15 Ιανουαρίου 2019

Η αναφορά του Μητσοτάκη που ενόχλησε τον Φίλη και το καρφί για τον Κουρουμπλή - ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

"Καμία κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία αξιωματικό. Η μόνη εξαίρεση ήταν ο κ. Χηνοφώτης, ο οποίος πρώτα παραιτήθηκε, μετά εξελέγη βουλευτής και μετά ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα και όχι βέβαια στο υπουργείο Άμυνας. Εσείς, κάνατε κάτι αδιανόητο. Πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε φορώντας ακόμα τη στολή του. Ο τελευταίος ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης, ο αρχηγός ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας στις 21 Απριλίου 1967", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη και του Νίκου Κοτζιά που διαμαρτυρήθηκαν.

"Γιατί ενοχλείστε από μια ιστορική αλήθεια; Ηρεμήστε κ. Φίλη έχετε αποκτήσει το ίδιο χρώμα με το πουλόβερ σας. Μην κοκκινίζετε τόσο πολύ" σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Εσείς κ. Κοτζιά γιατί φωνάζετε; Εσάς έδιωξαν από την κυβέρνηση για χάρη του κ. Καμμένου. Γιατί εκνευρίζεστε; Αλλά βέβαια για την πρώτη φορά Αριστερά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα" είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

"Να το ξέρετε κύριε Τσίπρα όσους απελπισμένους κι αν μαζέψετε, τους πολίτες αυτή την φορά ούτε θα τους κοροϊδέψετε ούτε θα τους εξαγοράσετε. Ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και θα τον πληρώσετε" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλώντας την αντίδραση του κ. Κουρουμπλή, αυτή τη φορά ο οποίος φώναξε από τα έδρανα για να λάβει την απάντηση από τον Πρόεδρο της ΝΔ "εσείς κ. Κουρουμπλή τα λέτε αυτά; Τώρα μιλάει το νέο. Να το χαίρεστε το νέο σας κ. Τσίπρα".

"Περίμενα να διαμαρτυρηθεί όταν μιλούσα για πολιτικούς γυρολόγους, αλλά διαμαρτυρήθηκε τώρα" πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο: