19 Μαρτίου 2019

10+1 μεγάλες στιγμές του Θανάση Γιαννακόπουλου [βίντεο & εικόνες]

«Φίλοι μου, σας μιλάει ο Θανάσης, ο δικός σας άνθρωπος». Με αυτό τον τρόπο ξεκινούσε, συνήθως, τις ομιλίες του ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, γνωστός ως «τυφώνας» στην οικογένεια του Παναθηναϊκού που «έφυγε» από τη ζωή το πρωί της Τρίτης, αφήνοντας για πάντα το αποτύπωμά του στον ελληνικό αθλητισμό, τον οποίο υπηρέτησε μέχρι τέλους.


Σεμνός, αλλά και «φωνακλάς», δυνατός μα και ευσυγκίνητος, με το κοστούμι του και τις -γνωστές σε όλους- «λουλουδάτες» γραβάτες, ο Θανάσης, μαζί με τον αδερφό του Παύλο Γιαννακόπουλο, έγινε ο πιο αγαπημένος άνθρωπος της κερκίδας των «πρασίνων», ενώ απολάμβανε τον σεβασμό και από τους πλέον μισητούς αντιπάλους.

Φωτογραφία: EUROKINISSI

«Να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού»

Πάντοτε προσιτός, κατά πολλούς πολύ περισσότερο απ' όσο θα άρμοζε σε μεγαλοϊδιοκτήτη ΚΑΕ, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μιλούσε με λόγια απλά στις «καρδιές» οπαδών και φιλάθλων.



Το πρώτο ευρωπαϊκό: «Να το αφιερώσω στον κόσμο του Παναθηναϊκού και στην κορούλα μου»

Αξέχαστες θα μείνουν οι στιγμές από το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο που «σήκωσε» ελληνική ομάδα, ο Παναθηναϊκός, στο Παρίσι, το 1996.

«Μεθυσμένος» από τη χαρά, και φορώντας μια χαρακτηριστική γραβάτα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αφιέρωσε το τρόπαιο «σε όλους τους ανώνυμους και επώνυμους φίλους του Παναθηναϊκού και στην κορούλα μου που έχει σήμερα γενέθλια».



«Ολα τα ελληνόπουλα να θυμούνται ότι ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τον κόσμο»

Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχαν βραβευτεί το 2012 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για την προσφορά τους στο μπάσκετ. Σε δηλώσεις τους, αρχικά ο Παύλος, εξήγησαν τότε ότι «όσο έχουμε την υγεία μας θα προσφέρουμε στον Παναθηναϊκό».

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Τη «σκυτάλη» πήρε, μετά, ο Θανάσης ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε: «Θέλω να πω σε κάθε ελληνόπουλο που θέλει να πλησιάσει τον αθλητισμό ότι ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τον κόσμο όχι να τον χωρίζει».



Στις ίδιες δηλώσεις, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για μια αντιπαράθεση που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο Θανάσης είπε: «Οι Γιαννακόπουλοι είμαστε ενωμένοι. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και γίναμε αυτοί που γίναμε επειδή είμαστε ενωμένοι».

Στη βράβευση του ΠΣΑΤ ξεχώρισε και το στιγμιότυπο κατά το οποίο ο Θανάσης ζητά στην παρουσιάστρια να απευθύνει στον αδερφό του την πρώτη ερώτηση, λέγοντας ότι «(σ.σ. ο Παύλος) είναι ο πατριάρχης της οικογένειας».



Για τον Παύλο

Λίγο μετά την απώλεια του αδερφού του ο Παναθηναϊκός «σήκωσε» ένα ακόμη πρωτάθλημα. Ο Θανάσης, με δάκρυα στα μάτια, είπε ξανά το δικό του «αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο, ζητώντας από τους φιλάθλους να μην τον ξεχάσουν ποτέ.



Στην κηδεία του αδελφού του, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν πιο συντετριμμένος από ποτέ.

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Παύλος και Θανάσης στον «ουρανό» του ΟΑΚΑ / Φωτογραφία: EUROKINISSI

«Φίλοι μου αγαπημένοι, σας μιλάει ο Θανάσης, ο δικός σας»

Σε ένα άλλο, παλαιότερο στιγμιότυπο, ένα από τα πολλά κατά τα οποία έπαιρνε το μικρόφωνο και μιλούσε στον κόσμο του Παναθηναϊκού ως ένας εξ αυτών, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος απευθύνθηκε -δίχως ύβρεις- στους ιδιοκτήτες του μπασκετικού Ολυμπιακού αδελφούς Αγγελόπουλους.



«Θα κάνουμε τα πάντα για να είναι ο Παναθηναϊκός ψηλά»

Στο τέλος της καριέρας του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος υποστήριξε ότι «δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος αθλητής, αλλά και ένας σπουδαίος άνθρωπος».



Το φιλί από τον αγαπημένο «εχθρό» Βασίλη Σπανούλη

Μια από τις πιο όμορφες στιγμές καταγράφηκε σε ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, όταν εκδηλώθηκαν επεισόδια στις κερκίδες.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους διαιτητές, την ώρα που το ματς είχε διακοπεί, ο εμφανίζεται ο Βασίλης Σπανούλης να συνομιλεί κόσμια, και με αγάπη, με τον Θανάση Γιαννακόπουλο και να τον ασπάζεται με ένα φιλί.



«Δεν ξέρετε τι θυσίες έχουν γίνει για να έχει ο Παναθηναϊκός έξι αστέρια»

Πριν από ένα ακόμη ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος υποστήριζε ότι τέτοιοι αγώνες κρίνονται σε λεπτομέρειες, ενώ ευχαρίστησε ξανά τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τη στήριξη. Στην ίδια συνέντευξη μίλησε με θερμά λόγια και για τον πρώην καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Παπανικολάου καλώντας τον «να είναι κοντά στον αθλητισμό».



Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι σε παλαιότερο στιγμιότυπο:

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Το αντίο στον Φράνκι (Φραγκίσκο Αλβέρτη)

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ήταν πάντοτε από τους αγαπημένους των «πρασίνων» του Θανάση Γιαννακόπουλου. Στον αποχαιρετισμό του ιστορικού ηγέτη του Παναθηναϊκού, ο Θανάσης δεσμεύτηκε ενώπιον όλων ότι δεν θα ξεχαστεί ποτέ η συνεισφορά του στο σωματείο.



Στο τελευταίο βίντεο εικονίζονται στιγμές από τα δυο αδέλφια να σηκώνουν τρόπαια και στιγμιότυπα από τη λαμπρή πορεία του Παναθηναϊκού που έχτισαν: