακτορείο DHA οι δύο άνδρες μεταφέρονται με χειροπέδες και πλαισιωμένοι από αρκετούς αστυνομικούς σαν κοινοί εγκληματίες. Είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε, μετά από καιρό.

Παραιτήθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Ντόμινο εξελίξεων και πολιτική αντιπαράθεση σε υψηλους τόνους, μία ημέρα μετά την αποχώρηση του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή

Ντόμινο εξελίξεων φέρεται να προκαλεί η αποχώρηση του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ), καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΨΗΠΤΕ, φέρεται να έχει παραιτηθεί και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Κωνσταντίνος Πιλαφτσής.

Ο κ. Πιλαφτσής είναι σμήναρχος εν αποστρατεία και συμμετείχε στη διαχείριση του προγράμματος στρατιωτικών δορυφόρων Helios-2.

Η αποχώρηση του Σταμάτη Κριμιζή έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους, καθώς άφησε αιχμές για τις επιδιώξεις της πολιτικής ηγεσίας, ενώ αντιδράσεις προκλήθηκαν και από τις δηλώσεις του υπουργού Νίκου Παππά.

ΟΥΣΤ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ! Ο Δήμος Δράμας καλεί τους Τούρκους να επισκεφθούν την πόλη για να δουν το σπίτι του Δράμαλη!

Η πρόσκληση εντάσσεται στην τουριστική πολιτική του δήμου που έχει στόχο την τουρκική αγορά – Στην απόφαση αναφέρονται στην άνθιση της περιοχής επί οθωμανικής αυτοκρατορίας 


Την ώρα ακριβώς που οι Τούρκοι αμφισβητούν ανοιχτά την εθνική μας κυριαρχία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί ευθέως τους Ελληνες επικαλούμενος τις ελληνοτουρκικές μάχες του παρελθόντος, κάποιοι στην ακριτική Δράμα οραματίζονται ορδές τουριστών από τη γείτονα χώρα για να θαυμάσουν την κατοικία του Δράμαλη, που κατέσφαξε τους προγόνους μας! Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα αναφέρονται τέτοιες μέρες στην άνθηση της μακεδονικής γης επί οθωμανικής αυτοκρατορίας!

Μόνο προβληματισμό προκαλεί η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δράμας με την οποία εγκρίθηκε το ετήσιο πρόγραμμα δράσης τουριστικής προβολής του δήμου
για την τρέχουσα χρονιά. Τα πρακτικά δε, της συνεδρίασης αυτής αποτελούν πραγματικό μνημείο ελαφρότητας αναφορικά με τον τρόπο που κάποιοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες προσεγγίζουν ζητήματα, που άπτονται των εθνικών μας θεμάτων, σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη καμπή τους.

Τι αναφέρει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου
Όπως αναφέρεται στην χθεσινή απόφαση, «η περιοχή της Δράμας ήταν υπό την οθωμανική αυτοκρατορία για περίπου 500 χρόνια και τα τελευταία χρόνια της περιόδου αυτής αποτέλεσε διοικητικό κέντρο. Η άνθηση του εμπορίου του καπνού, ο σιδηρόδρομος και η καθημερινή επαφή με τις πόλεις της κεντρικής Ευρώπης δημιούργησαν μια διαφορετική Δράμα προς το τέλος του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου». Μετά την ευεργετική επιρροή της οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως αυτή καταγράφεται από τους υπεύθυνους του δήμου Δράμας, σημειώνεται: «Σημαντικό στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελούν και τα Οθωμανικά Μνημεία της πόλης (Τεμένη, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Ορφανοτροφείο, Οικία Δράμαλη). Τα Μνημεία αυτά, όπως και η ιστορία του «Γεφυριού της Δράμας» και του ληστή Χασάν, που φαντάζει ως Μύθος, έγινε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τραγούδι στη γείτονα χώρα Τουρκία, μπορούν να φέρουν χιλιάδες Τούρκους επισκέπτες στην πόλη».




Για την ιστορία, ο Μαχμούτ Αλή Πασάς Δράμαλης τέθηκε επικεφαλής της τουρκικής στρατιάς των 30.000 αντρών που κατευθύνθηκαν το 1822 στην Πελοπόννησο προκειμένου να καταπνίξουν της Ελληνική Επανάσταση. Γεννημένος το 1780 στην Δράμα, σε ηλικία 40 ετών και ως διοικητής Λάρισας αντιμετώπισε την εξέγερση των Ελλήνων στα Αγραφα και στο Πήλιο πριν κατακάψει τη Θήβα τον Ιούλιο του 1822, καταλάβει την Αττική, την Κόρινθο και το Άργος λίγες μέρες αργότερα και τελικώς αποδεκατιστεί στα Δερβενάκια από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Όσο για τον Τούρκο λήσταρχο Ντεμπερλί Χασάν έγινε τραγούδι στην Τουρκία για τη δράση του να βοηθά αναξιοπαθούντες ομοεθνείς τους.

Σε κάθε περίπτωση, η τουριστική πολιτική του δήμου Δράμας με στόχο την τουρκική αγορά στηρίζεται, όπως τονίζεται, στη σύσφιξη των σχέσεων «ανταλλαγέντων Τούρκων απογόνων με τους τόπους των προγόνων τους» με το εξής σκεπτικό: «Η νέα οικονομική πραγματικότητα στην Τουρκία διαμόρφωσε μια μεσαία τάξη που επιζητεί την κατανάλωση, τα ταξίδια, την αναζήτηση προορισμών. Ήδη, ο Δήμος Δράμας με πρωτοβουλία της Π.Ε Δράμας προέβησαν σε κοινές δράσεις με Δήμο της Κωνσταντινούπολης, που κατοικείται κυρίως από απογόνους Τούρκων ανταλλαγέντων από περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και άλλους νομούς της Μακεδονίας, οι οποίοι επιθυμούν σύσφιξη των σχέσεων τους με τους τόπους που κατοικούσαν μέχρι το 1923 οι πρόγονοι τους. Με τις απαραίτητες ενέργειες μπορούμε να γίνουμε ελκυστικός προορισμός για τους γείτονές μας. Η Δημοτική Αρχή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προς αυτή τη κατεύθυνση».

Μανόλης Γαλάνης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Κύπρος: Η στιγμή της σύλληψης του 33χρονου για τη δολοφονία του ζευγαριού

Ο 33χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα Αγία Νάπα - Δεν προέβαλε αντίσταση - Είπε ότι ξέρει τι έγινε το βράδυ του φόνου και σχεδιαζόταν τα τελευταία 5 χρόνια

Οπτικό υλικό από τη στιγμή της σύλληψης του 33χρονου υπόπτου για τη διπλή δολοφονία του ζευγαριού στη Λευκωσία αποκάλυψε το κυπριακό δίκτυο SigmaLive.

Ο 33χρονος συνελήφθη χθες γύρω στις 19.00 το απόγευμα στην Αγία Νάπα, όταν εξασφαλίστηκε εναντίον του πληροφορία που οδήγησε στη σύλληψή του.

Ο νεαρός άντρας δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του, ενώ όταν του επιστήθηκε από τους ανακριτές η προσοχή του στο Νόμο, είπε μονολεκτικά, «μάλιστα».




Ο 33χρονος είχε εντοπιστεί να κυκλοφορεί στην περιοχή ενώ σε έρευνα στο σπίτι του δεν βρέθηκε κάτι ενοχοποιητικό. Ωστόσο συνδέθηκε με DNA με αντικείμενα που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος. Είπε ότι ξέρει τι έγινε το βράδυ του φόνου και σχεδιαζόταν τα τελευταία 5 χρόνια.

Παράλληλα, κατέθεσε ότι ξέρει ποιοι εμπλέκονται. Ανακρινόμενος είπε ότι το 2012 είχε πάει στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου για να κάνει κάποιες δουλειές και από τότε άρχισε να σχεδιάζει τον φόνο. Στο αυτοκίνητο του 33χρονου βρέθηκαν δύο σημειωματάρια στα οποία είχε καταγράψει πολλά στοιχεία για τον διπλό φόνο.

Η αστυνομία ανέφερε στο δικαστήριο ότι εναντίον του 33χρονου εξετάζει κατηγορίες για: φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία για διάπραξη φόνου, ληστεία, είσοδο ενόπλου με σκοπό τη κλοπή, απαγωγή με σκοπό τον περιορισμό και κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο 15χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είχε πέσει για ύπνο γύρω στις 10:30 και κάποια ώρα αργότερα άκουσε το κλάμα της μητέρας του και νόμιζε ότι ήταν όνειρο. Όταν ξύπνησε είδε τον ένα δράστη.



Είχε παραβιαστεί το παράθυρο της κουζίνας και ο ένας εκ των δύο δραστών, όπως κατέθεσε ο 15χρονος, του ζήτησε να ανοίξει την πόρτα στον δεύτερο δράστη.

Ο 15χρονος περιέγραψε τους δύο δράστες. Όπως είπε στους ανακριτές τον κλείδωσαν στην αποθήκη και ο ένας εκ των δύο του είπε πως δεν θα τον πειράξει γιατί έχει και αυτός μικρό γιο. Διαπιστώθηκε ότι από το σπίτι έλειπε το πορτοφόλι του Γ. Χατζηγεωργίου και οι πιστωτικές του κάρτες. Ο 15χρονος θα κληθεί να αναγνωρίσει τον 33χρονο σε αναγνωριστική παράταξη, ενώ αναζητείται η ταυτότητα του δεύτερου ατόμου.

Ο 33χρονος ύποπτος για το διπλό φονικό στο Στρόβολο







Reuters: Η Ελλάδα χάνει το waiver αν βγει από το πρόγραμμα

"Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να κάνει καμία εξαίρεση και θα ανακαλέσει το waiver" - Αυτό θα αυξήσει το κόστος χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες και θα απομακρύνει την Ελλάδα από το QE, τονίζει το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων

Η Ελλάδα πιθανότατα θα χάσει την πρόσβαση στο φθηνό χρήμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν βγει από το μνημόνιο, τον Αύγουστο, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές κοντά στις συζητήσεις.

Αυτό αφενός θα αυξήσει το κόστος χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες κι αφετέρου θα απομακρύνει περισσότερο την Ελλάδα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, μια εξέλιξη που προσδοκούσε, πριν το τέλος του προγράμματος, τον Σεπτέμβριο.

Η έξοδος μπορεί να ενισχύσει την επενδυτική εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, αλλά ταυτόχρονα σημαίνει ότι τα ελληνικά ομόλογα, που παραμένουν σε κατηγορία "junk" δεν θα μπορούν πλέον να γίνονται δεκτά ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Reuters, η ΕΚΤ δεν πρόκειται να κάνει καμία εξαίρεση και θα ανακαλέσει το waiver, όπως έγινε και στην περίπτωση της Κύπρου στις αρχές του 2016.

Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές τράπεζες δανείζονται περίπου 4,5-5 δισ. ευρώ από τις τακτικές αναχρηματοδοτήσεις της ΕΚΤ, όπως ανέφεραν. Αν χάσουν την πρόσβαση, ενδεχομένως να αναγκαστούν να στραφούν για χρηματοδότηση στον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) ο οποίος έχει επιτόκιο 1,25%, έναντι των μηδενικών (ή κοντά στο μηδέν) επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.

«Υπάρχει ένας κόστος πράγματι, αλλά μια καθαρή έξοδος θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην οικονομία και θα αντισταθμίσει κάπως το κόστος μέσω της φθηνότερης πρόσβασης στις αγορές» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Reuters μια από τις πηγές.

Οι ελληνικές τράπεζες δανείστηκαν περίπου 13,55 δισ. ευρώ από τον ELA στα τέλη Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ,όλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, επανέλαβε την άποψή του για τη διατήρηση μια προληπτικής γραμμής στήριξης ώστε να μην ανακληθεί το waiver από την ΕΚΤ.

Πηγή: newmoney.gr

Πανούτσος: Από το Oval Office στον διάδρομο του πρώην διευθυντή του γραφείου της Τζάκρη

Του Αντώνη Πανούτσου

Ποιος δεν αγόρασε αυτοκίνητο από το χρώμα, δεν νοίκιασε σπίτι από την θέα και δεν βρέθηκε σε ξένο κρεβάτι για να μην κοιμηθεί μόνος; Όποιος δεν το έχει κάνει μπορεί να πετάξει τον πρώτο λίθο στον Σταμάτη Κριμιζή. Οι υπόλοιποι, δηλαδή όλοι, είναι βέβαιο ότι έχουν όλη την κατανόηση  στον Σταμάτη Κριμιζή, έναν παγκοσμίου φήμης αστροφυσικό που πήγε και μπλέχτηκε με τον Νίκο Παππά και την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το πρόβλημα βρισκόταν στην αμοιβαία κατανόηση. Ο Κριμιζής στέλεχος της NASA, καθηγητής στα πανεπιστήμια της IOWA και  John Hopkins, στα 80 του πλέον πίστευε ότι είχε προσκληθεί στην Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να ηγηθεί του ελληνικού διαστημικού προγράμματος. Ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν ένα όνομα φερετζέ για να προσλαμβάνουν καρανίκες.

Στον Κριμιζή πήρε λίγο καιρό να καταλάβει που είχε μπλέξει. Στην συνέντευξη που είχε δώσει τον Μάρτιο του 2017 στην Αυγή είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για την γελοιοποίηση της ιδέας  από τον Τύπο, είχε εκφράσει την χαρά του που η κυβέρνηση προχωράει και είχε επικεντρωθεί για τα οφέλη λέγοντας ότι κάθε ευρώ που επενδύεται στο διάστημα αποδίδει οκτώ σε οικονομικές δραστηριότητες.  Αν απέδιδε οκτώ διορισμούς μετακλητών, οκτώ θέσεις για καθαρίστριες που θα γινόντουσαν γραμματείς δικαστηρίων, οκτώ dj λεωφορείων η κυβέρνηση μπορούσε να ενδιαφερθεί. Αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ το ένα κρατικό ευρώ για οκτώ ευρώ στην πραγματική οικονομία είναι ένα χαμένο ευρώ.

Είναι σίγουρο ότι ο Σταμάτης Κριμιζής το υποπτευόταν. Τον Απρίλιο του 2018 όμως θα έπαιρνε το μήνυμα καθαρά.  Οταν προσπαθώντας να στελεχώσει την υπηρεσία του στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό έπαιρνε εντολή από τον Νίκου Παππά να  κάνει τον  γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα, γενικό γραμματέα του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. Ο Κριμιζής ήταν πια βέβαιος ότι στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ τα πτυχία  της  Iowa, η έδρα  στο John Hopkins, η θητεία του στην NASA δεν έπιαναν μία μπροστά στα πτυχία του πανεπιστημίου Δρακογενιάς Νίκου Παππά. Το οποίο είχε στείλει τον μπαμπά του από συνδικαλιστή της ΔΕΗ, πρόεδρο του ΟΑΣΘ και ήθελε να κάνει τον πρώην διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Θοδώρας Τζάκρη, Τσάρο του Διαστήματος.

Ηταν το άχυρο που έσπαγε την πλάτη της καμήλας. Ο Σταμάτης Κριμιζής με επιστολή του θα παραιτείτο από πρόεδρος της ΕΔΟ, ο Παππάς θα δεχόταν την παραίτηση με την καλυμμένη απειλή  «Προκαλεί έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια για εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος». Και ο Κριμιζής θα αντικαθίστατο από τον Χριστόδουλο Πρωτοπαππά πρόεδρο της ESOA και διευθύνοντα σύμβουλο της HELLAS SAT. Του οποίου η επιστημονική επάρκεια θα του επέτρεπε  να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Να υπακούσει στην εντολή του Παππά, να δώσει την θέση στον Μαγκλάρα  και να αφήσει τον Κριμιζή με τις απορίες του.
Για την «προσπάθεια καθαρής χειραγώγησης του ΕΛΔΟ προς προκαθορισμένες κατευθύνσεις». Την «επιμονή να προωθηθούν δράσεις χωρίς αξιολόγηση, χωρίς αξιοκρατία, μακριά από τα διεθνή πρότυπα». Την απόφαση «να προαναγγελθεί ένα πρόγραμμα 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ χωρίς μελέτες… σκοπούς… προδιαγραφές… σχέδιο κατασκευής υποδομών… και κατάλληλο προσωπικό για την υλοποίησή του». Και γιατί «κάποια Γενική Γραμματεία και από προεπιλεγμένους κρατικούς υπαλλήλους, χωρίς καμιά εμπειρία σε διαστημικά προγράμματα» ξεκινάει «μια αδιαφανή προσπάθεια  για την επιτυχή υλοποίηση ενός τέτοιου πολύπλοκου έργου». Το σημείο που λες  ότι ο Κριμιζής κλασικός επιστήμονας. Γιατί μόνο ένας επιστήμονας κρυμμένος στο εργαστήριο του δεν θα μπορούσε να ξέρει ότι αυτά που προξένησαν την έκπληξη του Κριμιζή για την κυβέρνηση δεν είναι σκάνδαλα αλλά προαπαιτούμενα.

Οσο για τον Σταμάτη Κριμιζή δεν έχει παρά να μαζέψει τα πράγματα του από το υπουργείο, να κρατήσει την φωτογραφία του με τον Νίκο Παππά για σουβεράκι  και  να καταλάβει ότι αυτός που στις ΗΠΑ είναι ικανός για μπει στο Oval Office και να παρουσιάσει σε τέσσερις προέδρους των ΗΠΑ το πρόγραμμα της ΝΑSA.στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλός για να κάθεται στον διάδρομο μπροστά από το γραφείο του γραμματέα της Τζάκρη.

https://www.liberal.gr/arthro/201346/apopsi/a-panoutsos/apo-to-Oval-Office-ston-diadromo-tou-proin-dieuthunti-tou-grafeiou-tis-tzakri.html

Γιατί είναι επιβεβλημένη η αμφίπλευρη διεύρυνση της ΝΔ

Του Σάκη Μουμτζή

Η Νέα Δημοκρατία εισέρχεται στην τελική ευθεία των εκλογών με τον αέρα της νίκης, που κανένας δεν αμφισβητεί. Αυτό το γεγονός καθιστά αναγκαίο το άνοιγμα του κόμματος στους όμορους χώρους, ώστε να κλειδώσει όχι μόνον την νίκη, αλλά κυρίως την αυτοδυναμία.

Έτσι θα πρέπει ο αρχηγός της παράταξης να κάνει ουσιαστική χειρονομία προς στελέχη που βρίσκονται τόσο στον εκσυγχρονιστικό -μεταρρυθμιστικό χώρο, όσο και στον χώρο της Δεξιάς.

Αυτός είναι ο ισχυρός ηγέτης, αυτός οφείλει να πάρει και την σχετική πρωτοβουλία. Μια τέτοια κίνηση εκπέμπει αυτοπεποίθηση και σιγουριά και δίνει στους πολίτες την αίσθηση πως είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Άλλωστε, σχεδόν όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί προχώρησαν σε αμφίπλευρες διευρύνσεις, ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με την διεύρυνση του 1978.

Γι΄αυτό και είναι απορίας άξιον, πως υπάρχουν σχολιαστές που υποτίθεται πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι ενώ εκθειάζουν τα πολιτικά ανοίγματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του ανηψιού του, την ίδια στιγμή κατηγορούν τον Κ.Μητσοτάκη επειδή σκέπτεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με αυτούς.

Μάλλον δεν αντιλαμβάνονται πως η νίκη δεν αρκεί. Απαιτείται και η αυτοδυναμία, ώστε από θέση ισχύος να γίνει η πρόταση προς τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για συγκυβέρνηση.

Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολλά και η λύση τους επιτακτική. Δεν θα υπάρξει καμιά πίστωση χρόνου. Ο πολίτης απαιτεί πλέον άμεση βελτίωση του οικονομικού του επιπέδου.

Σε αυτό το δύσκολο έργο, θα πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καλέσει να βοηθήσουν, αποδεδειγμένα, άξια και έμπειρα στελέχη του εκσυγχρονιστικού-μεταρρυθμστικού χώρου και της Δεξιάς, χωρίς εσωκομματικές μικροψυχίες και γκρίνιες.

Την ανόρθωση της χώρας δεν μπορεί να την πετύχει μόνον ένα κόμμα. Φυσικά και θα είναι ο κορμός και ο στυλοβάτης, αλλά χρειάζεται στην προσπάθεια αυτή συμμάχους. Χρειάζεται να δημιουργηθεί μια ισχυρή πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία που θα χτίσει πάνω στα ερείπια που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και πρώτο στάδιο αυτής της προσπάθειας είναι η αμφίπλευρη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας, πρελούδιο μιας σαρωτικής νίκης.

Γιατί έτσι όπως διαμορφώνεται το κλίμα, στόχος τόσο κάποιων ημεδαπών οικονομικών παραγόντων όσο και κάποιων κέντρων λήψης αποφάσεων που βρίσκονται εκτός Ελλάδος, είναι να μην αποκτήσει η Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία.

Μια κυβέρνηση αδύναμη είναι πάντα εύκολος στόχος πιέσεων και εκβιασμών. Μια κυβέρνηση αδύναμη –εκ των πραγμάτων-εκχωρεί εξουσία σε εγχώρια κέντρα οικονομικής ισχύος, γιατί επιζητεί την στήριξη τους.

Συνεπώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης -εμφανώς ή αφανώς- ας ξεκινήσει τις διαδικασίες της αμφίπλευρης διεύρυνσης του κόμματος του, ώστε αυτός να δημιουργεί τις εξελίξεις και όχι να τις παρακολουθεί.

Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αυτός ο πολιτικός χώρος έχει τα ανοίγματα και τις προσχωρήσεις στο DNA του. Έτσι ακριβώς η ΕΡΕ της Δεξιάς, μεταμορφώθηκε στην Νέα Δημοκρατία της Κέντρο-Δεξιάς.

Ας τολμήσει λοιπόν!

https://www.liberal.gr/arthro/201300/apopsi/s-moumtzis/giati-einai-epibeblimeni-i-amfipleuri-dieurunsi-tis-nd.html

Πρετεντέρης: Aντί για φρεγάτες δε ζητάει ο Τσίπρας 2-3 πυρηνικά υποβρύχια;

"Στην αρχή νόμιζα οτι η ιστορία με τις φρεγατες ήταν άλλη μια «συριζιά». Αποδείχτηκε ότι ήταν κάτι χειρότερο: ξεφτίλα!" γράφει ο Γ. ΠΡετεντέρης στα ΝΕΑ:



ΒΙΝΤΕΟ-ΕΡΤ-Ακριβοπούλου κατά Τσακαλώτου: Είναι στην ίδια γραμμή με το Μαξίμου;

Επίθεση από την εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» στον υπουργό Οικονομικών - Με όσα είπε στους Financial Times... χαλάει το μεταμνημονιακό αφήγημα της κυβέρνησης, είπαν Καψώχας και Ακριβοπούλου - Χαρακτήρισαν «βόμβα» τις δηλώσεις του και... υπενθύμισαν ότι είναι επικεφαλής των «53» - ΥΠΟΙΚ: Πολιτικά ευφάνταστες ερμηνείες

Τα «πυρά» των δημοσιογράφων Κατερίνας Ακριβοπούλου και Σωτήρη Καψώχα, στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ1, συγκέντρωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την συνέντευξή του στους Financial Times και, πιο συγκεκριμένα, την δήλωσή του ότι, μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, οι αποστολές παρακολούθησης της ΕΕ θα είναι πιθανόν πιο συχνές από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις χώρες που έχουν βγει από προγράμματα στήριξης.

«Πιθανόν να είναι τρεις ή τέσσερις επισκέψεις, αντί για δύο» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας τους δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης να... βγουν από τα ρούχα τους. Πρώτος ο Σωτήρης Καψώχας επιτέθηκε στον υπουργό, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του αποτελούν «βόμβα», ιδιαίτερα μάλιστα όταν γίνονται την ημέρα που, από την Αθήνα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κάνει λόγο για «καθαρή έξοδο» της Ελλάδας από τα Μνημόνια.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «κεραυνός εν αιθρία», έφτασε ακόμα και στο σημείο να... υπενθυμίσει ότι ο κ. Τσακαλώτος, εκτός από ΥΠΟΙΚ της χώρας, είναι και επικεφαλής της «Κίνησης των 53» εντός του ΣΥΡΙΖΑ -μια κίνηση, η οποία έχει αμφισβητήσει την «καθαρή» έξοδο από το μνημονιακό καθεστώς. Προχωρώντας, μάλιστα, έτι περαιτέρω, ο Σωτήρης Καψώχας διερωτήθηκε έαν ο κ. Τσακαλώτος έχει δική του, διαφορετική «γραμμή» από την κυβέρνηση, στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η οποία θα «σφίξει» τη μέγγενη ακόμα περισσότερο για την Ελλάδα.

Ο Σωτήρης Καψώχας, μάλιστα, πάντα με το... σιγοντάρισμα της Κατερίνας Ακριβοπούλου, αναρωτήθηκε εάν τελικά έχει δίκιο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που υπογραμμίζει ότι η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς δεν θα είναι είναι «καθαρή», ενώ προσέθεσε ακόμη ότι «κακώς κατηγορούμε τον Στουρνάρα», τονίζοντας ότι, εάν ισχύουν τα όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος περί επιτροπείας και εκθέσεων προόδου για την Ελλάδα από τους ελεγκτές των δανειστών σε τριμηνιαία-τετραμηνιαία βάση, τότε αυτό θα είναι κάτι χειρότερο ακόμα και από την προληπτική γραμμή στήριξης!

Στο βίντεο που ακολουθεί, «απολαύστε» την επίθεση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στον Ευκλείδη Τσακαλώτο:



Με «non paper», το υπουργείο απαντά σε ​ορισμένες... πολιτικά ευφάνταστες ​ερμηνείες ​των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στους Financial Times, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Και επισημαίνει: «Είναι πάμπολλες οι φορές που ο υπουργός έχει πει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης, πράγμα το οποίο προσδιορίζει μία καθαρή έξοδο και άλλες τόσες ότι θα υπάρχει μεταπρογραμματική παρακολούθηση, όπως εκείνη που είχαν και εξακολουθούν να έχουν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος "συν κάτι ακόμη".
Το "συν κάτι ακόμη" ενδεχομένως να αφορά μία επιπλέον επίσκεψη ανά εξάμηνο».

Κουρτάκης: Ο επιχειρηματίας, οι υπουργοί και οι μίζες (εικόνες)


[Αυτά με επιφύλαξη αφού είναι γνωστό ότι δημοσιογράφοι και εκδότες παίζουν διάφορα παιχνίδια εκβιασμών, όσο κι αν Κουρτάκης-Μαρινάκης ανακάλυψαν τη ΝΔ την οποία πολέμησαν λυσσαλέά με Σαμαρά με αποτέλεσμα να ΦΕΡΟΥΝ τον Τσίπρα στην εξουσία]

Μεγάλη αίσθηση αλλά και αναταραχή σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, προκάλεσαν οι χθεσινοβραδυνές αναρτήσεις στο Twitter του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη.

Στις αναρτήσεις που δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα καθώς αφήνουν υπόνοιες για σοβαρά κρούσματα διαφθοράς εντός της κυβέρνησης, αναφέρεται σε δύο κυβερνητικά στελέχη (έναν υπουργό και έναν υφυπουργό) του ΣΥΡΙΖΑ που ο ίδιος…ονειρεύτηκε ότι ζήτησαν χρήματα από επιχειρηματία καθώς και σε φίλο του υπουργού Νίκου Παππά, ο οποίος από σερβιτόρος βρέθηκε να ζει πλουσιοπάροχα σε φρουρούμενη βίλα με πισίνα.

Στην ανάρτησή του ο εκδότης των Παραπολιτικών αναφέρεται και στην ηχηρή παραίτηση του διακεκριμένου επιστήμονα Σταμάτη Κριμιζή από τον Διαστημικό Οργανισμό ο οποίος αποχώρησε με βαριές καταγγελίες για οικονομικό σκάνδαλο εναντίον του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

«Τι σημαίνει διακεκριμένος επιστήμονας; Ποιος τον ήξερε μέχρι χθες τον Κριμιτζή; Ούτε η μάνα του. Ενώ τον @nikospappas16 τον γνωρίζουν απο την Κουμουνδούρου μέχρι την Βενεζουέλα, από την εποχή που ταξίδευε με τον Μανωλακη και τον Κύπριοι που ειδικεύεται στις off shore», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Σοκάρει η αποστεωμένη εικόνα της Ρίας Αντωνίου - ΦΩΤΟ

Ξαφνιάζει η αποστεωμένη εικόνα της Ρίας Αντωνίου. Μια ανάρτηση του γνωστού μοντέλου στο Ιnstagram ήταν αρκετή για να θορυβήσει τους θαυμαστές της.

Στο «κλικ» που διοχέτευσε στο διαδίκτυο, το οποίο προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από φωτογράφισή της, η Ελληνίδα καλλονή, η οποία διαπρέπει εδώ και χρόνια στη γειτονική Ιταλία, φαίνεται πιο αδύνατη από ποτέ.

Πού πήγε η χυμώδης Ρία με τις ωραίες καμπύλες που αναστάτωνε τα πλήθη σε κάθε εμφάνισή της; Γιατί έχασε τόσο βάρος; Οι fans της τη γνώρισαν και τη λάτρεψαν πληθωρική και συχνά τη συνέκριναν με μοντέλα της «χρυσής» εποχής, όπως η Σίντι Κρόφορντ και η Κλόντια Σίφερ. Στην επίμαχη εικόνα όμως, στην οποία η Ρία εμφανίζεται με λευκό μπικίνι και κρατάει μπροστά της έναν σκύλο από το λουρί, το σώμα της παραπέμπει σε εκείνα τα αποστεωμένα μοντέλα που καμιά φορά χρησιμοποιούνται ως παράδειγμα προς αποφυγήν.



Να θυμίσουμε πως η Ρία ξεκίνησε την καριέρα της από τα Πελοποννησιακά Καλλιστεία κατακτώντας τον πρώτο τίτλο και συνέχισε παίρνοντας μέρος στον εθνικό διαγωνισμό ομορφιάς, όπου εξελέγη αναπληρωματική Σταρ Ελλάς 2008. Λίγα χρόνια μετά πήρε μέρος στο ιταλικό «Dancing with the Stars», στο οποίο ξεχώρισε αρχίζοντας θριαμβευτικά μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στην Ευρώπη.

Πηγή: Espresso

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΜΩΣ! Η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους έστειλε επιστολή στον Πούτιν για τους δύο στρατιωτικούς

Έντονο και ζωηρό είναι το ενδιαφέρον και του Αγίου Όρους για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Όπως αποκαλύπτει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Μόσχα, Αχιλλέας Πατσούκας, στις 31 Μαρτίου η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους έστειλε επιστολή προς τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε αυτήν, πέραν των θερμών ευχών και συγχαρητηρίων των Αγιορειτών πατέρων, για την επανεκλογή του στο Κρεμλίνο, του ζητήθηκε να μεσολαβήσει προς τον Τούρκο ομόλογο του, στη συνάντηση που είχαν ύστερα από τρία εικοσιτετράωρα στην Άγκυρα (3 Απριλίου), προκειμένου να μπει ένα τέλος στην κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πριν από λίγες μέρες έφτασε η απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιο Όρος. Ρώσος διπλωμάτης μετέφερε στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος (ρωσική μονή) προφορικά τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Βλαντιμίρ Πούτιν προς την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, για τις ευχές που έλαβε για την νέα του θητεία. Πέραν αυτού, ο Ρώσος Πρόεδρος ενημέρωσε την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους πως στη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε το ζήτημα της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Πηγή: ΑΝΤ1news.gr

Η απάντηση της Φουρέιρα στον Σφακιανάκη: «Δεν με απασχολεί καθόλου! Καθόλου όμως»

Σε δηλώσεις του ο γνωστός τραγουδιστής είχε τοποθετηθεί για τη συμμετοχή της τραγουδίστριας στη φετινή Eurovision

Πρόσφατα, ο Νότης Σφακιανάκης τοποθετήθηκε για τη συμμετοχή της Ελένης Φουρέιρα στη Eurovision και πέταξε τα... καρφιά του για τον μουσικό διαγωνισμό και τη συμμετοχή της τραγουδίστριας με την Κύπρο.

«Της Ελένης δεν το έχω ακούσει το τραγούδι αλλά αυτό τώρα που μου είπες ότι συμμετέχει για λογαριασμό της Κύπρου, τι είναι αυτό το πράγμα; Συμμετέχω εγώ με τη Ρωσία αλλά είμαι γερμανός και το τραγούδι το έχει γράψει ένας Έλληνας... Αυτό δεν είναι σωστό! Είναι δυνατόν ένας καλλιτέχνης να πηγαίνει με την Γερμανία αλλά να έχει καταγωγή από.... αλλού»;

Χθες, η Ελένη Φουρέιρα βρέθηκε στο Shamone σε πάρτι για φίλους της Eurovision. Η τραγουδίστρια, λοιπόν, ρωτήθηκε σχετικά με τις παραπάνω δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη και απάντησε με τον δικό της χαρακτηριστικό τρόπο.

«Δεν με απασχολεί καθόλου! Καθόλου όμως. Είναι τρία λεπτά και είναι όλα γρήγορα… Δεν είναι τα πιο κρίσιμα της καριέρας μου», σημείωσε η Ελένη Φουρέιρα.

Δείτε το βίντεο:

Drone «βουτάει» στη σπηλιά της Φώκιας [βίντεο]

Από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Νoμού Κορινθίας είναι ο Ισθμός της Κορίνθου, η Αρχαία  πόλη της Κορίνθου και η εντυπωσιακή Ακροκόρινθος.

Και τα τρία αυτά κορυφαία αξιοθέατα του Νομού είναι ανθρώπινα δημιουργήματα, κάπου εκεί όμως υπάρχει και ένα κρυμμένο μυστικό, ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα του Νομού που το δημιούργησε η φύση, είναι το γαλάζιο παράθυρο του Κορινθιακού. Εκεί βρέθηκε η ομάδα UP DRONES.
Η κοινή ονομασία της συγκεκριμένης τοποθεσίας είναι «Η σπηλιά της Φώκιας» και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από της Αλκυονιδες Νήσους γνωστές από το ρήγμα που βρίσκεται κοντά σε αυτές και είχαν δώσει τον καταστροφικό σεισμό του 1981.

Η πρόσβαση σε αυτό το μοναδικό μέρος είναι σχετικά δύσκολη καθώς απαιτείται όχημα εκτός δρόμου προκειμένου να γλιτώσετε αρκετό ποδαρόδρομο.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ! Έστειλαν το ΣΔΟΕ στην Eldorado Gold... και καλά για «λαθραίο» χρυσό που διοχετεύεται στο εξωτερικό

[Αποκαλύφθηκε μετά από ερώτηση της ΧΑ η οποία διαφωνεί με την εκμετάλλευση από την Eldorado Gold... προτιμάει να εξορύξουμε εμείς το χρυσό... ξέρετε να βάλουμε γκέι και πακιστανούς να σπάνε πέτρες.. ξέρουν οι ΧΑυγίτες από τέτοιες δουλειές]

Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παραβάσεις με τη μεταφορά στο εξωτερικό πολύτιμων μετάλλων, μέσα στα «συμπυκνώματα» των μεταλλευμάτων και αποφεύγεται η πληρωμή φόρων στο Ελληνικό Κράτος, αλλά και η σχέση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με τη μητρική της στο εξωτερικό, Eldorado Gold.

Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή, κατόπιν ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Χατζησάββα, σχετικά με τα μεταλλεία Κασσάνδρας, αναφορικά με τις εξορυκτικές δραστηριότητες της καναδικής εταιρίας «Eldorado Gold» μέσω της θυγατρικής της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» και στη δυνατότητα όπως αναφέρει «η χώρα μας να καταστεί ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού», καθώς και στα ερωτήματα που προκύπτουν «σχετικά με τα αποκομιζόμενα οφέλη της εθνικές μας οικονομίας».

Στο πλαίσιο αυτό, υπέβαλλε τα ακόλουθα ερωτήματα:

1)Ποια ακριβώς είναι τα υπολογιζόμενα και αναμενόμενα κέρδη από την εκμετάλλευση των Μεταλλείων Κασσάνδρας για το Ελληνικό Δημόσιο και ποια αντιστοίχως για την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»;

2)Έχουν εκπληρωθεί και εάν ναι πώς και σε ποιο βαθμό οι ως άνω Συνταγματικές επιταγές σχετικά με την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου και την εξ αυτής δημόσια ωφέλεια στην περίπτωση της σύμβασης με την «Eldorado Gold» και την θυγατρική της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»;

3)Με ποια κριτήρια παρακάμφθηκε η αρχική σύμβαση και οι όροι της και χορηγήθηκαν νέες εγκρίσεις σε άδειες σχετικά με διαφορετικές μεθόδους τόσο εξόρυξης όσο και παραγωγής από τις ήδη εγκεκριμένες και καταγεγραμμένες;

4)Τι σκοπεύει να πράξει η Πολιτεία για το γεγονός ότι τα πολύτιμα βασικά μέταλλα πραγματικά φυγαδεύονται στο εξωτερικό κρυμμένα μέσα στα ευτελούς αξίας συμπυκνώματα, χωρίς να φορολογούνται στη χώρα μας και προκαλώντας τεράστια απώλεια στην εθνική μας οικονομία;»,

Γίνεται έρευνα από το ΣΔΟΕ
Η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου απάντησε εγγράφως την περασμένη Παρασκευή και στο σχετικό έγγραφο, αποκαλύπτει ότι γίνεται έλεγχος από το ΣΔΟΕ. Ειδικότερα το έγγραφο αναφέρει:

«Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 4537/20-3-2018 Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Χ. Χατζησάββας, σας γνωρίζουμε ότι διενεργείται από την Ε.Γ.ΣΔΟΕ έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Το περιεχόμενο ως και τα αποτελέσματα των ερευνών εμπίπτουν στις διατάξεις περί φορολογικού απορρήτου».

Και η ΑΑΔΕ
Παράλληλα η κα Παπανάτσιου κοινοποίησε στη Βουλή (στο πλαίσιο της απάντησης προς τον κ. Χατζησάββα) και έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο η υπηρεσία τονίζει τα ακόλουθα:

«Σε απάντηση του με αριθ. πρωτ. ΑΤΚΕ 0001351 ΕΞ2018/920/22.03.2018 Σημειώματος σας. με το οποίο μας αποστείλατε φωτοαντίγραφο της ανωτέρω Ερώτησης και σε ό,τι αφορά θέματα της αρμοδιότητάς μας που θίγονται σε αυτή, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Βασική προτεραιότητα της Α.Α.Δ.Ε. είναι η διενέργεια φορολογικών ελέγχων προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, για την αποτροπή και την καταστολή φαινομένων φοροδιαφυγής, οπουδήποτε αυτά κι αν εκδηλώνονται. Προς το σκοπό αυτό, λαμβάνονται συνεχώς όλα τα απαραίτητα νομοθετικά και διοικητικά μέτρα για την ενίσχυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στις περιπτώσεις που από το φορολογικό έλεγχο προκύπτουν παραβάσεις, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις κατά τις κείμενες διατάξεις».

epikairo.com

ΒΙΝΤΕΟ-ΚΙΝΑ ΡΕ ΦΙΛΕ! Του πεσε το μωρό απ' το αυτοκίνητο στο δρόμο!

Ένα μωρό μόλις 10 μηνών έπεσε από το αυτοκίνητο σε μία απότομη στροφή σε αυτοκινητόδρομο στην Κίνα.

Το στιγμιότυπο κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, στις 20 Απριλίου στο Changzhou. Περαστικοί είδαν τι συνέβη και έσπευσαν να δουν αν το μωρό είναι καλά. Οι γονείς του παιδιού επέστρεψαν στο σημείο, μόλις κατάλαβαν ότι έλειπε το παιδί από το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η πόρτα του αυτοκινήτου έσπασε και ευτυχώς το μωρό δεν τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση.

Ποιοι άρπαξαν τον «θησαυρό» του Ασλάνη

Με σπαρακτικά λόγια η μεγαλύτερη αδελφή του Μιχάλη Ασλάνη, Ειρήνη, ξεσπάει πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του. «Δεν μας έδωσαν ούτε το ρολόι του ούτε τα γυαλιά του για να τον θυμόμαστε. Άδειασαν τα πάντα και αποσφράγισαν το σπίτι χωρίς να μας ειδοποιήσουν. Ο Μιχάλης όμως από εκεί που είναι τα βλέπει όλα».

«Στο μυαλό μου πάντα θα υπάρχει ένα μεγάλο «γιατί» λέει και λυγίζει, μιλώντας στην Espresso. Ο πόνος της μεγάλος και ο καημός της για το πόσο άδικα «έφυγε» ο αδελφός της, ακόμα μεγαλύτερος. Στο πατρικό τους σπίτι στην Εύβοια, όπου μένει η οικογένεια του Μιχάλη, τίποτα δεν θυμίζει τις εποχές που ο σπουδαίος σχεδιαστής μόδας επισκεπτόταν τους συγγενείς του και πάντα με χαμόγελο θυμόταν τα παιδικά τους χρόνια μαζί με τις αδελφές του, αλλά και τα πολυαγαπημένα του ανίψια.

Τα προβλήματα υγείας αλλά και η ηλικία της δεν της επιτρέπουν συγκινήσεις. Αν και αποφεύγει κάθε είδους δημοσιότητα γύρω από τον αδικοχαμένο αδελφό τους, κάνει μια εξαίρεση για την «Espresso».

«Παιδί μου, τον ξέχασαν όλοι οι επώνυμοι φίλοι του και το λέω με πολύ πόνο αυτό. Μετά την κηδεία δεν πήρε ούτε ένας τηλέφωνο να μας ρωτήσει αν είμαστε καλά, αν θέλουμε κάτι. Εμείς χάσαμε το στήριγμά μας και αμέσως μόλις “έφυγε” εκείνος χάθηκαν και όλοι οι λεγόμενοι φίλοι του» μας λέει η Ειρήνη Ασλάνη, με την οποία ο Μιχάλης είχε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση, καθώς ήταν πολύ κοντά σε κάθε στιγμή της ζωής τους.

Για μερικά δευτερόλεπτα σταματάει, σκέφτεται και συνεχίζει τη συζήτηση με πιο ζωηρή φωνή: «Ευτυχώς ο απλός κόσμος δεν τον ξέχασε ποτέ και δεν θα τον ξεχάσει. Γιατί ο Μιχάλης έκανε πολλά καλά σε πολλούς ανθρώπους. Και αυτό του το αναγνωρίζουν όσοι τον γνώρισαν» δηλώνει με νόημα για όσους βρίσκονταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης του δόξας. Τότε που ο Μιχάλης Ασλάνης ανέβαινε τα σκαλοπάτια βήμα βήμα, καταφέρνοντας να γίνει το πιο σπουδαίο όνομα στην εγχώρια μόδα.

Ηταν 28 Αυγούστου 2013. Περιπολικά και ένα ασθενοφόρο κλείνουν την περιοχή του Κολωνακίου στην οδό Σκουφά. Στην πολυκατοικία όπου μένει ο Μιχάλης η είδηση ότι τον βρήκαν νεκρό παγώνει όλους τους περιοίκους. Κανείς δεν πιστεύει πως ο πιο γλυκός άνθρωπος της ελληνικής μόδας, ο Μιχάλης Ασλάνης, ο οποίος καθημερινά καλημέριζε όλους τους καταστηματάρχες της περιοχής, έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στο δωμάτιό του. Στο προσωπικό του ημερολόγιο βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο έριχνε την ευθύνη σε δύο πρόσωπα της εμπιστοσύνης του που τον έριξαν στον… γκρεμό. Τα κανάλια μέσα σε λίγα λεπτά μεταδίδουν την είδηση του ξαφνικού θανάτου ενός από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της ελληνικής showbiz.

Ο κόσμος της μόδας σε Ελλάδα και εξωτερικό παγώνει, ενώ και τα διεθνή ΜΜΕ κατατάσσουν την είδηση στις πρώτες εκείνης της ημέρας. Δίπλα από το πτώμα του βρίσκονται ριγμένα στο δάπεδο χάπια, ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, δύο μήνες αργότερα, κάνει γνωστά τα αίτια θανάτου: πνευμονικό οίδημα από υπερβολική δόση χαπιών!

Το… κουβάρι του ξαφνικού θανάτου του ξετυλίγεται μέρα με τη μέρα, όταν άνθρωποι από αυτούς που ήταν δίπλα του μιλούν για τα χρέη που τον είχαν πνίξει, αλλά και για τον φόβο του ότι θα τον συλλάβουν και θα τον διαπομπευόσουν. Λίγες ώρες προτού πάρει τη μοιραία απόφαση, είχε μιλήσει με την πολυαγαπημένη του αδελφή Ειρήνη. Ωστόσο, δεν την άφησε να υποψιαστεί το παραμικρό.

Ρωτάμε τη χαροκαμένη αδελφή του Μιχάλη πώς νιώθει πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του. «Πώς να νιώθω, αγόρι μου; Εχω τα ίδια συναισθήματα που είχα και τότε που “έφυγε”. Από τη μία, νιώθω ότι δεν έχει “φύγει” και ότι κάπου βρίσκεται και θα χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού μας και, από την άλλη, νιώθω μεγάλο πόνο και καημό που “έφυγε” τόσο άδικα. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν πήραμε ούτε ένα από τα προσωπικά του αντικείμενα» λέει με πόνο ψυχής, κλαίγοντας.

Συγκρατημένοι, της ζητάμε να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα που αφορά τον προσωπικό «θησαυρό» αναμνήσεων του Ελληνα σχεδιαστή, αντικείμενα του οποίου έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για μέλη της οικογένειάς του. «Παιδί μου, εξαφανίστηκαν όλα τα πράγματά του μέσα από το σπίτι. Ούτε τα γυαλιά του ούτε το ρολόι του, τίποτα δεν πήραμε για να έχουμε κάτι δικό του να τον θυμόμαστε…» λέει συνεχίζοντας το κλάμα.

Την ημέρα που ο Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός από την οικονόμο του μέσα στο σπίτι του στην οδό Σκουφά, βάσει νόμου, το σπίτι σφραγίστηκε από την Εισαγγελία με σκοπό να ερευνηθούν τα αίτια θανάτου του.

«Οταν αποσφραγίστηκε όμως το σπίτι, δεν μας ειδοποίησαν να παρευρεθούμε ως συγγενείς του για να πάρουμε τουλάχιστον τα προσωπικά του αντικείμενα» λέει πλέον με σπαρακτική φωνή η μεγαλύτερη εκ των τριών αδελφών του Μιχάλη Ασλάνη. «Μέσα εκεί υπήρχαν και πολλά φορέματα που είχε ο αδελφός μας. Δεν βρήκαμε τίποτα».

Εύλογα τη ρωτάμε αν θα κινηθεί δικαστικώς. «Οχι, όχι. Εμείς αποποιηθήκαμε και την περιουσία του Μιχάλη. Είμαστε πολύ μεγάλοι άνθρωποι για να κάνουμε τέτοια. Ο Μιχάλης από εκεί πάνω βλέπει τα πάντα» μας λέει.

Λίγο προτού κλείσουμε τη συζήτηση της ζητάμε να στείλει ένα μήνυμα για τον αδελφό της στον κόσμο. Το κάνει με λυγμούς: «Παιδί μου, όλος ο κόσμος τον θυμάται, γιατί ο αδελφός μου είχε καλή ψυχή. Πολύ καλή ψυχή και βοηθούσε πολύ κόσμο. Οι επώνυμοι τον ξέχασαν μόνο».

Μητσοτάκης σε Γιούνκερ: Να προχωρήσει ελάφρυνση του χρέους χωρίς προϋποθέσεις [εικόνες]

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η συνάντηση διήρκησε 40 λεπτά και σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ στη συζήτηση των δύο ανδρών κυριάρχησαν τρία θέματα: Το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ μετά τη λήξη του προγράμματος και η προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή τους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ είναι μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα με τις αλλαγές που γίνονται στην ΕΕ.

Η διευθέτηση του κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού Δημοσίου χρέους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Κομισιόν να προχωρήσει η διευθέτηση του χρέους, χωρίς προϋποθέσεις , καθώς πρόκειται για μια υπόσχεση των πιστωτών που εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2012. Την απόφαση αυτή, μάλιστα, είχε λάβει τότε το Eurogroup με επικεφαλής τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης ότι δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η ΝΔ έχει επεξεργαστεί πλήρως της δική αναπτυξιακή πρόταση η οποία στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και μέσω της μείωσης της φορολογίας.

Οι επόμενες ευρωεκλογές, στις 26 Μαΐου 2019. Ο κ. Γιούνκερ ήταν ως γνωστόν υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν από το ΕΛΚ στις ευρωεκλογές του 2014. Το ΕΛΚ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη τότε και ο κ. Γιούνκερ εξελέγη Πρόεδρος από το Ευρωκοινοβούλιο μετά την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.. Τώρα το ΕΛΚ ετοιμάζεται για τις επόμενες ευρωεκλογές, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της καμπάνιας Ντάρα Μέρφι θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 29 και 30 Μαΐου και θα συναντήσει και τον κ. Μητσοτάκη.

Πώς τα σεξουαλικά σκάνδαλα επηρεάζουν την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας

Ο μόνιμος γενικός γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανό να αναβληθεί η απονομή του βραβείου Λογοτεχνίας αυτή τη χρονιά.

Αυτό, λόγω της κρίσης που έχει πλήξει την Ακαδημία μετά την αποκάλυψη σεξουαλικού σκανδάλου στους κόλπους της.

Ο Άντερς Ολσον, που καλύπτει προσωρινά το πόστο του δια βίου γραμματέα στην Ακαδημία, αποκάλυψε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Σουηδίας, ότι η Ακαδημία βρίσκεται εν μέσω συζητήσεων αλλά δεν δέχθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, προσθέτοντας ότι «πολύ σύντομα θα ξεκαθαρίσει αυτό το σημείο».

Ο Πίτερ Ένγκλουντ, ο οποίος παραιτήθηκε από την Ακαδημία λόγω κατηγοριών για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά, είπε στο ίδιο ραδιόφωνο ότι ίσως είναι καλύτερα να αναβληθεί η απονομή του βραβείου.
Την παραίτησή της είχε υποβάλλει και η επικεφαλής της Σουηδικής Ακαδημίας, Σάρα Ντάνιους μετά την κριτική που ασκήθηκε σχετικά με το πώς ο θεσμός χειρίστηκε την έρευνα για κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος άνδρα που είναι παντρεμένος με κάποιο από τα μέλη της ακαδημίας. Αφορμή για την έρευνα στάθηκαν οι μαρτυρίες 18 γυναικών.

Λίγο αργότερα η ακαδημία ανακοίνωσε ότι η σύζυγος αυτού του άνδρα επίσης εγκατέλειψε τη θέση στο συμβούλιο.

Για το ίδιο θέμα τρία ακόμα μέλη της Ακαδημίας είχαν αποσυρθεί την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή θα σταματήσουν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της Ακαδημίας, καθώς δεν μπορούν να παραιτηθούν αφού διορίζονται ως ισόβια μέλη.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παππά - Σπυράκη με αφορμή τον ΕΛΔΟ

Μετά τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ για τη διαχείριση και από ποιον των 40 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τον διαστημικό οργανισμό

Τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είχε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μετά τις δηλώσεις της για τη διαχείριση και από ποιον των 40 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τον διαστημικό οργανισμό. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία διευκρινίστηκε ότι το ποσό των 40 εκατ. ευρώ, που αναφέρει η ΝΔ, "αφορά στα 12 εκατ. ευρώ της ετήσιας συνδρομής που καταβάλλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσίας (ESA) και στα 24 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί (από ευρωπαϊκούς πόρους) η κατασκευή μιας πλήρους συστοιχίας 11 μικροδορυφόρων (σ.σ.: Η διαφορά των 4 εκατ. ευρώ, η οποία προκύπτει μεταξύ των 40 εκατ. ευρώ που αναφέρει η ΝΔ και των 36 εκατ. ευρώ που είναι το συνολικό ποσό των δύο κατηγοριών, σχετίζεται με κάποιο λάθος υπολογισμό εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης)" επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επίσης υπογραμμίζει ότι: "Χαιρόμαστε που η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας κάνει σαφές ότι ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ) δεν έχει εισπράξει ή ξοδέψει μέχρι στιγμής ούτε μισό ευρώ.

Με βάση τα ανωτέρω, αναφέρουμε τα εξής:

1. Η Ελλάδα καταβάλλει, ανελλιπώς από το 2005, ετήσια συνδρομή ύψους 12 εκατ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), ποσό το οποίο θα αξιοποιηθεί για πρώτη φορά με τρόπο άρτιο από τη χώρα μας.

Ρωτάμε: Η ΝΔ προτείνει να μην καταβάλει η Ελλάδα τη συνδρομή της στην ESA;

2. Όπως προαναφέρθηκε, τα 24 εκατ. ευρώ αφορούν σε σχεδιαζόμενο πρόγραμμα κατασκευής και εκτόξευσης συστοιχίας 11 μικροδορυφόρων, πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί εξ' ολοκλήρου στη χώρα από τέσσερα ελληνικά Πανεπιστήμια (Πατρών, Πελοποννήσου, Αιγαίου και Θράκης) και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), με τη συμμετοχή-συνδρομή του si-Cluster και του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά". Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και σε αυτό θα συμμετάσχουν -εκ μέρους των Πανεπιστημίων- τουλάχιστον 45 Έλληνες ερευνητές.

Τα Πανεπιστήμια και οι λοιποί φορείς θα διαχειριστούν τα χρήματα που θα διατεθούν για το έργο.

Ρωτάμε: Κατηγορεί η ΝΔ τους ερευνητές της χώρας για αδιαφάνεια;

Επίσης, κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλήξουμε αν θέλουμε να κατασκευάζονται δορυφόροι στην Ελλάδα ή όχι.

Αν απαντήσουμε θετικά, θα πρέπει να ξέρουμε πως δεν πρόκειται ούτε για ματαιοπονία ούτε για χαμένο χρόνο ή χρήμα. Και αυτό διότι:

• Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο τομέας των νάνο και μίκρο δορυφόρων παρουσίασε -σε παγκόσμιο επίπεδο- ρυθμούς ανάπτυξης 37,2% ετησίως κατά την περίοδο 2009-2016.

• Εκτιμάται ότι το 2018 θα εκτοξευθούν 250 νάνο και μίκρο δορυφόροι.

• Για κάθε ένα ευρώ επένδυσης σε διαστημικές εφαρμογές, επιστρέφουν στον "επενδυτή" 7 ευρώ μέσα σε διάστημα μιας τριετίας.

• Οι συστοιχίες νάνο και μίκρο δορυφόρων εξασφαλίζουν χαμηλού κόστους και ταχύτατη ανάπτυξη σε τομείς τεχνολογίας αιχμής.

• Η επένδυση στον τομέα των νάνο και μίκρο δορυφόρων εξασφαλίζει και ενισχύει την εθνική ανεξαρτησία και ασφάλεια, την τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας σε κρίσιμους τομείς, τη συγκράτηση υψηλής στάθμης επιστημονικού δυναμικού, την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα του διαστήματος".

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το υπουργείο ΨΗΠΤΕ απευθύνει ερώτημα προς τη ΝΔ εάν προτείνει να μην προχωρήσει πρόγραμμα κατασκευής των μικροδορυφόρων και υπογραμμίζει ότι η θέση του υπουργείου όσο " και της επιστημονικής κοινότητας, είναι ξεκάθαρη: Και θέλουμε και μπορούμε να βάλουμε την Ελλάδα στη νέα εποχή" καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/tilefoniki-epikinonia-pappa-spiraki-me-aformi-ton-eldo

Επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών της ΝΔ σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κλιμάκιο βουλευτών του Κόμματος θα επισκεφθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο απαρτίζουν η Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος, ευρωβουλευτής κυρία Μαρία Σπυράκη, η οποία θα επισκεφθεί την Κοζάνη, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Φλώρινα, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος θα επισκεφθεί την Πτολεμαΐδα, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος οι οποίοι θα επισκεφθούν το Αμύνταιο.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων αυτών, οι βουλευτές θα συμμετάσχουν σε ξεχωριστές, μικρές συσκέψεις σε κάθε πόλη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, των εμπορικών συλλόγων, των συλλόγων συνταξιούχων Δ.Ε.Η., με κομματικά στελέχη και εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων.

Στόχος είναι η ανάδειξη και η προβολή των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, τόσο για τη Δ.Ε.Η. όσο και γενικότερα για την ενεργειακή πολιτική της χώρας.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/episkepsi-klimakiou-voulefton-tis-nd-se-polis-tis-ditikis-makedonias

Δημήτρης Καμμένος για τον συνδικαλιστή στον Αγνωστο Στρατιώτη: Γιατί δεν απομακρύνθηκε;

Ερώτηση στον Πάνο Σκουρλέτη κατέθεσε ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Δ.Καμμένος για τον συνδικαλιστή που σε φωτογραφίες εμφανίζεται να πατάει πάνω στο κενοτάφιο του μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη παίζοντας κομπολόι.

Η φωτογραφία έχει γίνει viral στα social media αλλά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ διαψεύδει οτι ο εικονιζόμενος στην φωτογραφία έχει σχέση με το σωματείο.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης αναφέρει:

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η φωτογραφία που απεικονίζει πιθανόν ένα συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ να πατά στο κενοτάφιο μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και να παίζει με το κομπολόι του.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ κατά της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ και εικονίζεται ένας άνδρας -πιθανότατα συνδικαλιστής- ο οποίος πατά με το πόδι του, με περίσσιο θράσος, πάνω στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο συγκεκριμένος κύριος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται το πού βρίσκεται ή τη σημασία του μνημείου, βεβηλώνοντάς το, αφού πατά πάνω, παίζοντας αμέριμνος με το κομπολόι του.
Δεν νομίζω ότι κάνουμε το χρέος μας μένοντας απλά έκπληκτοι, άφωνοι και οργισμένοι.

Δεν φτάνει.

Ας το δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα Ποιος είναι ο κύριος αυτός; Υπάρχει κανένας να λογοδοτήσει που τον άφησε να πατήσει πάνω στο μνημείο;; Μήπως κάποιος από τον πραγματικό κόσμο εκτός FB πρέπει να ασχοληθεί;

Είτε από την πατριωτική είτε από την νομική πλευρά; Ας αφήσουμε τις κραυγές και τις απειλές και ας ασχοληθούμε σοβαρά και σωστά με όποιον παραβίασε αυτά που θεωρούμε ιερά.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

• Ποιος είναι ο εν λόγω κύριος που απεικονίζεται να πατά το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη; Θα διεξαχθεί έρευνα εντοπισμού του;

• Ποιος τον άφησε να πλησιάσει τόσο κοντά στο μνημείο; Είναι ή όχι προσβολή του μνημείου;

• Ποιος ευθύνεται για τη φύλαξη του μνημείου; Υπάρχει διαδικασία απομάκρυνσης που έπρεπε να εφαρμοσθεί αλλά δεν εφαρμόστηκε; Υπήρχαν όργανα της τάξεως στο χώρο;