03 Ιανουαρίου 2019

ΓΛΕΝΤΙΑ! Ο Μανιαδάκης μηνύει ονομαστικά τους προστατευόμενους μάρτυρες

Εκ των πραγμάτων βγαίνουν οι κουκούλες και η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή

Σε μια κίνηση που αναμένεται να δώσει νέες διαστάσεις στην τροπή που έχει ήδη λάβει η υπόθεση Novartis, προτίθεται να προχωρήσει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr, ο Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος από χθες καταγγέλλει ότι δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου να καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία, κατά των Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και ο Άδωνη Γεωργιάδη. Ο κ.Μανιαδάκης, που αντιλαμβάνεται πλέον την δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, πέραν των δημόσιων καταγγελιών, σκοπεύει να προχωρήσει και σε μια σειρά από νομικές ενέργειες, προκειμένου να αποκαλύψει, όπως διατείνεται «το σαθρό κατασκεύασμα της υπόθεσης».

Ευρισκόμενος σε απόλυτη συνεργασία με τον νομικό του παραστάτη Θόδωρο Μαντά, φαίνεται να έχουν καταλήξει στην κατάθεση μηνύσεων, εναντίον των άλλων δύο προστατευόμενων μαρτύρων. Μάλιστα, εφόσον τελικώς αποφασιστεί να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια (σ.σ. που κατά πάσα πιθανότητα έχει ήδη αποφασίσει) οι μηνύσεις θα κατατεθούν ονομαστικά κατά των δύο προστατευόμενων μαρτύρων. Με απλά λόγια ο κ. Μανιαδάκης, δεν θα επικαλεστεί στα ψευδώνυμα που δόθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές στους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες. Από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, εκ των πραγμάτων, παύει παύουν να υπάρχουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την δικονομική εξέλιξη της υπόθεσης Novartis.

Στο μεταξύ δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Μανιαδάκη να έχει κληθεί ήδη από την ανακρίτρια, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις επί των κατηγοριών που τον βαρύνουν . Φυσικά, κανείς δεν αποκλείει – απεναντίας το θεωρούν σχεδόν βέβαιο- ότι αυτό θα συμβεί κατά το αμέσως προσεχές διάστημα, αν όχι κατά την διάρκεια της αυριανής μέρας.

Υ.Γ.: Ο Μανιαδάκης γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι οι άλλοι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, αφού είχαν συναντηθεί κατά την διάρκεια των μαρτυρικών καταθέσεων που έδωσαν στην εισαγγελία Διαφθοράς.