10 Ιανουαρίου 2019

ΛΟΓΙΚΟ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ! «Έχει ένα ύφος, αλλά»: Στήριξη Τσίπρα στον «δικαστή Πολάκη»

Ζήτησε να τον κρίνουμε για την... ουσία

Την στήριξή του στον Παύλο Πολάκη επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Open. Αν και εμφανίστηκε να τηρεί κάποια απόσταση από το ύφος του και τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης με την επιστολή του προς δικαστικούς λειτουργούς περιλαμβάνοντας και τα ονόματά τους, είπε ότι αυτός είναι ο χαρακτήρας του καθώς και ότι ως αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός γνωρίζει θέματα σχετικά με την κατάσταση στην Υγεία.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενημέρωση που είχε για την υπόθεση των προστατευόμενων μαρτύρων δήλωσε ότι «είχα την ενημέρωση που οφείλω να έχω από το θεσμικό μου ρόλο. Ο θεσμικός μου ρόλος δεν με αφήνει να γνωρίζω λεπτομέρειες ούτε και να κρίνω».

Κρατώντας αποστάσεις από την υπόθεση ανέφερε ακόμη ότι «είναι διαδικασία σε εξέλιξη, είναι μυστική, δεν είναι και η γνώση μου άλλωστε να γνωρίζω αν υπήρξαν όλες οι προφυλάξεις»

«Από αυτούς που είχαν κάνει εργαλείο την παρέμβαση, μιλούν τώρα για παρέμβαση; Ο Πολάκης έχει ένα ύφος που τον χαρακτηρίζει στην επικοινωνία του, αλλά πρέπει να τον κρίνουμε στην ουσία. Εγώ αυτό το ύφος δεν θα το υιοθετούσα. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ο οποίος έχει άμεση εμπλοκή διότι είναι αυτός που έδωσε σειρά από στοιχεία για να τροφοδοτηθεί η δικαστική έρευνα, έστειλε ένα γράμμα στην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου λέγοντας ότι αυτές οι υποθέσεις δεν πρέπει να κωλυσιεργούν. Αυτό είναι παρέμβαση; Απλά την έβγαλε στη δημοσιότητα (σ.σ.: την επιστολή) ήταν λάθος και του το επεσήμανα. Αν το γράμμα Πολάκη είναι παρέμβαση, οι απειλές σε δικαστικούς λειτουργούς τι είναι;» είπε.