17 Ιανουαρίου 2019

Βερβεσός: Προκαλούν κατάπληξη οι επιλεκτικές συλλήψεις για τις αφισοκολλήσεις

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καταδικάζει τη στοχοποίηση των βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Προκαλούν κατάπληξη οι επιλεκτικές συλλήψεις τη επικλήσει διατάξεων περί αφισοκόλλησης και η δίωξη προσώπων, τα οποία ασκούν το δικαίωμα νόμιμης κριτικής σε πολιτικά πρόσωπα», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, ενώ καταδικάζει απερίφραστα την στοχοποίηση βουλευτών.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν ανακύψει στο πλαίσιο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Βερβεσός κάτ΄ αρχάς αναφέρει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την στοχοποίηση εκλεγμένων εκπροσώπων της νομοθετικής λειτουργίας, οι οποίοι διαθέτουν εκ του Συντάγματος απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.

Οποιεσδήποτε απειλές κατά της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας παραπέμπουν σε άλλες εποχές από τις οποίες η Ελλάδα έχει απομακρυνθεί εδώ και δεκαετίες».

Από την άλλη πλευρά όμως, συνεχίζει ο κ. Βερβεσός, «συνταγματικής προστασίας απολαύει εξίσου η ελευθερία της έκφρασης, που περιλαμβάνει και το δικαίωμα κριτικής, ακόμα και οξείας, όταν αφορά δημόσια πρόσωπα, και δη αυτά που ασκούν εξουσία» και καταλήγει:

«Για τον λόγο αυτό προκαλούν κατάπληξη οι επιλεκτικές συλλήψεις τη επικλήσει διατάξεων περί αφισοκόλλησης και η δίωξη προσώπων, τα οποία ασκούν το δικαίωμα νόμιμης κριτικής σε πολιτικά πρόσωπα».

Παναγιώτης Τσιμπούκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ