Πρόκληση για τη διεθνή νομιμότητα και την ελληνική κυριαρχική εξουσία χαρακτηρίζει την επικήρυξη των 8 Τούρκων στρατιωτικών από την Άγκυρα ο δικηγόρος τους, Χρήστος Μυλωνόπουλος.«Η Τουρκία ζητεί από την Έλληνα πρωθυπουργό να παραβιάσει θεμελιώδεις αρχές του ελληνικού πολιτεύματος και να παρακάμψει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου… (Η επικήρυξη) θυμίζει φετφά (σ.σ.: διαταγή) του αγιατολάχ κατά του συγγραφέα των σατανικών στίχων Σαλμάν Ρούσντι», δήλωσε στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα ζητά να περιφρονηθεί πλέον η νομιμότητα και να επιδιωχθεί η περιέλευση των «8» με άλλο τρόπο.
Ο κ. Μυλωνόπουλος μίλησε για «πολιτιστικό αταβισμό και παλινόρθωση σε εποχές βίας και αυθαιρεσίας» και μεταξύ άλλων ανέφερε πως αποτελεί «διακαή επιδίωξη και θέμα γοήτρου να δικάσει τους οχτώ η Τουρκία, το ίδιο έκανε και με τον Οτσαλάν».
«Η ΕΛΑΣ εφόσον επιτελεί τα καθήκοντα της δεν θα υπάρξει άσχημη εξέλιξη» τόνισε.
Παράλληλα, δήλωσε ότι η υπεράσπιση εξετάζει την ασκηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απαγόρευση της επαναπροώθησης των οχτώ Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα σε περίπτωση που η κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις της Αγκυρας.
«Βλέπω πραγματικά απίθανο αυτό το ενδεχόμενο της παραβίασης της απόφασης του Αρείου Πάγου», τόνισε.