13 Φεβρουαρίου 2019

Πέθανε ο δράστης της τριπλής δολοφονίας στην Ερέτρια - ΦΩΤΟ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Παναγιώτης Σίμωσης, που ήταν κρατούμενος για 9 χρόνια στις Φυλακές Χαλκίδας για την τριπλή δολοφονία που διέπραξε το μεσημέρι της 5ης Ιουλίου 2010, όταν πήγε σε παραλιακή ταβέρνα της Ερέτριας και πυροβόλησε με πιστόλι τον 52χρονο δικηγόρο Αθηνών Θανάση Θάνο, τον 34χρονο επιχειρηματία Ανδρέα Καρμίρη από το Κορωπί και τον 34χρονο Γιώργο Παπαδόπουλο από το Μενίδι, οι οποίοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο.

Το τριπλό φονικό είχε σοκάρει το πανελλήνιο ενώ το τέταρτο άτομο που βρισκόταν μαζί με τα θύματα στο τραπέζι, γλίτωσε από καθαρή τύχη, καθώς εκείνη την ώρα είχε απομακρυνθεί από το σημείο και μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο.

Όπως αποκαλύπτει το EviaZoom.gr, ο 63χρονος Παναγιώτης Σίμωσης, είχε καρκίνο και τις τελευταίες 20 μέρες περίπου νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο των Αθηνών όπου κατέληξε.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος και οι συγγενείς του ζητούσαν να αποφυλακιστεί εδώ και καιρό ο 63χρονος για αυτούς τους σοβαρούς λόγους υγείας, ωστόσο οι αιτήσεις τους απορρίπτονταν από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ο 63χρονος είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια το 2011 (επιβολή της ισόβιας κάθειρξης για κάθε ανθρωποκτονία), από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, όπως ζητούσε ο δικηγόρος του, ο οποίος έκανε λόγο στη δίκη για «πρότερο έντιμο βίο» του πελάτη του και «ανάρμοστη - επιθετική συμπεριφορά των θυμάτων».







Η Εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Στεφανάτου είχε προτείνει την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης για κάθε ανθρωποκτονία, όπως και έγινε.

Οι λόγοι της τριπλής δολοφονίας ήταν οικονομικοί
Ο 54χρονος -τότε-, Παναγιώτης Σίμωσης, ο οποίος διατηρούσε ένα μεγάλο πλυντήριο αυτοκινήτων στη Χαλκίδα και ένα Ιnternet cafe στην Ερέτρια, είχε μπει στη παραλιακή ταβέρνα όπου έτρωγαν οι τέσσερις άνδρες και πυροβόλησε εναντίον τους οκτώ φορές, σχεδόν εξ επαφής, σκοτώνοντας επιτόπου τους τρεις από αυτούς. Ο δράστης επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και επέστρεψε στη Χαλκίδα όπου βρίσκεται το σπίτι του.

Αμέσως στην περιοχή έφτασαν αστυνομικοί οι οποίοι απέκλεισαν τον χώρο, ενώ αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας που γνώριζαν τον επιχειρηματία τού τηλεφώνησαν στο κινητό του και του ζήτησαν να παραδοθεί, κάτι που έγινε λίγο αργότερα. Επίσης τους παρέδωσε το πιστόλι που χρησιμοποίησε μάρκας Ζάσταβα των 7,65 χιλιοστών.

Τα θύματα είχαν μεταβεί στην Ερέτρια από την Αθήνα για να πάρουν ένα μέρος των χρημάτων που τους χρωστούσε ο Παναγιώτης Σίμωσης. Το γεγονός ότι θα προχωρούσαν στην κατάσχεση του σπιτιού και των επιχειρήσεων που διατηρούσε αν δεν τους έδινε τα χρήματα που τους χρωστούσε, εξόργισε τον 54χρονο -τότε- επιχειρηματία, ο οποίος τους πυροβόλησε και τους σκότωσε.