12 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΤΑ! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «έσωσαν» τον Καμμένο αφού τους κλάφτηκε-«Οχι» στην άρση ασυλίας του

Για μια ακόμα φορά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν πλάτη ώστε να μην αρθεί η ασυλία του Πάνου Καμμένου, παρά το γεγονός οτι οι δυο κυβερνητικοί εταίροι τα έχουν σπάσει και το διαζύγιο τους φαίνεται να εξελίσσεται σε μια άγρια κόντρα Τσίπρα-Καμμένου.

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπή Δεοντολογίας συζητήθηκε η άρση ασυλίας του κ.Καμμενου μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του για  συκοφαντική δυσφήμιση  ο εκδότης των «Παραπολιτικών», Γιάννης  Κουρτάκης.

Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι το αδίκημα έγινε κατά τη διάρκεια των υπουργικών του καθηκόντων και άρα εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών, κατά συνέπεια ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ  δέχθηκε το σκεπτικό του κ.Καμμενου και ψήφισε να μην αρθεί η ασυλία του.

Ακόμα  επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να γνωμοδοτήσει θετικά για την  άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, για ζήτημα που αφορά τη θητεία του στο Διοικητικό Συμβοίλου του Αθήνα, 9.84 αλλά και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση για την υπόθεση της φυγής του μετά  τα όσα είχε πει στη Βουλή για την αναγκη στρατιωτικού πραξικοπήματος.