20 Φεβρουαρίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ-Τα... best of στην αθλιότητα και τους τραμπουκισμούς του Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης σε όλη την τετραετία της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς παραμένει ένα από τα πρόσωπα της επικαιρότητας.

Είτε για τα διπλά βιβλία του. Είτε για τους τραμπουκισμούς σε δημοσιογράφους. Είτε για τους τραμπουκισμούς σε ασθενείς. Δεν συζητάμε για τους πολιτικούς του αντιπάλους…

Το βέβαιο είναι πως δεν θα τον θυμόμαστε για το έργο του αφού το μόνο σίγουρο είναι πως το σημάδι του ανεξίτηλο το έχει αφήσει για τους λάθος λόγους.

Με αφορμή λοιπόν τη χθεσινή του «συνέντευξη» στην ΕΡΤ θυμηθήκαμε μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις του.



Πολάκης: Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε εξουσία

Την ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε το parapolitika.gr, ρίχνοντας φως στο σκεπτικό που υπάρχει στην κυβέρνηση για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, με συγκεκριμένα βήματα και συγκεκριμένη ακολουθία, με στόχο, όπως αναφέρει ο ίδιος, την ανάληψη «της πραγματικής εξουσίας σε αυτή τη χώρα».

Όπως αποκαλύπτει το parapolitika.gr στο απόσπασμα που δημοσιεύει από την ομιλία του Παύλου Πολάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Κυριακή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν αρκέστηκε μόνο στην πρόβλεψη ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κανένα φυλακή» η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ο Παύλος Πολάκης, όπως ακούγεται να λέει στο ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύει αποκλειστικά το parapolitika.gr, περιγράφει συγκεκριμένα βήματα για τη διαδικασία αυτή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα», περιγράφοντας αναλυτικά τρόπους παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.

«Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη αυτό που κάνει» λέει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, συμπληρώνοντας με μία παραίνεση προς όσους ήταν παρόντες. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την υψηλή κουλτούρα» αναφέρει και συνεχίζει «αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε και δεν το αφήνουμε, αλλά πρέπει να τους σπρώχνουμε περισσότεροι και πρέπει να βγαίνει και στον λόγο μας».



Όταν ομολογούσε πως κρατούσε δύο ταμεία στο δήμο Σφακίων (ένα «μαύρο» και ένα «άσπρο»)

Ο Παύλος Πολάκης ανέλαβε τουλάζιστον κατά την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χρέη υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος ως δήμαρχος Σφακίων, είχε ομολογήσει δημοσίως - σε συνέδριο της ΚΕΔΕ - ότι διατηρεί διπλό ταμείο στον Δήμο του, ένα μαύρο και ένα άσπρο, προκειμένου να έχει έσοδα.

Όπως είχε δηλώσει με έμφαση: «Εγώ έκανα μία συνειδητή επιλογή, μαζί με τους συνεργάτες μου, την οποία πλέον εδώ που φτάσαμε, δεν έχω κανένα πρόβλημα, με όλη την ευθύνη αυτής της επιλογής, να την πω δημοσίως και να την πω και σε σας, διότι εδώ που μας φτάνουνε. Εγώ εδώ και έναν χρόνο διατηρώ διπλό ταμείο. Ένα μαύρο και ένα άσπρο. Ακούστε με προσεκτικά. Δεν νιώθω ούτε είμαι παράνομος, είμαι ο πιο διαφανής που υπάρχει, οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να έρθει και να το δει στο ταμείο, και τα έσοδά του και τα έξοδά του, και αυτός είναι ο λόγος που έχω κρατήσει μία κοινωνία όρθια».

Είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος ανέλαβε πόστο στην κυβέρνηση του τρίτου και σκληρότερου μνημονίου, όταν τότε καλούσε τους υπόλοιπους δημάρχους σε κινητοποιήσεις κατά του μνημονίου που έφερε τότε στην Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν με νοιάζουν τα πλαίσια. Με νοιάζει η πολιτική απόφαση και η μορφή που αντανακλά τη διάθεση για σύγκρουση».



«Όλοι σας και μόνος μου, σας έχω...»



«Τα μαντρόσκυλα της διαπλοκής» του Πολάκη

Απίστευτος καβγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο υπουργείο Υγείας για το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας για το ΚΕΕΛΠΝΟ, που παραχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης αντάλλαξε διαφόρους χαρακτηρισμούς με δημοσιογράφο. Το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο εξαιτίας της διαρροής απόρρητου εγγράφου σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

«Γιατί πετάγεσαι;», ρώτησε απευθυνόμενος προς το δημοσιογράφο ο κ. Πολάκης και συμπλήρωσε: «θα δείξεις το στοιχειώδη σεβασμό στον υπουργό την ώρα που μιλάει και θα μιλήσεις, θα ρωτήσεις μετά. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση. Στοιχειώδη σεβασμό να δείχνεις».

«Καλά, μη μας δείρετε», απάντησε ο δημοσιογράφος.

Η έντονη συζήτηση συνεχίστηκε.

«Ζητώ συγγνώμη. Πραγματικά θεωρώ ότι μπορούμε να μιλήσουμε, αρκεί να πάρετε το σκυλί που φωνάζει από δίπλα σας», ανέφερε κάποια στιγμή ο δημοσιογράφος.

«Λοιπόν, τα μαντρόσκυλα, τα οποία έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται, δεν μας σταματάει. Το κατάλαβες;



Πολάκης κλείνει το τηλέφωνο στον Σιωμόπουλο



Ο Πολάκης αρνήθηκε να μιλήσει με καρκινοπαθή γυναίκα στη Σύρο

Η γυναίκα ζήτησε από το κ. Πολάκη στο Νοσοκομείο της Σύρου, να του μιλήσει και να του μεταφέρει τον γολγοθά της γραφειοκρατίας. Εκείνος την ενημέρωσε ότι θα μεταβεί στο αεροδρόμιο και θα της μιλήσει εκεί. Τελικά όμως τίποτα δεν έγινε, αφού ο Π. Πολάκης δεν δέχτηκε να την ακούσει, λέγοντάς της χαρακτηριστικά ότι έχω έρθει για άλλο λόγο στο νησί.

Με την Αγενέστατη συμπεριφορά, του Αναπληρωτή Υπουργού, η κα γυναίκα εξοργίστηκε ζητώντας του τον λόγο και λέγοντας του χαρακτηριστικά «Εμείς σας ψηφίσαμε...εμείς σας βγάλαμε και πρέπει να με ακούσεις και εύχομαι στα παιδιά σας, αν έχετε παιδιά, να μην πάθουν αυτά που έχω πάθει εγώ κ. Πολάκη».

Ο κ. Πολάκης αποχώρησε από το σημείο και τα πυρά της Καρκινοπαθούς δέχτηκαν οι δυο βουλευτές των Κυκλάδων οι οποίοι δήλωσαν άγνοια για τα προβλήματα.



Πολάκης VS Γιαννάκος

Ενταση σημειώθηκε πολλές φορές ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο

Μια από αυτές σε συνάντηση που είχαν λίγο πριν αποχωρήσουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ οι τόνοι ανέβηκαν. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ φώναζε μέσα στο αμφιθέατρο στον Παύλο Πολάκη, ότι «θα μας φορέσουν ζουρλομανδύα με αυτά που λες», με τον αναπληρωτή υπουργό να απαντά ειρωνικά: «Ψάξε να βρεις χολέρα. Ψάξε εδώ έχει κολοβακτηρίδια».