11 Ιανουαρίου 2019

Η υποδοχή και οι ερωτήσεις των μαθητών της Γερμανικής Σχολής στη Μέρκελ

Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις διαδοχικές συναντήσεις πολιτικού χαρακτήρα η Άνγκελα Μέρκελ συνάντησε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Γερμανικής Σχολής.

Στην επιτροπή υποδοχής της Γερμανίδας καγκελαρίου 30 νήπια του σχολείου, την περίμεναν καρτερικά έως και 30 λεπτά πριν την άφιξη της σε τέλεια παράταξη!

Αφού είχε έναν σύντομο διάλογο με καθηγητές και μαθητές στους διαδρόμους της Γερμανικής Σχολής η Μέρκελ κατευθύνθηκε στο αμφιθέατρο όπου συζήτησε με μαθητές της Γ’ Λυκείου για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οικονομία αλλά και τους κινδύνους του εθνικισμού και του λαϊκισμού με τους οποίους έχουν τεθεί αντιμέτωποι πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί, ιδίως τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, στο πάνελ των εννέα μαθητών που στήθηκε στη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής συμμετέχουν και δυο μαθητές που ξεχώρισαν σε ντιμπέιτ που διοργανώνει η ΕΡΤ στην Παλιά Βουλή. Ο λόγος για τους Θεόδωρο Σφακιανάκη και Άγγελο Πέτροβιτς οι οποίοι αναδείχθηκαν πρώτοι στη διαδικασία μεταξύ δεκάδων συνομηλίκων τους από πολλά σχολεία της χώρας.