15 Φεβρουαρίου 2019

Μια παρέα στο υπουργικό Μωραϊτης, Τόλκας, Κουίκ και Παπακώστα

Αντίβαρο στα πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ

Ανασχηματισμό με μπαλώματα από τον χώρο της Κεντροριστεράς έκανε, το πρωί της Παρασκευής, ο Αλέξης Τσίπρας

Στη θέση του υφυπουργού Μεταφορών τοποθέτησε τον Θάνο Μωραϊτη, ο οποίος το 2015 είχε φύγει από το ΠΑΣΟΚ για να πάει στο ΚΙΔΗΣΟ.

Ωστόσο, όταν το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού δεν μπήκε στη Βουλή, επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ και ανάλεβε καθήκοντα Γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος, για να αποχωρήσει από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, την ημέρα μάλιστα που ανακοινώθηκαν.

Στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, Υφυπουργός ορίζεται ο πρώην υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου Άγγελος Τόλκας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από τη Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, όπως σχολιάζουν στελέχη του κόμματος, περιμένουν το πρώτο υπουργικό συμβούλιο για να «καμαρώσουν» τους δύο πρώην συντρόφους τους να κάθονται δίπλα δίπλα με τους πρώην βουλευτές του Πάνου Καμμένου, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά και τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ερωτώμενος μάλιστα νωρίτερα ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Όθωνας για τις φήμες περί ενδεχόμενης συμμετοχής στελεχών της Κεντροαριστεράς στο κυβερνητικό σχήμα, έκανε λόγο για γυρολόγους που θα αποτελέσουν το αντίβαρο στα δεξιά στελέχη  - πρώην ΑΝΕΛ  - που θα βρίσκονται στη νεα κυβέρνηση.