13 Ιανουαρίου 2019

Στον Παυλόπουλο για show μετά τον Τσίπρα θα πάει ο Καμμένος

Ραγδαίες αναμένεται ότι θα είναι οι εξελίξεις κατά την διάρκεια της ημέρας, αφού πλέον θεωρείται βέβαιη η αποχώρηση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Το προγραμματισμένο ραντεβού των δύο ανδρών δεν πρόκειται να διαρκέσει και πολύ, αφού οι δύο άνδρες έχουν καταλήξει στις αποφάσεις τους, κατά την διάρκεια των αλλεπάλληλων τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχαν απο το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας, απλά θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του στον πρωθυπουργό, επαναλαμβάνοντας ότι τίθεται θέμα συνταγματικής τάξης, αν η κυβέρνηση στηριχθεί σε αποστάτες βουλευτές.

Ακολούθως και πριν απο την συνέντευξη Τύπου που εχει ήδη προγραμματίσει ο κ. Καμμένος, θα επιδιώξει να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπουλο, στον οποίο θα επαναλάβει την θέση του, σε σχέση με την πρακτική να στηριχθεί μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, από αποστάτες βουλευτές.

Με δεδομένο τον χαρακτήρα του απερχόμενου κυβερνητικού εταίρου δεν αποκλείεται να τον δούμε απο αύριο να καταγγέλει ακόμη και τον πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί «Μακεδονομάχος». Ωστόσο, ό,τι κι αν κανει, ό,τι κι αν πει πλέον ο Κ. Καμμενος, ένα είναι ιστορικά καταγεγραμμένο. Ότι με την δίκη του ψήφο εμπιστοσύνης, υπογράφτηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, με αποτέλεσμα από χθες τα Σκόπια, να ονομάζονται Βόρεια Μακεδονία.

Κατα συνέπεια, αυτός που οδήγησε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ στην αποστασία -όπως λέει- ήταν ο ίδιος ο πρόεδρός του, που τώρα έχει κάθε λόγο να προσπαθεί να ξεφύγει από τα αδιέξοδά του. Όμως, αυτό είναι αδύνατο, αφού οι πάντες πλέον -και κυρίως οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι- του χρεώνουν το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Και φυσικά, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκλάβει κανεις τις εξαγγελίες που λέγεται οτι θα κανει, περί της δημιουργίας ενός εθνικού κόμματος.