10 Ιανουαρίου 2019

«Θύελλα» στη Βουλή από τις δηλώσεις Κατσίκη: Μετρούν τα «ναι» για ψήφο εμπιστοσύνης και βγαίνουν 150...

Βουλευτές των... ΑΝΕΛ αλλά και άλλων κομμάτων αναρωτιούνται αν ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές που στοιχίζονται με τις απόψεις του εννοούν τις προειδοποιήσεις ότι θα φύγουν από την κυβέρνηση

Τον τόνο της στάσης που θα κρατήσει ο Πάνος Καμμένος στην αυριανή κρίσιμη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ FM ξεκαθάρισε ότι με την κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία  και παράλληλα θα καταψηφίσουν την πρόταση εμπιστοσύνης που θα φέρει ο πρωθυπουργός.

«Βεβαίως θα ψηφίσουμε «κατά» γιατί όταν ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης για τη Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία διαφωνούμε θα ήταν οξύμωρο να μην το κάναμε» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Κατσίκης στον Γιάννη Πρετεντέρη.

Η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και ανησυχία στην κυβέρνηση καθώς γνωρίζουν ότι ο κ. Κατσίκης αποτελεί δεξί χέρι του Πάνου Καμμένου. «Οσα είπε είχαν την έγκριση του Πάνου Καμμένου» ανέφερε χαρακτηριστικά βουλευτής που έχει άριστη γνώση των συσχετισμών που επικρατούν στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η ίδια πηγή εκτιμά πως με τα σημερινά δεδομένα, πρόταση εμπιστοσύνης από πλευράς κυβέρνησης θα λάμβανε εως 150 «ναι» προσμετρώντας τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους: Κ. Παπακώστα (ανεξάρτητη), Σπ. Δανέλλη (Ποτάμι), Θ. Παπαχριστόπουλο (ΑΝΕΛ), Ελ. Κουντουρά (ΑΝΕΛ) και Κ. Ζουράρι (ΑΝΕΛ – Πυρίκαυστος). Παράλληλα, αναφέρει ότι δεν μπορεί να προσμετρήσει στα «ναι» τον κ. Βασίλη Κόκκαλη καθώς ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του. Να σημειωθεί πως με τους συγκεκριμένους υπολογισμούς η στάση του κ. Κόκκαλη μπορεί να είναι καθοριστική.

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ