Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Γιαυτό ο μακελάρης της Ν. Ζηλανδίας έγραφε «ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ» στο όπλο του! Δείτε τι γράφει για την Αγία Σοφία και την ΚωνσταντινούποληΑνατριχίλα προκαλεί το μανιφέστο που ανήρτησε ο ακροδεξιός Αυστραλός δράστης του μακελειού στο Κράιστσερτς λίγες ώρες πριν την φονική επίθεση, όπου καταγράφει με λεπτομέρειες το σχέδιό του.

Ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ -ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες- ανήρτησε το “Great Replacement” («Μεγάλη Αντικατάσταση») το πρωί πριν σπείρει τον τρόμο και τον θάνατο σε δύο τεμένη στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας. Στο μανιφέστο των 73 σελίδων εξηγεί γιατί επέλεξε τα συγκεκριμένα τζαμιά στο Κράιτστσερς και πώς τον ενέπνευσε ο μακελάρης του Όσλο, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που σκότωσε 77 άτομα τον Ιούλιο του 2001 στη Νορβηγία.

Στο κείμενό του έχει ειδικό κεφάλαιο για την Τουρκία και καλεί τους Τουρκους να ζήσουν ειρηνικά ανατολικά του Βοσπόρου, τους απειλεί δε ότι αν προσπαθήσουν να ζήσουν Δυτικά του Βοσπόρου θα τους σκοτώσουν οι Ευρωπαίοι. «Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και μιναρέ στην πόλη» αναφέρει και συνεχίζει «η Αγία Σοφία θα είναι ελεύθερη από μιαρέδες και θα είναι δικαιωματικά και πάλι χριστιανική» .


Στην επόμενη σελίδα σε κεφάλαιο με τίτλο «ποιος φταίει» αναφέρει ότι «φταίνε οι αδύναμοι Ευρωπαίοι και δυνατοί άνδρες πρέπει να διορθώσουν την κατάσταση» ενώ κλείνει με νέα αναφορά στην Αγία Σοφία γράφοντας «ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤ' ΟΝΟΜΑ»


Στο κείμενό του κάνει αναφορά στους  και στον Ερντογάν «ηγέτη ενός από τους αρχαιότερους εχθρούς του λαού μας», τον οποίο μαζί με την Μέρκελ και τον Δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, καλεί «ομοϊδεάτες» του να τους σκοτώσουν.

«TURKOFAGOS» έγραφε στο φονικό πυροβόλο του δράστη Φωτογραφίες με όπλα πάνω στα οποία είχε γράψει με λευκό μαρκαδόρο είχε αναρτήσει στο Twitter ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος έχει γίνει γνωστός ως Brenton Tarrant.Είναι ο άνθρωπος που εισέβαλε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος σε τζαμί και σκότωσε δεκάδες ανθρώπους μεταδίδοντας τις αποτρόπαιες πράξεις του live στο Facebook.

Πάνω σε ένα από τα όπλα, τα οποία εικάζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό, φαίνεται ξεκάθαρα η λέξη TURKOFAGOS γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες. Οι φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί στο Twitter του δράστη πριν την επίθεση.Σε άλλο σημείο του όπλου γράφει Βιέννη 1683, αναφερόμενος στη δεύτερη πολιορκία της αυστριακής πόλης από τους Τούρκους. Η Βιέννη γλίτωσε την τελευταία στιγμή από την επέλαση, ενώ η επίθεση των Ουσάρων του Γιάν Σομπιέσκι απέκρουσε τους Μωαμεθανούς και τους έτρεψε σε φυγή.

Επίσης στα όπλα αναφέρονται τα ονόματα ιστορικών προσώπων που πολέμησαν κατά των Οθωμανών.Τα όπλα που χρησιμοποίησε ο μακελάρης ήταν μία επαναληπτική καραμπίνα καθώς και ένα ημιαυτόματο στρατιωτικού τύπου AR-15. Το TURKOFAGOS είναι αναγραμμένο στην κάννη ενός AR.

Ο ίδιος δηλώνει λευκός, εθνικιστής και υπέρμαχος της «απελευθέρωσης» των χωρών που ζουν λευκοί από την «ισλαμική εισβολή».

Το μανιφέστο του μεκαλάρη
«Διάβασα τα γραπτά του Ντίλαν Ρουφ και πολλών άλλων, αλλά την πραγματική έμπνευση άντλησα από τον Ιππότη της Δικαιοσύνης Μπρέιβικ», γράφει.O Noρβηγός ναζιστής, σχεδιαστής και εκτελεστής της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στη Νορβηγία το καλοκαίρι του 2011, Άντερς Μπρέιβικ (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Ο παρανοϊκός ακροδεξιός χαρακτηρίζει «ιππότη» τον Μπρέιβικ, επειδή ο Νορβηγός παράφρονας δηλώνει θαυμαστής των Ναϊτών Ιπποτών του 12ου μ.Χ. αι.Η πρώτη σελίδα του μανιφέστου του ακροδεξιού μακελάρη Τάραντ

Παράλληλα υποστήριξε ότι ένα από τα κίνητρά του ήταν η «εκδίκηση» για μια τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία, όπου ένα από τα θύματα ήταν ένα νεαρό κορίτσι.

«Υπήρχε μια περίοδος δύο χρόνια πριν την επίθεση που άλλαξε δραματικά τις απόψεις μου. Η περίοδος αυτή ήταν από τον Απρίλιο έως το Μάιο του 2017», γράφει.

«Το πρώτο συμβάν που σηματοδότησε την αλλαγή ήταν η τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη στις 7 Απριλίου 2017. Δεν μπορούσε πια να στρέφω την πλάτη στη βία. Κάτι άλλαξε αυτή τη φορά. Η διαφορά ήταν η Έμπα Άκερλουντ. Η Έμπα πήγαινε να συναντήσει τη μητέρα της μετά το σχολείο όταν δολοφονήθηκε από έναν Ισλαμιστή».

Ο Τάραντ αυτοπεριγράφεται ως «ένας συνηθισμένος λευκός γεννημένος στην Αυστραλία, προερχόμενος από εργαζόμενη οικογένεια με χαμηλά εισοδήματα».

«Είμαι απλώς ένας συνηθισμένος λευκός από μια συνηθισμένη οικογένεια. Αποφασίσαμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον για το λαό μου», γράφει στο παραλήρημά του.

Ο μακελάρης μεγάλωσε στο Γκράφτον της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου ζουν τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς του. Όπως γράφει στο μανιφέστο του δεν τον ενδιέφερε ιδιαίτερα η μόρφωση: «δεν πήγα στο Πανεπιστήμιο γιατί δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα τίποτα απ’ αυτά που προσφέρουν ως αντικείμενο μελέτης τα πανεπιστήμια».O παρανοϊκός ακροδεξιός μακελάρης μετέδιδε σε live streaming την επίθεση

Αρχικά σχεδίαζε επίθεση σε τέμενος στο Ντάνεντιν, αλλά προτίμησε τελικά τα τζαμιά Αλ Νουρ και Μαστζίντ επειδή είχαν «πολύ περισσότερους εισβολείς», ενώ σκόπευε να πάει με το αυτοκίνητο στη συνέχεια σ’ ένα άλλο τέμενος στο Άσμπερτον, σε απόσταση μιας ώρας νότια του Κράιτστσερτς.

«Δεν είμαι σίγουρος την ώρα που τα γράφω αυτά αν θα φτάσω σ’ αυτό το στόχο, είναι στόχος bonus», έγραψε ο παρανοϊκός 28χρονος.

Εξηγώντας τα σχέδιά του για το μακελειό έγραφε ότι «ο σημαντικότερος λόγος είναι για να δείξω στους εισβολείς ότι τα εδάφη μας δεν θα γίνουν ποτέ δικά τους, ότι οι πατρίδες μας είναι δικές μας κι ότι όσο ζει έστω κι ένας λευκό ΠΟΤΕ δεν θα κατακτήσουν τα εδάφη μας και ποτέ δεν θα αντικαταστήσουν τους λαούς μας. Εξ’ ορισμού, ναι, είναι τρομοκρατική επίθεση. Αλλά εγώ πιστεύω ότι πρόκειται για αντάρτικη δράση ενάντια σε μια δύναμη κατοχής».

Αποκάλυψε ακόμη ότι αρχικά δεν σχεδίαζε επίθεση στη Νέα Ζηλανδία. «Έφθασα στη Νέα Ζηλανδία για να ζήσω προσωρινά ενώ έκανα τα σχέδιά μου και εκπαιδευόμουν, αλλά γρήγορα ανακάλυψα ότι η Νέα Ζηλανδία ήταν εξίσου πλούσια σε στόχους όσο οπουδήποτε αλλού στη Δύση. Δεύτερον, μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα προσέλκυε την προσοχή στην αλήθεια της επίθεσης στον πολιτισμό μας».

Ενώ ισχυρίστηκε ότι άντλησε έμπνευση κι από την Κάντανς Όουενς, μια συντηρητική Αμερικανίδα σχολιάστρια, πολιτική ακτιβρίστρια και δεδηλωμένη υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ.H 29χρονη Κάντας Όουενς, σφοδρή επικρίτρια του κινήματος "Black Lives Matter" και των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ (Φωτογραφία αρχείου: Wikipedia)

«Το πρόσωπο που με επηρέασε περισσότερο απ’ όλα ήταν η Κάντανς Όουενς, κάθε φορά που μιλούσε έμενα έκπληκτος από τη διορατικότητά της», γράφει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου