21 Ιανουαρίου 2019

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ! Τα ΜΑΤ πετούν πέτρες στους διαδηλωτές [βίντεο]

Εικόνες που παραπέμπουν σε εμπόλεμες ζώνες καταγράφηκαν στο χθεσινό ειρηνικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία με ευθύνη όσων έδωσαν εντολές για τη ρίψη χημικών εναντίων του πλήθους και όχι για απομόνωση των κουκουλοφόρων.

Τα χημικά έπνιξαν διαδηλωτές, ηλικιωμένους και παιδιά και όχι όσους προκάλεσαν τα επεισόδια, αφού αυτοί είχαν αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Σε βίντεο που δημοσίευσε το RT έχει καταγραφεί ο απόλυτος παραλογισμός έξω από τη Βουλή. Αστυνομικοί των ΜΑΤ πετούν αδιακρίτως απέναντι στο πλήθος πέτρες και χημικά. Οπως φαίνεται και στο βίντεο (0:16’’-0:30’’) άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πάνω από τα σκαλάκια και χωρίς να δέχονται κάποια επίθεση πετούν πέτρες και χημικά στο πλήθος. Υπενθυμίζεται πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν απομόνωσε, σύμφωνα με τους επιτελείς της, τους κουκουλοφόρους για να μην εξαγριωθεί το πλήθος και γενικευτεί η σύρραξη, ωστόσο όπως κατέγραψε το βίντεο, οι αστυνομικοί επέλεξαν να ρίχνουν αντικείμενα αδιακρίτως κατά του πλήθους με κίνδυνο να χτυπήσουν ακόμα αθώοι άνθρωποι.