24 Φεβρουαρίου 2019

Τον θεσμό του Αναρχικού της Γειτονιάς εγκαινιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Την δημιουργία του νέου θεσμού του Αναρχικού της Γειτονιάς ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, μετά από νέα επίθεση αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας.

Στόχος του μέτρου, σύμφωνα με την υπουργό, είναι να συντονιστεί η αντιεξουσιαστική κοινότητα με την αστυνομία και να μπει τάξη στο άναρχο ωράριο των επιθέσεων που επικρατεί σήμερα.
«Η κυβέρνηση πιστεύει στην πολυφωνία και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Με το μέτρο αυτό εκπροσωπείται μετά από πολλά χρόνια και η αναρχική κοινότητα, ενώ θα μπει τάξη στα ωράρια των επιθέσεων εναντίον δημοσίων κτιρίων, καταστημάτων και υπηρεσιών ώστε ο πολίτης να νιώθει πιο ασφαλής» δήλωσε η υπουργός.

Σύμφωνα με την ίδια, θα υπάρχει συνεννόηση για τις ώρες και τους στόχους των επιθέσεων, τα οποία θα ανακοινώνονται και στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ, ώστε οι πολίτες να ξέρουν να αποφεύγουν συγκεκριμένους δρόμους σε συγκεκριμένες ώρες ή σε περίπτωση χρήσης μολότοφ να μην φοράνε ρούχα από εύφλεκτα υλικά.

Όπως τόνισε η κ. Γεροβασίλη, το μέτρο δεν προβλέπει ένταξη των αντιεξουσιαστών στις δομές της αστυνομίας. Ωστόσο θα λαμβάνουν επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών και θα έχουν συγκεκριμένη γειτονιά της Αθήνας υπό την εποπτεία τους, ενώ μακροπρόθεσμα στόχος είναι οι επιθέσεις να γίνονται σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες.

Τέλος, η υπουργός ανακοίνωσε και σειρά μέτρων που ικανοποιούν πάγια αιτήματα της αντιεξουσιαστικής κοινότητας με στόχο την δημιουργική απασχόληση τους, όπως την δημιουργία ενός πάρκου αστικού πολέμου όπου θα μπορούν να πραγματοποιούν εισβολές σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ειδικό πεδίο ρίψης μολότοφ και δανειστική βιβλιοθήκη με έργα του Μπακούνιν.

https://tovatraxi.com/politics/to-8esmo-tou-anarxikou-ths-geitonias-egkainiazei-to-ypourgeio-prostasias-tou-polith/