06 Ιανουαρίου 2019

Στις φλόγες πάλι η Γαλλία! Εισβολή σε κυβερνητικό κτίριο! Φυγάδευσαν κυβερνητικό εκπρόσωπο!

Διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» συγκρούστηκαν σήμερα με αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, κοντά στο κτίριο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι, ενώ κατέκλυσαν τους δρόμους για μία ακόμη φορά διαμαρτυρόμενοι για την ακρίβεια και καταλογίζοντας αδιαφορία στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι διαδηλωτές “πολιόρκησαν” κτίρια όπως το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αλλά και το υπουργείο του εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης!

Για αυτό τον λόγο επιστράτευσαν μηχανήματα εργοταξίου, με τον Μπενζαμέν Γκριβό να απομακρύνεται τελικά άρον άρον από τα γραφεία του, στην οδό Γκρενέλ στο Παρίσι.

«Μία ακόμη φορά, η ακραία βία ήρθε να επιτεθεί στη Δημοκρατία, τους φύλακές της, τους εκπροσώπους της, τα σύμβολά της. Αυτοί που διαπράττουν αυτές τις ενέργειες ξεχνούν την καρδιά του πολιτικού συμφώνου μας. Η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Ο καθένας μας πρέπει να ξαναβρεί τις δυνάμεις του για να προωθήσει τη δημόσια συζήτηση και τον διάλογο» έγραψε σε ένα tweet ο Γάλλος πρόεδρος.