Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η καταγγελία για τον διοικητή του νοσοκομείου και τη νοσηλεία της μητέρας του, ενώ πέθανε διασωληνωμένη ασθενής - Σε οριακή κατάσταση και το «Σωτηρία»
Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, με τους δεκάδες διασωληνωμένους που περιμένουν σε θαλάμους να αδειάσει ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Η νέα καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ αφορά το νοσοκομείο «Αττικόν» – και πραγματικά γεννά πολλά ερωτήματα και επιβάλλει απαντήσεις από τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος. Την ώρα που βρίσκονταν 121 ράντζα μετά την προχθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο και τουλάχιστον δύο διασωληνωμένοι – εκ των οποίων μάλιστα η μία κατέληξε- νοσηλεύεται σε μονόκλινο η μητέρα του διοικητή.
«Χθες κατέληξε η μια διασωληνωμένη γυναικά που ήταν σε τετράκλινο θάλαμο στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Ο θάλαμος ήταν κέντρο διερχομένων ασθενών και συνοδών. Ο Διοικητής νοσηλεύει τη μητέρα του σε μονόκλινο θάλαμο στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων. Ας μας πει ο Διοικητής: Πώς βρήκε χθες μονόκλινο θάλαμο και νοσηλεύει την μητέρα του όταν υπάρχουν δεκάδες ράντζα στους διαδρόμους;» θέτει το ερώτημα η Ομοσπονδία, αναμένοντας απαντήσεις από τον επικεφαλής του νοσοκομείου που βρίσκεται συχνά στο προσκήνιο για τα δεκάδες ράντζα μετά τις εφημερίες και για εκτός λειτουργίας ιατρικό εξοπλισμό.
Επισημαίνει μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ πως ο διοικητής του Νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας την ΠΟΕΔΗΝ ότι ψεύδεται για την κατάσταση του νοσοκομείου.
«Σωτηρία»: Άρον – άρον ανοίγουν δύο κλινικές χωρίς προσωπικό για να κρύψουν τα ράντζα
Την ίδια στιγμή, σε οριακή κατάσταση βρίσκεται και το νοσοκομείο «Σωτηρία», ένα νοσοκομείο που σηκώνει μεγάλο βάρος ασθενών με αναπνευστικές λοιμώξεις ως Ειδικό Πνευμονολογικό Νοσοκομείο.
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Σωτηρία», «οι επικεφαλής για να κρύψουν τα ράντζα και τα προβλήματα που υπάρχουν στη Δημόσια Υγεία κάνουν κάτι χειρότερο. Ανοίγουν δύο διατομεακές κλινικές, που είχαν κλείσει, χωρίς προσωπικό, εξοπλισμό και θέρμανση. Ο κίνδυνος για τους νοσηλευόμενους ασθενείς είναι πολύ μεγάλος καθότι δεν θα υπάρχει ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα» επισημαίνουν και ζητούν να ανοίξουν τα δύο τμήματα με επαρκή όμως κάλυψη σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ασφαλή εξοπλισμό.
Παναγιώτα Καρλατήρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ