22 Φεβρουαρίου 2019

Παύλος Πολάκης: Τώρα συλλέγει αγωγές και συντροφικά πυρά

Ο Τσίπρας τον καλύπτει, αλλά οι σύντροφοι τον αδειάζουν - Βουνό και οι αγωγές εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση


Μπορεί ο πρωθυπουργός να τον κάλυψε πλήρως στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο -χαρακτήρισε «παραπολιτικό κουτσομπολιό» τα του καταναλωτικού δανείου, ενώ δεν άκουσε τίποτα για τις ηχογραφήσεις- ωστόσο, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν οι φωνές εναντίον του Παύλου Πολάκη.

Ο Νίκος Φίλης τόνισε την ανάγκη να ερευνηθεί πώς έγινε η ηχογράφηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, θέμα για το οποίο υπήρξε ήδη παρέμβαση και από τη Δικαιοσύνη.

«Δεν ξέρω πώς έγινε, να ερευνηθεί. Δεν είναι στο δικό μου χαρακτήρα να ηχογραφώ κανέναν. Δεν γνωρίζω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη. Δεν καλύπτω κανένα, θα ερευνηθεί» είπε ο κ. Φίλης, μιλώντας στον Θέμα 104,6, αν και σημείωσε ότι «δεν δείχνει να υπάρχει κάτι το μεμπτό από το διάλογο που διάβασα».

Κάπως πιο διακριτικός ο πολιτικός του προϊστάμενος στο υπουργείο Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος αφού τόνισε τις αρετές Πολάκη, σημείωσε ότι «όλοι κρινόμαστε από τη συνολική μας παρουσία».

Υπάρχει βέβαια και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που μπήκε στο κλαμπ των οπαδών Πολάκη (προηγήθηκε ο Πάνος Καμμένος). Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής ο οποίος ανέβαλε για πολύ καιρό την παραίτησή του που είχε προαναγγείλει με διάφορες προφάσεις, έσπευσε να σταθεί στο πλευρό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. «Ο Πολάκης είναι στο μάτι του κυκλώνα γιατί έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο χώρο της υγείας» υποστήριξε.

Αλλά και ο φιλικός προς την κυβέρνηση Τύπος αλλάζει ρότα, τουλάχιστον σε επίπεδο αρθρογράφων. Στην «Εφημερίδα των Συντακτών», μετά το «σαχλαμαρόμαγκας» (στο οποίο απάντησε ο Πολάκης), εμφανίστηκε ένα ακόμα άρθρο.

Με τίτλο «Περί Συμψηφισμών», ο συντάκτης της εφημερίδας, αφού νίπτει τα χείρας του σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να γίνει σαν το παλιό ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνει ότι οι συμψηφισμοί στην περίπτωση του Πολάκη συσκοτίζουν την αλήθεια.

Αναρωτιέται επίσης γιατί κανείς δεν απορεί με το δάνειο Πολάκη σε μια προεκλογική χρονιά και προχωρά, παραθέτοντας αυτονόητα ερωτήματα: «Είθισται, αλήθεια, υπουργός να τηλεφωνεί στον κεντρικό τραπεζίτη, να τον μαγνητοφωνεί, να του υποδεικνύει τι να κάνει και, ούτε λίγο ούτε πολύ, να απειλεί σε περίπτωση που δεν το... πράξει; Μετέπειτα, ενώ έχει εμφανιστεί πλήρως ο διάλογος, είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι δεν ηχογράφησε τη συνομιλία τους; Μας φαίνονται όλα αυτά φυσιολογικά;»

Και καταλήγει: «Βέβαια, θα μου πείτε το ύφος, το ήθος και η αμετροέπεια του κ. Πολάκη είναι γνωστά και θα έπρεπε να έχει πάει σπίτι του εδώ και καιρό, από τότε που εμφανίστηκε με προκλητικό τρόπο σε εκδήλωση στο υπουργείο του να καπνίζει! Αλλά αυτά προφανώς σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα δυστυχώς...»

Ακολούθησε η Αυγή. Με προσεκτικό και στρογγυλεμένο τρόπο, ήρθε να νουθετήσει τον Παύλο Πολάκη για το θέμα του καταναλωτικού δανείου που έλαβε, αλλά και του γενικότερου τρόπου που πολιτεύεται. Με άρθρο στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας, ο συντάκτης αφού επισημαίνει το διαχρονικό πρόβλημα με τα οικονομικά των κομμάτων, έρχεται στην ουσία.

«Υπάρχουν ερωτήματα για ο δάνειο Πολάκη;» αναρωτιέται και θεωρεί ότι τα «πραγματικά ερωτήματα τα βάζουν οι καθημερινοί άνθρωποι, που μεγαλώνουν επίσης παιδιά με φροντιστήρια και πανεπιστήμια χωρίς την πραγματική βοήθεια».

Σπεύδει όμως να υπογραμμίσει ότι ο «αγώνας» κατά της διαπλοκής δεν μπορεί να γίνεται προσωπική υπόθεση, διότι αν κάποιος (όπως προφανώς ο κ. Πολάκης) «θεωρεί εαυτόν αυθεντία και μιλάει στους άλλους 'με τη γλώσσα που καταλαβαίνουν', τότε κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα τους. Κι ας τα λέει σωστά ο κουζουλός...»

Σε υψηλότερους τόνους, το φιλικό προς την κυβέρνηση Έθνος, γράφει άρθρο με τίτλο «Αρκουδόμαγκας». Αφού αναφέρει στην αρχή ότι ο Παύλος Πολάκης είναι τίμιος και έχει κάνει έργο στο υπουργείο Υγείας τονίζει: «Ο Παύλος Πολάκης χορεύει ζεϊμπεκικο φουμάροντας αρειμανίως σε κλειστό χώρο -γράφει δηλαδή στα πλαιαότερα των υποδημάτων του έναν νόμο του υπουργείου του οποίου προϊσταται. Στα καπάκια, τηλεφωνεί στον εθνικό τραπεζίτη (για προσωπικό του θέμα) για να του τα σούρει και μαγνητοφωνεί τη συνομιλία, άσχετα αν στη συνέχεια το μαζεύει -αντελήφθη, βλέπετε, ότι πρόκειται για καραμπινάτο ποινικό αδίκημα και η τεστοστερόνη δεν είναι ανεξάντλητη».

Ο διευθυντής της εφημερίδας που έγραψε το άρθρο συνεχίζει: «Ο Παύλος Πολάκης κρίνει ζώντες και νεκρούς, επιθετικά, με σκληρή γλώσσα. Με ύφος μάγκα μέγιστου. Προφανώς ξεχνάει ότι αν κρατάς τη ρομφαία της κάθαρσης, οφείλεις να μη στραβοπατήσεις ποτέ. Για τον απλούστατο λόγο ότι το παραμικρό στραβοπάτημα θα κριθεί με ιδιαίτερη αυστηρότητα, μια και στην τελική σε εξομοιώνει με εκείνους τους οποίους μαστίγωνες. Όταν συμβεί αυτό, δεν έχεις δικαίωμα να υβρίζεις, ούτε και να κλαψουρίζεις. Ο μάγκας ο μέγιστος θα έχει αποδειχθεί πως ήταν αρκουδόμαγκας.»

Για την ιστορία, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ρωτήθηκε και εκείνος για τον Παύλο Πολάκη και τον χαρακτήρισε «αρκουδιάρη». Μπορεί να αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης και το παραπάνω άρθρο.

Βουνό και οι αγωγές για Πολάκη

Ο άλλος πονοκέφαλος για τον υβριστή υπουργό είναι οι αγωγές. Ήδη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, διεκδικεί αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 300.000 ευρώ για όσα ανέφερε σε βάρος του ο κ. Πολάκης σε ανάρτηση του στο Facebook στις 30.04.18 με την οποία καταφερόταν κατά του Αδ.Γεωργιάδη, επικαλούμενος δημοσιευμα της εφημερίδας Documento.

Νέα αγωγή σε βάρος του Παύλου Πολάκη κατέθεσαν και οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ για τον χαρακτηρισμό «τσόλια». Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ ζητούν 270.000 ευρώ από τον αναπληρωτή υπουργό, για «συστηματική προσβολή της προσωπικότητας τους, τις δημόσιες τοποθετήσεις του, που θίγουν την τιμή και την υπόληψη τους και προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα αλλά και τους εργαζόμενους, που εκπροσωπούν».

Συνολικά, 18 στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ υπογράφουν την αγωγή με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, να ζητεί το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ και οι υπόλοιποι από 10.000 έκαστος. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε: «Δεν είμαστε δικομανείς, δεν θέλουμε να πλουτίσουμε. Εξ ολοκλήρου το ποσό που θα μας επιδικαστεί θα δοθεί για να καλυφθούν ανάγκές των νοσοκομείων. Θα καταθέσουμε και άλλες αγωγές και μηνύσεις και ο κ. Πολάκης θα χρειαστεί και άλλα δάνεια για να πληρώσει και εμάς και άλλους. Όταν ξεπεζέψει από το καλάμι της εξουσίας, θα είναι εντελώς μόνος.»

Ο Παύλος Πολάκης έχει ήδη κριθεί ένοχος για εξύβριση του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη. Απτόητος ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση...